Blogarchívum

2013. január 18., péntek

Újabb gyilkosság Rohác számláján

Újabb gyilkosság Rohác számláján


Jozef Rohác gyilkolta meg 1996 decemberében a fővárosi éjszakai életben korábban Cinóberként ismert Domák Ferencet is – írta rendőrségi forrásaira hivatkozva a Bors.
A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Rohác kiadatását már a Domák-gyilkosság miatt is kezdeményezte hazánk Szlovákiánál. A lap szerint egy másik, az 1998-as, négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás ügyében északi szomszédunk már jogerősen határozott Rohác kiadatásáról, bár erről az érintetteket hivatalosan nem tájékoztatták. A kilencvenes évek leszámolásos ügyeinek vizsgálatában így immár három gyilkosságot ír Rohác számlájára a magyar rendőrség: a lányfuttató Cinóber mellett Fenyő János médiavállalkozó 1998-as megölését és az Aranykéz utcai merényletet.
Domák Ferenc lányfuttatót alakítva korábban szerepelt Dobray György K című dokumentumfilmjében. Az alvilági életet ismerők közül sokan úgy tudják, hogy később elmélyült a kapcsolata az olajügyek haszonélvezőivel, s valószínű, hogy utóbbiak közül kerültek ki a gyilkosság felbujtói is. Az Országos Rendőr-főkapitányság egyelőre semmilyen információval nem szolgál a Cinóber-ügy vizsgálatáról.
Hamarosan vádat emelhet az ügyészség a Fenyő-gyilkosság elkövetőivel szemben, miután a rendőrség erre tett javaslata kedden megérkezett a hatósághoz. A Magyar Nemzet értesülései szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda továbbra is keresi a merénylet lehetséges megrendelőit.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése