Blogarchívum

2012. augusztus 14., kedd

MNO: Elfogták a Seres-gyilkosság gyanúsítottját

http://mno.hu/belfold/elfogtak-a-seres-gyilkossag-gyanusitottjat-1099066

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) felkérésére a Terrorelhárítási Központ hétfőn elfogott egy magyar állampolgárt, akit előre kitervelten, több emberen végrehajtott emberölés bűntett elkövetésével gyanúsítanak az 1999. április 12-ei, tahitótfalui gyilkossággal összefüggésben – közölte az NNI kedden a rendőrség honlapján.

Seres Zoltánt 1999. április 12-én gyilkolták meg a Pest megyei Tahitótfalun. A vállalkozó autójával haladt a településen, amikor egy motorkerékpárral két férfi mellé hajtott, majd egyikük több lövéssel megölte. A Seres mellett ülő olasz férfi a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe.

A rendőrség közleményében megerősítette a Hír TV információját, miszerint a bűncselekménnyel összefüggésben felbujtóként Portik Tamást is meggyanúsították. A Hír TV hétfő esti Híradójában elhangzott: így már nemcsak az Aranykéz utcai merénylettel és a Prisztás-gyilkossággal összefüggésben, hanem Seres Zoltán és még egy ember meggyilkolásának ügyével kapcsolatban is felbujtással gyanúsítják Portik Tamást. Az NNI kezdeményezi a hétfőn elfogott gyanúsított előzetes letartóztatását.

A Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére a Terrorelhárítási Központ július 14-én öt embert fogott el az 1990-es években elkövetett emberölések felderítésével összefüggésben. Az elfogott emberek egyike Portik Tamás, aki az 1990-es években az olajügyekben játszott állítólagos központi szerepe miatt elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója volt.

Video: http://video.mno.hu/static/js/flowplayer/flowplayer.commercial-3.2.7.swf

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) július közepén nem jogerősen, harminc napra rendelte el Portik Tamás és négy társa előzetes letartóztatását. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a kényszerintézkedést az előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt indult büntetőügyben rendelte el a PKKB.

Augusztusban még a helyükön maradnak azok a szakemberek, akik a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaiként járnak el a kilencvenes évek leszámolásainak vizsgálatában. A Magyar Nemzet értesülései szerint a rendőrség napokban bejelentett átszervezése mögött nemcsak a hatékonyság növelésének szándéka szerepel, hanem a döntéshozók így akarnak megszabadulni azoktól, akik a már meggyanúsítottakon kívül érintettek lehetnek a korrupciós ügyekben.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése