Blogarchívum

2012. augusztus 17., péntek

Magyar Hírlap O: WITTNER: EMELKEDIK A POLITIKAI OKOKBÓL BEBÖRTÖNZÖTTEK ÉLETJÁRADÉKA

Január 1-jéig visszamenőleges életjáradék-emelést kapnak a rendszerváltás előtt politikai okokból börtönre ítéltek – hangsúlyozta Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

http://www.magyarhirlap.hu/index.php?akt_menu=16&hir_id=257619&r_id=5

2012-08-15

.

Egy holnaptól hatályos kormányrendelet értelmében idén először nem négy, hanem nyolc százalékkal nő a politikai okokból elítéltek életjáradéka – jelentette be Wittner Mária. Mint ismert, a kárpótlásra jogosultakat a nyugdíjuk mellett havi életjáradék illeti meg. 

A fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta, mindazok, akik politikai okokból börtönben ültek 1989-ig, januárig visszamenőleges hatállyal meg fogják kapni az emelést. Hozzátette: a nyugdíjfolyósítónak szeptember 30-áig kell kifizetni mindenkinek az összeget. 

A politikus rámutatott, ezzel a döntéssel régi adósságot törleszt a kormány a kommunista diktatúra áldozataival szemben. A kormányrendelet körülbelül 13 ezer embert érint majd – jegyezte meg. Mint mondta, számos levelet, telefonhívást kap az egykori elítéltektől, amelyben nehéz anyagi körülményeikről számolnak be. Az áldozatoknak kevesebb volt a nyugdíjuk, mint a fogvatartóiknak; ezt a dolgot helyre kellett tenni- húzta alá Wittner Mária. 

  • A kormányrendelet értelmében a jogosultak életjáradéka kiszámításának alapjául szolgáló összeg 82 074 forint lesz, ami 13 484 fő jogosult vonatkozásában éves szinten összesen 2,48 milliárd forintnyi életjáradék kifizetését jelenti.
MHO/Fidesz.hu

 

2 megjegyzés :

  1. A jelenleg is érvényes törvény szerint 550.000.-Ft-nál nem lehet kevesebb se a minimálnyugdíj, se a rokkant nyugdíj, se a minimálbér, se a szociális segély !
    Akkor mi ez a bunkó alulmaradása a nyugdíjaknak ???

    VálaszTörlés
  2. Tudod, mit mondott az egyszeri cigányprímás a nagybőgősnek?
    - Járni jár, de nem jut. :D

    VálaszTörlés