Blogarchívum

2012. július 18., szerda

Lánchíd rádió: Szaldó IMF - Világbank "Nem nekünk kell a Világbank, hanem mi kellünk a Világbanknak"

Szaldó
Adás:

2012. július 17., kedd 13.05
2012. július 17., kedd 22.05

Kilenc hónapnyi kerülgetés után ma talán felhangzik a kezdő sípszó. Az 1970-es évektől halmozódó, 2008-ban további 20 milliárd euróval megfejelt, összességében  mintegy 120 milliárd eurós államadósság, amely egyébként soha nem hozta el azt a gazdasági fejlődést, amire hivatkozva felvették, viszont állandóan növelte az ország „külső sebezhetőségét”, most ismét aktivizálható a hitelnyújtók érvrendszerében. Mennyire képes ellensúlyozni ezt az utóbbi két év magyar adósságcsökkentő gazdaságpolitikája, különös tekintettel arra, hogy a feladat elvégzésében a lakosság mellett a Magyarországon működő tőke szerepvállalására is igényt tartott a magyar kormány? A stúdióban Varga István, a Magyar Adófizetők, valamint a Magyarországért Egyesület alelnöke.

(- Na ő aztán kimondta a tutit. - )
IMF–Magyarország

IMF–Magyarország

2012-07-17 14:58:00

51:29

Kapcsolódó:

A Hiteltársulás üdvözli a "magyar kézbe vett bankok" ötletét...

***

Jönnek vagy mennek?

Ellentmondásos hírek vannak forgalomban arról, hogy mekkora vehemenciával igyekszik Magyarországra a külföldi tőke. Vannak olyan elemzések, amelyek szerint visszaesett az érdeklődés, és nem ide hozzák a befektetéseket, más tanulmány rangsora szerint viszont a legnépszerűbbek vagyunk a régióban. Mit mutatnak a magyar külgazdasági folyamatok statisztikái? Interjú Németh Katalinnal, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Befektetésösztönzési Főosztályának vezetőjével.

Kézfogás a külfölddel

Az utóbbi hónapok Magyarországgal kapcsolatos nemzetközi megnyilvánulásai nyilvánvalóvá tették, hogy érveink és érdekeink képviseletére igénybe kell venni a személyek és szervezetek külföldi kapcsolatait is. Mindez átszínezte azt a 20. évfordulóját elért együttműködést  is, ami a Mezőföldön található Kishantosi Népfőiskola és a dániai Velling Népfőiskola között létrejött. A húsz év alatt megközelítőleg 200 magyar felnőtt töltött el 3-5 hónapot ösztöndíjjal Dániában, miközben a kishantosi ökológiai agrárművelés is európai hírnevet szerzett. Segíthet-e mindez abban, hogy kövessük a dánokat, akik Európa legelégedettebb nemzetei között vannak? Beszámoló a Velling–Hantos: 20 év barátság ünnepe című, 2012. július 7-én megtartott rendezvényről.

Szerkesztő-műsorvezető: Kovács Anita

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése