Blogarchívum

2012. március 4., vasárnap

Elszámoltatás.kormány.hu 2012. január

http://elszamoltatas.kormany.hu/hirek

Hírek

2012. január 31. 8:56

A Budapest Airport számára kulcsfontosságú egy Budapest központú légitársaság

A Liszt Ferenc repteret üzemeltető Budapest Airport számára kulcsfontosságú, hogy megmaradjon egy Budapest központú légitársaság - mondta el Hardy Mihály, a BA kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére hétfőn.

2012. január 31. 8:53

A MALÉV tevékenységének finanszírozása január végétől ellehetetlenül

A Malév tevékenységének finanszírozása január végétől ellehetetlenül a folyamatosan javuló kereskedelmi eredmények ellenére - jelentette be Limburger Lóránt vezérigazgató a légitársaság igazgatóságának hétfőn tartott ülésén.

2012. január 31. 8:48

Az EU elfogadhatónak tartaná a MALÉV felszámolását

Egy esetleges csőd esetén sem fogja eltűrni az Európai Bizottság, hogy nem vagy késlekedve hajtsa végre a MALÉV a tiltott állami támogatások visszafizetését, de egy felszámolás, amelynek során a vagyonelemeket piaci körülmények között értékesítik, elfogadható az uniós elvek szerint - mondta Kiss Dávid, a Bán, S. Szabó & Partners ügyvédi iroda szakértője az MTI kérdésére.

2012. január 31. 8:44

MALÉV - NFM: az új minősítés a reorganizáció eszköze lehet

A Malév számára egy meginduló reorganizáció eredményes eszköze lehet a stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítés - válaszolta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kommunikációs főosztálya az MTI kérdésére hétfőn.

2012. január 30. 10:19

Kezdődik a tábornokper

Hétfőn kezdődik a tábornokper tárgyalása a Kaposvári Törvényszéken. Az eljárásban – a Gyurcsány-kormány közigazgatási államtitkára mellett – három dandártábornok, hat ezredes, két alezredes, egy őrnagy és négy polgári személy szerepel – írja a Magyar Nemzet.

2012. január 30. 10:15

Csődközelben a magyar légitársaság

Nyomozás indult a Malévnál az előző kormányok idején történt privatizáció és visszaállamosítás ügyében – erősítette meg a Hír TV információját a Magyar Nemzetnek Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészég szóvivője. A feljelentéseket Budai Gyula tette. Az elszámoltatási kormánybiztos a feljelentésekben neveket nem említett, de nyilatkozatában kiemelte, szerinte a cég 2007-es privatizációjánál megállapítható Veres János volt MSZP-s pénzügyminiszter, a visszaállamosításnál pedig Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter felelőssége is. Az öt feljelentés többségében nyomozást rendeltek, míg az egyik feljelentés ügyében kiegészítésről döntöttek – mondta lapnak Fazekas Géza.

2012. január 30. 10:13

Azonnal föltűnt: furcsa szerződéseket kötöttek Gyurcsányék

Már 2010-ben látható volt, hogy jogilag nincsenek rendben azok a szerződések, amelyek a Malév privatizációjakor köttettek a Gyurcsány-kormány és az orosz befektető között – mondta a Hír Televízió Rájátszás című műsorában a légiközlekedés fejlesztéséért felelős volt miniszteri biztos.

2012. január 30. 10:10

A szocialisták szándékosan tették tönkre a MALÉV-ot?

A szocialista kormányok szándékosan kárt okoztak az államnak a Malév kapcsán kötött rendkívül előnytelen szerződésekkel.

2012. január 30. 9:39

Stratégiailag kiemelt vállalat lett a MALÉV

Egy hétfőn megjelent kormányrendelet stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősítette a Malévot.

2012. január 26. 12:52

Csapdahelyzetbe sodorták a szocialisták a MALÉV-ot

Csapdahelyzetbe sodorta a Malévot a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány az elszámoltatási kormánybiztos szerint. Budai Gyula csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a légitársaság 2007-es privatizációjával, majd 2010-es visszaállamosításával a vállalat mára működőképességének határára ért, a jelenlegi kabinet pedig a 22-es csapdájába került. Közölte azt is: információi szerint a Malévval kapcsolatban már nyomoz az ügyészség.

2012. január 26. 11:21

MALÉV-ügy: a felelősség egyértelműen a szocialista kormányokat terheli

Rövid időn belül működésképtelenné válhat a Malév - jelentette ki Budai Gyula csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az elszámoltatási kormánybiztos ezt a légitársaság 2007-es privatizációja és 2010-es visszaállamosítása kapcsán lefolytatott vizsgálat eredményére hivatkozva mondta.


Hírek

2012. január 26. 9:10

Budai : működésképtelenné válhat a MALÉV

Rövid időn belül működésképtelenné válhat a Malév az elszámoltatási kormánybiztos szerint.

2012. január 25. 16:11

Februárban várják gyanúsítotti kihallgatásra Juhász Ferencet

Megkapta ügyészségi idézését a korábbi szocialista honvédelmi miniszter; Juhász Ferencet február 7-én fogja a vádhatóság gyanúsítottként kihallgatni - írta a nol.hu szerdán.

2012. január 24. 8:55

Strómanok a MALÉV-ban

Az eredeti szindikátusi szerződés és egy offshore céggel kötött, vételi jogot alapító dokumentum bizonyítja, hogy a Malév korábbi többségi magyar tulajdonosai soha nem rendelkeztek a tulajdonuk felett – írja a keddi Magyar Nemzet.

2012. január 23. 9:32

Többször is volt már középpontban a magyar belpolitika

Korrupcióellenes ügyekről, nyomozások állásáról kért információkat Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztostól az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége. Az új magyar választójogi törvény felülvizsgálatával kapcsolatos kérését a nagykövetség pedig a kormánypárti képviselők felé intézte – írja a Magyar Nemzet.

2012. január 23. 9:29

Blum: A kaszinóépítés közérdek

Megérkezett Joav Blum fellebbezése pénteken a Székesfehérvári Törvényszékre a sukorói telekcsere ügyében – értesült a Magyar Nemzet. Az izraeli–magyar állampolgárságú alperes az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és a döntés megváltoztatását kéri a Fővárosi Ítélőtáblától.

2012. január 20. 11:16

A Fapálnak átadott 12 millió is szerepel a vádiratban

A hónap végén megkezdi a „tábornokügy” tárgyalását a Kaposvári Törvényszék – tudta meg a Magyar Nemzet. A bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt indult eljárásban három dandártábornok, hat ezredes, két alezredes, egy őrnagy és négy polgári személy szerepel vádlottként.

2012. január 17. 13:20

Ha kattintanak, megtekinthetik, mit műveltek a szocialisták

Honlap indult a kormányzati elszámoltatásról, ahol Budai Gyula kormánybiztos közlése szerint széles körű tájékoztatást kívánnak adni a 2002–2010 közötti szocialista kormányok prominenseinek állami pénzek terhére elkövetett visszaéléseiről és a mostani kabinet vonatkozó intézkedéseiről.

2012. január 17. 11:42

Honlap indult az elszámoltatásról

A Miniszterelnökségen tartott sajtótájékoztatón bemutatták az elszámoltatási kormánybiztos honlapját. Budai Gyula kormánybiztos közlése szerint, széleskörű tájékoztatást kívánnak adni a 2002-2010 közötti szocialista kormányok prominenseinek állami pénzek terhére elkövetett visszaéléseiről és a mostani kabinet vonatkozó intézkedéseiről.


2012. január 13. 9:26

Fradi-pálya: Tátrai feljelentést tesz az ingatlan visszavásárlásával kapcsolatban

Hivatali visszaélés, hűtlen kezelés és bűnpártolás gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. korábbi vezérigazgatója a Fradi-pálya visszavásárlásával kapcsolatban.

2012. január 12. 16:20

Amerikai nagykövetség: a diplomaták munkája a tájékozódás

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének munkatársai rendszeresen találkoznak kormánytisztviselőkkel, politikusokkal, elemzőkkel és a civil társadalom képviselőivel, hogy minél jobban megértsék az országos és nemzetközi jelentőségű ügyeket, ez a diplomaták munkája - közölte a nagykövetség csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

2012. január 12. 9:17

Oszkó Pétert is tanúként hallgatta meg az ügyészség Sukoró-ügyben

Tanúként hallgatta meg a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerdán az úgynevezett Sukoró-ügyben Oszkó Pétert, a Bajnai-kormány volt pénzügyminiszterét.

2012. január 11. 15:07

MALÉV-ügy: öt feljelentést tett Budai Gyula

Öt feljelentést tett a Malév eladásának és visszavásárlásának ügyével összefüggésben az elszámoltatási kormánybiztos a Központi Nyomozó Főügyészségen. Budai Gyula erről szerdán tájékoztatta az MTI-t, miután hivatala befejezte a légitársaság ügyeinek vizsgálatát.

2012. január 10. 9:04

Tanúként hallgatták meg Veres Jánost Sukoró-ügyben

Tanúként hallgatta meg Sukoró-ügyben Veres János szocialista országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hétfőn - tudatta az ügyészség az MTI érdeklődésére.

2012. január 9. 14:00

Gyors döntés várható MALÉV-ügyben

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tudomásul veszi és tiszteletben tartja az Európai Bizottság határozatát, amely a Malév számára a 2007-2010 közötti időszakban nyújtott egyes hiteleket, tőkeemeléseket tiltott állami támogatásnak minősíti. A kormány várhatóan a január 16-i ülésén tárgyalja a szaktárcának a Malév jövőjére vonatkozó javaslatait - közölte az NFM hétfőn.

2012. január 2. 10:03

Juhász feljelenti Budai Gyulát rágalmazásért

Juhász Ferenc rágalmazásért feljelenti Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost. Ezt a volt MSZP-s honvédelmi miniszter közölte pénteken az MTI-vel.

2012. január 2. 10:01

Jogsértően gyűjt adatot a Négy Mancs

Jogsértően folytatott adatgyűjtést az úgynevezett tojáskampánya során a Négy Mancs állatvédő alapítvány az ügyészség megállapítása szerint. Erről a vizsgálatot kezdeményező elszámoltatási kormánybiztos tájékoztatta szerdán az MTI-t.

2012. január 2. 9:59

Budai: feljelentés MALÉV-ügyben

Az elszámoltatási kormánybiztos a jövő év elején tesz büntetőfeljelentést a MALÉV privatizációs és visszavásárlási ügyében - ezt maga Budai Gyula erősítette meg sajtótájékoztatón Nyíregyházán csütörtökön.


3 megjegyzés :

  1. Példás munkavégzést hagysz magad után, Budai Gyula.
    Ángyán professzor helyébe lépsz, aki nem várta be a mindent átfogó, birtokviszonyi rendezést, hanem - fájdalom - föltartotta kezeit. Lázár János számolt be erröl a tegnapi Rájátszás-ban.
    http://mno.hu/rajatszas/nyilvanosak-lesznek-e-az-ugynokaktak-1057188

    VálaszTörlés
  2. Igen, sajnos. Pedig kedveltem Ángyán Józsefet a traktoros demonstráció óta.
    Akkor ugyan nem fért a fejembe, hogy mivel sikerült elijeszteni a demonstráló gazdákat márc. 15. reggelére, de Ángyán József nyilatkozatai szimpatikusak voltak.
    Talán nem minden ember elég erős a politika undok kis játszmáihoz.

    VálaszTörlés
  3. Én rajongok Ángyán professzorért, nagy veszteség a távozása, rosszul esik, hogy Viktor eleresztette, nem eshetett könnyen Neki - tán lehetetlen volt tartóztatni...

    Ahogyan az akkori gazdatüntetésre visszaemlékszem, Gyurcsány a csillagos eget ígérte meg nekik Március 15.-ére - blamázs volt a jelenlétük a külföldi vendégek elött ! -, de még haza sem érhettek a traktoraikkal, amikor megvilágosodott nekik, hogy a kormányfö becsapta öket ! Én visszafordultam volna !

    VálaszTörlés