Blogarchívum

2012. március 4., vasárnap

Elszámoltatás.kormány.hu 2012. február

http://elszamoltatas.kormany.hu/hirek


2012. február 27. 8:12

Parlamenti vizsgálóbizottság tekintheti át a Volánbusz ingatlanügyeit

Parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezte a Volánbusz ingatlanügyeivel kapcsolatban az elszámoltatási kormánybiztos, miután befejeződött a cégnél a belső vizsgálat, amelynek során a 2005 és 2008 közötti ingatlanértékesítéseket és -bérléseket is áttekintették.

2012. február 27. 8:09

MALÉV - Budai: A szocialisták el akarják hárítani a politikai felelősséget

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos nem támogatja a Malév és a Budapest Airport privatizációját vizsgáló bizottságról szóló indítványához érkezett módosító javaslatokat és a légitársaság csődjében az Orbán-kormány szerepét vizsgáló új vizsgálóbizottság felállítását sem, mert szerinte ezekkel a szocialisták csak a politikai felelősséget akarják elhárítani maguktól - a fideszes politikus erről pénteken beszélt az MTI-nek.

2012. február 21. 14:18

Újabb feljelentést tesz Budai Gyula Török Zsolt ellen

Újabb feljelentést tesz Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos Török Zsolt ellen, mert álláspontja szerint az MSZP szóvivője hétvégi sajtótájékoztatóján valótlan kijelentéseket tett.

2012. február 20. 14:24

Támogatták a Malév és a BA privatizációját vizsgáló bizottság létrehozását

Általános vitára alkalmasnak találta az alkotmányügyi bizottság a Malév és a Budapest Airport (BA) privatizációját vizsgáló bizottság létrehozásáról szóló javaslatot. A testület hétfői ülésén a szocialisták azt kezdeményezték, hogy az elmúlt másfél év kormányzati döntéseit is tekintsék át.

2012. február 17. 8:58

Tíztagú parlamenti bizottság vizsgálhatja a MALÉV és a BA privatizációját

Tíztagú parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi a fideszes Budai Gyula a Malév és a Budapest Airport (BA) privatizációja, valamint a légitársaság visszaállamosítása körülményeinek kivizsgálására.

2012. február 17. 8:53

Miért kezdeményezte a Négy Mancs, hogy feketelistára tegyék a magyar kacsa- és libamájat?

Levélben fordult a Négy Mancs állatvédő alapítványhoz az elszámoltatási kormánybiztos, arról érdeklődve egyebek mellett: miért kezdeményezte a szervezet, hogy a Kaufland német áruházlánc feketelistára tegye a magyar kacsa- és libamájat.

2012. február 15. 16:26

Feljelentést tett Budai Gyula a Komáromi Mg. Rt. privatizációja ügyében

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett a Komáromi Mg. Rt. 2004-es privatizációjával kapcsolatban az elszámoltatási kormánybiztos.

2012. február 15. 10:16

A Fővárosi Bíróság elrendelte a légitársaság felszámolását

A Fővárosi Bíróság elrendelte a Malév Zrt. felszámolását - közölte a gazdasag.hu üzleti hírügynökség kedden. A rendkívüli moratóriumot 90 nappal meghosszabbították.

2012. február 15. 10:11

Budai: Oszkó a Wizz Airben "hasznosíthatta" a MALÉV-ról tudott információit

Az elszámoltatási kormánybiztos szerint Oszkó Péter volt pénzügyminiszter a Malév visszaállamosításakor olyan bennfentes információkhoz jutott, amelyeket később "hasznosítani tudott" a Wizz Airben mint igazgatósági tag. Budai Gyula keddi budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette: parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi a Malév és a Budapest Airport ügyében.

2012. február 13. 8:28

Budai Gyula jelentése a MÁV-ról: 15 milliárdos kár érhette a céget

Elkészült az elszámoltatási kormánybiztos összefoglaló jelentése a MÁV háttérintézményeinek privatizációjáról és a vasúttársaság más jogügyleteiről. Budai Gyula 15 ügyben vélelmez visszásságot, ami megállapítása szerint csaknem 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a MÁV-nak.


Hírek

2012. február 10. 9:46

Oszkó: "a Wizz Air igazgatóságában is a MALÉV megmentésének szükségessége mellett érveltem"

Oszkó Péter volt pénzügyminiszter szerint 2010-ben, a Malév visszaállamosításával éppen a légitársaság túlélését és megmentésének lehetőségét biztosították. Közlése szerint minisztersége után kevesebb mint egy évvel ugyan valóban szakmai munkát vállalt egy másik légitársaság, a Wizz Air igazgatóságában, de azóta is folyamatosan a Malév megmentésének szükségessége mellett érvelt.

2012. február 10. 9:37

Gyanúsítottként hallgatták ki Juhász Ferencet

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön gyanúsítottként hallgatta ki Juhász Ferenc szocialista országgyűlési képviselőt, volt honvédelmi minisztert, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt.

2012. február 9. 9:31

A fejlesztési minisztérium észszerű kompromisszumra törekszik a repülőtér ügyében

Észszerű kompromisszumra törekszik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt., valamint annak tulajdonosai a vagyonkezelői szerződés ügyében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya az MTI kérdésére.

2012. február 8. 15:21

Budai Gyula: közel 1000 milliárd forint teher a repülőtéri szerződés szerint

Közel 1000 milliárd forint az az állami teher, amit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.-vel kötött szerződés tartalmaz, ha a Malév felszámolásba kerül - közölte Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

2012. február 8. 14:29

Csak a befektetők érdekeit tartották szem előtt

Mintegy nyolcszázmilliárd forintnyi kötelezettségvállalás hárulhat a magyar államra a Malév felszámolása esetén egy 2007-as vagyonkezelői szerződés alapján. Erről Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos számolt be szerdai sajtótájékoztatóján, ahol arról is beszélt, hogy elképzelhetőnek tartja egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását a légitársaság ügyében.

2012. február 8. 8:55

MALÉV: az utasok jogai a Fogyasztóvédelmi Bizottság előtt

A Malév menetrendszerinti járatainak leállásával kapcsolatos fogyasztóvédelmi kérdések rendezéséről tájékozódik a törvényhozás tavaszi ülésszakának első napján, jövő hétfőn tartandó ülésén az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottsága.

2012. február 8. 8:49

Gyurcsány: a Kormány nem adott felhatalmazást arra, hogy titkos záradék kerüljön a repülőtér privatizációs szerződésébe

A Gyurcsány-kormány nem adott felhatalmazást arra, hogy titkos záradék készüljön a Budapest Airport (BA) privatizációs szerződéséhez, és a vagyonkezelő sem tájékoztatta arról, hogy létezne ilyen - mondta kedden újságíróknak Gyurcsány Ferenc.

2012. február 7. 9:42

Felfelé buktatták a hallgatásért cserébe?

A katonai elhárítás már a szocialista Juhász Ferenc minisztersége alatt feltárta a Honvédelmi Minisztérium védelemgazdasági főosztályán zajló visszaéléseket, és erről jelentést is tett a szaktárca vezetőinek – tudta meg a Magyar Nemzet.

2012. február 7. 9:36

Gyanúsítottként hallgatták ki Kapolyi Lászlót

Hűtlen kezelés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Kapolyi Lászlót, a szociáldemokrata párt elnökét, az MSZP volt országgyűlési képviselőjét - értesült az MTI Hírcentrum hétfőn.

2012. február 7. 9:10

A Hochtief a kormány fehér könyvére hívja fel a figyelmet a leállás ügyében

A Budapest Airport Zrt. fő tulajdonosa, a német Hochtief konszern a Malév leállása következtében az állammal szemben felmerülő esetleges követelésekkel kapcsolatban az MTI megkeresésére hétfőn közölte: nem kíván nyilatkozni szerződésekkel összefüggő kérdésekről, ugyanakkor emlékeztetett a kormánynak a Malévról készített úgynevezett fehér könyvére, amely szerint százmilliárdos nagyságrendű kifizetési kötelezettség terhelheti az államot, ha a légitársaság beszünteti a működést.



2012. február 7. 9:05

Meg kell találni azt a piaci rést, amelyre magyar légitársaság alapítható

A Malév leállásával átrendeződik a piac és ebben a helyzetben kell megtalálni azt a rést, ahol életképesen elindítható egy új légitársaság, akár egy nagy légi fuvarozó regionális központjaként - mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára az ATV Start című reggeli műsorában hétfőn.

2012. február 7. 9:01

Budapest Airport: megkezdődött a talpraállás

Fokozatosan visszatért a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az élet a megszokott kerékvágásba 48 órával a Malév február 3-án történt leállását követően - közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. az MTI-vel vasárnap este.

2012. február 3. 9:42

Péntek reggel hatkor leállt a MALÉV

Pénteken reggel hat órakor leállt a Malév - jelentette be a társaság.

2012. február 3. 9:37

A moratórium a helyzet rendezéséig vagy a felszámolásig tart

A Malévre elrendelt moratórium, illetve a céghez kirendelt rendkívüli vagyonfelügyelő megbízatása a légitársaság pénzügyi helyzetének rendezéséig, vagy a legrosszabb esetben a felszámolás megindításáig tart - közölte az állami Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

2012. február 2. 8:59

Magyar Nemzet: MÁV-ügyleteket vizsgál a KEHI

Huszonegy olyan MÁV-ügyletet vizsgál a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi), amely a balliberális kormányok idejére nyúlik vissza; bár az átvilágítások még tartanak, az már most látszik, hogy a magyar államot legalább 15 milliárd forintos kár érte - írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

2012. február 2. 8:54

A bíróság rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a MALÉV-hez

Rendkívüli moratóriumot rendelt el és rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malév Zrt. mellé a Fővárosi Bíróság csütörtöki végzésében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

2012. február 1. 9:54

Tábornokok vesztegetési pere - A meghallgatott vádlottak egyike sem tartja megát bűnösnek az ellene felhozott vádakban

Vádlottak meghallgatásával folytatódott kedden a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa előtt a magas rangú katonák és polgári alkalmazottak hétfőn kezdődött büntetőpere.

2012. február 1. 9:39

Órákra a csődtől a MALÉV?

"A Kormány a légitársaság jelenlegi kiélezett helyzetében minden szükséges feltételt biztosítani kíván ahhoz, hogy egy esetleges leálláskor elsődleges feladatként az úton lévő utasok célba juttatását elősegíthesse. Az intézkedésről a legrosszabb forgatókönyvre való felkészülés jegyében, a szükségessé váló segítség mielőbbi hozzáférhetősége érdekében született döntés" – írja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye annak a kormányrendeletnek a kapcsán, melyet szokatlan módon ma este hat órától hatályba is léptettek.

2012. február 1. 8:31

A Kormány gyors intézkedésekkel készül a MALÉV esetleges leállásakor előálló helyzet kezelésére

A kormány hatékony és gyors intézkedésekkel készül a Malév Zrt. esetleges leállásakor fellépő, a légi utasforgalomban előálló helyzet kezelésére - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel kedden.

5 megjegyzés :

  1. A Malév-csőd és a privatizációs szerződések: Budai Gyula és a sánta kutya esete

    Beküldte: atlatszo 2012. február 24. péntek



    Budai Gyula korábban azt állította, hogy „[k]özel 1000 milliárd forint az az állami teher, amit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.-vel kötött szerződés tartalmaz, ha a Malév felszámolásba kerül.” Ennek alátámasztásául felolvasott a szerződésből, egy szerződésoldalt fel is mutatott, de a sajtó képviselőinek a sajtótájékoztatón nem adta oda az iratot. Ezután közérdekű adatként kértük ki tőle a szerződéseket, de azokat nem adta ki.

    A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ma (alig megcsonkítva) nyilvánosságra hozta a Budapest Airport privatizációjával összefüggő szerződéseket.

    A közzétett szerződésekből és a sajtótájékoztató fotójából beazonosítható, mire is gondolhatott Budai Gyula:



    Az egyetlen probléma a kormánybiztos úr hivatkozásával az, hogy a szerződés hivatkozott része nem a Malév felszámolásáról, hanem a Budapest Airport felszámolásáról rendelkezik.

    VálaszTörlés
  2. Hoppá... Ez így , ha egy probléma is, de elég nagy... A MALÉV és a Budapest Airport egymáshoz való viszonya és függelme számomra amúgy is eléggé opálos, de hogy cégnév szerint melyiket számolják fel, az valóban nem mindegy,

    VálaszTörlés
  3. Vajon, miért hagyták veszni? Ezen aztán senki sem nyert. Hacsak Oszkó nem, mert így Malév helyett Wizzairre vesznek jegyet az utazók.

    VálaszTörlés
  4. Ólevendulám, szegén találtad a fejet !
    Aminek csak szárnya nö, Bajnai ott terem ! viszi magával Gyurcsányt és Oszkót. Akit az ügy valóban érdekel, nézze meg a Civil Kaszinó február 25.-ei adását, annak is csak pár percét, a 12.-töl:
    http://mno.hu/civilkaszino
    Olyan hiteles kronológiáját kapja az ezermilliárdos, szoci lenyúlásnak, amellyel az index sem vetekedhet.

    VálaszTörlés
  5. Köszi, megnézem. Alacsony vérnyomás ellen. :-)

    VálaszTörlés