Blogarchívum

2012. január 9., hétfő

Valaki nem mond igazat

MNO: Félrefordította az ATV a nagykövet szavait


Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége helyreigazítást kért az ATV-től, mert félrefordították Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet szavait – közölte a diplomáciai képviselet hétfőn.

A nagykövetség azt írta, hogy sajnálatos félrefordítás miatt a nagykövetnek tulajdonítva a következő hangzott el az ATV-nek adott, szombaton sugárzott interjúban magyar nyelven:

  • „Aggodalmainknak egyébként csak egy szűk körét adtuk elő, a magyar demokratikus intézményrendszernek, a fékeknek és az ellensúlyoknak csak a csúcsát érintettük.”

A nagykövetség visszahallgatta az interjú hangfelvételét, és megállapította, hogy Eleni Tsakopoulos Kounalakis ezt mondta:

  • „Előadtuk aggodalmainkat, amelyek egy nagyon szűk körre korlátozódtak. Csak olyan kérdésekre mutattunk rá, amelyek átléptek egy pontot, átcsapva a magyarországi demokratikus intézmények, a fékek és ellensúlyok területére.”

Eleni Tsakopoulos Kounalakis – aki az előző napokban nyilatkozott az MR1-Kossuth Rádiónak és a Népszabadságnak is – az ATV-nek adott interjúban kifejtette: úgy gondolták, hogy Budapest komolyan megfontolja az amerikai érveket, és tekintetbe veszi azokat, „aztán eljött a december, és kiderült: az aggodalmainkat egyáltalán nem vették tekintetbe”.

„Tiszteletben tartjuk a magyarok akaratát és tiszteljük a magyar vezetést is” – jelentette ki, hozzátéve ugyanakkor, ez nem jelenti azt, hogy meghátrálhatnának, ami az alapelveket illeti, amelyek közé tartozik a demokratikus intézmények függetlensége, például a sajtószabadság, a független igazságszolgáltatás, a nemzeti bank függetlensége, valamint a fékek és ellensúlyok rendszere.

Az ATV az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta:

  • a televízió „határozottan visszautasítja, hogy félrefordította volna Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet asszony szavait.”

10 megjegyzés :

  1. Az MNO is egyre inkább olyanná válik, mint a viccbeli Spartacus közönsége (Spartacusról elterjed, hogy buzi, ezért, hogy bizonyítsa az ellenkezőjét, vállalja, hogy a Colosseumban nyilvánosan 300 nőt kielégít. El is kezdődik a műsor és szépen emelkednek a számok, ám a 299. után Spartacus kimerülten feladja, mire a nézők kórusban kiabálják, hogy buzi, buzi, buzi.).

    VálaszTörlés
  2. " Valaki nem mond igazat "

    Brüsszel a kemény drogok legalizálását és Magda Marinko szabadon bocsátását követeli

    hirszerzo
    2012.01.10., 11:27 Frissítve: ma, 11:26 1193 2

    Értesült a Magyar Nemzet.

    A Magyar Nemzet olvasóinak eddig sem lehetett sok kételye afelől, hogy a Magyarországot nyomás alá helyező uniós szerveknek mi is a valódi célja. Természetesen nemzetünk gerincének megroppantása; fölszámolni testi és lelki egészségünket és elérni, hogy futni hagyjuk bűnöző cimboráikat.

    Jegybanki függetlenség? Bíróságok családi befolyástól való mentesítése? Tulajdon tiszteletben tartása? Az adószabályok megváltoztatásának lehetősége a későbbi kormánytöbbségek által? A média szabadsága? Ugyan. A Magyar Nemzet „brüsszeli forrásból” úgy tudja, hogy a „pénzügyi segítségnyújtásról szóló sikeres EU-tárgyalások érdekében Brüsszel a Gyurcsány Ferenc elleni eljárás megszüntetését, valamint a férfi és nő közötti házasság törvényi rögzítésének elhagyását várná el”.

    Nem teljesen világos, hogy az újság ezzel mit akart elérni. Az Unió elvetemültségének újabb bizonyítékát óhajtotta demonstrálni, esetleg az egyre kínosabb Sukoró-ügyről való lehátrálást a külföldre kenni, netán annak megágyazni, hogy ha esetleg létrejön a megállapodás, és a fenti két pont nem szerepel benne (nem fog), akkor azt a magyar diplomácia hallatlan sikereként tüntesse majd föl?

    Amennyiben a tárgyalásokat eleve reménytelennek tartja a lap, és a felelősséget már jó előre az IMF-re akarná tolni, akkor alighanem elszámította magát. A széles polgári olvasóközönség föltehetőleg duplán izgul az EU/IMF-megállapodásért; mint mindenki szeretné elkerülni a gazdasági összeomlást, és ráadásul nem akarja, hogy kedvenc kormánya ebbe belebukjon. Ehhez képest a melegházasság, vagy a telekcsere nem olyasmi, ami lázba hozná a tábort, ahhoz ennél durvább dolgokat kellett volna írni, lásd a címben.

    A Magyar Nemzet mintha amúgy is túltolná a biciklit mostanában. Miközben a miniszterelnök az MTI-nek adott interjújában azt nyilatkozza, hogy „részünkről semmilyen előfeltétele nincs a tárgyalásoknak”, addig Szerető Szabolcs a tegnapi lapszámban az IMF-fel szembeni szabadságharc folytatására buzdít. Tudjuk, mennyire kockázatos a mostani helyzet – írja –, de azt is, hogy mi mindent veszíthet az ország a feltétel nélküli megadással. Tudjuk, mit kíván az IMF. De vajon mit kíván a magyar nemzet? Ideje megszólalni”.

    Esetleg ideje észhez térni.

    VálaszTörlés
  3. A magyar nemzet hagyományosan az igazságot akarja.

    VálaszTörlés
  4. Ez egy szólam, méghozzá esetében üres. Mert, ha nem így lenne, akkor nem terjesztenének butaságokat, olyanokat, mint amit alább beidéztem.

    VálaszTörlés
  5. Ja úgy, kis kezdőbetűkkel. Ebben az esetben a kérdés az, hogy mit akar tenni a magyar nemzet a fidesz hazugságokkal.

    VálaszTörlés
  6. A videóidézet speciel igaz - nem hazugság.

    VálaszTörlés
  7. Kis kezdőbetűkkel, mert általánosan a magyar társadalmat értettem alatta. Persze, ha így folytatódik a leplezetlen gyűlöletáradat a magyarok ellen - még Nemzetté kovácsolhat össze minket. :-)

    VálaszTörlés
  8. Mármint, hogy az Orbán kormány kockára teszi kórházainkat, egészségünket, családunkat, gyermekeink tanulását, földjeinket, a népakarat ellenében kormányoz, a emberek létérdekét veszélyezteti.

    VálaszTörlés