Blogarchívum

2012. január 7., szombat

Tallózó a Nemzeti Hírhálón

Pörzse Sándor: Értelmezhetetlen!

Orbán vázolta a jövőt, majd lehetőség volt rá, hogy kérdéseket tegyünk fel. Az egyik válaszában egyértelműen jelezte, hogy felkészült rá, az ő ideje alatt is lesznek tüntetések. Nyilván tudta, nem lesz könnyű helyzetben az ország. Na de miért megy el valaki tüntetni? Miért tüntettünk 2006-ban, amikor egyértelműen veszélyben volt még a testi épségünk is? Mert elviselhetetlen volt, hogy azok, akik 50 évig terrorizálták az országot, majd '89-től még ki is fosztották azt, gyermekeiken, pártnak álcázott lobbicsoportokon keresztül elkezdték egy idegen népcsoport betelepítésének az előkészítését. A demokrácia adta lehetőségekkel. Most nagyjából ugyanezek a körök tüntetnek, mert féltik a demokráciát. - A főszerkesztő a balliberális hőzöngőkről. (Barikád)



A júdások következő célpontja: Magyarország

zrael valódi arca, és az igazság a zsidó állam tervéről. A videó szabadon letölthető. Terjeszd! Oszd meg minél több ismerősöddel! Az igazság szabaddá tesz!


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Kinek szövik a "biztonsági hálót"?
2012-01-06. 19:33 Kuruc.info

Világunk teljesen abszurd. A józan ész mintha kiveszett volna belőle. Értelmesnek látszó emberek is minden fenntartás nélkül szajkózzák a legképtelenebb ostobaságokat.

A vezető fideszes politikusok, mint valami axiómát hangoztatják, hogy nem azért tárgyalunk az IMF-fel, mert pénzre van szükségünk - arra ugyanis szerintük nincs szükségünk -, hanem azt várjuk a Valutaalaptól, hogy egyfajta "biztonsági hálót" biztosítson a számunkra. De elgondolkodik-e bárki is azon, micsoda őrületes képtelenség is ez a szövegelés a "biztonsági hálóról"? Már eleve nevetséges, hogy hitelről tárgyalunk egy magát banknak nevező intézménnyel, de nem azért, hogy pénzt kapjunk tőle, hanem pusztán a "biztonsági háló" megteremtése miatt. De hát nem azért vannak a bankok, hogy baj estén lehessen azokhoz kölcsönért fordulni? Magyarán: a bankokat nem azért találták-e ki valamikor a múltban, hogy pusztán a létezésükkel "biztonsági hálóként" funkcionáljanak?

Továbbá miért nem elég a "biztonsági háló" létrehozásához az a tény, hogy hazánk 1982 óta tagja a Nemzetközi Valutaalapnak? Az IMF tagországai gazdasági súlyuknak megfelelő összegeket fizetnek be a pénzügyi szervezet pénzügyi alapjába. Mármost Magyarország 1982 óta is nyilván tekintélyes összegeket fizetett az IMF-nek. A Valutaalap tagországainak pedig jogában áll kölcsönt fölvenni a "banktól". Miért nem nyújt tehát "biztonságot" számunkra az IMF-tagság ténye? Ha pedig valamilyen ismeretlen okból az IMF-tagság nem jelent egyúttal pénzügyi biztonságot is, akkor mi értelme van egyáltalán benn maradni a Valutaalapban? Nem kellene inkább sürgősen kilépni onnan?

A feltett kérdések persze nyilván költőiek. A nyugati világot uraló pénzoligarchia propagandája és a valóság köszönő viszonyban sincsen egymással. Sok esetben éppen a szavak jelentésének az ellentéte az igazság. Ami a "biztonsági hálót" illeti, azt tényleg létre akarják hozni, csak éppen nem a magyarok védelme érdekében. A "biztonsági háló" valójában nem nekünk készül, hanem a cionista pénzoligarchia számára, amely biztos akar lenni abban, hogy a magyar nép továbbra is húzza az igát, és lázongás nélkül, rabszolgaként gürcöl tovább a pénzoligarchia luxus életmódjának és hatalmának fenntartása érdekében.

Perge Ottó

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Nem érti a pénzmenekítést, aztán vidéki bankpánikról beszél a Hír tv műsorvezetője
ecoline.hu 2012.01.06., 23:55

Szórakoztatóra sikeredett ma a Hír Tv Péntek 8 című műsora, melyben minden héten két műsorvezető vetélkedik, hogy ki tud jobban alákérdezni egy-egy kormánypárti potentátnak. A vendég ma Varga Mihály volt, akit hosszas lakosságnyugtatásra kényszerítettek a műsorvezetők azzal, hogy perceken át forszírozták a lakosság banki pénzkivonásának témáját.

Az államtitkár a szokott kifejezéseket használta: hazug állítások, hisztériakeltés zajlik, semmi ok az aggodalomra, stabil a magyar bankrendszer, satöbbi. Arról persze nem volt szó, hogy a lakosság bizalomvesztése nem csak a forint gyengülése miatt következett be, hanem nehezen felejti a csendes többség azt, ahogy a kormány lazán felrúg bank és ügyfél közötti szerződéseket és ezt a lehetőséget vetítik ki az emberek a bankszámla-szerződésekre nagyjából így: ha lenyúlták a nyugdíjpénzeket, miért ne vehetnék el a betétemet is?

A beszélgetés amiatt is bájos volt, hogy Varga keményen - és tegyük hozzá, teljesen jogosan - kritizálta azokat az ellenzéki politikusokat, akik a bankszámlabefagyasztással kezdtek riogatni. A magyar sajtó is kellő önmérsékletet gyakorolt a téma feldolgozásával egészen szerdáig épp amiatt, hogy véletlenül se keltsen pánikot, erre épp szocialista politikusok járnak élen a riogatásban.

Szóval ilyen necces a helyzet, ráadásul az IMF-barátkozás miatt már csökken az esélye az államcsődnek, erre épp az egyik műsorveztőnek sikerült überelnie a riogató emeszpéseket: lazán elővezette azon sms-ben kapott (nagy valószínűséggel téves) információját, hogy valahol vidéken kifogyott az egyik (műsorban meg is nevezett) nagybankból a pénz és kezd kialakulni a bankpánik. Csak gratulálni tudunk.

Olvasó: Orbán Viktor: "Minden erővel keressük azokat a rémhír terjesztőket, akik elindították azt a hamis hírt, miszerint a kormány befagyasztaná a lakossági betéteket"
A magyar nép minden erővel keresi azokat a tolvajokat, akik nyomorba taszították a népet, kiárusították az országot, és megfosztották alkotmányos jogaiktól!

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Összeomlás felé
2012. január 06. - 23:51 Jövőnk.info

Péntek reggel három olyan hír került fel oldalunkra, melyeket nem mi írtunk (átvett anyagok), mindazonáltal akár mi is írhattuk volna. A közeljövőre vonatkozó összes meglátásunk beigazolódni látszik. A közeljövő eseményei ma már a legtöbb ember számára láthatóak, olyan, mint ha egy sínen közlekedő vonat lenne. Mindenki látja merre visznek a sínek, ezt hívtuk kényszerpályának.

Egyre többen mentik külföldre vagyonukat. Sajnálattal közöljük velük, hogy ha meglátásaink helyesek (márpedig eddig az összes bekövetkezett), akkor külföldön sem sokáig lesz biztonságban a pénzük. Az eurózóna ugyanis képtelen kiemelkedni a recesszióból, illetve megteszi majd, de hasonló eredménnyel, mint ami itt várható. Megelőzi egy összeomlás, és ezzel együtt a számlák zárolása, és az összes többi jelenség. Sokan aranyba fektetik vagyonukat, vagy ingatlanokba, olyasmikbe, amelyek megőrzik értéküket.
Kapcsolódó cikk:

Fideszesek és a K.O.

Mibe fektet a kormány? A Fidesz képtelen a helyzettel megbirkózni. Nem csak azért, mert nem értenek hozzá, hanem azért is, mert nem lehet két lovat megülni egy fenékkel. Nem lehet keletre és nyugatra megfelelni egyformán, nem lehet hátat fordítani Soros Györgynek büntetlenül, de a kétkulacsos politika sem kivitelezhető. Számtalanszor mondtuk már, hogy szinte közhely: VÉGE! Ennek a rendszernek lejárt az ideje. Tudomásul kell venni, hogy el kell számolni a 20 évvel! A kormánynak már nincs mibe fektetni. A 'legfelső' körökből származó információ, hogy a hatalom márciusig számol. Azért még kihúzza egy kicsit tovább, de nem sokkal.

Gyurcsány felismerte

Lehet, hogy egyelőre egyedül. Megjelentek olyan nyilatkozatai, miszerint nem szabad erővel elmozdítani Orbánt, vagy most Orbán jól politizál. Az történt ugyanis, hogy rájöttek: nem Orbánt fogják számon kérni, hanem mindenkit. Őket is. Szanyit is, Gyurcsányt is. A jelenlegi állapot ugyanis nem a Fidesz hibája, hanem csak részben. És az összes többié, aki politikai pályán mozgott 1989-től 2012-ig bezáróan. Mindenki! A kormány az összeomlást nem kerülheti el. Két dolgot tehet, és erre nemsokára maga is rá fog döbbenni. Vagy létrehozza a nagykoalíciót, és nyer vele 1 évet, vagy kiszemeli a leghatározottabb parlamenten kívüli ellenzéki csoportot, és leül tárgyalni. Ebben az esetben számíthatnak a korrekt eljárásokra. Az összes többi megoldás vége a káosz, és a tömeges kivégzések. Nincs több út, a történelemben soha nem volt. Lenin megmondta: nincs forradalom kivégzőosztagok nélkül. És ha valaki, hát Lenin elvtárs tudta hogy kell forradalmat csinálni.

Hungarista célok

A kormány az utóbbi időben több esetben is jó irányba indult volna el, főleg azokon a területeken, amelyeknek az ötletét tőlünk lopta el, ám utána pontosan úgy jártak, ahogy előre jeleztük. Képtelenek a működőképes megvalósításra. Semmi egyébért, csak azért, mert ahhoz le kellene mondaniuk a vezetésről, ugyanis a jó célok kivitelezhetőségének egyetlen akadályai pont ők maguk. Olyan, mintha egy prostituált, egy tömeggyilkos és egy ferde hajlamú deviáns akarna erkölcsi iskolát nyitni. Hiába lopják el, ezekből semmi nem lesz, csak gyorsítja a bukásukat.

Készül a hatalom a bukásra

Igen. Nem is kicsit. Tudomásunk van róla, hogy a budapesti lövészklubok tömve vannak komolyan felfegyverzett, és folyamatosan a lőtérre járó zsidókkal. Arról is, hogy nemrégiben egy beszélgetésben egy magas rangú rendőri személy a következőt mondta: minden rendőri, katonai iskolát végzett ember tisztában van vele, hiszen tananyag, milyen az erőszakszervezetek irányítása. Hogy működnek, hogy épülnek fel. Békeidőben, katasztrófa időszakban (pl. hosszabb kijárási tilalom), vagy háború idején mik a vezetésben hozott változtatások. A jelenlegi vezetés átszervezése egyértelműen háborús készülődés. Van még számos jel arra, hogy a kormány készül, de nekünk nem kell több bizonyíték. Az viszont példaértékű, hogy az ÁVO, ami 50 000 ávóssal, és iszonyatos mértékű fegyverzettel rendelkezett 48 óra alatt összeomlott. A fennálló hatalom azonban hatalmi helyzeténél fogva úgy érzi, mindent meg kell tenni a hatalomért, akár erőszak árán is fenn kell tartani. Ez a dolga, és a történelemben mindig is ez volt. Az ellenzéknek pedig az, hogy így vagy úgy, de kierőszakolja a hatalom bukását, és érdekeit érvényre juttassa. Ez a dolgok rendje. Ez a történelem. A mai események 50 év múlva ugyanolyan történelem lesz, mint most a második világháború, vagy 1956. Ahogy világosan látható volt 1944 derekán, vagy a vége felé, hogy ha csak csoda nem történik Hitler elveszti a háborút, éppúgy látható ma a jelenlegi hatalmi struktúra vége is.

A hatalmi mentőcsónak - a Jobbik -, nem csak túlterhelt, hanem minden eresztékében laza, tehát mindenre jó, csak túlélésre nem. Hatalmi pozícióba emelése esetén a baloldal teljes egészében ellene fordul, és a jobboldali hazafiak szintén. A kommunisták a kommunista-ellenessége okán, a liberálisok a kibékíthetetlen érdekellentétek miatt, a valódi hazafiak pedig a zsidó-fertőzöttsége és kétes szereplése miatt. A párttagságának és a szimpatizánsainak döntő többsége a társadalom ellumpenesedő rétegeiből kerül ki, ezért hosszabb távon a kitartás és az áldozatkészség hiánya miatt velük a párt vezetése nem számolhat. A Jobbiknak sem gazdasági, sem tömegtámogatottsági ereje nincs, és a felkészülése is sekélyes, komoly feladatok megoldására a párt nem alkalmas, egyedül csak a polgárháború kirobbantására.

Rádöbbenések

Igen. A mai sajtó szinte csak erről szól. Pontosan arról, amit évekkel korábban megírtunk, és amiért jobbról és balról csak gyűlöletet és gúnyt kaptunk. Egy szerkesztőnk a mai napra csak ennyit mondott:

"Mi mindent elmondtunk, többet nem tehettünk. Az emberek úgy jártak mint Jézussal, nem hallgattak rá, úgy nem hallgattak ránk sem. De akinek füle van hallja meg! Sokan azért meghallották. A nép vagy nemsokára tömegesen jelentkezik az MNA soraiba, hogy dolgozzanak a nemzetért, vagy vége. Jön a szabálytalan előzés, kapnak egy 'nesze semmi fogd meg jólt', és kitolják a szemüket a nagy semmivel. Amivel persze újra csak elodázzák a dolgokat, kapnak egy minimális haladékot, mert a vége amúgy is ugyanaz lesz. Igazából majdnem hogy felesleges a mai magyar helyzettel foglalkoznunk. Mindent elmondtunk róla jó előre. Már csak dőljünk hátra a székben, és kérjünk egy kávét. Továbbiakban erről már nem igazán lenne mit mondanunk."

Valóban. Most már nem azzal kell foglalkozni, hogy megbukik-e a rendszer vagy nem, vagy hogy ezt bizonygatni kellene. Megbukik és kész. Mi azonban elkészültünk egy Nemzeti Gazdasági Programmal, és egy Nemzeti Stratégiai Tervvel, amely hitünk szerint az egyetlen, ami kirángathat minket a jelenlegi kilátástalan helyzetből. Ugyanis a világ csak most döbbent rá arra, amivel mi már igen régen tisztában voltunk, és megtettük a megfelelő intézkedéseket, és elkezdtük a jövőnek való építkezést, stratégiák kidolgozását. A legtöbben ennek csak most állnak neki, de meglehetősen elkéstek. Úgy 5 évet.

Kovarcz Emil - Jövőnk.info

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Bérkompenzáció: tömeges felszámolás lesz?
2012. január 7. 08:41 Laczi Z.-L. Murányi L. szoljon.hu

Ettől az évtől szankcionálja a kormány azokat a munkáltatókat, amelyek nem emelik a 216 ezer forint alatti munkabéreket legalább olyan mértékben, hogy azok nettó összege ne csökkenjen. A napokban közzétették az elvárt béremelés gyakorlati végrehajtásának útmutatóját. Tart a nagy vállalkozói fejtörő.

Január 1-jétől megszűnt a munkavállalók adó-jóváírási lehetősége, és egy százalékkal nőtt a munkavállalók által fizetendő egészség-biztosítási járulék mértéke. Ezek együttes hatásaként, a havonta bruttó 216 806 forint alatt kereső munkavállalók nettó bérének nagysága csak úgy őrizhető meg, ha a bruttó béreiket megemeli a munkáltató.
Az a cég, vállalkozás, amelyik a jogszabályban rögzített, elvárt béremelést minden folyamatosan foglalkoztatott munkavállalója esetében végrehajtja, kompenzációs célú adókedvezményre jogosult. A kormányzati, jogalkotói szándék szerint az úgynevezett elvárt béremelés terheit 5 százalékos mértékig a vállalkozásoknak maguknak kell viselniük, a fölötte lévő részt és annak terheit viszont a szociális hozzájárulási adójukból levonhatják.

Ha a vállalkozás nem teljesíti az elvárt mértékű béremelést, az az állami támogatásra való jogosultság elvesztésével, valamint a közbeszerzésből való kizárással számolhat. Annak a cégnek, amelyik az összes érintett munkavállalójának legalább kétharmadánál képes az elvárt béremelésre, akkor állami kompenzációra nem számíthat ugyan, de egyéb szankciótól nem kell tartania. Ennél kisebb arány esetén azonban a vállalkozás kizárja magát a közbeszerzésből is, ami bizonyos esetekben akár el is lehetetlenítheti a gazdálkodást.

- Azok a cégek, amelyek nem terveznek az idén közbeszerzési pályázaton indulni, és állami támogatásra sem számítanak, többségükben aligha fogják bevezetni ezt a kompenzációs béremelést - vélekedik a szolnoki Türk Erika könyvvizsgáló, akinek cége több mint kétszáz vállalkozás könyvelését végzi. - A többség ugyanis már most is nagyon nehéz helyzetben, rendkívül rossz piaci környezetben, súlyos likviditási gondok közepette próbál talpon maradni. Egyre nehezebben tudják befizetni a közterheiket, egyre több részletfizetési kérelmet írunk az ügyfeleink nevében. Ráadásul, jelentősen növeli a terheiket a minimál- és a garantált bér idei emelése is. A legtöbb minimálbéren dolgoztató vállalkozást nagyon nehéz helyzet elé állítja, hogy január elsejétől a szakképzetlenek minimálbérét mintegy tizenhat, a szakképzetteknek járó garantált bért pedig tizenhét százalékkal kell emelniük.

Gonda Sándor, a mezőtúri Agro-Híd Kft. tulajdonos ügyvezetője azt mondja, a cég idén is 5-6 százalék átlagos béremelést hajt végre, ahogyan tette ezt az elmúlt esztendőkben is mindig. Számításaik szerint az idei béremelés felét elviszi most a bérkompenzáció, és a másik felét fordíthatják differenciált ösztönzésre.

- Az eredményes gazdálkodás érdekében meg kell őriznünk a dolgozóink motiváltságát - magyarázta szándékaikat és terveiket Gonda László. - A társaságunk ötven alkalmazottjából harminckettőnél aktuális az elvárt béremelés, és természetesen mindegyiküknél meg is tesszük ezt. Az is természetes, hogy amennyiben lehet, megtesszük a szükséges lépéseket a törvény által biztosított adólevonás érdekében is.

Az elmúlt napokban a szokottnál is sűrűbben csörög a könyvelők telefonja, mert sűrűn hívják őket az elvárt béremelés miatt is a megbízóik.

- Mi azt javasoljuk a partnereinknek, hogy ha nem várnak idén állami támogatást, illetve nem indulnak közbeszerzésen, akkor számoljanak. Felhívjuk viszont a figyelmüket arra, hogy amennyiben a minimál- és garantált bér emelése miatt egyébként is meg kell emelniük a dolgozóik munkabérét, akkor már érdemes élniük az adólevonási lehetőséggel...

Példa az elvárt bérnövekedés teljesítésére

Vegyünk egy példát az elvárt béremelés számítására. Ha valakinek tavaly 120 ezer forint volt a személyi alapbére, annak 12 600 forinttal csökkenne a nettó munkabére. Ebben a sávban tehát, 115 801 és 121 700 forint között havi 132 600 forintra kell(ene) emelni a bruttó bérét.

Tömeges felszámolás jöhet?

Egy neve elhallgatását kérő, tucatnyi alkalmazottat foglalkoztató szolnoki vállalkozó szerint a cégének és az övéhez hasonló kisvállalkozásoknak nincs már miből kigazdálkodniuk az elvárt béremelést. Üzleti partnereikkel évekkel ezelőtt állapodtak meg azokban a szolgáltatási árakban, amelyek ma is érvényesek, miközben a költségek jócskán megnövekedtek, a jövedelmezőség pedig szinte nullára csökkent. Azt mondja, hogy ez a rendelkezés tömeges csődökhöz és cégfelszámolásokhoz vezet rövid időn belül.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A bolgár bloggerek felsorakoztak Orbán mögé
Nőtt Orbán Viktor népszerűsége külföldön
Milanov Viktor 2012. január 7., szombat Kitekintő

Nagy népszerűségnek örvend Orbán Viktor Bulgária internetes bloggerei és hozzászólói között. Keménykezű, jó példát statuáló, a hazája érdekeit követő - csak pár jelző, amivel Orbánt titulálja a balkáni ország internetes olvasóközönsége. Utánajártunk mi lehet a kommunizmusban szocializálódott, az internetet rendszeresen használó, átlag bolgár értelmiségi véleménye a hazánkban kialakult helyzetről.

Sajnos Bulgária nincs Magyarország politikai térképén. A magyar média alig-alig közöl egy-két, széles betekintést szerényen sem biztosító írást, tudósítást Bulgáriáról. A két ország közötti külpolitikai és külgazdasági kapcsolatok a lehetőségekhez és a jövőbeli perspektívákhoz mérten szerények. Bulgáriában sem sokkal nyitottabbak az intenzívebb magyar-bolgár kapcsolatok felélesztése iránt, ugyanakkor az elmúlt két évben a bolgár sajtóban egyre több publikáció jelent meg a magyar belpolitikáról. Lehetséges, hogy a magyar EU-elnökség, de lehet, hogy a látványos belpolitikai változás az oka annak a jelenségnek, amely kiváltotta a bolgár kollégák kiemeltebb figyelmét hazánk iránt. Nem tudjuk a motivációk gyökereit teljes biztonsággal feltárni, de tény, hogy csak az elmúlt egypár nap során szinte minden releváns bolgár elektronikus sajtóorgánum publikált magyar híreket.
Kattintson és nézegessen képeket is!

A héten különösen erőteljesen lépett központi szerepkörbe Magyarország, az új alkotmány körüli hírek Bulgáriában is nagy visszhangot keltettek. A bolgár bloggerek, politikai hozzászólók láthatóan nagy érdeklődéssel követik és értékelik a magyar eseményeket. A minden kultúrkörben megtalálható "troll" hozzászólóktól eltekintve nagyon érdekes következtetéseket vonhat le a magyar elemző a hozzászólások színvonaláról. A bolgárok meglehetősen pontosan ismerik a XX. századi magyar történelem eseményeit és az elmúlt évtized belpolitikai változásait. Magyarországgal kapcsolatban alapvetően a nyugathoz tartozást emelik ki, vagyis hogy a Visegrádi államok mindig is "európaiabbak, nyugatiabbak" voltak Bulgáriánál. Az 1956-os forradalmat mint mérföldkövet, a magyarokat pedig megalkuvást nem ismerő egyéniséggel bíró népet interpretálják. Az egyik hozzászóló szavai sokatmondóan árulkodnak erről a szemléletről - "Budapesten a takarítótól az egyetemi professzorig senki sem kívánt oroszul megszólalni, pedig igenis értették, amit mondok. Ez a büszkeség jele".

De mit mondanak a bolgár olvasók az ország új politikai rendjéről és hogyan vélekednek Orbán Viktor és kabinetje "un ortodox" politikájáról? A válasz felettébb meglepőnek is tűnhet - teljes mértékben támogatandónak tartják, szerintük ez lenne a helyes út minden közép-európai ország számára, beleértve Bulgáriát is. Íme néhány vélemény a sok közül:

"Legyen Isten áldása a reformpolitikán, nagyon remélem, átterjed a többi tagállamra is. Orbán Viktor tapasztalt demokrata és antikommunista - most is rátapintott arra, hogy ki Magyarország valódi ellensége" (Appen 13)

"A magyarok tényleg rátapintottak a fájó kérdésre. Ő (Orbán Viktor) megpróbálja megmenteni nemzetét és országát" (Arma)

"Nem nevezném az IMF és az Európai Központi Bank tevékenységét demokratikusnak, nem a függetlenséget védik, hanem pont fordítva - csődbe viszik az országot" (Sandou)



Nagyon népszerű Orbán Viktor bolgár olvasók között (forrás: facebook.com)

A hozzászólások zöme a gazdasági érdekek összefonódásában, a túlzott liberalizmusban látja a legnagyobb veszélyt a Magyarországhoz és Bulgáriához hasonló kicsi, nyitott piacokra nézve. Az olvasók hozzászólásai természetesen nem reprezentatívak, ugyanakkor elgondolkodtató, hogy az átlagember tényleg új utat kíván keresni. Bulgáriában jelenleg stabil a gazdaság, ugyanakkor a hozzászólók többsége szívesen látná a magyar alkotmány egyes részleteit a bolgár alaptörvényben is. A legtöbb pozitív visszajelzést az MSZP MSZMP-jogutódi státuszának a kinyilvánítása valamint a Magyar Nemzeti Bankot érintő átalakítások váltották ki.

A magyar belpolitikai helyzet alakulása egy nem várt hatást eredményezett - felkerültünk Bulgária geopolitikai térképére. A kérdés csak az - mi mikor kezdünk el végre érdeklődni potenciális közép-európai partnereink iránt? A kiútkeresés sok lehetősége között semmiképpen nem elhanyagolható a Balkán és hazánk gazdasági kapcsolatainak a megerősítése.



2012.01.07.
Locations of visitors to this page

websas.hu


Havonta félmillió virtuális szórólap!
Az Ön reklámhelye
Hívjon:
+36-70/223-8667
vagy írjon IDE:
admin@nemzetihirhalo.hu
Magyar Ékszer
A politika és a gazdaság globális uralmáért folytatott harc újabb történelmi szakasza bontakozik ki a szemünk előtt. Magyarországon az összeütköző erők metszéspontjában időközben egy impériumváltás zajlik le. Az egypólusú atlanti meghatározottság mellett, vagy helyett az egyes európai, valamint ázsiai és közel-keleti befolyás lép.

Magyar címerekkel díszített kerámia
HUN TV
Seuso Hotel
Seuso Hotel
Hargita Panzió
StarBus 2000



HUMINIQUM
Mátyás Vendégház Finom mini süti Kft.
Attila Hotel




















4 megjegyzés :

  1. " Pörzse Sándor: Értelmezhetetlen! "
    " A júdások következő célpontja: Magyarország "

    A magyar emberek kezdik kapizsgálni azt, amire a középkorban a jobbágyok rájöttek:
    Teljesen mindegy, hogy a földesuruk nemzeti magyar vagy idegen osztrák, mindkettő ugyanúgy kiszípolyozza őket.
    Később persze a munkásság is rájött erre.

    VálaszTörlés
  2. " Kinek szövik a "biztonsági hálót"?

    ... Már eleve nevetséges, hogy hitelről tárgyalunk egy magát banknak nevező intézménnyel ..."

    Tévedés, az IMF sohasem nevezte magát banknak, mert nem is az. Legfeljebb a tudatlan emberek mondják annak. Az IMF-et a tagok azért hozták létre és később azért csatlakoztak hozzá újabb tagok, hogy a bajba jutott tagországoknak pénzügyi segítséget nyújtsanak a csőd elkerüléséhez, ami a többi tagország érdeke is, mivel egy ország csődje lavinát indízhat el, ami világválsághoz vezethet. Így találkozik az egyéni érdek a közösségivel. Az IMF pénzügyi alapját a tagok hozzájárulásai képezik. Ebből is látszik, hogy az IMF nem bank. A hitel megnevezés helyett is célszerűbb lenne (tagi) kölcsön kifejezést használni.

    VálaszTörlés
  3. Vagyis olyasmi, mint a KGST volt.

    VálaszTörlés