Blogarchívum

2012. január 21., szombat

MNO: Százezrek tüntettek a kormány mellett – Percről percre + Videók + Képgaléria

http://mno.hu/belfold/csaknem-megtelt-a-hosok-tere-video-1045233

2012. január 21., szombat 15:29

Bucsy Levente, Gabay Balázs, Kovács András, Tompos Ádám

Befejeződött a demonstráció, melyen több százezren tüntettek a kormány mellett. A rendezvény végig békés volt.

19.02 – Az utolsó demonstrálók ezekben a percekben hagyják el a Kossuth teret – jelentette a Hír TV tudósítója. A BRFK szóvivője, Horváth Katalin Fanni a Hír Televíziónak megerősítette: a rendezvény végig békés volt, a rendőrségnek nem kellett intézkednie.

18.50 – A tömeg elkezdett haza szállingózni.

18.45 – A téren megjelent Nagy Navarro Balázs és Szávuly Aranka, akik több mint 20 napig éhségsztrájkoltak a MTVA épülete előtt majd ezt követően megalakították a Tiszta Kezek Magyarországért Mozgalmat.

18.40 –Tudósítónk információja szerint az Alkotmány utca még mindig tele van.

18.25 – A menet vége csak most fordult be az Alkotmány utcába.

18.15 – A demonstrálók elénekelték a Szózatot, ezt követően a szervezők arra kérték a résztvevőket, hogy békésen induljanak haza. Az emberek eközben folyamatosan érkeznek az Alkotmány utcából. A Kossuth téren hömpölyög a tömeg.

18.02 – Teljesen megtelt a Kossuth tér – jelentette a Hír TV tudósítója. A parlamentnél gyülekezők tapssal köszöntötték a térre érkező menetet, amely végig békés volt. A rendezvény ezekben a percekben ér véget a Szózat eléneklésével.


17.53 – Bencsik András bejelentette: egymillióan tüntetnek a kormány mellett.

17.48 – „Nem leszünk gyarmat” – fogalmazott a Kossuth téren Bayer Zsolt újságíró.

17.44 – A szervezők elmondása szerint a menet vége még csak az Oktogonnál tart.

17.35 – A menet eleje elérte a Kossuth téren várakozó tömeg szélét.

17.26 – Lassan megtelik a Kossuth tér, pedig a menet még oda sem ért.

17.24 – Az LMP Bajcsy-Zsilinszky úti irodájának erkélyén „Demokráciát” feliratú táblák és pártzászlók vannak.

17.21 – Tudósítóink becslése szerint a rendezvényen már több százezren lehetnek.

17.20 – Hallótávolságban van a békemenet a Kossuth tértől. A téren várakozó felbecsülhetetlen méretű tömeg gyertyákkal, zászlókkal és kokárdákkal türelmesen várakozik. A nemzetközi sajtó nagy erőkkel vonult ki a Kossuth térre.

17.15 – A tömeg egyelőre nem érkezett meg a Parlamenthez, de egyre többen vannak a Kossuth téren is – jelentette a Hír TV helyszínen tartózkodó tudósítója. A rendezvényen politikusok is részt vesznek, többek között Lezsák Sándor, Wittner Mária. A rendezvényt ellentüntetés nem zavarta meg, egy bejelentett ellentüntetés volt délután fél háromkor a Kossuth téren, ahol a Munkáspárt 2006 és a Zöld Baloldal részéről helyeztek el transzparenseket. A tömeg békésen halad, az emberek – fáklyákkal, mécsesekkel vonulva – a székely himnuszt és a Kossuth-nótát éneklik.


17.13 A Kossuth téren várakozókat az Alkotmány utca vonalában kettéválasztották, hogy tudják fogadni az érkezőket.

17.11 – A tömeg elérte az Arany János utcai metrómegállót.

17.03 – Tudósítóink becslése szerint már több mint százezer ember demonstrál a kormány mellett.

17.02 – A Kossuth téren tömött sorokban áramlanak kifelé az emberek a metróból. Több ezren várják az Alkotmány utca felől érkező menetet. A Nagy Imre-szoborhoz kirakták a 2006-os tüntetésről ismert Szabadság-betűket.

16.55 – A tömeg az Operától a Kodály köröndig ér.

Több százan vettek részt a Magyarországot támogató szimpátiatüntetéseken szombaton a varsói magyar nagykövetség és más lengyel nagyvárosok külképviseletei előtt. A fővárosban a magyarokat támogató levelet adtak át a magyar külügy képviselőjének, és uniós zászlót égettek.

16.47 – Lapunk munkatársai szerint közel háromszor-négyszer többen vannak a rendezvényen, mint a január 2-i, Operaház előtti tüntetésen. Közben egyre többen gyújtják meg a Bajza utcánál kapott fáklyákat. A tömeg a Nagymező utcához közelít.

16.43 – A tömeg eleje elérte az Oktogont, szemből már nem érkeznek demonstrálók.

16.34 – A menet eleje elérte a Terror Háza Múzeumot.

16.17 – Tudósítóink becslése szerint több tízezer ember vesz részt a demonstráción, az Andrássy út teljesen megtelt a Hősök tere és az Oktogon között. Sokan még szemben haladnak a menettel, és így csatlakoznak a demonstrációhoz.

16.10 – A menet eleje a Kodály köröndnél tart, a vége még nem tudott elindulni a Hősök teréről.

16.05 – A nemzetközi média is figyelemmel kíséri a kormány melletti szimpátiatüntetést. A Lánchíd Rádió tudósítója francia és szlovák újságírókkal is találkozott, de információik szerint mintegy 20 külföldi médium van jelen az eseményen.


16.03 – A Himnusz éneklésével elindult a menet a Hősök teréről. Mint azt a Hír TV tudósítója elmondta, a szervezők azt szeretnék a rendezvénnyel kifejezni, hogy nincs egyedül a kormány, és sokan nem értenek egyet a hazánkat és a kormányt ért bírálatokkal. Több száz településről érkeztek a Hősök terére, a Professzorok Batthyány Köre is részt vesz a rendezvényen. Beszédek a Kossuth téren sem lesznek, a Parlamentnél a Szózatot fogják elénekelni a demonstrálók.


15.45 – Gyakorlatilag megtelt a Hősök tere, ahová továbbra is érkeznek a résztvevők. Már az Andrássy úton is egyre többen vannak. Az egybegyűltek csendben várakoznak.

15.30 – Többek között Pécs, Sepsiszentgyörgy, Nyírbátor, Monor, Debrecen feliratú helységnévtáblák láthatók a Hősök terén egybegyűlteknél – jelentette az MNO tudósítója. Az Andrássy út felett „Igazságot Magyarországnak” feliratú transzparens van kifeszítve. „Rabok legyünk, vagy szabadok”, „EU-tanázia – mondj nemet” feliratú transzparensek is láthatók.

Mint arról korábban hírt adtunk, óriási tömegre lehet számítani a szombati Békemenet Magyarországért elnevezésű demonstráción. Az eseményen jeles személyiségek is részt vesznek majd. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint több BKV-járat közlekedésében is változások, korlátozások lehetnek.

15.12 – Majdnem megtelt a Hősök tere – jelentette a Hír TV tudósítója a helyszínről. Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány mellett demonstrálnak szombaton a Békemenet Magyarországért elnevezésű rendezvény résztvevői. A menet 16 órakor indul el a Hősök teréről, a demonstrálók némán vonulnak végig egészen a Kossuth térig. 

A gyülekező 15 órakor kezdődött, a korábbi demonstrációktól eltérően a résztvevőknél nincsenek kereplők, sípok, dobok, az emberek magyar zászlókat, helységnévtáblákat, mécseseket hoztak magukkal. A menet várhatóan délután öt óra körül érkezik meg a Kossuth térre, beszédek valószínűleg nem hangzanak el. 

A rendezvényen részt vesz a Lungo Drom, a Civil Összefogás Fórum, Erdélyből több busszal érkeznek résztvevők. Erdélyben egyébként szimpátiatüntetéseket is szerveznek. A Hír TV tudósítójának beszámolója szerint a Hősök tere környékén jelentős a rendőri készültség, ellentüntetők eddig nem zavarták meg a gyülekezőt.


34 megjegyzés :

  1. " Bencsik András bejelentette: egymillióan tüntetnek a kormány mellett. "

    Szerintem rossz jegye volt matematikából, vagy egyszerűen csak lódít.
    Én utánaszámoltam, hogy pl. a Kossuth térre hány ember fér be.
    A Kossuth tér területe mintegy 48.000 m2, amiből a szabad tér nem lehet több, mint 40.000 m2. A kieső terület a növényzet (fák, bokrok, virágágyasok), szobrok, parlamenti parkoló stb.
    Namármost 1 m2 területre, télikabátban, zászlóban, fáklyával 1-2 embernél többet nem lehet számolni, különben olyan események előfordulásának adunk lehetőséget, mint ami a West Balkán-ban történt vagy a Mekkai zarándoklatok során szokott történni. Ennél többet átlagosan azért sem számíthatunk, mert a térnek vannak olyan részei, amelyek nem vonzzák a tömeget, ilyenek pl. a Parlament jobb és baloldalán a tér felőli homlokzattól hátrébb eső területek.
    Előzőek alapján a Kossuth téren 40.000-80.000 főnél, de max. 100.000-120.000 főnél többel nem lehet számolni, ami bármely tüntetésre igaz, nemcsak a mostanira.
    Ha ehhez hozzávesszük az Alkotmány utca egy részét is, azzal együtt 80.000-120.000 fő, de max. 140.000-160.000 fő jön ki.

    VálaszTörlés
  2. :)):)):)):))
    Megerősítés volt a kormánynak,és magunknak hogy a magyar emberek nagy része igen is tud józan ésszel gondolkodni a nehézségek ellenére!És üzenet volt azoknak is azok itt a a multin és naponta minden területen megpróbálják a "szelet" befogni a vitorlájukba!
    A magyar ember nem hülye!A sok becsmérlő,okostojás pedig mind jó lenne ha azzal foglalkozna amivel kell!Felemelő érzés volt ott lenni fogni egymás kezét!!
    Miközben írtam megjelent a szokásos rendbontók egyike!A duma most is mint mindig,teljesen felesleges a belinkelt kép magáért beszél hogy mennyien voltunk!:)):))NAGYÍTSD KI ÉS SZÁMOLD MEG MENNYIEN VOLTUNK.


    Én is idehoztam a képet hogy szokja a szemed Halászb!!!





    Hozok ide azért egy ajándékot is,ki ki vonja le belőle azt amit akar:)):)):))




    Hajrá Magyarország!Hajrá Magyarok!

    VálaszTörlés
  3. Ne beszélj már hülyeségeket.
    A számok nem ismerik az elfogultságot.
    Egyébként meg aki volt akkor a Népstadionban, amikor telt ház előtt játszottunk, az tudja, hogy mennyi "csak" 75.000 ember, hogy hány órán keresztül foglalták el helyüket, majd távoztak és mennyi tömegközlekedési eszköz kellett az elszállításukra (a Thököly úttól az Állatkert főbejáratáig a Május 1 úton álltak készenlétben a villamosok).
    Vagy aki a Kádár korszakban felvonult május elsején az tudja, hogy mennyi 1.000.000 ember, akik vagy fél napig vonultak.

    VálaszTörlés
  4. Ebből a képből pontosan látszik, hogy a vonulók hossza gyakorlatilag az Oktogontól az Izabella utcáig húzódik (persze azon túl is vannak lemaradók, de tömegek).

    VálaszTörlés
  5. Széjjelebb húzom neked a képet jobban tudj számolni:))75 ezer ember eltűnik egy stadionból 15 perc alatt hogy tudd!Én is járok jártam meccsre és pontosan tudom.....Hagyjuk már ezt Halászb....Ha már kedvenc szórakozásod a vitázás,legalább hülyének ne nézzél senkit....

    VálaszTörlés
  6. Amikor nem lehetséges számolni, akkor becsülni kell. A helyes méretadatok alapján jó becslés készíthető. Ami ezen túl van, az nem más, mint érzelem. Azonban ez, mint ezt tudjuk, a valóságtól nagyon is elrugaszkodó tud lenni.
    Ez nem azt jelenti, hogy ne lett volna jelentős megmozdulás, de az ilyen hamis megnyilatkozások, mint 1 millió ember (Budapest lakosságának fele!!! vagy az ország lakosságának tizede!!!) csak rontják a megmozdulás hitelét.

    VálaszTörlés
  7. Az Andrássy út méretei: Oktogontól a Köröndig 563 m hosszú és 45,5 m széles, amit a fa és bokorsorok csökkentenek mondjuk 40 m-re (a Köröndtől a Hősök teréig 656 m hosszú és szélessége ugyanannyi). Egy menet esetén 2 m2-re átlag 1-2 fő számolható.

    VálaszTörlés
  8. Az Alkotmány utca méreteiről és befogadóképességéről egy ellenvélemény:

    http://totya.blogolj.net/tag/alkotmany-utca/

    Bohócforradalom: ahogy én láttam jún 17
    Tegnap kint voltam bohóckodni. Sok kommentet nem is tudok hozzáfűzni a tegnapi történésekhez: láttam az emberek szemeiben a dühöt, elkeseredettséget, haragot. Teljes joggal, okkal… A média kezdeti hülyesége, h pár száz demonstárló van kinnt, egyszerűen szánalmas. Volt lehetőségem megszámolni: az Alkotmány utca szélessége 2 sávos, 25 ember fért el keresztben. Egy egyméteres sávban két sor, azaz ötven. Az utca hossza 550 méter. Ezt felszorozva ötvennel, több, mint huszonötrezet kapunk. És ez még csak hat órakor volt…
    Mint említettem, láttam az emberek szemében az érzéseiket. De ez kevés! Kevés kiállni és bohóckodni! Tenni kellett volna. Oda csapni! Igen, brutálisan és keményen, kimondva: Elég!… Mert ez így, -több ezrestől, érzelmektől felfűtve, szavazva- csak olyan volt mint egy előjáték egy dugás előtt. Legyünk őszinték! A dugás érdekel mindenkit…
    A folytatásban pár kép – ahogy én láttam

    VálaszTörlés
  9. Mit állsz le vitatkozni ezzel a placentával! Mosolyogj rá, oszt jónapot! :))

    VálaszTörlés
  10. Az attól függ, hogy kik mellett demonstrálnak. Egyes esetekben egy főre 0,5 m2-t számítanak, máskor 2m2-re egyet.

    VálaszTörlés
  11. Lásd be, hogy van fejlődés... Elvégre Halász kománk KEVESLI a létszámot. :D Többet szeretett volna látni.

    VálaszTörlés
  12. Egy penden húrolnék halászkomával: egy mille helyett lehettünk volna kétszer annyian is akár...:D S akkor négyszeres vetésforgó, míg mindenki eljutott a Parlament lépcsöihez:D

    VálaszTörlés
  13. " Egy penden húrolnék halászkomával: egy mille helyett lehettünk volna kétszer annyian is akár...:D S akkor négyszeres vetésforgó, míg mindenki eljutott a Parlament lépcsöihez:D "

    Na ott kezdődik, hogy már ez a "királyi" többesszám is hibádzik.

    VálaszTörlés
  14. Úgy látszik, hogy a matematika tudása nemcsak Orbánnak és Matolcsynak hiányos. Minden hamis adat elsősorban az adatközlő hitelességét kérdőjelezi meg. Így van ez a kormány esetében is. Hazugságból pedig akármekkora várat is építenek, az akkor is össze fog dőlni, ha több százezer rabszolga támasztja a vállával.

    VálaszTörlés
  15. Egy szónak is száz a vége ! Magyarországon nem a MENNYISÉG adja a kormány LEGITIMITÁSÁT, hanem a MINŐSÉGE ! És az nem az utcán sétafikáló emberek tömegétől függ, hanem attól, hogy BETARTJÁK-E A MAGYAR SZENT KORONA TÖRVÉNYT VAGY SEM !
    Tudniillik Törvényes hatalma csak annak van, akinek az EGYEDÜLI SZUVERENITÁSSAL BÍRÓ SZENT KORONA AD ! íGY (MIN.) 1944-TŐL MINDEN HATALOM ILLEGITIM, MERT TÖRVÉNYSZEGŐ !

    VálaszTörlés
  16. :)):)):))
    Na még egy tudor:)):))
    Jólmegaszondtamindenkinekakinemtudtaeddig:)):)):)):))

    VálaszTörlés
  17. A Szent dolgokat a Teremtő sose bízta a csőcselékre, demokratikus alapon se.
    Viszont demokratikus döntés alapján ölték meg a zsidók Jézust.
    Egy Igaz rengette meg a világot, a sok rongy meg 30 ezüstért gyilkolt.

    VálaszTörlés
  18. A Parlament elött negyedmillió embert számolva, négy fordulóval egymillió ember sóhajtott egyszerre a Békemenetben, a világon-egyetlen Szentkorona országa megmaradásáért.

    VálaszTörlés
  19. No akkor lássuk összefoglalóan az egyes közterületek méreteit és befogadóképességeit:

    Hősök tere: bruttó terület 33.600 m2, ebből a nettó: 30.000 m2

    Andrássy út: Hősök tere-Körönd között hossza: 656 m, szélessége 45,5 m, ebből a nettó: 40 m, nettó terület 26.200 m2.
    Körönd-Oktogon között hossza: 563 m, szélessége 45,5 m, ebből a nettó: 40 m, nettó terület: 22.500 m2.

    Alkotmány utca: hossza: 507 m, szélessége: 25 m, területe: 12.650 m2

    Kossuth tér: bruttó terület: 48.000 m2, nettó terület: 40.000 m2.

    Ezekből az adatokból jó közelítéssel meghatározható bármely tüntetés esetén a Hősök tere, az Andrássy út Hősök tere-Körönd-Oktogon közötti szakaszai, az Alkotmány utca és a Kossuth tér befogadó képessége. Az 1 m2-re figyelembe vehető emberek száma 2 főnél több nem lehet (a 4 fő már egy tömött autóbuszt jelentene), de inkább a 0,5-1 fő, vagy az ennél ritkább a reális.

    A tényadatok alapján a Kossuth térre egyszerre 250.000 ember nem fér be, még akkor sem ha dugig tömött villamosként, azaz 4 fő/m2-rel számulunk is, de amint láthattuk, a 2 fő/m2, azaz a 80.000 fő is alig valószínüsíthető.
    Ha ehhez hozzáadjuk az Alkotmány utca 12.650 m2 területét, akkor is legfeljebb csak a kevéssé valószínű plusz 25.300 fő adódik.
    A résztvevő össz-száma így 105.300 főre adódik.

    Vagy induljunk ki a csabi által mondottakból, hogy a menet az Andrássy úton az Oktogontól a Hősök teréig húzódott. Ennek a területnek a mérete összesen 48.700 m2, ahova egy mozgásban lévő tömeg esetén 2 m2-re legfeljebb 3 fő vehető figyelembe, azaz az itteni tömeg 73.050 főre tehető. Ha ehhez hozzáadjuk a menetet kihagyva egyből a Kossuth térre menő és ott várakozóakat, mondjuk 30.000 főt, akkor is úgy 105.000 fő a végösszeg.

    De legyünk nagyvonalúak, a demonstráció részvevőinek össz-száma a 150.000 főt nem haladhatta meg.

    VálaszTörlés
  20. Aki csak látott vagy részt is vett valamely Kádár korszakbeli május elsejei felvonuláson, annak lehet reális elképzelése arra vonatkozóan, hogy 500.000-1.000.000 ember felvonulása mennyi időt igényel. Csak a tribün előtti elvonulás, ahol a Felvonulási tér és a Dózsa György út együttes szélessége kb. 60 m, amiből a nettó szélesség legyen úgy 40 m, folyamatosan vagy 4 órán keresztül tartott (az un. felvonulás már 1-2 órával a kezdés előtt kezdődött és az un. levonulás is kb. ugyanennyi volt). Úgyhogy a teljes vonulás az első résztvevőktól az utolsókig vagy 5-6 óra hosszan tartott, méghozzá nem csak úgy spontán módon, hanem jól szervezetten.

    Szégyen és gyalázat a kormányszóvivő részéről az a nyilatkozat, mely szerint „Öröm számunkra, hogy Magyarország történetének legnagyobb demonstrációját megszervezve az emberek tanúbizonyságát adták, az a rendkívül széles összefogás, amelyet létrehoztak a 2010-es parlamenti választáson, és amely lehetővé tette az ország megújítását és újjászervezését, még mindig él.”
    Ez az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének a megcsúfolása.
    Arról nem is beszélve, hogy az ország XX. századi történelmében számtalan a mostaninál nagyobb megmozdulás is volt. 1919 Őszirózsás forradalom, 1945 után május 1-i felvonulások, 1989 rendszerváltáskori megmozdulások.

    VálaszTörlés
  21. "...
    Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország
    alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét.
    Nem ismerjük el történeti alkotmányunk idegen megszállások miatt bekövetkezett felfüggesztését. Tagadjuk
    a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és kommunista diktatúrák uralma alatt elkövetett embertelen
    bûnök elévülését.
    Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk
    érvénytelenségét.
    Egyetértünk az elsõ szabad Országgyûlés képviselõivel, akik elsõ határozatukban kimondták, hogy mai szabadságunk
    az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki..."

    http://www.kormany.hu/download/0/d9/30000/Alapt%C3%B6rv%C3%A9ny.pdf#!DocumentBrowse

    VálaszTörlés
  22. Preambulum blabla, úgy is mondhatnám félrevezetés, hazugság.
    Az alaptörvényben a preambulumon túlmenően semmi nincs a Szent Korona mindenhatóságán alapuló történeti alkotmányból és azt nem emeli vissza hatályába.
    Hazugság az 1949. évi eredeti alkotmány és annak 1989-ben teljesen átirt (csak a cím és az évszám maradt) változatát egy kalap alá venni és úgy beállítani, mintha az országnak 2012-ig kommunista alkotmánya lett volna.
    Hamis az 1956-os forradalomra való preambulumi hivatkozás, mert azon túlmenően a forradalom eszmeiségéből semmi nem található.
    A fidesz által megszavazott alaptörvény éppolyan, mint a kormányzásuk, hazug és félrevezető.

    VálaszTörlés
  23. Az Öszirózsás Forradalom és az 1945 utáni Május elsejék fölemlegetésével minden legitimációdat veszítetted el, halaszb. S ha már a demonstrációk méretét stoppórával ítéled meg: 15 órakor kezdett el gyülekezni a honra foghatók tábora, s az utolsó turnus még 20 órakor sem érte el a Kossuth teret. Nyugodtan számolj minden tizedik magyarral.
    Gyalázd csak, gyalázd szent, régi-új Alaptörvényünket, a skótok a világ számára példaadónak ítélik meg. Nem szégyelled el magad csendes, magányos, esti óráidban?

    VálaszTörlés
  24. Szégyellje az magát, aki talál egy csodabogarat a világban és annak véleményét, mint mérvadót lobogtatja 99 másik ellenében.

    Az meg súlyos orvosi eset, aki az un. "Békemenet"? esetében 1 millió demonstrálót vizionál.

    Aki meg ilyeneket ír, mint az alábbi, az az önkontroll teljes hiányában szenved.

    VálaszTörlés
  25. Milyen ember az, aki nagy nyilvánosság előtt tett bejelentése ellenére az ellenkezőjét teszi?

    " Csak a britek és a csehek nem csatlakoznak az új pénzügyi unióhoz

    Nagy-Britannia mellett Csehország sem csatlakozik egyelőre a szigorú költségvetési fegyelmet előíró új pénzügyi unióról szóló szerződéshez

    MTI - 2012.01.30. 21:57

    Diplomáciai források szerint a csehek parlamenti eljárásrendi okokra hivatkozva mondtak egyelőre nemet, de elképzelhető, hogy később meggondolják magukat. ..."

    A britek és a csehek! tehát szavatartóak. És Orbán? Hol marad nálunk a hivatkozott parlamenti jóváhagyás?

    VálaszTörlés
  26. Nem avatnám szentté Orbánt, részben mert református, részben, mert már van egy Szt Orbán... De a parlamenti választásoknál "hozott anyagból dolgozunk". A "felhozatalban" egy sem bizonyult jobbnak nála, rosszabb viszont "dögivel".

    VálaszTörlés
  27. Egy volt kollégám mondta volt, hogy "csak a selejtek közül választhatunk". Azért a "selejtek" között "jónak" lenni, olyan mint vakok között félszemű a király. Ez a világban édes-kevés. Ezért állunk ott ahol. Azonban nem a vezetőinkben van a hiba, hanem bennünk választókban, persze tisztelet a kivételnek, akik a legnagyobb hazugságot is készpénznek veszik és 2/3-os győzelemhez juttatnak egy arra érdemtelen vezetőt és pártját, ezáltal kiszolgáltatva egy országot és polgárait egy piti balkáni zsarnok önkényeskedéseinek.

    VálaszTörlés
  28. Egyébként meg egy multis fidesz-nyaló mondta egy másiknak a következőket:

    " Egy férfiember szavának súlya kell, hogy legyen, amit írok, azért én vállalom a felelősséget. Aki erre nem hajlandó, igenis piti alak, és ez nem sértés, egyszerűen tény, ha te nem tartod magad annak, hát akkor ne is tégy piti dolgokat! "

    Ez Orbánra és kormányzására tökéletesen illik.

    VálaszTörlés
  29. " Egy férfiember szavának súlya kell, hogy legyen, amit írok, azért én vállalom a felelősséget. Aki erre nem hajlandó, igenis piti alak, és ez nem sértés, egyszerűen tény, ha te nem tartod magad annak, hát akkor ne is tégy piti dolgokat! "

    VálaszTörlés