Blogarchívum

2011. december 8., csütörtök

Csurka István: Történelemhamisítás - Az idő összetorlasztása

Link
Csurka István: Történelemhamisítás

Az idő összetorlasztása 

Most, Magyarország térdre kényszerítésének drámai fordulataiban különösen nagy jelentősége van ennek az eseményfeltorlasztó manipulációnak. Amikor a kormány szembesült a nemzetközi büntető-buktató tőke szándékaival és túlerejével és magára hívta, beismerve vereségét, az IMF-et, a közvélemény még fel sem ocsúdott és már jött a leminősítés, és azóta is zuhannak ránk az újabb intések, fegyelmezések. November 28-án Barroso EU-főember közölte, hogy Magyarország 2012- ben húsz százalékkal kevesebb EU forrást kap, mint kapott még 2011-ben. Vagyis az EU bizottsága nyíltan felzárkózott tönkretevőinkhez. Nem támogatja a bajba jutott országot, hanem nehezíti a helyzetét, nyilván az IMF-el egyeztetve. De még ugyanezen a napon előkerült egy zavaros elképzelés a Népszabadságban, majd este az ATV sajtóklubjában, a négy jól informált liberál-bolsi fejtegetéseiben egy 2012 elején tartandó előrehozott választásról. Erre, ahogy ők mondják, azért volna szükség, hogy erősítse meg vagy vesse el a spekulációs tőke által – nyilvánvalóan a Soros György pénzeiről van szó – megvert Orbán-kormányt. Erről a tavaszi választásról mint elkerülhetetlenről beszélnek. Mi van a háttérben? Az IMF valószínűleg bele fog egyezni abba az ernyőkénti visszatérésbe, amit a kormány hangoztat, de ezt az előrehozott választást ki akarja kényszeríteni. Ezzel jön ide. Még megegyezés sincs, de feltétel már van. Ez az előrehozott választás a kétharmados többség felszámolását jelenti. A kétharmados többség 2014-ig szóló kormányzást és az új alkotmány 2012. január elsején való életbe léptetését jelenti. Ha ehhez képest márciusban előrehozott választást tartanak, az az alkotmány elvetését, felülírását és egy új IMF Soros diktálta rendszer életbe lépését hozza el, akármilyen eredménye lesz is ennek az előrehozott választásnak. Az IMF még el sem kezdte itt a tárgyalást, ezt a feltételt már közölte.

1 megjegyzés :

  1. Nem a külső körülményekben kell keresni a problémák okát, hanem magunkban, most a kormányzás kapitális hibáiban. A körülmények sohasem voltak jók, még évszázadokkal ezelőtt sem és ezután sem lesznek. Csak emlékeztetőül az ismertebbek, menekülés Etelközből, Államalapítás, trónutódlási harcok, tatár, török, osztrák, antant, kiantant, német, szovjet. Jobb, ha ezt mindenki jól a fejébe vési. Csak magunkra számíthattunk és számíthatunk. Ha rosszul döntünk, akkor az fokozottan fog a saját fejünkre visszahullni. A "segítségnek" pedig mindig nagy ára volt, van, lesz.
    Az Orbán kormány a 2/3-os parlamenti többség birtokában páratlan lehetőségekhez jutott, úgy is mondhatjuk, hogy ölébe hullt a szerencse. Mára már azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány nem tudott élni ezzel a nagy lehetőséggel. Esetünkben könnyelműen eltékozolta azt a komoly tartalékot, amely a korábbi IMF hitel utolsó 5 milliárd eurója, 1250 milliárd forint, a magánynyugdíjpénzek 3000 milliárd forintja és a többkulcsos SZJA elvetésének 500 milliárd forintja, összesen 4750 milliárd forint jelentett.
    Ugye milyen érdekes, hogy a mostani IMF tárgyalások témája 4-5 milliárd, azaz kb. 1100 milliárd forint (szerintem ennek minimum a duplája, úgy 10 milliárd euró, azaz 2200 millirád forint), amit az ország nem tud kifizetni. Persze, hogy nem, mert a kormány könnyelműen nyakára hágott a tartalékainak és most kénytelen az IMF-hez kuncsorogni.

    VálaszTörlés