Blogarchívum

2011. november 29., kedd

MVSZ: Bírósággal az igazság ellen

Fordulóponthoz érkezett a Magyarok Világszövetsége magyarországi üldöztetése. Miután a magyarországi politikai osztály sem politikai, sem közigazgatási eszközökkel, sem a költségvetés megvonásával nem tudta térdre kényszeríteni a Magyarok Világszövetségét, most jogi ellehetetlenítésére tett kísérletet.

A Magyarok Világszövetsége múlt héten nyújtotta be az Országgyűlésnek azt a 100 oldalas fehér könyvet, amellyel egyértelművé tette, hogy nincs semmilyen elfogadható érv a költségvetési támogatásától való megfosztásának. A politikum válasza gyorsan jött: ma a Fővárosi Ítélőtábla szöges ellentétben ítélkezve, megváltoztatta a Fővárosi Bíróságon született alapfokú döntést, és megsemmisítette a Magyarok Világszövetségében 2008 augusztusában tartott elnök- és elnökhelyettes választásról hozott határozatokat.

Határozatát a bíróság csupán formai hibára való hivatkozással hozta meg, mondván, hogy hiába ért el mindkét tisztségviselő a titkos szavazás során több mint 95 %-os támogatást - amit a bíróság nem vitatott -, elmulasztották megszámolni a szavazatok régiónkénti megoszlását.

Bár az Ítélőtábla mai határozatának írásos indoklására még várni kell, annyi valószínűsíthető, hogy ez a döntés a Magyarok Világszövetségét előrehozott választások megtartására kényszeríti, amelyre menetrend szerint 2012 augusztusában kerül sor.

A történtek ékesen bizonyítják, hogy a magyarországi politikai osztály mindent elkövet a Magyarok Világszövetsége ellehetetlenítésére.

MVSZ Sajtószolgálat

10 megjegyzés :

  1. "A történtek ékesen bizonyítják, hogy a magyarországi politikai osztály mindent elkövet a Magyarok Világszövetsége ellehetetlenítésére."

    Az okát, az okát, a valódi okát szeretném ismerni. 11 esztendö kerülne megválaszolásra.

    VálaszTörlés
  2. Az ok maga Orbán. Az ostobasága, szűklátókörűsége, gőgössége, diktatórikus hajlama. Az MVSZ 2000. májusi tisztújítása előtt az akkori Orbán kormány és a fidesz mélyen beavatkozott egy független civil szervezet életébe, és mindent elkövetett annak megakadályozására, hogy Patrubány Miklóst a szervezet elnökévé válasszák. Az Orbán kormány által a 2000. december 12-i, majd december 19-i országgyűlési támogatással hozott döntésekkel végrehajtott költségvetési megvonás csak egyike volt az MVSZ ellehetetlenítésére felhasznált eszközöknek. Követte azt a teljes diplomáciai kar bevetése, a suttogó propagandagépezet aktiválása, a médiából való teljes kirekesztés és az MVSZ által elért kétségbevonhatatlan eredmények elhallgatása vagy átminősítése. A részletek: http://mvsz.hu/sajtoszolgalat/20101218_emlekirat.html

    VálaszTörlés
  3. Azért annak van valami fanyar pikantériája, hogy attól jön az érvelés, akit senki nem kérdez, nevezetesen a sértett sajtószolgálatától. Hogyan születhetne ebböl teljes válasz ?
    Én egy független harmadiktól hallanám.
    "Az Országgyűlés tíz évvel ezelőtt, 2000. december 12-én, majd december 19-én hozott döntéseivel máig tartóan megvonta a Magyarok Világszövetségének költségvetési támogatását. Tette ezt mindmáig érdemi indokolás nélkül."

    Te, halaszb, egy levegövel:
    "Az ok maga Orbán. Az ostobasága, szűklátókörűsége, gőgössége, diktatórikus hajlama".
    Emlékeimben úgy dereng, az elmúlt 11 évböl 8-ban nem Orbán Viktornak hívták a miniszterelnökünket. Mi vitte rá ellenfeleit, hogy egyazon módon kezeljék a MVSZ-ét ?

    EZT szeretném megtudni. Mert akkor tán a teljes igazság bontakozna ki, annak minden szirmával.

    VálaszTörlés
  4. " Azért annak van valami fanyar pikantériája, hogy attól jön az érvelés, akit senki nem kérdez, nevezetesen a sértett sajtószolgálatától. Hogyan születhetne ebböl teljes válasz ? "

    Először is az MVSZ-t nem kell kérdezni, egy vita bármelyik résztvevőjének alapvető joga közleményt kiadni. Megjegyzem, ilyet is csak egy fideszes vonhat kétségbe.

    Másodszor a közlemény nem mostanság született, hanem még 2010. decemberében, ahogy az a linkből is látszik: http://mvsz.hu/sajtoszolgalat/20101218_emlekirat.html

    Harmadszor sajnos a ballib és a jobblib az elmúlt években sok esetben összekacsintott és nagykoalicióban szavazott meg fontos dolgokat. Természetesen, ahogy Orbánnak, úgy Gyurcsányéknak sem tetszett a MVSZ önállóságának megtartására való törekvése, így aztán úgy hagytak mindent. Megjegyzem a MVSZ már a rendszerváltás előtt is a magyar kormányoktól önálló szervezetként létezett. Szerencsére.

    VálaszTörlés
  5. Ez az MVSZ-ügy igen ködös. Valószínűleg személyi ellentétek is ronthatják a helyzetet. Alapból úgy kezdődött, hogy Csoóri Sándor után Boross Pétert szerették volna néhányan kinevezni az MVSZ elnökének. Boross Péternek viszont utólag sem jó reklám kis szőke tanonca: Dávid Ibolya. :-(
    Aztán az SZDSZ-MSZP rezsim idején gondolkodtak egy alternativ MVSZ-en - Szili Katalin "gondozásában", és elnöke lett volna ismét Csoóri. Ahogyan a kínaiak is ki akartak nevezni egy alternativ Dalai Lámát. :-(
    Persze a szoclib ötlet nem enyhíti a tényleges MVSZ-es személyek hibáit, de nem lehet tudni, hogy valójában mi a fene zajlik köztük. :-((

    VálaszTörlés
  6. Szerintem itt nem egyszerű személyi ellentétről van szó, hanem arról, hogy az első Orbán kormánytól kezdődően a mindenkori magyar kormányok befolyást akarnak szerezni egy függetlenül működő komoly politikai súllyal rendelkező szervezet felett.

    VálaszTörlés
  7. Ólevendula is, én is várjuk a választ, egy független, pontos választ, miért ez a háttérbe szorítás, mert Csoóri személye egyedül nem lehet. A bolsi-libsi kormányok nem is foglalkoztak a személyével és azt sem hiszem, hogy megörökölték volna az elsö Orbán-kormánytól. Kell itt lennie valami föltáratlannak.

    A mondat úgy, ahogyan van, nem helytálló: "Megjegyzem a MVSZ már a rendszerváltás előtt is a magyar kormányoktól önálló szervezetként létezett."

    Gyanítom, a kádárizmus idején ember nem foglalkozott a Hazában a Magyarok Világszövetsége ténykedésével: a szórványban, szerte a világban élö magyarság azonban börén tapasztalhatta meg. Hozott üveggyöngyöt, számosat, bolsi ripacsokat, frankó esztrádmüsorokat, frissen megjelenö, otthon eladhatatlan köteteket és még valamit: nyári, balatoni üdülötábort az elmenekültek gyerekeinek - anyanyelv tanítása ürügyén, amelyek janicsárképzést szolgáltak, megnyerni öket a bolsevista Óhazának, dicsekedni a Nyugatnak, hogy nincs itt semmiféle ellentét. Akkori elnöke pedig azt vette ajkára még 2005-ben is: értsd meg, nincs erdélyi kérdés. Miért ? Csak - volt a válasz.

    VálaszTörlés
  8. Az egyenes beszéd helyett a szokásos kígyószerű fideszes csűrés-csavarás. Egyre több ember lát már át a szitán és veszi észre, hogy a "király" meztelen. A MVSZ ügy esetében is ez a helyzet.

    VálaszTörlés
  9. Mielött
    "Kerék alá tesznek,
    Onnan is kivesznek,"

    innen is kiszállok, nem, mint egy kígyó, az nem tud szállni; mint egy katicabogár, mondhatnám ...szóval, választ ugyan nem kaptam, de nem is töled vártam, bevallom. Ha már ennyi éve várok rá, majd csak idetéved egy kompetens, aki bennünket fölvilágosít...

    VálaszTörlés
  10. Talán egy pszichológus egyszer idetéved.

    VálaszTörlés