Blogarchívum

2011. október 6., csütörtök

Gyalogoshíd Budapesten?

A Főváros vezetése és a Budapesti Közlekedési Központ tervei között szerepel a Szeretem Budapestet Mozgalom által elképzelt gyalogos híd megvalósítása – írja a SzeBu. A dunai gyalogos és bringás híd a Várkert Bazár és a Vigadó közt épülhetne fel.

Vitézy Dávid a Közlekedj ÖKOsan! alternatív közlekedési konferencián azt nyilatkozta, hogy a régóta napirenden lévő dunai gyalogos és kerékpáros hídnak, azaz a Várkert Bazár és a Vigadó között felépített hídnak „abszolút van életképessége” -írja a Szeretem Budapestet Mozgalom.

Hozzáteszik, Cselovszki Zoltán 5. kerületi főépítész is üdvözölte az elképzelést, amely az előzetes számítások és a külföldi példák alapján körülbelül 6-10 milliárd Ft-ba kerülne.

A SZeBu olyan hidat képzelt el, amely védi az átsétálókat a széltől, mégis meghagyja a szép panorámát, és zölddel lenne beborítva. Sőt, házasságkötési helyszínként is funkcionálna, lenne benne napozóterasz, játszótér, étterem és kávéház is. Így festene:

További részletekért KATTINTS IDE

3 megjegyzés :

  1. Jujj. Arra azért kíváncsi lennék, hogy a két Duna- parti villamosvonallal való keresztezést miképpen terveznék megoldani.

    VálaszTörlés
  2. A gyalogoshídnak nem volnék ellene, de egyik-másik kép olyan, mintha éppen egy természeti katasztrófát fotóztak volna le. :-S

    VálaszTörlés
  3. Hát igen, ez egyáltalán nem hasonlít a többi, pl. a londoni gyalogoshídra. És mint mondtam, a két villamosvonallal való feltételezhetően szintbeni keresztezés nem nevezhető korszerűnek, inkább elavult mult századinak. Az nwehezen képzelhető el, hogy a gyalogoshidat min. 6 méterrel a villamosvonalak felett vezessék.

    VálaszTörlés