Blogarchívum

2011. október 11., kedd

Balhé lesz?

  Nagy balhéra készülnek október 23-án a szélsőséges liberálisok

Öt évvel a gyurcsányista rendőrterror után ismét puskaporos lehet a levegő nemzeti ünnepünkön, október 23-án.

A Heti Válasz által Olajfa-szövetségnek, a Hunhír.info megnevezésével csak sima Új Baloldalnak titulált politikai, netpolitikai és utcapolitikai koalíció egyik oszlopa, a hiperliberál-radikális Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért csoport már előre bejelentette, hogy "Nem tetszik a rendszer" címmel nem megemlékező, hanem hangosan "harcos" kormányellenes megmozdulásara készül.

A többek között a túlélők már nem siránkozó, hanem erejét fitogtató generációjával is megerősített csoport vélt, vagy valós hatalma illetve mindenképpen reális háttérhatalma segítségével már odáig jutott, hogy a kormánypártnak adja ki az ukázt: ti nem emlékezhettek az Astoriánál, mert mi hidat foglalunk és nem szeretnénk, ha a magyar szélsőségesek találkoznának a mi liberálisainkkal az események közben, illetve a végén. Éppen ezért a netharcosok egyeztettek a Fidesszel a BRFK-n a tüntetés helyszínek ügyében, de mint egyik liberális médiatámogatójuk jelentette: nem jutottak megállapodásra. A labdát feldobták a BRFK-nak, és bizony elég nehéz helyzetbe hozták.

Ha enged a liberálisoknak, tovább csorbul a cigánybűnözők által ugyancsak megtépázott tekintélye. Ha nem, (...) telegágogják a világsajtót, hogy jogaik gyakorlásában korlátozza őket az orbánista rendőrállam. Különben már most sem teketóriáznak, hanem nyíltan kimondják: "Felszólítjuk a Fideszt, hogy haladéktalanul keressen olyan helyszínt a megemlékezéséhez, ami nem jelent életveszélyes fenyegetést sem a Fidesz-hívek, sem a kormány politikájával elégedetlen tömegek számára". Egy internetes közösség... Mert ugye, jobboldali médiatúlsúly van Magyarországon...

A március 15-ei, a médiatörvény miatt nagy, - liberálisokból, túlélőkből, holdudvaros(...) értelmiségiekből, jogvédőkből, emberjogi szervezetekből, antifasisztákból, ellenállókból, biztosan másokból, cigányokból, valamint pár éhes proletárból álló - tömeget megmozgató tüntetést szervező Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért mozgalom a nemzeti ünnepre újabb demonstrációt tervez, "Nem tetszik a rendszer" címmel. A tüntetést a tavaszi helyszínen, a Szabad Sajtó Útján - azaz lényegében az Erzsébet híd lehajtója és a Ferenciek tere közötti szakaszon szeretnék megtartani, és ezt be is jelentették a rendőrségen.

A szervezet közleménye szerint viszont a Fidesz hétfőn "rászervezett" a hetekkel korábban bejelentett demonstrációjukra, ugyanis bejelentette a rendőrségen, hogy a közeli Astorián tartana nagygyűlést október 23-án, mindössze egy órával korábban, mint az Erzsébet téri tüntetés. A BRFK-n azért kellett egyeztetnie a két szervezetnek, mert a kormánypárti és a kormányellenes tüntetés egymáshoz túlságosan közel lenne, így a két rendezvény ütközhet, a két demonstráció résztvevői akadályozhatják egymás mozgását - írja a liberális portál, az origo, és közli a neten szerveződő-liberálisok közleményét is.

Különösebb politikai éleslátás nem szükséges ahhoz, hogy érezhesse az átlag magyar "pusztabunkó", hogy ez az iromány ismételten a hatalmát vesztett, de azt mindenképpen megszerezni akaró törpe kisebbség ultimátuma. Sőt, még a megszokottaknál is másabb egy picit. Egyszerűen életveszéllyel riogatnak, mintha előre borítékolnák, ha a Fidesz birkanyája nem takarodik el az általuk kiszemelt helyszínről, akkor bizony fennáll az összecsapás lehetősége. Persze az összecsapáshoz egymással szemben álló erők is kellenek. Erről meg majd gondoskodik a szakszervezetis akciószövetség, hogy a magyar proli is ott üvöltözzön a híd lábánál.

"A március 15-én ugyanott sok tízezres tömeget megmozgató tüntetést is szervező civilekként a szó szoros értelmében életveszélyesnek tartjuk, hogy a Fidesz ugyanakkor az Astorián kívánja a saját megemlékezését megtartani - olvasható az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért csoport közleményében, amely szerint az időbeli ütközés és a fizikai közelség nagyon komoly biztonsági és szervezési kérdéseket vet fel, az pedig, hogy a Fidesz ragaszkodik az Astoriához mint helyszínhez, "megengedhetetlen felelőtlenség".

"Felszólítjuk a Fideszt, hogy haladéktalanul keressen olyan helyszínt a megemlékezéséhez, ami nem jelent életveszélyes fenyegetést sem a Fidesz-hívek, sem a kormány politikájával elégedetlen tömegek számára" - áll a közleményben.

Az biztos, hogy idén ismét robotokkal ünnepelünk, aztán a jelentről szól a történet, nem a dicső múltról, a pesti srácokról, hanem a hatalomvágyásról, a visszarendeződésről, a gyarmatosítás rohamléptékű folytatásáról. És bizony, most tényleg stratégának kell lennie a Jobbiknak. Kimarad a buliból, és hagyja, hogy a kormány ellenfelévé lépjen elő az Olajfa-szövetség, és esetleg már kormányváltó alternatívaként most megjelenjen, vagy versenyez velük az igazi ellenzéki vezető szerepért, vagy...

Koldus Kálmán - Hunhír.info - sokkaljobb.hu

mszp.hu napi hírlevél
Őszi tüntetéssorozat!
Tiltakozzunk együtt!

Soron következő megmozdulások:

Október 23. - Egymillióan a magyar sajtószabadságért

Nem tetszik a rendszer?! - Tüntetés

*** www.nemzetihirhalo.hu ***

Repülővel érkeztek Londonból az éles lőfegyverek
2011.10.10 17:25



MNO - TK
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai hétfő hajnalban csaknem száz éles lőfegyvert foglaltak le egy vecsési vámszabad területen – mondta el a TEK főigazgatója hétfő délutáni sajtótájékoztatóján.

Hajdu János hozzátette: a katonai fegyverek Londonból érkeztek repülővel még szombaton a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Az ismeretlen eredetű fegyverek ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda kezdett nyomozást, jelenleg a fegyverküldemény címzettjének kihallgatása folyik.

A TEK főigazgatójának tájékoztatása szerint az egyebek mellett katonai sorozatlövőket, gépfegyvereket, géppuskákat, kézi lőfegyvereket és távcsöves puskákat tartalmazó ládákat szállító repülőgép a kirakodás után azonnal elrepült. A fegyvereket vasárnap egy szállítócég eljuttatta egy vecsési vámszabad területre, ott a TEK munkatársai titkos adatgyűjtés eredményeként hétfő hajnalban lefoglalták – mondta el Hajdu János.

A tábornok újságírói kérdésre sem megcáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, hogy a fegyverek a Brad Pitt amerikai színész főszereplésével Budapesten készülő film kellékei lettek volna. Hajdu János hozzátette: két héttel az október 23-i ünnepségek előtt semmilyen éles fegyver behozatalát nem engedélyezte volna a filmforgatáshoz. A TEK főigazgató-helyettese a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy felvették a kapcsolatot a brit rendőrséggel.

Bodnár Zsolt hangsúlyozta: a fegyvereket a magyar jogrend szerint nem hatástalanították. A sajtótájékoztató után éleslövészeten mutatták be, hogy a fegyverek nem voltak hatástalanítva. A lefoglalt fegyveresládákban lőszert nem találtak a TEK munkatársai – mondta el Hajdu János.

(MTI)

108 megjegyzés :

  1. Húúúú már nagyon hiányzik egy kis feszültség egy kis pirózás egy kis kirakatbetörés egy kis kocsi borogatás és egy kis balhé......
    Ha valami akkor ez most nagyon jót tenne......Nosza aki jó kis "programot"akar annak ott a helye mindenképpen......"ÜNNEPELJÜK EGYÜTT OKTÓBER 23.-ÁT"
    SZUPERRRR LESSSSZ:((

    VálaszTörlés
  2. "Balhé lesz?"

    El kell olvasni a vonatkozó törvényt, mely szerint az adott helyre és időpontra korábban bejelentett rendezvény elsőbbséget élvez a későbbivel szemben. Ezért, akármilyen kellemetlen is, a FIDESZ-nek másik helyszínt vagy időpontot, pl. 2 órával előbb vagy később, kellene találni.

    VálaszTörlés
  3. "Repülővel érkeztek Londonból az éles lőfegyverek"

    Ez jellemző a hazai helyzetre. Az USA-ban ebből semmi gond nem lenne, gyanítom, hogy máshol sem, de nálunk, ahol a bűnözőknek mindig akad fegyverük és az esetleges áldozatoktól megvonják a fegyvertartás jogát, így járnak el. Na nem a bűnözőkkel szemben, hanem a filmezéshez behozott fegyverekkel.

    VálaszTörlés
  4. Volt már rá eset, hogy az MSZP egy évre előre lefoglalta a helyszínt.

    VálaszTörlés

  5. Orbán nagy döntése: vagy az Astoriánál szónokol, vagy Brüsszelbe megy

    Az Európai Bizottság ugyanis október 17-ről éppen október 23-ra halasztotta a soros uniós csúcstalálkozót. Mint Herman Van Rompuy uniós elnök elmondta, "ez az időzítés lehetővé teszi, hogy véglegesítsük átfogó stratégiánkat az euróövezet szuverénadósság-válságával kapcsolatban, és kezeljünk számos, egymással összefüggő kérdést".

    - Hogy ennek a Rompuly nevű embernek micsoda ötletei vannak?!

    VálaszTörlés
  6. Ezt kell csinálni vagy alkalmazkodni az előbb bejelentőhöz.

    VálaszTörlés
  7. Szerintem egyértelmű, hogy Orbán melyiket választja.

    VálaszTörlés
  8. Sorra szó nélkül hagyom a beírásaidat, de ami sok, az nem kevés, halaszb..!

    Itthon az origolibsik, odakünn Brüsszel, a Multin meg halaszb szönyegbombáz: "Egyszerűen életveszéllyel riogatnak, mintha előre borítékolnák, ha a Fidesz birkanyája nem takarodik el az általuk kiszemelt helyszínről, akkor bizony fennáll az összecsapás lehetősége. Persze az összecsapáshoz egymással szemben álló erők is kellenek. Erről meg majd gondoskodik a szakszervezetis akciószövetség, hogy a magyar proli is ott üvöltözzön a híd lábánál. "

    Brüsszel meg Viktort állítja válaszút elé azzal, hogy a fontos szavazást áttolta október 23.-ára: választhat, nemzeti gyászmegemlékezés vagy EU-kötelesség között.

    Mondd, halaszb, nem szédülsz el a JOBBIK-ról át a balraátra ? Te ezeknek drukkolsz ? "El kell olvasni a vonatkozó törvényt, mely szerint az adott helyre és időpontra korábban bejelentett rendezvény elsőbbséget élvez a későbbivel szemben. Ezért, akármilyen kellemetlen is, a FIDESZ-nek másik helyszínt vagy időpontot, pl. 2 órával előbb vagy később, kellene találni".

    Még az index is:
    "Míg a Fidesz október 4-én, kedden jelentette be, hogy az Astoriánál akar demonstrálni, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport már júliusban megtette a bejelentést a rendőrségen"
    "A „Nem tetszik a rendszer” elnevezésű, Orbán-rezsim elleni tüntetést az Erzsébet-híd pesti hídfőjéhez jelentették be, oda, ahol már március 15-én is tüntettek a sajtószabadságért"

    Itt közbevetném: A FIDESZ már 2006-ban az Astoriá-nál tartotta megemlékezését, erre mit lépsz ?

    "Az azonos időpontra és helyszínre bejelentett rendezvények megtartására a bejelentés időpontja szerinti elsőbbségi szabály azonban nem vonatkozik".

    Vajjon rajtam kívül kinek tünik ez még föl ? Vagy ennyire érdektelen, devalvált a hozzászólásod ?

    VálaszTörlés
  9. Jobb lett volna, ha továbbra is hallgattál volna. Egyet tudsz csak és az a sárdobálás. De hát úgy kerek a világ, ha patkányok is vannak benne.
    Észre kellene azonban venni, hogy csak a FIDESZ-re jellemző az ellenfelek letiprása. A FIDESZ már 1994 óta ezt alkalmazza, csak annak intenzitása változik attól függően, hogy kormányon vagy ellenzékben vannak. Úgy látszik Orbánnak és rajongóinak erős nosztalgiájuk van a kommunista diktatúra iránt.

    VálaszTörlés
  10. Setétebb vagy, mint az orgoványi erdö: ilyen hülyeséget még leírni is...1994 után tán gyuszi - no, nem a taxis, az amnéziás - került trónra; hol, mikor, mit taposott le a FIDESZ és azt már akkor...?
    Figyelem magam, mennyire hidegen hagy a FIDESZ elleni gyülölködésed...mint mindannyiszor, át az éveken.

    VálaszTörlés
  11. Hát nem én kevertem össze a törvényt a politikai szimpátiával. Ez a FIDESZ-re és rajongóira jellemző. Azonban jó lenne már megjegyezni, elfogadni és betartani, hogy még a gyilkosnak is vannak jogai.

    VálaszTörlés
  12. Kerek ez a világ nélküled is bolsika. Viszont dicséretes, hogy egyszer már tükörbe néztél.
    Van egy pici csúsztatás. A gyilkosoknak tényleg vannak jogai a liberális és a szocialista demokráciában. Viszont a "Ne ölj" parancs (Mózes II.) visszavonásról még nem olvastam. Az isteni jog szerint a gyilkos joga eltűrni a halálos ítéletet, annak végrehajtását a földön és a kárhozatot odaát. (Mózes II. könyve az Ó-szövetségben van, úgyhogy a magadfajta ciónácik is olvashatják.

    VálaszTörlés
  13. Van itt a közelben egy orvos? Ezt a hülyét gyors elmeorvosi ellátásba kellene részesíteni.

    VálaszTörlés
  14. Mózes II. Odaát már nincs megkent bíró, ügyvédi iroda, EP szocialista frakció, európai "mérvadó" sajtó, csak a haragvó Isten. Nem tetszik? Kisnyúl. Ott a véleményedre már senki nem kíváncsi.

    VálaszTörlés
  15. Ha ez így lenne, akkor nem brekegnétek itt.

    VálaszTörlés
  16. Hát a Sátán "embereinek" Isten beszéde brekegés. Kb. ilyesmit vártam tőled. Csak van egy érdekes pont. A számla kézbesítésének dátumát nem ismered. Azt én sem. De hogy jön az tuti. Van egy fekete könyv, Szentírás a neve. Abban minden benne van, amit a Teremtő közölni akart velünk. (Ott van Mózes II. könyve, de ott van Máté evangéliuma is) Itt azt a parancsot kapjuk, hogy parancsait hirdessük. Tetszik, nem tetszik. A többi az Ő dolga. Miért olyan fontos, hogy kipróbáld? Se Gyurcsány, se Zadrivecz nem éri meg szerintem. Persze, ha akarod, csak tessék.

    VálaszTörlés
  17. Ez aztán az ocsmány intrika! Pfújjj! A gyomrom forog bele. A legnaivabb jóindulattal sem tudom erről a rom-puliról feltételezni, hogy véletlenül jutott eszébe, mint legalkalmasabb időpont.
    Azért ennek örülni, vagy ürügyet keresni nemzeti érzelmű felháborodás helyett... hát... legalább is nem lovagias. VALAMENNYIRE azért illene lojálisnak lenni.
    - Nem kell szeretni az Orbán-kormányt mindenkinek, de nem árt tisztában lenni azzal, hogy ...hatjuk, ha lemondana.
    Jobb nem jönne, csak (optimális esetben) más.
    Ezt még én is látom, pedig csak egy "csekély értelmű medvebocs" vagyok.
    *******
    Mellesleg, vagy nem is mellesleg Szálasi hatalomátvétele jutott eszembe, amely hasonló körülmények között történt.

    VálaszTörlés
  18. Halászb. kérlek fogd vissza a jelzős szerkezeteidet, mert arra hasonló válasz jön, aztán kezdhetek megint nagytakarítani.

    VálaszTörlés
  19. De még mennyi! Bő 60 éve tapasztaljuk. :-((

    VálaszTörlés
  20. Nyugi. Nem lesz balhé. A bolsik - beleértve- "A NEMZETI HÍRHÁLÓT" is, csak ijesztget, sápítozik. Nem kell velük törődni. Csak azt nem értem, hogy a FIDESZ miért kéne helyszínt változtasson, amikor már van neki? A többiek ehhez igazodhatnak. (Az tíz-húsz libi tüntető elfér máshol is). A TEK tényleg nagy mennyiségű, használható, katonai lőszert foglalt le. Állítólag Brad Pit készülő akciófilmjéhez kellenek. Ez a verzió több sebből vérzik, úgy hogy csak gratulálhatunk a TEK munkatársainak.

    A nemzeti oldalnak pedig: nem félni. Az ellenzék - sajnos beleértve a Jobbikot is - az ijesztgetéssel akarja elrontani az ünnepet. Nagyon régi fegyvere ez a bolsevikoknak, amit Ady úgy nevez, hogy örömgyilkosság.

    Az EU ülés nem tudja megakadályozni miniszterelnök urat a megjelenésben. Ezt sok úton-módon kivédhetjük. Kellemetlenkedni akarnak, de nem megy.

    VálaszTörlés
  21. Úgy látom, olevendula igencsak egyoldalú lettél.

    Csak emlékeztetlek a folyamatra:

    katicabog wrote on Oct 12, edited on Oct 12
    "... Itthon az origolibsik, odakünn Brüsszel, a Multin meg halaszb szönyegbombáz: Egyszerűen életveszéllyel riogatnak ..."

    OLEVENDULA, KI ÉS MILYEN ALAPON MER BÁRKI A MÁSIK SZÁJÁBA SZEMÉRMETLEN MÓDON OLYAT ADNI, AMIT NEM MONDOTT (LÁSD AZ EZT MEGELŐZŐ BEÍRÁSAIMAT)?

    katicabog wrote on Oct 12
    "Setétebb vagy, mint az orgoványi erdö: ilyen hülyeséget még leírni is...Figyelem magam, mennyire hidegen hagy a FIDESZ elleni gyülölködésed...mint mindannyiszor, át az éveken. "

    bendeguz1 wrote on Oct 12
    "Kerek ez a világ nélküled is bolsika. Viszont dicséretes, hogy egyszer már tükörbe néztél.
    Van egy pici csúsztatás. A gyilkosoknak tényleg vannak jogai a liberális és a szocialista demokráciában. Viszont a "Ne ölj" parancs (Mózes II.) visszavonásról még nem olvastam. Az isteni jog szerint a gyilkos joga eltűrni a halálos ítéletet, annak végrehajtását a földön és a kárhozatot odaát. (Mózes II. könyve az Ó-szövetségben van, úgyhogy a magadfajta ciónácik is olvashatják."

    OLEVENDULA, ÉSZREVESZED EZT AZ OCSMÁNY RÁGALOMHADJÁRATOT? (MELESLEG EGYSZERRE NEVEZNEK BOLSINAK ÉS CIONÁCINAK!)

    ÉS INNENTŐL AKÁR EL IS SZABASULHAT A "POKOL".

    DE MIT MOND ERRE OLEVENDULA?

    olevendula wrote today at 2:06 AM
    "Halászb. kérlek fogd vissza a jelzős szerkezeteidet, mert arra hasonló válasz jön, aztán kezdhetek megint nagytakarítani."

    NEM ÉN KEZDTEM ÉS NEM ÉN NEM ÁLLTAM LE! MELLESLEG NEM NEKEM KELLENE HARCOLNOM ILYEN ELVETEMÜLTEKKEL, HANEM A HÁZIGAZDÁNAK KELLENE MEGVÉDENI AZ ALJAS RÁGALMAK ÉS TÁMADÁSOK ELLEN. ARRA IS FIGYELMET KELLENE FORDÍTANOD, HOGY EGYES HOZZÁSZÓLÓK A TÉMA TÁRGYÁVAL FOGLALKOZZANAK, NE A MÁSIKKAL.

    Azt mondják, hogy az ember a rokonait nem választhatja meg, de a barátait igen. OLEVENDULA EZ A TE SZUVERÉN JOGOD. DE AZÉRT VEDD ÉSZRE, HOGY LASSAN KEZDEL OLYANNÁ VÁLNI, MINT "BARÁTAID". TE DÖNTESSZ, TE TUDOD.

    AMIT AZONBAN JOGGAL ELVÁROK, HOGY NE LEGYÉL RÉSZREHAJLÓ!

    VálaszTörlés
  22. Pedig így kerek a világ halászb úr. Cionáciknak semmi sem szent. Bárhol bármit leírnak, mindegy, csak ártson a hazának. Magyarország jelenleg háborúban áll a nemzetközi háttérhatalommal. Ezt nálam sokkal okosabb közgazdászok részletesen elemzik. Te és elvbarátaid a kritikus időkben mint kártevő diverzánsok nyilvánulnak meg. Nem baj. Kibírjuk. Ezeréves történelmünk során ennél nehezebb helyzetből is kikászálódtunk.

    VálaszTörlés
  23. Igen, ez siralmas, hogy vannak akiknek az ilyen viselkedés minden bizonnyal szexuális kielégülést okoz. Sivár egy életük lehet, de egészségükre.

    VálaszTörlés
  24. És, olevendula, folytatják.
    Ha neked ez jó, akkor neked is egészségedre.

    VálaszTörlés
  25. Milyen sok tapasztalatod lehet e téren. Nekem nincs, én a régimódi férfi-nő kapcsolat híve vagyok. Ég is az arcom tisztességesen e modern világban, a haladó liberális jobbikosok között. Péniszpumpa, leszbi pornós gárdista lány, pornó fiúcska (nemzetközi tapasztalatokkal) stb. Látod, lehet, hogy megtaláltad az okát, hogy a fejlett és haladó Európa miért van felháborodva rajtunk. Na ja, ha ti bemutatjátok, hogy így is lehet.

    VálaszTörlés
  26. Olevendula, ezeknek az eszementeknek eddig 8 hozzászólásuk volt, de ezekből jóindulattal is csak egy, az első mondható olyannak, amely részben a témával foglalkozott, de ennek is a másik része hitvány személyeskedés.
    Akkor kinek is kellene visszafognia magát?
    Ezek után a magam részéről joggal kikérem magamnak ezt a figyelemfelhívást.

    VálaszTörlés
  27. Úgy látom, hogy a kergemarha hozzád képest egyetemi professzor.
    Ekkora hülyét még nem láttam, aki az egyik hozzászólásában zsidózik, ciónácizik, majd a másikban meg Mózes könyvére hivatkozik. Aztán egyszerre titulál bolsinak meg ciónácinak. Egyfolytában csak gyűlölködik, mellette képmutató módon egyházi tanításokból idézget.
    Azt mondják, hogy az Isten nevét hiába fel ne vedd! Ha komolyan vennéd a Biblia tanítását, akkor nem gyűlölködnél mindenütt.

    VálaszTörlés
  28. Ez is igaz, úgyhogy nekiállok takarítani...

    VálaszTörlés
  29. Kedves (zavarosban)hálász(ó)b: Azért ismerni is kéne a Bibliát mielőtt tanítani kezded.Tudod Az Ó-Szövetség a zsidó Biblia (ezért releváns idézése egy ciónácinak). Szegény gyűlölködő ! Olvasd már a saját írásaidat, hátha észreveszed ki a gyűlölködő,

    Van egy mondás az általad oly jó ismert Bibliában:

    "Miért nézed pedig a szálkát amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, amely a te szemedben van, nem veszed észre?
    Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiadnak: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedből; holott ímé, a te szemedben gerenda van?
    Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!
    Ne adjátok azt, ami szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván meg ne szaggassanak titeket."

    Látod mennyi szabadságot kaptál Krisztustól: szabadon eldöntheted, hogy eb vagy disznó kívánsz lenni.

    Az a baj veletek liberálisokkal, hogy egymásnak tanítjátok a Szentírás ismeretét, tényleges ismeretek nélkül. Csináltatok magatoknak egy olyan Krisztust (faragott? Kép?) amely sohasem létezett. Ezzel jobb lenne minen bolsinak, ciónácinak szembenézni. Nehogy késő legyen.

    VálaszTörlés
  30. Kedves (zavarosban)hálász(ó)b: Azért ismerni is kéne a Bibliát mielőtt tanítani kezded.Tudod Az Ó-Szövetség a zsidó Biblia (ezért releváns idézése egy ciónácinak). Szegény gyűlölködő ! Olvasd már a saját írásaidat, hátha észreveszed ki a gyűlölködő,

    Van egy mondás az általad oly jó ismert Bibliában:

    "Miért nézed pedig a szálkát amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, amely a te szemedben van, nem veszed észre?
    Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiadnak: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedből; holott ímé, a te szemedben gerenda van?
    Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!
    Ne adjátok azt, ami szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván meg ne szaggassanak titeket."

    Látod mennyi szabadságot kaptál Krisztustól: szabadon eldöntheted, hogy eb vagy disznó kívánsz lenni.

    Az a baj veletek liberálisokkal, hogy egymásnak tanítjátok a Szentírás ismeretét, tényleges ismeretek nélkül. Csináltatok magatoknak egy olyan Krisztust (faragott? Kép?) amely sohasem létezett. Ezzel jobb lenne minen bolsinak, ciónácinak szembenézni. Nehogy késő legyen.
    (Máté 7. fejezet, 1-6).

    Ezt a bűnt követi el mindegyiketek. Másra kenitek saját saratokat. Az idézett szöveg mintha azt mutatná, hogy éppen a Megváltó nem honorálja ezt a taktikát.

    VálaszTörlés
  31. A jog nem vicc. A jogok semmibevételét és/vagy a jogok öncélú alakítgatását önkénynek hívják. Egy demokratikus rendszernek az egyéni, kollektív, társadalmi, érdekvédelmi, munkavállalói, etc. jogokat még akkor is tiszteletben kellene tartania, ha az netán valami miatt kellemetlen, akkor meg pláne igen, ha erről egyáltalán nincs szó. A mai helyzet azonban alig különb az elmúlt bő 60 évétől. Egy látszólag kevésbé fontos ügy pl., hogy egy formaruhát egyenruhának minősítettek és ez alapján bevezették az egyenruhás bűnözés fogalmát, most meg legújabban a polgárőrök számára az általuk kreálandó egyenruhát akarják kötelezővé tenni.

    VálaszTörlés
  32. Ja most jobbikos cionáci tetszik lenni? Hiába no! A magukfajtára nagy hatással lehetett a Terror Háza átöltöző szobája. Ott is csak formaruhát kellet cserélni és íme már más is lettem. Az ajánlott sorrend: nyilas-ÁHV-pufajka-gárdamellény. Lehet, hogy még néhányan beveszik ezt a trükköt.

    VálaszTörlés
  33. Szard össze magad, el sem olvasom a hülyeségeidet.
    Ha te olyan lennél, mint amikről az idézeteid szólnak, akkor elszégyellnéd magad és abbahagynád azt az ádáz gyűlölködést, amit csinálsz.
    Te azonban álszent vagy, úgy teszel mintha demokrata, vallásos lennél, ám amikor alkalmad volna ezt bizonyítani, akkor feltartóztathatalnul kibuggyan valódi éned, aljas módon szemétkedsz, szidalmazol, belerúgsz másokba, legszívesebben azonban akár az életüket is képes lennél elvenni. Na az ilyen emberek? rosszabbak, mint az ateisták.

    VálaszTörlés
  34. Olevendula, szerintem itt a takarítás kevés, ganajmentesítésre volna szükség.

    VálaszTörlés
  35. Gratulálok levendula! Jézus helyett halászt választottad. Remélem tudod mit csinálsz? Minden jót! Szükséged lesz rá.

    VálaszTörlés
  36. Szerencse, hogy elmentettem az eddigi beszélgetést. És ezt is, a tulaj Lendvai Ildikós cenzurázásaival. Holnap kiteszem mindkettőt a blogomba. Hadd lássa a maradék jobbikos, hogy miféle bolsevik társaságot követnek.

    VálaszTörlés
  37. Ez már egyszer megtörtént. Jól hajbakaptak nálam a régi meghitt ellenfelek, aztán meg az én anyámat. :-(((

    VálaszTörlés
  38. Te aztán tényleg egy kapitális barom vagy.
    Magadat, magatokat Jézusnak állítod be, ami súlyos degeneráltságot jelez.
    Olevendula nem engem választott, hanem a jogot, az igazságosságot és az emberséget. Egyébként ezek minden vallás (és izmus) alapjai. Tagadásuk vagy kisajátításuk nem egyeztethető össze sem a vallással, sem a demokráciával.
    Másoknak prédikálsz, miközben még a 10 parancsolatot sem vagy képes betartani.

    VálaszTörlés
  39. Ide kívánkozik egy elvakult fideszes 2010-es magán készítésű választási plakátja, kommentár nélkül
    (http://halaszb.multiply.com/photos/album/139/139#):

    VálaszTörlés
  40. Mi kell ahhoz hogy végre befejezettnek legyenek tekintve ezek a magasröptű "beszélgetések"?Komolyan nem unja még ezt senki?:(
    Én úgy olvastam Olevendulának volt egy kérése.....Mi nem volt érthető a megfogalmazásban????Ne ez a siralmas...Mindenki oda szavaz ahová akar,a többiek pedig TISZTELETBEN TARTJÁK!!Ha mondanivalója akad akkor azt megpróbálja normálisan közölni.Ha nem kívánatos a számára a feltett cikk akkor pedig figyelmen kívül hagyja és nem jár MÁS oldalára FRÖCSÖGNI.Ilyen egyszerű az élet!!!!Ha nem tudsz magadon uralkodni mások felett ne akarj!!Nekem is megy,megtanultam!Nem volt könnyű....Önmegtartóztatás!!Így hívják.
    Majd az idő eldönt mindent kinek volt igaza!
    A varjak meg csak hagy károgjanak!
    Hajrá Magyarország!!Hajrá Magyarok!!

    VálaszTörlés
  41. Mielött söprögetésbe kezdesz, Ólevendula, emlékeztetlek, milyen égi magasságokba repült halaszb - mondjuk, most sem fogja vissza magát, idézem: "Szard össze magad"; "aljas módon szemétkedsz"; "
    egy kapitális barom vagy."; de ez már a paranoia maga: "belerúgsz másokba, legszívesebben azonban akár az életüket is képes lennél elvenni", de hol vannak a régi idök, régi stereotipiák, amikor annak idején, Kanbagolyunk oldalain, vele tartott "ifjú csapat"-a, a csengelék-gerlicék csak úgy búgtak hozzá.
    S vajjon honnan vette e csapat a muníciót ? Még arra is futotta belöle, hogy Kanbagoly Feleségébe is belelöjenek egy sorozatot.
    Ajánlanám, tollseprödet elébb az igazságosság szelébe tartani, söt, tovább megyek: éppen az igazságosság szem elött tartásával minden beírást meghagyni, mert aki nem szalonképes és azt sokadjára teszi, az éppen, hogy a farkast kiáltó halaszb ismét.

    Én nem zsarollak, pedig töröltél engem is - nem egyszer - a kedvéért, s most sem magamért, az igazságosságért ezúttal tedd megfontolás tárgyává.
    A berlini Gedächtnis-Templomot sem fogják helyreállítani - marad örök mementónak.

    VálaszTörlés
  42. Csaby, azon morfondíroztam, hogyan bír szóra az elöttünk álló ünnep gondja, íme, szebb szavakkal hozzá sem szólhattál volna. Köszönöm Neked.

    VálaszTörlés
  43. Én úgy gondolom, hogy a balhézó emberek garázdálkodását nem elnézni, hanem meggátolni kell.
    Ha elolvasod az én első hozzászólásaimat (és ez másutt is van), akkor láthatnád, hogy a témára szorítkozóak, nem személyeskedőek, nem gyűlölködőek.
    Aztán, ha elolvasod az ezt követő legelső másik hozzászólólást, akkor azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy annál a téma csak másodrendű, inkább a személyeskedés a lényege. Aztán már csak olyan hozzászólások jöttek, amelyek kizárólag a durva személyeskedésről szóltak.
    Nem magyarázatképpen mondom, de még a parlamentben vagy a médiában is személyes érintettség okán viszontválaszra van lehetőség.
    Nem én vonom mások jogát kétségbe, hanem most már te is az enyémet. Ha akarnád sem tudnád tagadni, hogy minek és kiknek az oldalán állsz. Ettől függetlenül, ha pártatlan akartál volna lenni (csak rajtad múlt), akkor nem (csak) nekem címezted volna magasröptű írásodat.
    A rend fenntartása meg a gazda kötelessége. Csak megjegyzem, hogy nálam az első nem témához tartozó vagy személyeskedő beírás után először figyelmeztetés (nem várom meg az x-ediket), a másodikat és a továbbiakat törlöm és ha még mindig nem áll le, akkor jön a block. Én úgy gondolom, hogy egy vitát nem szabad hagyni elmérgesedni, de más lapján csak a gazda tudja ezt megakadályozni. Ezen a lapon is elmaradt volna az általad kifogásolt "szájtépés", ha a gazda ezt csírájában elfojtja.
    Számomra az is nyilvánvaló, hogy az aki a személyeskedést elkezdi, annak is kellene abbahagynia.

    VálaszTörlés
  44. "katicabog wrote today at 4:37 PM

    Mielött söprögetésbe kezdesz, Ólevendula, emlékeztetlek, milyen égi magasságokba repült halaszb etc etc etc"

    Na ez az amiről beszéltem. Nem elkezdeni, aki kezdte annak leállni, gazdának meg rendet tartani. A rendtartás pedig nem részrehajlás, hanem alapja egy otthonnak, közösségnek, társadalomnak, országnak.

    VálaszTörlés
  45. "Ha akarnád sem tudnád tagadni, hogy minek és kiknek az oldalán állsz."

    Ez nagyon jó:))Szeretném először és utoljára közölni Veled és Mindenkivel akinek nem tetszik hová pakoltam azt a bizonyos X-et.Minden alakalommal oda tettem eddig!Sosem csináltam titkot ebből!Viszont ne képzeld azt hogy Te és azok akik ilyen viselkedéssel tiszteltek meg oldalakat illatosabbakat szellentetek mint azok akik a Fideszre szavaztak!!Teljes nyugalommal jelenthetem ki azt hogy itt mindenkit pontosan annyira érdekel a hazája sorsa mint a másikat!Mindenki teljes felelősséggel szavazott, és mindenki jó magyar állampolgár!!Nehogy már Ti Jobbikosok döntsétek el ki a fasza gyerek!Honnan szerzitek Ti a jogot erre???Honnan veszitek Ti erre a bátorságot??Ha a viselkedéssel van problémád azt akkor meg oszd meg PM-ben és ne egy olyan oldalon ahol erre senki sem kíváncsi.Ja hogy ezzel már én is bekerültem az AROGÁNSOK csapatába.....Megtudsz nekem bocsájtani?:(
    Tudod mit?Pont leszarom....Eddig sem ettünk egymás tányérjából valószínűleg erre ez után sem kerül sor!
    Részemről itt a hozzászólásom vége ebben a témában!!

    VálaszTörlés
  46. Halász! Olyan jó bolsi szöveged van mint Gyurcsánynak :jog és igazságosság. Neked Krisztus beszéde brekegés. Persze én vagyok a hibás, hogy az igazgyöngyöt a magadfajta disznók elé szórom.
    Csak hogy tisztázzuk: soha nem állítottam, hogy Jézus vagyok. Azt viszont igen, hogy Jézus beszédét, szavait ismétlem. Erre világos paranccsal rendelkezünk. Nem kéréssel, nem óhajjal, hanem isteni paranccsal.
    Máté evangéliumában (28. fejezet, 18.-21 versek.):

    Mt.28.18
    'Jézus odalépett hozzájuk, és így szólt: "Én kaptam minden hatalmat égen és földön.
    Mt 28.19
    Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére,
    Mt 28.20
    és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig."
    A feltámadott királyi programja három mondatban sűrítve:

    18-ban: A királyi hatalom deklarálása,
    19-ben: A királyi parancs (közismert nevén a missziós parancs)
    20-ban:A kiráyi igéret.

    De ne fogd magad vissza cáfold. Mert már mondtad, hogy itt csak te ismered a Bibliát és az egész nem igaz. Ezt ismételi minden szefard zsidó, így a Vona (Zadrivecz) úr is. Hát akkor rajta! Magyarázd Jézusnak a Szentírást. Ólevendula segithe nyugodtan. Annál ocsmányabb és álnokabb dolgot, mint törülni a másik hozzászólását, nem adni válaszlehetőséget keveset ismerek. Jézus helyett halászb -t választottad már tegnap. Remélem, még mindig tudod, hogy mit csinálsz szegényke.

    VálaszTörlés
  47. Szépséges lelketekre (halász-Ólevendula páros) egy példa:

    Cím:Ha-ha
    "

    audio reply video reply
    Add a Comment



    halaszb wrote today at 5:00 PM
    Olevendula, szerintem itt a takarítás kevés, ganajmentesítésre volna szükség.

    halaszb wrote today at 4:45 PM, edited today at 4:46 PM
    Szard össze magad, el sem olvasom a hülyeségeidet.
    Ha te olyan lennél, mint amikről az idézeteid szólnak, akkor elszégyellnéd magad és abbahagynád azt az ádáz gyűlölködést, amit csinálsz.
    Te azonban álszent vagy, úgy teszel mintha demokrata, vallásos lennél, ám amikor alkalmad volna ezt bizonyítani, akkor feltartóztathatalnul kibuggyan valódi éned, aljas módon szemétkedsz, szidalmazol, belerúgsz másokba, legszívesebben azonban akár az életüket is képes lennél elvenni. Na az ilyen emberek? rosszabbak, mint az ateisták.

    bendeguz1 wrote today at 4:44 PM
    Ja most jobbikos cionáci tetszik lenni? Hiába no! A magukfajtára nagy hatással lehetett a Terror Háza átöltöző szobája. Ott is csak formaruhát kellet cserélni és íme már más is lettem. Az ajánlott sorrend: nyilas-ÁHV-pufajka-gárdamellény. Lehet, hogy még néhányan beveszik ezt a trükköt.

    olevendula wrote today at 4:42 PM
    olevendula said
    úgyhogy nekiállok takarítani..."

    Hát ezt nevezem gyávaságnak kihalász (nem tehetek róla, a nevedről Hofi örökké részeg kis Halász nevű kollégája jut eszembe, ezért elfog a röhögés)

    VálaszTörlés
  48. Katica! Félre érted. Ö nem a magyar nemzeti ünnepért aggódik, hanem November 7.-röl. Az is egy forradalom, sőt!! Az igazi, ahogy Havas elvtársnőtől megtanultuk.

    VálaszTörlés
  49. Elvileg nagyon jó és demagóg megjegyzés, a gyakorlatban pillants bele a Magyar Hírlap fórumaiba. Ott van ám igazi panelbunkó jobbikos megszállás. Ugyanakkor, nem tudok róla, hogy a MH jobbikos lap lenne.De akkor meg miért csepülik a szerzőket, miért nem állnak elegánsan tovább? Vizet prédikálsz és kannás bort iszol? Jellemző kétszínűség. Az már csak hab a tortán, hogy mi NEM is regisztrálhatunk a Hunhir és tsi cionáci lapokba.

    VálaszTörlés
  50. Úgy írtál 17 sort, hogy csupa olyat mondtál, amit én itt nem mondtam, mégis a számba adod, úgy ahogy azt a feletted szónokoló senki teszi. Nincs is mit cáfolni olyan állításokat, amelyeket - bár el sem hangzottak - kész tényekként interpretáltok.
    Ezt a kommunizmusban a koncepciós perek során alkalmazták, amelyeknél először kitalálták a bűnt, aztán kreáltak hozzá bizonyítékokat.
    Talán azért áll az ország még mindig a Kádár korszak színvonalán, vagy talán azalatt, mert sokan az elmúlt 21 év alatt sem tudtak megszabadulni a kommunista szokástól.
    Nem másokat kell a balsikerekért okolni, hanem magatokat.

    VálaszTörlés
  51. Hát lehet, hogy a magadfajta bolsi provokátoroknak szuper lesz. Nekem nem tetszik. Persze, ha ki akarjátok próbálni Pintér erejét az más. Tudod amikor dalolnak:
    "Súlyosan söpörnek (Pintér rendőrei)
    Soha nem pihennek, súlyosan sepernek...

    Na söprés! (2011-es népi rendör dal, lejegyete Hofi Géza)

    VálaszTörlés
  52. Köpködj csak, kis senki. Majd észreveszed, ha már teljesen átnedvesedtél, hogy mindegyik csak rádfröccsent.

    VálaszTörlés
  53. Hát bizony lebuktam. A magyar nemzet és Krisztus oldalán állok.
    Örülök, ha örömet okoztam. És te?
    Azért szép és emelkedett a bolsevik - jobbik kultúra. A Ti szeretet beszédetek érdekes.

    Az a szép a jobbikban, hogy mintegy mit hazudnak, csak a magyarok hazájának ártsak. Nemes cél. De labancaink, hazaárulóink mindig voltak. A sekel is jobb fizető eszköz mint a forint.

    A nemzetközi géobális magánhatalom, aivel most háborúban állunk, nagyon szereti a jobbik magatartását. Alamizsnáért igyekszik elvenni a magyarság maradék erejét. Háború idején valamikor (a világos középkorban, nem a sötét EU érában) a defetista hazudozásért egyfajta büntetés járt. Tudjátok mi konzervatívak vagyunk.

    VálaszTörlés
  54. Hogy te milyen humoros akarsz lenni. De Lenin elvtárs is megmondta, hogy ami nem megy, nem kell erőltetni.

    VálaszTörlés
  55. Ilyenre, egy levegővétellel, csak egy felettébb "keresztény", "demokrata", "toleráns" etc. etc. fideszes képes. Még esetleg papagáj Szijjártó is megirigyelné. Talán alkalmazna is ebédhordójának.

    VálaszTörlés
  56. igen halasz. Jobb ha eltünsz.Gyáva kukac, Nem tudsz válaszolni, tehát cenzúra a la Lendvai Ildikó. Ő is csak egy szefard. Rokona vagy? Hasonlítasz rá!

    VálaszTörlés
  57. bendeguz1. Nem tudom ki vagy, mert sem a neved, sem az arcod nem mutatod. Nem vagy a kontaktom sem, ámbár a feltett postjaid rokonszenvesek voltak.
    Halászb sem kontaktom, de nem keveredtünk éles összetűzésbe akkor sem, ha nem értettünk egyet.
    Gondoljátok el, hogy beengedtek magatokhoz néhány vendéget, akik aztán véresen összevesznek, egymáshoz vagdossák a poharakat, felborítják az asztalt, széklábbal verik egymást, aztán rátok szól valamelyik, hogy
    "pfú, micsoda felfordulás van nálad?! Takaríts ki!"
    - Mit szólnátok hozzá?

    VálaszTörlés
  58. Ja, bendeguz1... Ha elmentetted, hát elmentetted. Nézegesd. Ettől nem ijed meg senki.

    VálaszTörlés
  59. Hát én nagyon unom a Jobbik Krisztus és magyarellenességét.

    VálaszTörlés
  60. Drága Ólevendula!
    1. A te arcod milyen? Illegalitásba szorultatok? Köröznek?
    2. Az én arcom (kissé egyoldalú kívánság módjára) azért kéne, hogy a Gárda verő emberei hamarabb megtaláljanak? Tudod mit? Kínlódjanak csak keresésemmel?
    3.Nagyon megértelek, hogy ideges vagy, így zajlanak le nálatok a vendégségek. Hívj FIDESZ-est vendégségbe , ne magadfajtát (Zagyva, Betyársereg, Novák), akkor nincs balhé. Különben ezek az urak csak addig erősek amíg egy ideges roma szájonkapja őket.Pláne, ha csontrészeg a lelkem. (a magyarság védelmezői, ha-ha-ha), akkor sírva rohannak a rendőrségre védelemért (Gyöngyöspata).
    4.Miért te ki vagy? Magadról nem mondasz semmit. Nem mintha kíváncsi lennék rád, mert a beírásaiddal jól bemutattad óriási háttérműveltséged. Viszont meg kell hagyni, hogy a takarításhoz értesz (MINTEGY PROFI), ha halaszb pasa kiadja parancsot.
    5.Most már nem értem mi közöm van hozzá. hogy veszekedsz-e vele, mert ilyen kérdésre nem emlékszem. Szép, összeillő pár lehettek. Nagy szellemek ha találkoznak mert, halászb úrról sincs kép.
    5. Ha egyiketek sem vitaképes (ahhoz némi műveltség is kéne!!) szidjátok a FIDESZ-t a következő ideologia alapján:
    "Síró báránykát ha látok,
    A fogára jól vigyázok,
    Mert piszok farkast kiáltván
    Mért vicsorgat annyi bárány?"
    /Ghymes: Pozsonyi blues/

    VálaszTörlés
  61. Mi van Pubi? Nem tetszik a beosztásod? Büszke lehetnél arra, hogy a "papagáj" köcsögje lehetsz. Hálád jeléül csókolgasd a kezeit.

    VálaszTörlés
  62. Csak előjön a Jobbikos vitakultúra és műveltség. Szegényke. És neked 24 órán keresztül magadban kell lenni. Br..Belegondolni i rossz.

    VálaszTörlés
  63. Értelek. Te ilyenkor vagy válasz kész, magyarul schlagfertig.

    VálaszTörlés
  64. Látom kezded élvezni a ratyiságodat.

    VálaszTörlés
  65. Na minden jót kulturkamfos elvtárs. Sikerült alulmúlni magad. Erre nincs időm bájgúnárka. By.

    VálaszTörlés
  66. Sajog a hátsófeled Pubi? Ennél jobb beosztásra a papagáj szóvivődnél nem számíthatsz, a státusz helyeket a sógor-komáknak tartja fenn. Borogasd.

    VálaszTörlés
  67. Én látható vagyok, nyilván te is megtapasztaltad már. Engem nem köröznek.

    VálaszTörlés
  68. Némi gyanakvással töltene el, ha valódi értesüléseid volnának az otthonomról és a vendégeimről. Hm...

    VálaszTörlés
  69. Te nem tudsz semmit rólam, mert új kislány vagy itt. De minthogy nem is érdekel...
    - Profi takarítónő vagyok - kívánságodra. :D

    VálaszTörlés
  70. Látod, ebben igazad van! Tényleg! Mi közöd hozzá? :D
    - Nem vagyok jobbikos szavazó, a Fideszre szavaztam, de vakságot nem fogadtam.
    Elismerem, és örömmel veszem a pozitív intézkedéseket, belátva, hogy a (hadd bosszantsalak kicsit) "magunkfajta" már mehet a levesbe, mert csak költségvetési tehertétel. Racionális megfontolás, ha az ország jövőjét az ifjúságra alapozza a kormány. Legfeljebb, ha a végrehajtó kopogtat az ajtón, nekünk már csak az ablakon keresztül vezet kiút.

    VálaszTörlés
  71. Valamint a műveltség mellé intelligencia. Sajnos, Te szándékosan sértő vagy, "Báránykám".

    VálaszTörlés
  72. Bizony, a szabadságot mindenikünk másként értelmezi.
    Lelki szabadságom végtelen. Határai csak OTT lehetnek, ahol a másik - ugyancsak végtelen szabadsága kezdődik! Mert egy társas lény - amilyennek az embert ismerem - nem fröcsköli azt a másik szemébe. Ez baromság, függetlenül intelligenciától és műveltségtől.
    Vannak jogaink. De nem érzem kötelességnek azokat mások bántalmára használni.
    Csak- "Magyar vagyok. Természetem komoly,
    Mint hegedűink első hangjai;
    Ajkamra fel-felröppen a mosoly,
    De nevetésem ritkán hallani." De mindenekelőtt - ember.
    Tisztelem a karakterességet - ellenségeimben is.
    Tisztában vagyok azzal, hogy:
    "Sok helyett más kellene, sok helyett nem kellene senki!", de azzal is, hogy ez csak barátaim megválogatásában érvényesülhet.

    Váci Mihály: Ha érdemes - ha nem

    Ma sem volt könnyű élni.
    Nem lesz könnyű sosem.
    De érdemes volt! - s mindig
    érdemes lesz, - hiszem.
    Nehéz - s el kell fogadni,
    ki szemben áll velünk,
    s azokat elviselni
    kikkel menetelünk.
    Ütésük úgy eltűrni,
    hogy meg se tántorodj:
    - a túloldal ne lássa,
    mint hull szét táborod.
    Emelni, vinni vállon,
    ki gyenge s már kidől;
    s mert rá is jut erődből,
    ledöfne - úgy gyűlöl.
    Naponként mosolyogni,
    kínban, azok között,
    kik összefenik szemük
    egy jó szavad mögött.
    Menni velük - már régen
    nem értük! - Csak azért,
    mert e sereg iránya
    valami célt ígért.
    Velük és ellenükre,
    annyi közt egyedül,
    - vívni, mégis azért,
    mi csak együtt sikerül:
    - mindez ma sem volt könnyű,
    - s nem lesz könnyű sosem -
    de törvény s vállalt sors ez,
    ha érdemes - ha nem.

    Szép vasárnapot Gabi, minden "kavarás" ellenére, áthatott a levendulaillat!
    Üdv barátaimnak: János

    VálaszTörlés
  73. Fantasztikus sorok!
    Na ha valamiért akkor ezért érdemes volt ide újra benézni!
    Én is külön köszönöm!

    VálaszTörlés
  74. János, Te szent Szerzetes:
    Békét osztasz, ahol megjelensz.

    Te - is.

    VálaszTörlés
  75. Kár volt ennyit hepciáskodni a fidesznek és multis rajongóinak.
    Ahogy az várható volt, minden bizonnyal Brüsszelből rászóltak Orbánra, hogy az EU-s tanácskozáson részt kell vennie és szavaznia kell.
    Ettől persze még megtartható lenne az október 23-i nagygyűlés, de teljesen nyilvánvaló, hogy a fideszben minden Orbánra van kihegyezve, ezért inkább elmarad.

    VálaszTörlés
  76. Már sokáig tartott a csend úgy látom.....
    Vissza kellett még jönni egyet beszólogatni...
    Mutasd meg kié az utolsó szó Halászb....
    Gondolom neked aztán teljesen mindegy hogy lesz vagy nem 23.-án gyűlés..Tipikus nyuszika, esete ha van sapka azért ha nincs meg azért...

    Eszembe jut egy vicc.

    Megy a tömeg tüntetni az utcán.Egy hatalmas transzparens látható az első sorban.Az van ráírva MENSTRUÁCIÓ!Egy bácsika odalép a táblát cipelő emberhez.Rászól hogy fiatalember ez nem menstruáció hanem DEMONSTRÁCIÓ.Mire a tábla cipelője így válaszol:MINDEGY AZ CSAK VÉR FOLLYON.....

    Valahogy így lehetsz te is a fideszesekkel:((

    VálaszTörlés
  77. A csend a siketek világa.

    ".. Gondolom neked aztán teljesen mindegy hogy lesz vagy nem 23.-án gyűlés..Tipikus nyuszika esete ha van sapka azért ha nincs meg azért... "

    Nemcsak a kommunistáknál, hanem a fideszeseknél is szokásos a prekoncepció.

    VálaszTörlés
  78. Mellesleg kommentár nélkül:

    " anyaorszagi wrote on Oct 14, edited on Oct 14

    ... Részemről itt a hozzászólásom vége ebben a témában!! "

    VálaszTörlés
  79. Velem te ne gúnyolódjál mert nem jó az neked ha én stílust váltok.
    Ne szerezz magadnak még egy ellenséget ha lehet.Ennyi.

    VálaszTörlés
  80. "... Mire a tábla cipelője így válaszol:MINDEGY AZ CSAK VÉR FOLLYON.....

    Valahogy így lehetsz te is a fideszesekkel:(( ..." Ez újabb prekoncepció. (A kötözködők kívánságára javítva.)

    Szerintem a vakság fogyatékosság.

    VálaszTörlés
  81. Ha már folyik, hadd folyjon - a tiéd, halaszb, a tiéd: Csaby meg én biztosíthatunk felöle, egyikünk sem vak, egyikünk sem fogyatékos....söt !
    Hülyeségeket sem mi írogálunk....hogy ez hogyan került ide, azt csak egy ilyen autista tudná megmagyarázni, mint aki ideírta:"Mellesleg újabb prekoncepció. "

    VálaszTörlés
  82. Minden polgárnak joga van bármely kormány vagy ellenzék szerepét, tevékenységét bírálni. Ezen bárkinek megsértődni és emiatt a bírálókat gyalázni, pökhendiség, kicsinyesség és szűklátókörűség.
    Én nem a fideszt vagy Orbánt nem szeretem, hanem azokat a dolgokat, amiket ellenzékként és kormányon is tettek/tesznek.

    VálaszTörlés
  83. Köszönöm, kedves, szelíd szavú virtuális barátom. :-)

    VálaszTörlés
  84. "Minden polgárnak joga van bármely kormány vagy ellenzék szerepét, tevékenységét bírálni. Ezen bárkinek megsértődni és emiatt a bírálókat gyalázni, pökhendiség, kicsinyesség és szűklátókörűség."

    Minden magyar polgárnak joga van ellenzékre,kormánypártra szavazatát leadni!Ezen bárkinek megsértődni és emiatt a embertársainkat gyalázni, pökhendiség, kicsinyesség és szűklátókörűség!!!Ha más probléma akad cserélj vele lakcímet!

    Ez így pontos!Kérem fejben tartani és megjegyezni!

    VálaszTörlés
  85. Nem az a korrekt, akinek maga felé hajlik a keze.

    Egyetlen párt és rajongói sajátitják ki a magyar nemzet fogalmát, a fideszesek. Ebben még a ballibeket (kommunistákat és liberálisokat) is sikerült alulmúlniuk. Ezzel én nem dicsekednék.

    VálaszTörlés
  86. Apró kóstoló a 2002-2010 közötti kormányzásból:

    http://www.leszedem.com/video/elrm4yzlgGI/MSZP-korm%C3%A1nyz%C3%A1s%202002-2010.html

    EZ lett volna a nemzeti ?

    A néhai, magyar, balliberális kormány a neoliberális politika odaadó híve volt. A nagyvállalati neoliberális politika pedig a nyugati nagyhatalmak egykori gyarmatosító politikájának a jelenkori változata. A gyarmatosítás egyik általános jellegzetessége, hogy a gyarmatosítók az ország, illetve a térség egyik, rendszerint kisebb népcsoportjával, vagy érdekcsoportjával lépnek szövetségre /ez volt az SZDSZ szavazóbázisa / és azokon keresztül uralkodnak, illetve szipolyozzák ki az országot. Magyarországon ezt a feladatot a volt kommunista vezető réteg látta el.

    EZ lett volna a nemzeti ?

    Hogyan lehetne öket alulmúlni nemzetietlenkedésben ?
    Én ezzel a csölátással nem dicsekednék, amellyel a mai, valóban nemzeti kormányzópártot, a vele egyetértök millióit suvasztanád valamiféle agyi tompaság ösbarlangjába, halaszb.

    VálaszTörlés
  87. Azzal, hogy a ballib kormányzás milyen volt egyetértek. Viszont a mostani kormányzás csak díszleteiben más, egyébként azonos.

    VálaszTörlés
  88. Akkor kirukkolok a harmadik ellenzéki párt legutolsó epeömlésével:

    A „nemzeti ellenzék” ezért arra kér mindenkit – köztük azokat is, akik esetleg az Astoriához mentek volna megemlékezni –, hogy vasárnap délután jöjjön a budapesti József Nádor térre a Kossuth Lajos utcához, a Bankszövetség épületéhez a Jobbik rendezvényére."

    Ez nem nemzeti ellenzék, hanem egy liliomtipró csábító, aki FIDESZ-megemlékezöket csalna lépre.

    Vagy EZ a nemzeti párt ?

    "Sajnálatosnak és szégyenteljesnek nevezi keddi közleményében a Jobbik, hogy a miniszterelnök távollétében elmaradnak azok az ünnepi rendezvények, amelyeken beszédet mondott volna. A párt szerint ezzel a Fidesz arról ad tanúbizonyságot, hogy számukra „a Magyar Államot kizárólag Orbán Viktor jeleníti meg.”

    A döntés a radikálisok szerint több kérdést is felvet: „Miért hagyta cserben a Fidesz saját választóit, szimpatizánsait, miért nem mer még az '56-os szabadságharc évfordulóján sem közterületen ünnepelni. A társadalmi véleménynyilvánítástól félnek, vagy egyéb okból nem mernek kiállítani még egy miniszterelnök-helyettest, vagy más magasrangú kormánypárti politikust a megemlékező ország elé? Esetleg annak is örülnünk kellene, hogy nem október 24-én ünnepeljük október 23-át, amikor a kormányfő már itthon van?”

    Óvónönek kell születnie annak, akinek van türelme óvodáskérdésekre választ adni:
    Az Astoria - nem lenne közterület ? Most hallom elöször...Már öt évvel ezelött is bátorkodtak FIDESZ-ék OTT megemlékezni - vérükkel fizettek érte, s mégis, most is ahhoz ragaszkodtak.
    Nektek, JOBBIK-osoknak cserbenhagyás, ha Brüsszel hív ? Ez nem szabadon választott gyakorlat, ez kötelezö kür.

    Az ország föje, államföje, a legnagyobb hatalmasság, Schmitt Pál mondhatott volna megemlékezö beszédet, de én tudok egy Nálánál is autentikusabbat: Wittner Máriát - nem így történik.

    De az elsö bekezdés ennél is szomorúbb képet ad rólatok, örök kötözködök:
    Egy FIDESZ-megemlékezésen a pártelnök mondja az ünnepi szónoklatot - bocsánat az analógiáért: Vona sem engedné át Zagyvának.

    Tehát nem a magyar államot nincs, ki 2011, október 23.-a délutánján képviselje, arra ott vannak a központi megemlékezések, ünnepi szónoknak az államfö és az országgyülés elnöke - mint mindig.

    Egyáltalán: van valami semmi közötök hozzá, hol és kivel az élen emlékezik meg a legnagyobb nemzeti párt erröl a szent napról ?
    Nektek semmi sem drága.
    Tetü párt, tetü gondolkodás.

    VálaszTörlés
  89. Inkább azt mondanám, hogy a fidesz saját hülyeségéből kifolyólag átengedi a terepet az ellenzéki pártoknak.

    VálaszTörlés
  90. Itt kacag a marakodókon, aki kitalálta.
    "Az Európai Bizottság ugyanis október 17-ről éppen október 23-ra halasztotta a soros uniós csúcstalálkozót. Mint Herman Van Rompuy uniós elnök elmondta, "ez az időzítés lehetővé teszi, hogy véglegesítsük átfogó stratégiánkat..."bla-bla...

    VálaszTörlés

  91. A Fidesz-KDNP került kormányra, az ellenzéke a Baloldali Blokkba tömörülő nemzetietlen MDF, SZDSZ volt ,de széthullottak és az MSZP, no, meg a radikálisnak bemutatott Jobbik.
    Nem a valóban népi-nemzeti értékekben gondolkozó erők kerültek ellenzéki szerepbe.

    A Jobbik csak a trójai faló szerepét játssza.

    VálaszTörlés
  92. Na, milyen jól festettem le másutt ezt a Rompuy-alakot ?
    Mint egy negatív mesehös karikatúrája...

    A vasárnapi csúcstalálkozó valódi mérföldkö lesz a történelemben: az utolsó lehetöség, az EU hullájába frisscellát (-sejtet) injekciózni.

    VálaszTörlés
  93. Másfél évi kormányzás után az is kiderült, hogy a kormányzati szerepbe sem a valóban népi-nemzeti értékekben gondolkodó erők kerültek.

    VálaszTörlés
  94. Na majd, ha véletlenül kiderül, hogy az EU integráció továbbvitele során nemcsak az euro övezeti országoknak, hanem az azon kívülieknek, így Magyarországnak is esetleg hozzá kell járulnia az EU-s mentőcsomaghoz, akkor majd alábbhagy a vicces kedved.

    VálaszTörlés

  95. Itt félreértés esete forog fenn: sem az euróért, sem az Európai Únióért nem ejtek könnyet: de nem úgy ám az ÉN Európámért: most pedig ez a bika hátán vágtató amazon a TÉT !
    Egy utoljára: Orbán Viktornak, az EU egyik tagállama miniszterelnökének vasárnap ott lenni Brüsszelben nem szabadon választott kür.
    Ne keserítsétek az elmaradt megemlékezés végett a szívét.

    VálaszTörlés
  96. " Itt félreértés esete forog fenn: sem az euróért, sem az Európai Únióért nem ejtek könnyet: de nem úgy ám az ÉN Európámért: most pedig ez a bika hátán vágtató amazon a TÉT ! ..."

    A tét Görögország (és Portugália etc.) megmentése, amelyhez lehet, hogy esetleg nekünk is hozzá kell majd járulnunk.

    "... Ne keserítsétek az elmaradt megemlékezés végett a szívét. "

    Ezen jót derültem. Azon is akiről írták és azon is, aki ezt leírta.

    VálaszTörlés
  97. halaszb, a soraidat már elöre megfogalmazva, magam akartam ideírni; kitalálni nem volt megeröltetö.

    Csirkeóllakó agyadba nyilvánvalóan nem fér bele, hogy e a találkozó szándéka még Európán túl is hatni fog, összefont kézzel várom, amint hétfön neked is leesik a tantusz.

    Az még egy Charles Gatinak, egy Paul Lendvainak is világos, hogy Orbán Viktor szívesen szónokolt volna az Astoriánál, mint Brüsszelben tölteni ezt a szent vasárnapot: az elsö sorból a gyermekei hallgatták volna áhitattal.

    VálaszTörlés
  98. Reagálásod színvonal(talanság)a hozta a szokásos mértéket. Másikat szidalmazó, fideszt a csillagokig magasztaló.

    Nekem az Orbán családnál 1998 után először az tünt fel, hogy mint valamikori kommunista, KISZ titkár, majd szélsőséges liberális (Trianoni megemlékezésről kivonulás, "csuhások" beszólás stb.), Szent István napon ott ültek a Bazilika első sorában.

    VálaszTörlés
  99. Most, amikor a fidesz figyelemelterelés céljából elővette a kommunista bűnösök elitélését, Szűrös és Pozsgay persze minden bizonnyal kivételek lesznek, hiszen leirtad, hogy "... az egyirányba ható erök összegezödnek ...". Ezt úgy mondják másképp, hogy összenő, ami összetartozik.

    VálaszTörlés
  100. Magamtól sosem gondoltam volna, hogy a majom és az ember között a denevér a hiányzó láncszem. :D

    VálaszTörlés