Blogarchívum

2011. szeptember 12., hétfő

MŰSORAJÁNLÓ,Este 7 órakor és 11 után - Hírek röviden

Lánchíd Rádió:
http://www.lanchidradio.hu/kezdolap

KETTESBEN – Hétfő 19.05-19.55 Műsorajánló

Kövér Lászlóval, a magyar Országgyűlés elnökével beszélget KETTESBEN Gajdics Ottó...

Link

Kövér Lászlóval, a magyar Országgyűlés elnökével beszélget KETTESBEN Gajdics Ottó...

KETTESBEN: 2011. szeptember 12-én 19.05-19.55 - Műsorajánló

Ismétlés: 23 óra után!

Szerkesztő-műsorvezető: Gajdics Ottó

E-mail címünk: kettesben@lanchidradio.hu

Melyek azok a halaszthatatlan feladatok, amelyek a képviselőkre várnak a parlament őszi ülésszakán? Milyen törvényjavaslat segíti a bajbajutott devizahiteleseket? Mit tartalmaz a Fidesz-frakció által elfogadott választási törvény tervezete? Hogyan segít a köznevelési törvény koncepciója a hátrányos helyzetű települések iskoláin? Minderről Kettesben beszélget Kövér Lászlóval, a magyar Országgyűlés elnökével Gajdics Ottó.

***










„Ha nem, a kormány szemében méltatlanná válik a Kossuth-díjra”

Kertész Ákosnak bocsánatot kell kérnie az augusztus végén az Amerikai Népszavában megjelent nyílt levelében írtak miatt, s „amennyiben nem kér bocsánatot, a kormány szemében méltatlanná válik a Kossuth-díjra” - fogalmazott Halász János államtitkár hétfőn az Országgyűlésben egy interpellációra adott válaszában.

A jobbikos Farkas Gergely azt kérdezte a kormánytól, hogy kezdeményezik-e a köztársasági elnöknél az író Kossuth-díjának megvonását.


Görögországnak hetei vannak hátra?

A görög kormánynak nagyjából október közepéig van elegendő pénze ahhoz, hogy kifizesse kötelezettségeit, egyebek mellett az állami alkalmazottak bérét, és a nyugdíjakat - mondta egy televíziós interjúban a görög pénzügyminiszter-helyettes....


Kulcsmomentum Obama újraválasztása szempontjából

A kongresszusnak haladéktalanul el kell fogadnia azt a munkahelyteremtő csomagot, amely országszerte ismét állást teremt az amerikaiak számára - mondta hétfőn a Fehér Ház Rózsakertjében Barack Obama elnök, aki egyúttal bejelentette, hogy a dokumentumot átküldte a szövetségi törvényhozásnak.

Az elnök szerint a honatyáknak politikai játékok és késlekedés nélkül kell elfogadniuk a programot, és felszólította a választókat, hogy ennek reményében gyakoroljanak nyomást képviselőikre és szenátoraikra. Az Egyesült Államokban a munkanélküliségi ráta jelenleg 9,1 százalék, ami komoly kockázatot jelent Obama újraválasztásának szempontjából.


Pert nyert a pásztor az „ökoszörny” ellen

Egy ösvényért vívott bírósági harcot egymással egy idős pásztor és egy ötcsillagos szálloda Szardínia szigetének legszebb tengerpartján; „Dávid és Góliát harcából” a pásztor került ki győztesen.

Dédapám, nagyapám, apám és én is ugyanezen az ösvényen tereltem az állatokat. Az ösvény a helyén marad, nem mondok le róla – válaszolta a 82 éves Ovidio Marras a birtoka mellett emelt luxusszálloda követelésére, hogy vezessék másfele a keskeny földutat.

Szardínia déli csücskében, Tuerredda gyönyörű tengerpartján húzódik a vitatott ösvény, amely közös tulajdonként választja el egymástól a pásztor paradicsommal beültetett veteményeskertjét és az ötcsillagos wellnesshotelt.

Marras nemet mondott, az ösvényt a szálloda mégis beépítette, másfele terelve az eredeti földutat. A pásztor erre bírósághoz fordult; az első fokú bíróság tavasszal, a másodfokú most mondta ki ugyanazt: a szállodának az ösvényre épített részét le kell bontani, a gyalogút a helyén marad. Az útvonal megváltoztatásához mindkét tulajdonos beleegyezése szükséges.

Az olasz sajtó Dávid és Goliát harcaként számolt be a tanulatlan, hat bárányával remeteéletet élő Marras győzelméről. A legnagyobb itáliai befektetőkön sikerült felülkerekednie, a szállodát építő Sitas tagjai között van a Benetton csoport és a Caltagirone építészeti vállalkozás is.

A csak szardíniai nyelvjárásban beszélő pásztor a La Nuova Sardegna napilapnak tömören úgy nyilatkozott, ami az övé, arról nem mond le; majd ha meghalt, azt csinálnak, amit akarnak.

A luxuszálló elleni harc azonban nem ért véget, a természeti oázisban épített hétszáz hektáros komplexum ellen a környezetvédők is bírósághoz fordultak az általuk „ökoszörnynek” nevezett hotel teljes lebontásáért.

(Forrás: MTI)



2 megjegyzés :

  1. „Ha nem, a kormány szemében méltatlanná válik a Kossuth-díjra”

    Egy szimpla bocsánatkérés itt nem elegendő. Először is vissza kell vonnia írását. Aztán pedig önként lemondania kitüntetéseiről és díszpolgári címéről.

    VálaszTörlés
  2. "Orbán: Amikor egy MSZP-s komcsizik..."

    Egyik KISZ titkár mondja egy másik KISZ titkárnak.

    "Olyan adórendszerre van szükség, amely minél több pénzt hagy az embereknél – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök"

    Olyan kormányra van szükség, amely nem hazudik az embereknek.

    VálaszTörlés