Blogarchívum

2011. szeptember 5., hétfő

Műsorajánló: SZALDÓ: 2011. szeptember 6-án 13.05-13.55

Egyszer már sikerült a Hangyának


Egyszer már kihúzta a válságból az országot a Hangya szövetkezeti mozgalom, amely fénykorában 700 ezer tag összefogásával teremtette meg a magyar termékek termelési, értékesítési és fogyasztási láncolatát.


SZALDÓ – Kedd 13.05-13.55 Műsorajánló


A tanya nem a világvége! – A Kárpát-medencében évszázadokra visszatekintő múltja van a külterületi gazdálkodásnak. A gazda az év egészében, vagy legalábbis a vetéstől betakarításig tartó időszakban termőföldje közelében él…


SZALDÓ: 2011. szeptember 6-án 13.05-13.55 - Műsorajánló

Ismétlés: este 10 után.

Szerkesztő-műsorvezető: Kovács Anita

E-mail címünk: szaldo@lanchidradio.hu

…A globális tendenciák persze ellene dolgoztak az efféle sok figyelemre, tapasztalatra és emberi munkaerőre alapozott termelésnek. A vidékfejlesztés most formálódó változata azonban nagyon is épít a tanyákra. Legújabban pályázatot írt ki számukra. 930 millió forint van arra a célra, hogy például jobb legyen a bekötőút, komfortosabb az épület, bővüljön az állatállomány. Lesz-e jelentkező a pénzre? A stúdióban Balogh József fideszes parlamenti képviselő.

És még:

Válságszakok – A gazdasági gondok nemcsak a mindennapokban, hanem az egyetemi tantárgyakban is megjelennek. A Corvinus Egyetem Közgazdasági és Továbbképző Intézete az idén megindítja a válságügyi szakközgazdász, a válságügyi specialista valamint a Nemzetközi Fizetésképtelenségi szakokat. Vajon kik oktatják és kik tanulják a vészjósló tárgyakat? Interjú: Gáspár Péter Pál igazgatóval (Budapesti Corvinus egyetem Közgazdasági és Továbbképző Intézet).

Szakember a frankhitelekről – Sokan értelmezik ma a devizaalapú hiteleket, de megállapításaikat, hogy például a hitelfelvevőkkel túl sokat fizettetnek, hogy rosszul mérték fel hitelképességüket, vagy hogy fizetésképtelenség esetén jogtalan, ha még örököseitől is követelhetnek a bankok – félresöpörték az ügyben érintett felügyeletek, szövetségek és hatóságok. Vajon mennyit nyom a latba, ha ugyanezt állítja annak az egyetemnek a tanszékvezetője, amelyen a mai pénzügyi döntéshozók végeztek? A stúdióban: Bánfi Tamás egyetemi tanár, tanszékvezető (Budapesti Corvinus Egyetem, Pénzügyi tanszék).

http://www.lanchidradio.hu/musorajanlok/szaldo_%E2%80%93_kedd_13051355_musorajanlo_20110905

LÁNCHÍD RÁDIÓ Budapest FM100.3, 
                         Balatonfüred  FM 96,2
                     Székesfehérvár FM 106,6

INTERNETEN: Lánchíd Rádió - Tisztán és világosan
http://www.radiostat.hu/index.php?p=r&i=483




1 megjegyzés :

  1. A Hangya szövetkezet nagyon jó lenne, de kétségem sincs hogy a szoclib kurzusok tönkretették volna eddigre...

    A mostani kurzus alatt meg lehetne vetni az ágyát törvény és szabályozás szempontjából és utána sínre állítani, de anélkül ebben a globalista szabályozási környezetben esélye sincs.

    VálaszTörlés