Blogarchívum

2011. szeptember 1., csütörtök

Műsor-Péntek 13:00 A velencei-tó kapuja - Hírek röviden

ZÖLDGÖMB – Péntek 13.05-13.55 Műsorajánló

Link
http://www.lanchidradio.hu/musorajanlok/zoldgomb_%E2%80%93_pentek_13051355_musorajanlo_20110901


A Lánchíd Rádió az elsők között számolt be arról, hogy száz tóparti fát vágtak ki tavaly ősszel a Velencei-tó kapuja fantázianévre keresztelt, kétmilliárd forintnyi közpénzből megálmodott beruházás miatt. Aztán betonfalakat építettek a területre tavasszal.
Mára azonban már senki nem dolgozik a területen – legalábbis erről számoltak be a Magyar Nemzetnek a helyi polgárok. A helyzetet már az ügyészség is vizsgálja...

ZÖLDGÖMB: 2011. szeptember 2-án, 13.05-13.55-ig

Ismétlés: este 10 után

Szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula

Telefonszámunk: 06-1-81-48-755
SMS-számunk: 30/749-67-20
E-mail címünk: zoldgomb@lanchidradio.hu

Az ügy hátteréről beszélgetünk Kotroczó Ágnessel a helyi környezetvédők szóvivőjével, Sisák András velencei képviselővel és Dénes Zoltánnal, a Magyar Nemzet újságírójával.

  • A műsorban szó lesz arról is, hogy a 120 milliárd forintért megépített csepeli szennyvíztisztítót könnyen leállíthatják, ha nem lesz hová szállítani az üzemből a szennyvíziszapot.
***

A Hortobágyi Nemzeti Parkot is átvilágítja Budai


Az elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos vizsgálja az egyes nemzetipark-igazgatóságok vagyonkezelésében lévő ingatlanok hasznosítására kötött megállapodásokat; elsőként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság által kezelt és túlnyomórészt haszonbérbe adással hasznosított, védett, illetve védelemre tervezett 78 ezer hektáros terület használati viszonyát világítja át.


Gyurcsány: Naná! (+videó)


Gyurcsány Ferenc képtelennek tartja az ügyészség gyanúját, amely szerint hivatali visszaélést követett el a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben.


Így lesz meg a százmilliárd



A vártnál kisebb gazdasági növekedés miatt a 2011-es költségvetésben jelentkezett 100 milliárdos „lyuk betömése” érdekében bevezetendő lépések között „lesz egy-két adóemelés”, így például a szerencsejátékok adói, valamint az alkohol és a cigaretta jövedéki adója – mondta a TV2-nek adott interjújában csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök.

Nem bír magával a pécsi egyetem volt gazdasági igazgatója


Szabadulása után két és fél millió forint értékben rendelt műszaki cikkeket az interneten a Pécsi Tudományegyetem (PTE) költségére az intézmény vesztegetéssel gyanúsított volt gazdasági főigazgatója.


GMO: megoldotta a gordiuszi csomót az agrártárca


Csütörtökön hatályba lépett az a kormányhatározat, amelynek alapján a genetikailag módosított szervezetekkel (GMO) szennyezett vetőmagok miatt károsult magyar gazdák hektáronként 360 ezer forint kártérítést kapnak az államtól; a kabinet összesen 4 milliárd forintot különített el a kárrendezésre - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön az MTI-vel.


Különleges értékként tekint rájuk a kormány


Különleges értékként tekint a kormány Magyarország nemzetiségeire, közöttük a magyarországi románokra - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Battonyán, a helyi román általános iskola tanévnyitó ünnepségén csütörtökön.


Karnyújtásnyira az erdélyi Sapientia megvalósulása


A román kormány szerdai ülésén elfogadta a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem akkreditációjára vonatkozó törvénytervezetet.


Első évadját kezdi a nagyváradi Szigligeti Színház


Önálló intézményként első évadját kezdi az idén alapított nagyváradi Szigligeti Színház, amely a volt nagyváradi állami színház román és magyar társulatainak szétválasztása nyomán jött létre.


Ügynöktörvény lép életbe Bulgáriában


Megszavazta csütörtökön a bolgár parlament annak a vitatott törvénynek az életbe lépését, amelynek értelmében nem lehet többé magas rangú diplomata az, aki egykor a kommunista titkosszolgálatokkal együttműködött.


Át kell rajzolni Koszovó térképét?


Szerbiának javasolnia kellene Koszovó határainak módosítását a két állam közötti konfliktus rendezése érdekében, mindkét fél számára ez lenne a legjobb megoldás - jelentette ki egy belgrádi hetilapnak Erhard Busek, a Délkelet-európai Együttműködési Kezdeményezés (SECI) főkoordinátora.


Németország és Portugália elutasítja az eurókötvényt


Németország és Portugália egyaránt elutasította a közös euróövezeti kötvény bevezetését.


35 kolumbiai népcsoport a kihalás szélén


Harmincöt bennszülött népcsoport kihalása ellen kezdett kampányt az ENSZ Kolumbiában.

(...)

Az érintettek közül különösen a Nukak Maku, Guayabero, Hitnu és Sicuani törzseket fenyegeti a kihalás. A kolumbiai őslakosok nemzeti szervezetének (ONIC) adatai szerint az elmúlt nyolc hónapban hatvan bennszülöttet öltek meg.


6 megjegyzés :

  1. "Át kell rajzolni Koszovó térképét?"

    Át kellene rajzolni Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horváto., Szlovénia, Ausztria térképét.

    VálaszTörlés
  2. "Ügynöktörvény lép életbe Bulgáriában"

    Jobb későn, mint soha. Nálunk már soha.

    VálaszTörlés
  3. "Különleges értékként tekint rájuk a kormány"

    Bár a cigányokra elmondható lenne.

    VálaszTörlés
  4. "Így lesz meg a százmilliárd"

    A nagyobb bajok majd a 2012-es költségvetésnél kezdődnek.

    VálaszTörlés
  5. "A nagyobb bajok majd a 2012-es költségvetésnél kezdődnek" - várod, ugye...

    VálaszTörlés
  6. Várás nélkül is jön az. Mert az orbán-kormány ezt szánja az embereknek.

    VálaszTörlés