Blogarchívum

2011. július 28., csütörtök

Lánchíd Rádió - Műsorajánló 18:30-tól

ELADÓ(SODOTT) AZ EGÉSZ VILÁG! Mefisztó rondója ma már az államokra is érvényes. A hatalmas nullahegyek a papírpénz természetéből, a bankrendszer profittermelő lényegéből és persze a demokratikus váltógazdaságok ígéretcsomagjaiból építkeznek. De persze eladósodás és eladósodás között is van különbség...

ESTI KULISSZA: 2011. július 28-án, 18.30-18.55-ig - Műsorajánló

A szerkesztő-műsorvezető: Kovács Anita

E-mail címünk: kulissza@lanchidradio.hu

http://www.lanchidradio.hu/musorajanlok/deli_kulissza_%E2%80%93_csutortok_12301255_musorajanlo_20110728


...mert okos állam hagy pénzt állampolgárainál, azok pedig cserébe megveszik a kötvényeit, így neki főleg a belső adóssággal kell szembenéznie. Akik viszont a külvilág felé, devizában adósodnak el, előbb-utóbb kénytelenek lesznek beletanulni Floky lábtörlőjének a szerepkörébe. De mi történik, ha a világ legerősebb állama, az USA jut el a külső adóssághegy csúcsára? Emelik vagy leverik a lécet?

A stúdióban Dr. Plenter János közgazdász.

http://www.lanchidradio.hu/musorajanlok/deli_kulissza_%E2%80%93_csutortok_12301255_musorajanlo_20110728

12 megjegyzés :

  1. Ezek pancserek Orbánhoz képest, aki "nemes" egyszerűséggel egy tollvonással elvette az emberek nyugdíjra megtakarított pénzét. Ezután azon sem lehetne csodálkozni, ha adott helyzetben a bankbetét megtakarításokra is rátenné a kezét. A volt KISZ titkár eljárása kisértetiesen hasonlit Rákosi elvtárs tervkölcsöneihez, ami ugyanúgy "önkéntes" volt, mégis kötelező. Obama, Cameron, Sarkozy és Merkel meg csak néznek mint a moziban.

    VálaszTörlés
  2. "...Rákosi elvtárs tervkölcsöneihez, ami ugyanúgy "önkéntes" volt, mégis kötelező. Obama, Cameron, Sarkozy és Merkel meg csak néznek mint a moziban..."

    ....mivel hogy országaikban ismeretlen a kényszer-magánnyugdíjrendszer, vagy te hallottad volna valaha, hogy választható ? Akkor menj a fülészetre ! ), s aminek hasznából te is csak egy fityiszt láttál, ha látsz még egyáltalán a ködtöl, mely` látásodat elborítja...

    VálaszTörlés
  3. Orbán vette volna el?! :-O
    Eddig úgy tudtam, "elvtársi elkártyázásban" veszett nyoma, így Orbánéknak már esélyük sem maradt, hogy elvehessék.

    VálaszTörlés
  4. Ez is a hazug kormánypropaganda része, hogy azt sujkolják az emberekbe, mintha a nyugdíjpénzek nem vagy alig fialtak volna. Az igazság azonban az, hogy a nyugdíjpénzek nagy többsége, kb. 95 %-a legalább az inflációval megegyező hozamot hozott. (Mondjon valaki bármilyen más bankbetét kamatkonstrukciót, ami egyáltalán eléri az inflációt. Nincs ilyen.) Un. reálhozamot, azaz infláción felüli nyereséget is a betétek 80 %-a produkált. Ezért teljesen hamis az a piszkos kormánypropaganda, hogy a pénztárak "elkártyázták" volna a pénzeket. És aki elhiszi ezt a gyáva hazugságot, az vagy nem őszinte, vagy vak.

    VálaszTörlés
  5. Hát, barátom, akkor én egy olyan vak vagyok, aki hazudik. :-((

    VálaszTörlés
  6. Szerintem megfertőzött a hamis FIDESZ-propaganda, mert a tényadatok mást mutatnak. Mert ugye van egyszer az alaptőke, erre jön az infláció szerinti hozam, majd erre még az infláció feletti, un. reálhozam. Mint mondtam és ahogy azt a tényadatokból is meg lehet állapítani, a nyugdíjpénztári betétek kb. 95 %-a hozta az infláció szerinti hozamot és csak kb. 5 %-a (kb. 100 ezer új belépő) nem. Infláció feletti un. reálhozamot a betétek kb. 80 %-a produkált, 20 % (kb. 500 ezer) nem. Ez utóbbi kifizetése (átlag kb. 70 ezer Ft) van folyamatban.

    VálaszTörlés
  7. Szóval csak az infláció FELETTI hozamot nem kapják meg sokan?

    VálaszTörlés
  8. Miért, mire gondoltál? Ha csak a média hiranyagait nézed, akkor is nyilvánvaló.

    VálaszTörlés
  9. Szó szerint erre gondoltam:
    "
    Nincs reálhozam, perelnének a károsultak

    2011. augusztus 3.

    Megkezdték a reálhozamok kifizetését a pénzintézetek, több mint félmillió ember azonban egyetlen forintot sem fog kapni. Közülük egyre többen gondolják úgy, érdemes pert indítaniuk a pénztárak ellen.

    • Még kevesebb a reálhozam

    Teljes cikk » Link "

    VálaszTörlés
  10. Mint mondtam a reálhozam az infláción felüli hozamot jelenti.
    Mondj akármilyen más betétkonstrukciót, amely akár az infláció szerinti hozamot megközelíti (ezt is már mondtam)? És akkor hol van még a reálhozam?

    VálaszTörlés
  11. Az általad idézett cikk szerint kb. 2,45 millió betétes kap reálhozamot, kb. 0,57 millió (kb 570 ezer) pedig legfeljebb infláció szerinti hozamot. Ha a 0,57-et elosztjuk 3,02-vel, akkor az 19 %-nak felel meg, mig a 2,45 az 81 %-nak, ahogy azt lentebb már mondtam, akkor az egyszerűségre törekedve 20/80 %-t irtam. Az előbbi 19 % többsége is azonban hozott valamilyen infláció szerinti részhozamot, azaz a befizetett pénzek összértéke nem csökkent.

    VálaszTörlés
  12. Ez persze nem azt jelenti, hogy egyes pénztárak gazdálkodását ne lehetne vizsgálni, azonban ebből tömeghisztériát kelteni aljas politikai játszma. Ezzel csak az ügyvédek járnak jól. Sokkal becsületesebb lett volna bevallani, hogy a költségvetésnek szüksége van erre a pénzre, ezért államosítják, de a pénzeket továbbra is egyedi számlákon fogják vezetni és örökölhetőek maradnak. Mellesleg ez volt a Jobbik elképzelése. Ezen elképzelés szerint csak annyi változott volna, hogy a magánnyugdíjpénzeket nem a magánpánztárak, hanem az OEP kezelné.

    VálaszTörlés