Blogarchívum

2011. július 28., csütörtök

Hírek röviden, műsor

Lecsó

http://www.lanchidradio.hu/lecso

17:00–18:00
Mi keverjük, ön fűszerezi!
Lecsó – mi keverjük, ön fűszerezi! Hozzászólásán is múlik, mit főzünk ki. Csapjunk bele! Minden hétköznap 17 órától a Lánchíd Rádióban! Műsorvezető: Bella Levente Hallgatói vonal: (06-1) 81-48-755 SMS-számunk: (30) 749-67-20 E-mail: lecso@lanchidradio.hu
***

Ősszel veszik elő Hagyóékat

Huszonegy gyanúsított, 25 helyszínen tartott házkutatás, többirodányi lefoglalt bizonyíték és legalább nyolcvan kihallgatott tanú – ez az eredménye a BKV-ügy ősszel záruló nyomozásának. Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes és húsz társa ellen legkésőbb novemberben emelhetnek vádat hűtlen kezelés, sikkasztás és más bűncselekmények miatt. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta: az iratismertetés után kezdődhet meg a vádelőkészítés.


Harmincmilliós óvadék fejében házi őrizetbe került

A Pécsi Ítélőtábla harmincmillió forintos óvadék ellenében csütörtökön megszüntette a Pécsi Tudományegyetem (PTE) vesztegetési ügyben érintett volt gazdasági főigazgatójának előzetes letartóztatását, és házi őrizetét rendelte el.


Kiskorú cigány lányt vásárolt Fejtő fia

Pedofília, kiskorúakkal való kereskedelem és okirat-hamisítás gyanújával folytat eljárást a román nyomozó hatóság a francia állampolgárságú Charles Fejtő ellen. Fejtő Ferenc történész fiát azzal vádolják, hogy megvásárolt és szexuális játékszernek használt egy kiskorú roma lányt. Az érintett tagadja a vádakat.


Munkahelyteremtésre kapta a pénzt, kirúgott ezer embert

Állami milliárdokat kapott munkahelyek teremtésre, ennek ellenére csaknem ezer embert bocsátott el az utóbbi években a spanyol kézben lévő Alcoa-Köfém Kft. Az elszámoltatási kormánybiztos most arra kéri a nemzetgazdasági minisztert, érje el a fehérvári cégnél, hogy a kapott közpénzért cserébe tartsa be vállalt kötelezettségeit.

Van még 40 hely a magyaroknak a marosvásárhelyi egyetemen

Negyven hellyel egészítette ki a román oktatási minisztérium a magyar diákoknak járó tandíjas helyek számát a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen, miután az intézmény rektora elvett ugyanennyi helyet a magyar tagozattól.


Marad az adósságcél

Nem befolyásolja sem az idei, sem a jövő évi deficitcélt az Európai Bíróság döntése – írja csütörtöki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Magyarország tartja a Széll Kálmán-tervben szereplő, valamint a Stabilitási és növekedési paktumban vállalt 2011-es 3 százalék alatti és a 2012-es 2,5 százalékos államháztartási hiánycélt. A Kormány, amennyiben a jövő évet illetően mégis szükséges lenne, mérlegelni fogja a költségvetési bevételek növelése érdekében többek között a Mol-részvénycsomag egy részének értékesíthetőségét – olvasható a kommünikében.


Eléggé nagy slamasztikában az Egyesült Államok

Nagy bajban van az Egyesült Államok: ha keddig nem születik megegyezés az adóssági plafon emeléséről, a szövetségi kormány kénytelen lesz felfüggeszteni kifizetéseit, kockáztatva ezzel a gazdasági stabilitást és akár egy új válságot is.

11 megjegyzés :

  1. "Eléggé nagy slamasztikában az Egyesült Államok"

    Nemcsak az USA, hanem az egész világ.

    VálaszTörlés
  2. "Marad az adósságcél"

    Nem baj, a kormány majd feltehetően erősen nyomott áron eladja a nagy nehezen, áron felül megvásárolt Mol pakettet. Ez nem más, mint az emberek pénzével való felelőtlen tőzsdézés.

    VálaszTörlés
  3. "Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai felelőssége megkerülhetetlen (+videó)"

    Miért nem kezdik előbb a kommunista éra vezetőivel és folytatják az Antall-Boross-Horn-Orbán-Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányokkal? Végül körbe nézhetnek a saját portájukon is, lásd pl. alább.

    VálaszTörlés
  4. Mit érezhettél a névsorolvasás közben, amikor Orbán nevét is odasúvasztottad...?

    Klassz volt, mi...?

    VálaszTörlés
  5. Kellő szakmai dilet-tanti-zmusommal azt mondom, lehet, hogy a csőd bejelentésével jobban járnának. Lásd: Bajnai "libabizniszét". Nem kellett kifizesse a beszállítókat. Max. felköthették magukat, de előtte még befizethették az áru ellenértékének az ÁFA tartalmát, függetlenül attól, hogy az árához valaha is hozzájuthattak volna. Az meg liBajnaiékat marhára nem érdekelte. 1-2 követelő gazdával kevesebb, és részvényt kell vásárolni a kötéliparban. :-S
    Így nagyban, ha az USA csődöt mondana, először Kína járna rosszul, ha bottal üthetné a befektetéseinek nyomát, na meg az ENSZ, a NATO, meg a jó ég tudja...

    VálaszTörlés
  6. Egy nagy adós csődje a hitelezők és más kisebb adósok csődjét is jelenti egyben. Mert a domino csak akkor áll meg, ha mindegyik ledölt.

    VálaszTörlés
  7. Tusványoson Orbán Viktor is az összeomlás valószínűségét emlegette, úgy tűnik, nem kerülhetjük el. Aztán majd a romokból építkezünk - már aki nem marad alatta. :-(

    VálaszTörlés
  8. Az összeomlás, ha nem most, akkor a közeljövőben biztosan be fog következni, mert törvényszerű, hiszen a globalista világrend nem képes tartósan fennmaradni. Az előre kódolható összeomlás folyamatát a volt szocialista tömb országainak bekebelezése is csak kissé tudta lassítani. Sajnos az összeomlás nagy emberi és vagyoni áldozatokkal fog járni.

    VálaszTörlés
  9. Úgy néz ki azonban, hogy előbb nálunk az összes frankhitel úgy 260-270 Ft-os árfolyamon be fog "dölni". Ebből akár bankcsőd is lehet. Ezért is fontos lett volna, ha a kormány megfelelő intézkedéseket hozott volna. Úgy látszik nem kellően mérték fel a probléma veszélyét.

    VálaszTörlés
  10. "Munkátlanná vált két karunk,
    Becsukta ajtaját a gyár,
    Utcára lökve éhezünk
    Mi milliónyi proletár.
    A tőkés háborúra izgat,
    Lennénk jó ágyútöltelék,
    Lázadjatok fel vélünk ifjak,
    Az elnyomásból már elég.

    Barikádra! Barikádra!
    Burzsujok és árulók reszkessetek,
    Az ifjú gárda a harcot állja,
    Az utcát hódítja meg.
    Előre végső nagy leszámolásra,
    Előre rongyos éhező sereg.
    Rohamra indul az ifjú gárda,
    Átgázolunk a tőkés rend felett.
    Barikádra! Barikádra!
    Tűzvonalba ifjú gárda!"


    ...és még tudok ilyeneket. :D

    VálaszTörlés