Blogarchívum

2011. június 27., hétfő

Hírek röviden

Orbán Viktor is felszólal a Reagan-szobor avatásán

Szerdán avatják fel Ronald Reagan születésének 100. évfordulója alkalmából a budapesti Szabadság téren a volt amerikai elnököt ábrázoló szobrot, a rendezvényen felszólal Orbán Viktor miniszterelnök és Condoleezza Rice, az Egyesült Államok volt külügyminisztere.


Soros: Az EU az összeomlás szélén van

Európának szüksége van egy „B” tervre – vélekedett Soros György egy vasárnapi bécsi rendezvényen. A magyar származású amerikai milliárdos úgy vélekedett, elképzelhető, hogy valamelyik uniós ország kiválik az euróövezetből.


Az európai érdekeket szolgálja a rendkívüli döntés

Eltér az Európai Unió és a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) véleménye a Nemzetközi Energia-ügynökség (IEA) döntéséről, amelynek értelmében a szervezet stratégiai tartalékaiból dobott piacra a közelmúltban – mondta Fellegi Tamás Bécsben hétfőn.


„Úgysem fogják a görögök visszafizetni”

Václav Klaus cseh köztársasági elnök szerint egy újabb kölcsön nem az a segítség, amire az eladósodott Görögországnak leginkább szüksége van.


A hosszabb tanév gazdaságosabb lehet


Hosszabb tanévet tartana gazdaságosnak a Fidesz oktatáspolitikusa. Pokorni Zoltán a Hír Televízió Kontraszt című műsorában elmondta: a családok számára is könnyebb lenne, és a gyerekek sem esnének ki annyira a nevelési folyamatból, ha az évközi szüneteket, így az őszi, karácsonyi, húsvéti szünetet megnyújtanák, a nyárit pedig megrövidítenék.

5 megjegyzés :

  1. "A hosszabb tanév gazdaságosabb lehet "

    Az ötletbörze tovább folytatódik.

    VálaszTörlés
  2. "„Úgysem fogják a görögök visszafizetni”

    Nem is az az elvárt cél, hanem az örök "rabszolgaságba" döntés, amire az újabb gigakölcsön kiválóan alkalmas.

    VálaszTörlés
  3. "Soros: Az EU az összeomlás szélén van"

    Ezzel a kijelentésével szerintem az EU elképzeléseinek megfelelő átalakítását akarja elérni.

    VálaszTörlés
  4. A pedagógusok tettek panaszt amiatt, hogy sokat egy évben csak 10 hónapos megbízásos szerződéssel alkalmaznak, és a nyári szünetben nincs munkaviszonyuk, ill. jövedelmük. Ha viszont a tanév - ugyebár - 12 hónapos lehetne... :-((

    VálaszTörlés
  5. Ebben az esetben megszünne a nyári szabadság. Szerintem másképp is megoldható ez a probléma, pl. azzal, hogy csak 6 hónapos, 12 hónapos és ezek többszöröseire köthető szerződéses oktatói jogviszony.

    VálaszTörlés