Blogarchívum

2011. május 14., szombat

SZÍNJÁTÉK VOLT OSAMA MEGGYILKOLÁSA?

Teherán szerint az al-Kaida vezetője már rég halott volt - Hamis a tévét néző Osama videó?

Teheránnak bizonyítékai vannak arra, hogy Oszama bin Laden betegségben halt meg, jóval azelőtt, hogy amerikai kommandósok megostromolták pakisztáni házát, s Washington hírt adott a terroristavezér haláláról - állította kedden Hejdar Moszlehi, a hírszerzési és biztonsági ügyek minisztere. Az al-Kaida azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy hamisított az a felvétel, amelyen a megöregedett Oszama bin Laden televíziót néz.  Valószínűleg senki nem fogja megkapni az Oszama bin Laden fejére kitűzött több millió dolláros vérdíjat - adta értésre a Fehér Ház szóvivője.


Pontos információink vannak arról, hogy bin Laden már egy jó ideje meghalt betegségben" - idézte a Fars iráni hírügynökség a minisztert.

Moszlehi azt firtatta, hogy amennyiben az amerikai hadsereg és a hírszerzés valóban "letartóztatta vagy megölte" bin Ladent, akkor miért nem mutatták meg a tetemét, és miért dobták a tengerbe? Az iráni miniszter szerint bin Laden állítólagos megölése egy "színjáték" volt, amelyet a közelgő amerikai elnökválasztás miatt rendeztek, s hogy eltereljék a közvélemény figyelmét az Egyesült Államok rossz gazdasági helyzetéről.

Barack Obama amerikai elnök május 2-án jelentette be, hogy amerikai kommandósok a pakisztáni Abbotábád városában megölték Oszama bin Ladent. Az al-Kaida-vezér tetemét DNS-teszttel, illetve a holttesten végzett más vizsgálatok alapján azonosították, majd a tengerbe dobták. Egy névtelenül nyilatkozó magas rangú amerikai hírszerzési vezető a minap azt mondta, hogy a személyazonosság megállapításának hibalehetősége 1 a 11.800 billióhoz.


Hamis a tévében saját magát néző bin Laden videó?

„Ébernek kell lennünk, Amerika hazudik” – állítja a Sumuk al-Iszlám nevű honlap, amelyen rendszeresen láthatók az al-Kaida terrorhálózat üzenetei.
Az internetes oldalra kedden feltöltött videót úgy mutatták be, mint az arab és külföldi média által sugárzott videofelvételre adott választ. A képkockákon Oszama bin Laden saját magáról készült felvételeket néz a televízióban.
A video szerint világosan kivehetőek a különbségek a fül és a szem tájékán az al-Kaida főnöke és a felvételen látható őszszakállas férfi között. Az Egyesült Államok korábban azt közölte, hogy az amerikai különleges erők elkoboztak a május 2-i támadás során öt videofelvételt és több dokumentumot Oszama bin Laden abbotábádi házában, ahol megölték a terrorista vezért.


Washington nem fizeti ki a vérdíjat

"Tudtommal senki nem közölte velünk megbízható forrásra hivatkozva, hogy Oszama bin Laden itt lakik Abbotábádban, a Green Avenue 5730. számú házban" - jelentette ki Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője. Mint hozzátette, a kormány által kitűzött pénzjutalom kifizetésére nem kerülhet sor, ha valaki "véletlenül" vezeti nyomra az amerikai ügynököket. A washingtoni külügyminisztérium 2001-ben 25 millió dollárt ajánlott fel annak, aki információt szolgáltat az al-Kaida vezérének hollétéről. Három évvel később Hillary Clinton - még szenátorként - elfogadtatta azt a törvényt, amelyben a külügyminisztérium jóváhagyta a vérdíj akár 50 millió dollárra való felemelését. MHO/MTI

Hozzászólások Hozzászólások (40)

4 megjegyzés :

  1. Legalább megspóroltunk 25 milliót...:D

    VálaszTörlés
  2. Iránnak a zabszem sem fér most arra a bizonyos helyre, amióta Líbiában áll a bál...:D
    Irakban csengenek le a dolgok, ott van egy jelentős katonai erő amelyet más irányba lehet fordítani, Afganisztánban sokkal több az amerikai katona mint amennyire szükség van...
    Ott van Irán a harapófogóban és kezd kialakulni egy kép az ún. Obama doktrínáról amely nek alapján most bombázzák Líbiát!!!

    VálaszTörlés
  3. Így igaz, és már úgy is mindegy. :-)

    VálaszTörlés
  4. Én mindenesetre élénk érdeklődéssel várom a cáfolhatatlan bizonyítékaikat, mert nekünk itt NAGYON JÓL JÖNNE....:D

    VálaszTörlés