Blogarchívum

2011. május 5., csütörtök

MŰSORAJÁNLÓK

ESTI KULISSZA – Csütörtök 18.30-18.55 Műsorajánló


Bíró Zoltán
Magyar médiatörvény, Alaptörvény igen - Szlovák nyelvtörvény, ukrán zaklatás nem. Erre az eredményre akkor jutunk, ha úgy tesszük fel a kérdést: mi az ami kiváltja a világ bizonyos részének kritikáját.

ESTI KULISSZA: 2011. május 5-én, 18.30-18.55-ig - Műsorajánló

E-mail címünk: kulissza@lanchidradio.hu

De érdekes módon ez az összefüggés csak akkor igaz, ha Magyarországon nem önmagukat baloldalinak vagy liberálisnak nevező pártok vannak hatalmon.

Hiszen például a jelenlegi kormányt szőnyegszélére állították a költségvetési fegyelem miatt, míg az előzőeknek bőségesen adtak hiteleket, ügyet sem vetve a költségvetési hiányra, vagy a drámai államadósságra. Ez a különös kettősség azonban nem új. Már 1987-ben, a Lakiteleki Találkozó másnapján azzal képesztette el a New York Times Lezsák Sándort és a Találkozón megjelent gondolkodókat, hogy antiszemitának nevezte őket. Vajon miért és meddig működik ez a különös rendező elv?

A szerkesztő-műsorvezető: Kovács Anita

***

DÉLELŐTTI KALAUZ – Péntek 9.10-11.55 Műsorajánló




DÉLELŐTTI KALAUZ: 2011. május 6-án, 9.05-11.55-ig - Műsorajánló

Szerkesztő: Póka Zalán
Műsorvezető: Kovács Anita

Elérhetőségeink:
SMS-számunk: +36-30-749-6720
E-mail címünk: kalauz@lanchidradio.hu

  • Hallgatónk 8 hónap alatt egymillió forintnyi áramfogyasztást „produkált” 28 négyzetméteres lakásában. A mérőóra adatai szerint legalábbis ez a helyzet. Megtörtént a mérőműszer vizsgálata, azzal probléma nincs, az áramot nem lopják panaszosunktól, így tehát az Elmű egymilliós követelése a törvények szerint jogos. De vajon van-e mód arra, hogy a panaszos bebizonyítsa vélt, vagy valós igazát és ne kelljen kifizetnie a megdöbbentően magas számlát? 9 órától erről beszélgetünk a Kalauzban. Ön hallott már hasonló történetről? Írja meg SMS-ben!
  • Az elmúlt héten, az első mangalica húsbolt nyitóünnepségén jelentette be Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, hogy a tárca egy akcióterven dolgozik, amely a hazai sertéságazat megmentését tűzte ki céljául. A hét végén pedig Hódmezővásárhelyen rendeznek szakmai vásárt és szakkiállítást a témában. Mit kell tenni azért, hogy a magyar sertéstenyésztők és feldolgozók versenyképesek legyenek Európában és a világban? Fél 10-kor erről hallhat a Kalauzban. Írja meg véleményét Ön is!
  • Hallgatónk gyermekét a Dohány utca-Wesselényi utca sarkán büntette meg az Erzsébetvárosi Közterület Felügyelet munkatársa, 15 ezer forintra. Az indok, hogy a kijelölt zebrára figyelmeztető táblától parkolásakor nem tartotta be a kreszben előírt 5 méteres távolságot. És ez így igaz. Ám igaz az is, hogy az említett gyalogátkelőhely a parkolás időpontjában nem teljesítette funkcióját, ugyanis egy murvakupacba vezetett, sőt, a járdaszakasz, ahova a zebra vezetett, a gyalogosforgalom elől elzárt építési terület volt. A szükséges reklamációt megtette a Közterület Felügyelt ügyfélszolgálatán, ám a hivatalos válasz szerint utólagosan már nincs mód a büntetés visszavonására vagy mérséklésére. Másik hallgatónk viszont azt mondja, nem szabad hagyni, hogy ez megtörténjen. Parkolással kapcsolatos ügyében ő a bírósághoz fordult és nyert. Rácz Mihály itt van velünk telefonon. Ön mit tenne?
  • A kulturált szórakozás mint fogalom sokak számára ismeretlen. Gyakran tapasztaljuk, hogy egyesek az utcán vagy egy fesztiválon magukból kivetkőzve mulatnak egyesek. Ez a legtöbbször összefüggésben áll az elfogyasztott alkohol mennyiségével. Az V., VI., VII., és a VIII. kerületekben hirdették még a Csendkirály kampányt, amely pontosan a mulatozásból adódó feszültségek enyhítését tűzte ki céljául. Ön szerint mennyit és mit igyunk, hogy megőrizzük kulturált formánkat? Hol szórakozzunk, hogy ezzel ne zavarjunk másokat?

3 megjegyzés :

  1. "Hallgatónk 8 hónap alatt egymillió forintnyi áramfogyasztást „produkált” 28 négyzetméteres lakásában."

    Ez óránként kb. 3,3 kW (kb. 33 db 100 W-os izzó fogyasztása), naponta kb. 80 kW, havonta kb. 2400 kW fogyasztást jelent. (Mellesleg ennyi energia alkalmas egy vadkender ültetvény fenntartására is.)

    VálaszTörlés
  2. Vajon hány amperes órája volt? Egyáltalán bírt volna ekkora fogyasztást?

    VálaszTörlés
  3. 15 A-es, ami nem is olyan nagy.

    VálaszTörlés