Blogarchívum

2011. május 1., vasárnap

Csak röviden - Képíró Sándor "ürügyén"

Hunhír.info

Csütörtökön kezdődik meg a zsidó embervadászok parancsára a koncepciós kirakatper egy magyar, hadfi, dr. Képíró Sándor ellen. Az agg embernek valószínűleg csak az "róható fel". hogy a zsidók által annyira gyűlölt szervezet, a csendőrség tagja volt.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=40493

***
Szemenyei-Kiss Tamás Patkányút – történelmi háttérrel (4. rész)

2011-02-18
AZ UTOLSÓ ESÉLY ÉS A NEMZETI MORÁL
"Ahhoz, hogy megértsük a dr. Képíró Sándor egykori csendőrtiszt védelmét ellátó sajátos tevékenységet űző Nemzeti Jogvédő Alapítvány és Szolgálat eszmei hovatartozását, úgy vélem elégséges, ha betekintünk a Szolgálat védenceinek névsorába.

Dr. Zétényi Zsolt, dr. Gaudi-Nagy Tamás, dr. Gyurta Tibor Roland, dr. Morvai Krisztina, és a jogtörténész Kádár Éva neveivel fémjelzett üzleti vállalkozást az utóbbi években a demokratikus intézményeket támadó ügyfeleik (jogi) tanácsadóiként ismerhettük meg. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat az MTV székházát megostromló radikálisokat és a nemzetiszocialista eszmeiséget nyíltan felvállaló Lelkiismeret88 Csoportot is támogatásáról biztosította, ugyanakkor a néhai csendőrnyomozó Kristóf Lászlónak, Budaházy Györgynek, a rendzavarásért eljárás alá vont Németh Csabának, az 1994-ben működését bejelentett Hungarista Mozgalom társelnökének Ekrem Kemál Györgynek, a budapesti randalírozások „hősének” Gőbl Györgynek és a Kuruc. info egyik szerkesztőjének, Novák Elődnek nyújtott jogsegélyt „hazafias küzdelmük” elősegítésére...."

"...Ha elfogadjuk a Nemzeti Jogvédő Szolgálat segítségével védekező csendőrszázados állítását, mely szerint őt csak 1944. június 1.-től alkalmazták ismételten a Magyar Királyi Csendőrség kötelékében – de ez az állítása is vitatható! – akkor sem mentesült a Jaross által kiadott 9615/1944 illetve 6136/1944 számú titkos utasítások alól, melyeket minden csendőrparancsnok megkapott...."

"
A Jaross-lista (esetlegesen így, dr. Képíró Sándor csendőrtiszttel összefüggésben) talán nem létezik..."

"...
Arról nincs ismeretünk, hogy dr. Képíró Sándor százados csendőrparancsnokként bárhol, bármikor is megtagadta volna a népellenes parancsokat...."
A teljes cikk itt:

http://m-a-l.hu/?p=hir&id=2157

***

Kapcsolódó:

Andrassew Iván márc.15-i ünnepi beszéde:

Részlet:

"...Most békeidő van. Úgy nézett ki, hogy minden rendben lesz: a polgári szabadság Európai Uniójában dolgozhatunk. Tévedtünk. Szégyelljük magunkat, de inkább Önöktől kérünk segítséget az elemi túléléshez, mint hogy a puszta létünkért könyörögjünk a hatalomnak egy diktatúrában."

Andrassew Iván / Népszava

http://m-a-l.hu/?p=hir&id=2157


7 megjegyzés :

  1. Eegen...
    Képíró Sándort Ausztráliából rángatták ide. Ott telepedett le a háború után, mint több "túlélő" csendőr is dél-Amerkiában talált menedéket. Az ügy már vagy egy évtizede húzódik, és időről időre más formát ölt. Először az volt a bűne, hogy bántalmazott (pofon ütött) egy fiatal zsidó fiút Budapesten. Aztán a második verzióban le is lőtte. Akkor a vádat nem zavarta az a tény, hogy nem is volt ott. Mostanára már lassan az egész délvidéki attakot az ő számlájára írják.
    (Megjegyzem nem fér a fejembe, hogy Andrassew Iván mi tevékenységet folytathat a csángó-szövetségben , de ez már egy másik téma.)

    VálaszTörlés
  2. Ó, ez az ausztrál cirkusz, tudtam ismerem a nevet valahonnan...
    Ilyenkor nekem az jut eszembe mindig, mi lesz ha az utolsó gyanúsított is eltávozik a boldog vadászmezőkre??????

    VálaszTörlés
  3. Az nem gond. Majd kiagyalnak valami mást. :-S

    VálaszTörlés
  4. Ma egy megdöbbentő ítélet született, azt hiszem Németországban, a Demjanjuk-ügyben, azt hiszem ez részben választ ad a költői kérdésemre.....:(((

    VálaszTörlés
  5. Róla meg nálunk esik kevés szó, de a googli nyomban teli lett vele, amint beírtam a nevét. :-((

    VálaszTörlés
  6. Gabi, ez az első eset, hogy valakit azért ítéltek el, mert éppen ott volt...., ennek messzemenő következményei lehetnek....

    VálaszTörlés