Blogarchívum

2011. április 4., hétfő

Nem bontják le, de változtatnak a Velencei-tavi napozóteraszokon

Környezet, -szennyezés, -védelem
Nyomtat
Ablak bezárása
Nem bontják le, de változtatnak a Velencei-tavi napozóteraszokon
Független Hírügynökség   2011 April 03, Sunday  

Minden engedély megvan a Velencei-tó partja mellett épülő napozóteraszokhoz - mondta el Velence polgármestere, Oláhné Surányi Ágnes vasárnap.
Minden engedély megvan a Velencei-tó partja mellett épülő napozóteraszokhoz - mondta el Velence polgármestere, Oláhné Surányi Ágnes vasárnap. A település vezetője közölte, esztétikai megfontolásból mégis úgy döntöttek, a már megépült oldalfalakat elbontják, de a teraszok teljes eltávolításáról szó sem lehet. Mint ismeretes, a Sz-épülő Velence Egyesület a part közelében, betonaljzatra épülő teraszok teljes bontását követeli, egyebek között arra hivatkozva, hogy az építéshez nem volt engedélye az önkormányzatnak.

A Velencei-tó Kapuja elnevezésű projekt minden szükséges engedéllyel rendelkezik - mondta el a Független Hírügynökségek Oláhné Surányi Ágnes polgármester. Emlékeztetett, hogy a napozóteraszok is a beruházás részei, így külön engedély nem kellett rájuk. A napozóteraszok ráadásul nem számítanak építménynek, így nem vonatkozik rájuk az a kormányrendelet, amely szerint a parttól hat méteren belül csak kivételes esetekben lehet építkezni.
A városvezető azt elismerte, hogy a betonaljzatra épített beton szélfogó falak nem sikerültek szépre, így az önkormányzat - egyeztetve a vízügyi hatósággal - úgy döntött, hogy lebontja ezeket. A bontásnak nincs köze a civil szervezet követeléséhez, a teraszok teljes elbontása pedig fel sem merült - tette hozzá a település első embere. A beton alapra egyébként fa burkolat kerül majd, az oldalfalak helyén pedig kandelábereket helyeznek el - folytatta Oláhné Surányi Ágnes.
A civilek azt is sérelmezik, hogy egy 32 üzletből álló bevásárlóközpont épül még fel a projekt keretében. A polgármester közölte, nem bevásárlóközpont, hanem szolgáltatóközpont szerepel a tervekben, ahol egyebek között a 32 üzlet mellett közösségi területek és egy körpanorámás házasságkötő terem is megépül.

A környezetvédőket is magába tömörítő civil szervezet kifogásolja továbbá, hogy az önkormányzat tájba nem illő, homokos műtengerpartot hoz létre. A polgármester szerint a partfal megépítése előtt a homokhoz hasonló, kiszáradt iszap borította a Velencei-tó partját, egy ahhoz hasonló, de könnyebben tisztítható homokos part nem lehet tájidegen.
A projektet ért támadások mögött a település vezetője egyéni érdekeket sejt, tudomása szerint a civil szervezet néhány tagjának a beruházás környékén van ingatlanja, és attól tartanak, hogy a megnövekedett forgalom, illetve az szolgáltatóközpont üzleteivel kapcsolatos áruszállítás miatt a nyaralók veszíthetnek értékükből. Ez nem így van, a beruházást úgy tervezték meg, hogy ne zavarja a környéken élők, nyaralók nyugalmát - mondta Oláhné Surányi Ágnes.
A velencei önkormányzat hétfőn tartja következő ülését, majd lakossági fórumot tartanak.

Kapcsolódó videó:
  >>>


3 megjegyzés :

  1. Ez ilyen szar!!! A korrupció az korrupció, a sapka meg sapka! Akár van, akár nincs...
    Ezeket akasztófára kéne vinni...

    VálaszTörlés
  2. Igazi farizeusi magatartás. Nem bevásárlóközpont, hanem szolgáltató... A betonbunker az betonbunker, és "business is business".

    VálaszTörlés
  3. ... meg házasságkötő terem. Mint szolgáltatás.

    VálaszTörlés