Blogarchívum

2011. április 28., csütörtök

Műsorajánló és kórházlátogatás

ESTI KULISSZA – Csütörtök 18.30-18.55 Műsorajánló



Tarthatatlan, hogy rövidebb ideig és betegebben élünk európai társainknál


Az egészségügy első számú lobbistája szeretne lenni a köztársasági elnök.

Schmitt Pál csütörtök délután, országjárásának székesfehérvári állomásán, a Fejér Megyei Szent György Kórház orvosai és ápolói részvételével tartott konferencián arról is beszélt, tarthatatlan, hogy a magyar emberek rövidebb ideig és betegebben élnek európai társaiknál. Mint mondta, nem fog belenyugodni abba, hogy az ország kórházai ne a szeretet, a megnyugvás, valamint a szakértelem és a gondoskodás otthonai legyenek.

A köztársasági elnök szerint ahelyett, hogy az egészségügyet folyamatosan negatív jelzőkkel illetnék, a lehetőségek keresésére kell fordítani az energiát, ahogy azt például a Semmelweis Program teszi. Schmitt Pál javasolta, hogy az egészségügy kezelése ne csak a betegségek gyógyítását foglalja magában, hanem egyebek mellett a környezetvédelmet, a sportot, illetve az ember testi és lelki teljességhez szükséges területeket is.

Hosszú távon már látszik

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár beszédében úgy fogalmazott, kormányra kerülésük után azt a diagnózist állították fel, hogy a magyar egészségügy „többszörös áttételes, rosszindulatú daganatban” szenved, a szakma vezetői és dolgozói pedig radikális változtatást sürgetnek. A kormány képviselője arra kérte a kórház orvosait és ápolóit, hogy a jelenlegi rendkívül nehéz körülmények között is folytassák munkájukat, hiszen hosszú távon már látszik, hogyan lehet egy kisebb, ugyanakkor hatékonyabb egészségügyi ellátórendszert kialakítani. Szócska Miklós kijelentette továbbá, hogy a kabinet nem tervezi a megyei kórházak „államosítását”, ez csak a fővárosi egészségügyi intézmények esetében történhet meg.

Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója ezt megelőzően a kórház épülő új szárnyát mutatta be az államfőnek, Schmitt Pál az épületet bejárva a sportsebészeten is látogatást tett.

Schmitt Pál csütörtökön reggel érkezett Székesfehérvárra, a városi közgyűlésben beszédet mondott. A késő délutáni órákban Fóton és Bicskén további egészségügyi intézményeket keres fel.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Schmitt Pál: Béke, nyugalom és igazságosság kell

1 megjegyzés :

  1. A bértollnok, hatalom nélküli köztársasági elnök látogatásai teljesen feleslegesek.

    VálaszTörlés