Blogarchívum

2011. április 21., csütörtök

Hírtallózó

Húsvéthétfő délben lesz az ünnepélyes aláírás


Schmitt Pál köztársasági elnök április 25-én délben, a televízió nyilvánossága előtt a Sándor-palotában írja alá Magyarország hét elején elfogadott új alaptörvényét.


Václav Klaus: Az alkotmány minden ország belügye



Václav Klaus cseh államfő szerint az alkotmány kulcsfontosságú dokumentum, s mint ilyen, minden ország teljes tulajdona.


Megszűnnek az egyéni körzetek?



Kósa Lajos szerint az új választójogi törvény központi kérdése az, hogy mi lesz az egyéni választókerületek sorsa a következő voksoláson. A Fidesz ügyvezető alelnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, egyelőre spekuláció és a fantázia szüleménye a jövőbeli egyfordulós rendszer.


Fogjon össze a magyarság az emlékhelyek védelme érdekében!



Közös húsvéti felhívással fordult a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a magyarországi Emberi Méltóság Tanácsa (EMT) a Kárpát-medencei magyarsághoz, fogjon össze a régióban található magyar emlékhelyek megvédéséért, és emelje fel szavát a szoborgyalázások ellen.


Tarlós: Hamarosan lejár az idő


Tarlós István közlése szerint, ha napokon belül nem születik döntés, vagy nem mozdul el a holtpontról a budai fonódó villamoshálózat-projekt ügye, akkor Budapest nem valósítja meg a beruházást; a főpolgármester erről csütörtökön, egy budapesti konferenciát követő sajtótájékoztatón beszélt.


Gyurcsány alapítványa megint tízmilliókat osztogat



Sok millió forintos mentőövet dobott több balliberális médiumnak – immár nem először – az MSZP pártalapítványa, a Gyurcsány Ferenc által vezetett Táncsics-alapítvány. A megsegítettek között van a 168 Óra, a Népszava, a Stop.hu, a Mozgó Világ és az Egyenlítő folyóirat is.


Hunvald beszél: Szabó Zoltán idején kezdtek el befektetőket keresni



Hunvald György, Erzsébetváros volt szocialista polgármestere folytatta vallomását az ingatlanpanama-ügy csütörtöki tárgyalási napján a Fővárosi Bíróságon. A volt MSZP-s polgármester korábban azt mondta, hogy minden kérdésre válaszol, ha megtette részletes vallomását.


Borovszky-ügy: jön a másodfok



Másodfokon tárgyalja a Fővárosi Ítélőtábla Borovszky Tímea volt minisztériumi főosztályvezető vesztegetési ügyét. Az asszonyt első fokon a Fővárosi Bíróság tavaly két évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte.


Eljárás indul az RTL és a TV2 SMS-szavazásai miatt



Egyeztetési eljárást kezdeményezett Bodonovich Jenő média- és hírközlési biztos a TV2 és az RTL Klub több műsorának SMS szavazásai miatt.
A biztos csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az RTL Klub X-faktor és ValóVilág, valamint a TV2 Megasztár műsorainak szavazási rendjét kifogásoló panaszok ügyében a Mint írta: az érintett műsorok kapcsán az elmúlt hónapokban közel félszáz olyan bejelentés érkezett, amelyekben a nézői szavazások lebonyolításának rendjét, azok szembetűnő irányítottságát, ellenőrizhetetlenségét kifogásolták, és megkérdőjelezték az eredmény valóságtartalmát.


Megkötöztek és brutálisan agyonvertek egy idős házaspárt Szikszón


Egy idős házaspárt gyilkoltak meg a hétfő és szerda közötti időszakban a szikszói József Attila utcában. A rendőrség egyelőre hírzárlatot rendelt el, ám az MNO birtokába jutott információk szerint ismerősök vethettek véget a 84 éves bácsi és hasonló korú felesége életének.

Pintér Sándor megszólalt a tiszavasvári csendőrség ügyében«

(Animare)

A belügyminiszter szerint az állami főhatalom gyakorlása nem kerülhet magán- vagy pártkézbe.

Elolvasom a teljes cikket...

Önkormányzati tartozások: kilakoltatások kezdődtek


Hosszú szünet után ismét megkezdődtek az országban a kilakoltatások. Egyelőre csak az önkormányzati tartozásoknál van lehetőség ilyen eljárásra. A végrehajtók eddig minden esetben üres lakásokat találtak.


Kilakoltatás: felgyújtotta lakását, majd kiugrott a nyolcadikról

Galériához katt a képre
(Híradó.hu)
A férfihoz egy végrehajtó és három rendőr érkezett csütörtök délelőtt, az öngyilkos-jelölt férfit életveszélyes sérülésekkel a Honvéd kórházba vitték. A tűz miatt több rendőr füstmérgezést szenvedett - tudta meg a hirado.hu.





Százötven méteres sor alakult ki csütörtök este a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő Zöld Pardon bejáratánál. A szórakozóhely azelőtt nyitott ki, hogy az újbudai képviselő-testület döntött volna az ügyében. Végül a ZP és a Cafe del Rio is megkapta a közterület-használati engedélyt.


6 megjegyzés :

  1. "Kilakoltatás: felgyújtotta lakását, majd kiugrott a nyolcadikról"

    Legalább csak kevés maradt a végrehajtóknak.

    VálaszTörlés
  2. "Önkormányzati tartozások: kilakoltatások kezdődtek"

    Hogy fordulhatnak ilyenek elő a Nemzeti Ügyek Kormányánál?

    VálaszTörlés
  3. "Megkötöztek és brutálisan agyonvertek egy idős házaspárt Szikszón"

    "Pintér Sándor megszólalt a tiszavasvári csendőrség ügyében"

    Megvédeni ugyan nem tudja az embereket a bűnözéstől, de az emberek bünözés elleni önszerveződéseit azt eltiporná. Aljas dolog.

    VálaszTörlés
  4. "Megszűnnek az egyéni körzetek?"

    Ha az egyéni képviselői helyeket, amelyek 2010-ben a FIDESZ 2/3-ot lehetővé tették, megszüntetnék, akkor meg az várható, hogy a listás eredmények alapján nem lineáris, hanem progresszív módon történne a listás helyek pártok közötti felosztása, azaz pl. 51%-os listás eredmény 2/3-adnyi listás képviselői helyet jelentene (a pl. 20%-os meg csak 10 %-osat).

    VálaszTörlés
  5. Az egyéni körzetek megszüntetésének nem örülnék, mert szerintem minden párt és társadalmi szervezet EGYÉNEKBŐL áll. Elképzelhető, hogy egy szervezet célkitűzésével ÁLTALÁBAN egyetértek, de nem biztos, hogy egyes személyek mentalitását, vagy tevékenységét is pozitívan ítélem meg.
    A képviselők visszahívhatóságának lehetősége ezzel a sutba kerülne.

    VálaszTörlés
  6. Nyugodj meg, az új választási törvény úgy lesz megcsinálva, hogy abból csak a FIDESZ jöhessen ki győztesnek. Lásd pl. felfelé progresszív, lefelé degresszív listás választási rendszer. És akkor még ott van a külföldi magyarok képviselete, amely szerintem szintén csak listás lehet.

    VálaszTörlés