Blogarchívum

2011. március 15., kedd

:-( Szomorú hírek

Vert még a szíve, amikor a halottas házba vitték?


Az egyik kereskedelmi televízióhoz fordult a minap egy hölgy, azt állítva, élve vitték férjét a pécsi onkológiai osztályról a hullaházba. Állítása szerint férje szíve még dobogott, amikor átszállították, ráadásul a kiadott klinikai zárójelentésben is hiba van, a papírok meglátása szerint zavarosak.

A Dunántúli Napló megkereste dr. Kollár Lajost, a PTE Klinikai Központjának főigazgatóját, aki elmondta, az eset még 2008-ban történt. Az ügyet mind az egyetem, mind a szakmai felügyelet, mind az ÁNTSZ vizsgálta, és semmilyen szakmai hibát nem találtak. A zárójelentésben egy adminisztratív hiba szerepelt, azonban ez nem befolyásolta az esetet.

A kezelőorvostól azóta megváltak, azonban nem az esettel összefüggésben, hanem más okok miatt. Dr. Kollár Lajos hangsúlyozta, osztoznak a férjét elvesztett hölgy fájdalmában, azonban a független szakmai ellenőrzések is arra az eredményre jutottak, hogy az egyetemet nem terheli felelősség a súlyos rákbeteg férfi halála miatt. A férfi végstádiumú áttétes rákbetegségben szenvedett, emellett súlyos szívbetegsége is volt.

(bama.hu)



Végignézik az EU összes atomreaktorát


Az Európai Unió országai kedden megegyeztek arról, hogy részletes biztonsági ellenőrzéseket végeznek a tagállamok atomerőműveiben, a japán események hatására - közölte az energiaügyekért felelős európai biztos. Günther Oettinger erről egy brüsszeli rendkívüli ülés után beszélt.


Elérte a tőzsdét a földindulás


Eséssel reagáltak az európai tőzsdék kedden a japán földrengésre és a nukleáris katasztrófa lehetőségére, miután a tokiói tőzsde több mint tíz százalékot esett. A különböző európai tőzsdék három és öt százalék közötti értékkel csökkentek, leginkább az atomenergiával foglalkozó cégek rossz szereplése miatt. A Wall Street szintén eladásokkal reagált a japán események várható gazdasági hatására.


Hivatalos adat: tízezer halott és eltűnt


A legfrissebb hivatalos adatok szerint több mint tízezer halottja és eltűntje van a Japán északkeleti részén történt földrengésnek, és az azt követő cunaminak – közölte kedden a japán rendőrség.

A jelenlegi hivatalos adatok szerint 3 373 halálos áldozata van az előző hét pénteken történt katasztrófának, és 6 746 embert eltűntként tartanak nyilván.

A sérültek száma 1 897 - közölte a japán rendőrség.

(FH)


Ahogy az várható volt, elmarad a Japán Nagydíj


Az országot sújtó természeti katasztrófa miatt áprilisról októberre halasztották a gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíját.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése