Blogarchívum

2011. március 29., kedd

Gyurcsányig érnek a HM-es hullámok? (+videók)

http://www.lanchidradio.hu/belfold/gyurcsanyig_ernek_a_hmbotrany_hullamai_video_20110329
Etikusnak tartja a volt honvédelmi miniszter a vezetése alatt történt lakásvásárlásokat, amelyekkel több száz millió forintos kár érte a tárcát. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos ugyanitt azt mondta: Juhász Ferenc Gyurcsány Ferenc volt kormányfővel is egyeztetett a lakásértékesítésekről.

Tekintse meg a hírTV videós összeállítását!


Etikusnak tartja a volt honvédelmi miniszter, hogy államtitkára, Fapál László harmadáron vehette meg a szolgálati lakását, és ezzel 40 millió forintos kár érte a tárcát. Juhász Ferenc erről a honvédelmi bizottság albizottsága előtt beszélt. A volt tárcavezetőt harmadszorra hívták meg az ülésre, ahol azt elismerte, hogy három ingatlan értékesítését ő engedélyezte, köztük Fapál László volt államtitkárét is. Juhász úgy véli: minden szabályosan történt. Szerinte a kedvezményes lakásvásárlásokra lehetőséget adott a rendelet.

Juhász gyenge műszaki kérdésekben

Juhász szerint nagyon méltatlan, ahogy ezeket a lakásügyeket tárgyalják, mert ezzel a katonát a katona ellen és a katonát a társadalom ellen hangolják. Azt is leszögezte, hogy az esetek 99,99 százaléka nem vethet fel kérdést. Az MSZP-s politikus az ingatlanértékesítések hátteréről is szólt, mely szerint a rendszerváltás előtt nagy ingatlanállományt tartott fent a HM, az elmúlt 20 évben legalább 15 ezer lakást értékesítettek. Juhász nem tud olyan vezérkari főnököt, vagy államtitkárt, aki ne kapott volna lakást a honvédségtől. Juhász szerint elődei is így cselekedtek és a rendeleten ő szigorított, ezen pedig azóta nem változtatott senki, az árakat pedig a jogszabályok határozták meg. Az albizottság elnöke, Csampa Zsolt megkérdezte, hogy Gömbös János 30 milliót érő szolgálati lakását miért kellett 20 millió forintért felújítani, amire a szocialista politikus úgy válaszolt, műszaki kérdésekben ő gyenge és arra kérte a fideszes politikust, hogy ne neki tegye fel a kérdéseket. Juhász Ferenc 12.05-kor távozott az albizottság üléséről - jelentette a helyszínről délben a hírTV tudósítója.

Gyurcsány is érintett lehet

Mint ismert, a honvédelmi bizottság albizottsági ülésére Juhász Ferenc 11 órakor érkezett meg. Csampa azzal kezdte beszédét, hogy bejelentette, jelzést kaptak az MSZP-től, hogy a volt honvédelmi miniszter a Parlament épületében tartózkodik. Elsőként Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost hallgatta meg a testület, aki kijelentette, hogy Gömbös János volt miniszteri biztos számára ugyanúgy áron alul adták el szolgálati ingatlanját, mint Fapál László volt államtitkár részére. Ennek írásos nyoma is van.

Az üzlettel egyetértett Juhász Ferenc és tudott róla Gyurcsány Ferenc is, mert a volt HM-vezér egyeztetett az exkormányfővel. Budai indokoltnak tartja Gömbös lakásvásárlási ügyében és további 20 ügyben a feljelentést. Az ülésen meghallgatták továbbá a HM ingatlankezelési hivatalának volt főigazgatóját, Csák Gábort is, aki azóta nyugállományba vonult. Ő azt hangsúlyozta, hogy az értékesítésre vonatkozó rendeletet mindig betartották, minden bentlakó bérlőt megillettek a szolgálati időből adódó kedvezmények, sőt aki készpénzzel fizetett, annak további 40 százalékos kedvezményt biztosítottak. A konkrét áron aluli értékesítésekre azonban a volt főigazgató nem tért ki.

(hírTV)
Kapcsolódó:

Gyurcsány nagyon bízik volt miniszterében (+videó)


– Egy miniszterelnöknek nem hatásköre a szolgálati lakások eladása – közölte Gyurcsány Ferenc arra a kérdésre, hogy egyeztetett-e vele annak idején Juhász Ferenc. A volt szocialista miniszterelnök hisz benne, hogy volt honvédelmi minisztere törvényesen járt el az ingatlaneladásoknál.

Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!


– Én hitelt adok Juhász volt miniszter úr állításának, hogy tisztességesen és törvényesen történtek ezek a lakásértékesítések, és remélem, hogy ez fog bebizonyosodni. Az egész elszámoltatásról azt látom lassan, hogy egy év óta vajúdnak a hegyek és még egereket sem nagyon szültek. További erőfeszítést kívánok az elszámoltatási biztosnak – mondta el a hírTV-nek Gyurcsány Ferenc.

(hírTV)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése