Blogarchívum

2011. március 26., szombat

Áprilistól betiltják a gyógynövényeket az EU-ban? Petíció - Csatlakozz! | Zöldház


Link
   Zöldház
2011  április  30-tól  az  EU  gyakorlatilag betiltja  gyógynövényeket ?  A  válasz: IGEN győztek  a  gyógyszergyártó  multik. Valószinűleg ez  a  lépés  az  EU-tól, megvilágítja  az  EU  szerepét  és  valódi  célját.

Régóta harcban áll a Big Pharma szervezet (melyhez a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok is tartoznak) a naturista gyógyszerek forgalmazóival. És ez a harc lassan a vége felé közeledik, írja az egyik nemzetközi neves szakhonlap. Lassan nyilvános lesz, hogy alig több mint két hónapjuk van hátra a gyógynövényalapú termékeket forgalmazóknak, hiszen áprilistól betilthatja ezeket az Európai Unió. A honlap értesülései szerint a Big Pharma és az Agribusiness rövidesen egészségügyi és élelmezési monopolhatalmat szerez. Ugyanolyan törvények alapján tiltják be a természetgyógyászatban használt gyógynövény alapú szereket, mint amilyen törvények alapján megszabták, hogy milyen szereket kell tartalmazniuk különböző élelmiszereknek, mint például a kenyérnek, a konzerveknek és általában az élelmiszereknek, ahhoz, hogy az üzletek polcaira kerülhessenek.


Egyszerű törvényekről van szó, a Tradicionális Növényi Gyógyszer Direktíva, a Növényi Gyógyszer Bizottság (HMPC) új szabályozásairól, melyek szerint minden naturista termék gyógyszernek számít, ezért ugyanolyan szabályok szerint lesz forgalmazható, mint egy gyógyszer. Az engedélyezési eljárások hatalmas költségeit a kistermelőknek lehetetlen lesz megfizetni. A történet innentől kezdve már nagyon egyszerű lesz: ha lenne is hajlandóság némely orvosban, hogy gyógynövényes kezelésre biztassa betegeit, akkor sem javasolhat natúr gyógykészítményeket, mert nem lesznek forgalomban.

Kérlek írd alá Te is a tiltakozó petíciót és oszd meg minél több emberrel a cikk linkjét, hogy ez a szabályozás ne léphessen életbe.

Felhívjuk a figyelmed, hogy az EU érvényes lakcímeket és születési időpontokat kér. Ha nem tünteted fel a lakcímed vagy a születési időpontodat, az aláírásod érvénytelen lehet.  A lakcímek és a születési időpontok nem jelennek meg publikusan. 1 000 000 Hiteles aláírás szükséges!

Ha a családod és a barátaid is aláírják, akkor van már csak esélyünk. Akiknek nincs gépe, annak segíts, esetleg írd alá a nevében! Ha nem tudsz angolul, akkor kérj segítséget, ha tudsz, akkor segíts annak, aki nem tud. Jelenleg a napi aláírók száma 1-2 ezer és nincs már két hónap. Ez még nagyon kevés. Küldd tovább e-mailben is a teljes levelező listádra a cikk linkjét, és oszd meg a közösségi oldalaidon (iwiw,facebook, stb.)! Ekkor már tényleg sokat tettél a szabályozás érvénybelépése ellen.

Lényeg, hogy Magyarországon és az Európai Unióban minden polgárnak lehetőséget kell biztosítani a petíció aláírására és ebben rád is szükség van. Nem is hinnéd, hogy mekkora.

Fontos! Az alábbi linkek a hivatalos aláírásgyűjtési linkek. Egyes magyar honlapok partizánakciókat hajtanak végre és külön aláírásokat gyűjtenek. Sajnos a legtöbbször csak azért, hogy megszerezzék az e-mail címedet! Egy szó mint száz a hivatalos oldalon írj alá!

Rengeteg a magyar aláíró, de sajnos még így is kevés. Csatlakozz Te is! Mentsük mi meg az embereket ettől a diktatórikus szabályozástól. Alig van már idő!

Ismertető:
http://gaia-health.com/articles301/000315-hungarian.shtml
Petíció itt írható alá angol nyelven:
http://www.gopetition.com/petition/39757/sign.html
Akik már aláírták:
http://www.gopetition.com/petition/39757/signatures.html

Ha van kedved, akkor nézz körül a Zöldház portálon. Sokmindenről olvashatsz, amivel megóvhatod a családod egészségét.

8 megjegyzés :

  1. Na ebből a betiltásból nekünk jobb lenne kimaradni. Aláírok.

    VálaszTörlés
  2. Jobb hát.A kormány tegyen ellene! Majd gyűjtögetünk, szárítunk.Közben növényt határozunk, sétálunk

    VálaszTörlés
  3. ....mondjuk egy vörösiszapos műtrágyázás után? Egyáltalán van még Magyarországon igazi vegyszermentes terület, ahol gyógynövények nőnek?

    VálaszTörlés
  4. Ennyi erővel az EU előírhatná a gyógyszerek mellékhatás nélküli forgalmazását is. Mint gyógynövényt betíthatják ezek szerint a szíkfű, hársfa-virág, bodzavirág, fokhagyma stb. forgalmazását. Marad az egyéni termesztés illetve beszerzés, egészséges leveőn természetjárás, fellendülhet a turizmus.
    Tehát vissza az ősmagyar gyógymódokhoz! Feliratkoztam.

    VálaszTörlés
  5. Van Anyuusch elég parlag terület, ott nem vegyszereztek, de nem is szántottak.

    VálaszTörlés