Blogarchívum

2011. március 4., péntek

Alaptalannak nevezte a feljelentést... - Nem ismerte el bűnösségét...




Alaptalannak nevezte a feljelentéseket a nyugalmazott püspök



A volt pécsi megyéspüspök nem vonult volna nyugdíjba januárban, ha nem indul ellene a médiában lejárató kampány. Mayer Mihály a Hír TV Célpont című műsorának adott interjújában arról beszélt: túlságosan következetesen képviselte a keresztény értékeket, ezért lehetetlenítették el „liberális ideológusok”.

Október óta a rendőrség a pécsi egyházmegye gazdálkodásával összefüggésben közel negyven ügyben folytat nyomozást, de a püspök szerint a feljelentéseknek nincs alapja. A Célpontnak a nyugalmazott főpásztor úgy fogalmazott: nincs tudomása arról, hogy beosztottjai munkájuk során bármilyen bűncselekményt elkövettek volna.

Soha nem vettem észre, hogy Wolf Gyula az egyházmegye pénzét saját célra használta volna fel, vagy eltette volna. A gazdálkodásban jelentkező esetleges problémákra a vizsgálatok során fény fog derülni – mondta a Célpontnak Mayer Mihály, a pécsi egyházmegye nyugalmazott főpásztora.

A riportból az is kiderül, ki és mikor poloskáztatta be a pécsi püspökséget. A Mayer Mihállyal készült exkluzív interjút teljes terjedelmében péntek este 21.30-tól sugározza a Hír Televízió.

(hírTV)
***
Tagadta bűnösségét a budapesti gárdakapitány

Nem ismerte el bűnösségét az Új Magyar Gárda fővárosi kapitánya a pénteken kezdődött büntetőperében a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A büntetlen előéletű férfit az egyesülési joggal való visszaéléssel vádolják, amiért egy év szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

Az ügyészség pénteken ismertetett vádirata szerint a vádlott a Magyar Gárda Mozgalom tagja és vezető tisztségviselője volt. Néhány nappal azután, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen megszüntette a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet, 2009. július 11-én megalakult az Új Magyar Gárda, amely az ügyészség álláspontja szerint a feloszlatott szervezettel azonos célokkal és felépítéssel, hasonló elvi alapokon folytatta tevékenységét, tehát gyakorlatilag az ügyészség szerint azonos a feloszlatott szervezettel.

A vádlott az Új Magyar Gárda budapesti kapitányaként 2009. november 5-én egy kőbányai sörözőben Magyar Gárda egyenruhában tagtoborzó gyűlést tartott - írja a vádirat. Amikor beszéde közben a rendőrök igazoltatták, Magyar Gárda adatfelvételi lapokat és pártoló tagsági adatfelvételi lapokat találtak nála, amelyeket lefoglaltak, őt pedig előállították. A kapitány 2009. november 20-án egy XXI. kerületi sörözőben tartott beszédet, ahonnan a rendőrök újfent előállították. 2009. november 22-én egy Magyar Gárda egyenruhát viselő csoport a budapesti gárdakapitány vezénylése alatt alakzatban vonult a budai Bartók Béla úton. Itt a vádlottat a rendőrök ismét igazoltatták és előállították. Mindezek alapján vádolja őt az ügyészség az egyesülési joggal való visszaélés vétségével.

A PKKB-n pénteken megkezdődött tárgyaláson a vádlott, aki büntetlen előéletű és közgazdasági szakközépiskolai végzettséggel az Országgyűlés Hivatalának hivatalsegédje, bűnösségét, illetve felelősségét nem ismerte el. A negyvenes évei elején járó férfi az Új Magyar Gárdát baráti közösségnek nevezte és a régebbi szerveződéstől megkülönböztető külsőségeket sorolt fel, így például azt mondta: a korábban többek által kifogásolt árpádsávos pajzs helyett a nemzeti színekkel díszített pajzsot hordanak. Azt is mondta: minden baráti körben elneveznek valahogy mindenkit, őt kapitánynak hívják. Teljesen egyenrangúak vagyunk, segítjük egymást – hangoztatta, majd hozzátette, az Új Magyar Gárdában nincsenek tisztségek. Tagadta, hogy bárhol alakzatban vonultak volna, a kérdést firtató bírónőnek azt mondta, az óvodában is hasonló sorokba rendeződve mentek sétálni.

A pénteken meghallgatott tanúk között egy olyan is akadt, aki azt mondta, az Új Magyar Gárda mozgalom, amire interneten lehetett jelentkezni, de a tanúk többsége azt hangoztatta, hogy összejöveteleik csupán baráti beszélgetések voltak, és tagtoborzásról nem is hallottak.

A pert május 31-én újabb tanúk meghallgatásával folytatja Németh Leone bírónő. Június 2-án ítélet is lehetséges az ügyben.

(FH)

7 megjegyzés :

  1. Mindkét esetben kíváncsi vagyok a végeredményre...
    Kérdés, hogy van-e alapja a videónak?

    Amúgy nekem ez jobban tetszik: http://www.youtube.com/watch?v=eXBhibf1lmw

    VálaszTörlés
  2. Jól látok, ferkónk ágál a színpadon, közkinccsé téve a török áfium ellen való orvosságot, az Orbán Viktor likvidálására született receptjét ???

    Amikor még Kanbagoly kedveskedett nekünk egy másik nagyszerüség elöadásában a La cannunia-val...
    http://www.youtube.com/watch?v=cQv1aYyVUVk&feature=related

    VálaszTörlés
  3. Mielött üldözési mánia törne ki Rajtad, Anyusch, elárulom, linkedre csak késöbben kattintottam, szín véletlen, hogy én is Gregort idéztem meg, egészen más okból...

    VálaszTörlés
  4. Hosszasan kutattam az Új Magyar Gárda fökapitánya neve után - oly` tökéletesen müködik az új MTI-hírközpont, hogy Kiss Róbert nevére sehol sem bukkanni, lett légyen bármely újságból a beszámoló az új perröl ! Ez nem lehet igaz !
    Félnek kimondani e lekozmált pali nevét ?
    Én már kezdettem azt hinni, hogy eltünt a süllyesztöben, de nem: ott tündökölt Vona Gabi tövén szorosan, amikor hóban-fagyban megrendezték a Nemzeti Színház oldalában az Alföldi elleni tüntetés égisze alatt az Orbániádát: tirádákban szitkozódott kormánya fölött Staudt, Pörzse és más senkik.

    VálaszTörlés
  5. Igazad van Anyuschom, ingadoztam is a feltöltés előtt. Végső soron a szöveg magyar nyelvű feliratozása okán döntöttem így.

    VálaszTörlés
  6. Dehhhogy van üldözési mániám! S hogy mindketten Gregorra gondoltunk bizonyítja, hogy nem csak "rokon" lelkek vagyunk! :D :D :D

    VálaszTörlés
  7. Elviselhetetlenül nagy svábbogár szag terjeng.

    VálaszTörlés