Blogarchívum

2011. február 25., péntek

Műsorajánló - a kommunizmus áldozatairól - Hírek röviden

ESTI KULISSZA – Péntek 18.30-18.55 Műsorajánló

1945. január elején szovjet katonák jelentek meg Nagy Klára Róza otthonában. A szovjeteknek magyar kommunisták mutatták az utat. A kislány nevelőapja ugyanis csendőr volt, így ellenség. De csak Klárát találták otthon. Nem törődtek azzal, hogy gyerek: bevagonírozták, és már vitték is a Szovjetunióba, ahol kémkedés miatt perbe fogták…


***

Július 1-től dohánytilalom?



Éttermekben, bárokban, munkahelyeken, sőt még a Parlamentben is tilos lehet a dohányzás július 1-től. 16 fideszes képviselő pénteken önálló képviselői indítványt nyújtott be, amelyben azt javasolják, hogy minden zárt terű helyiségben tiltsák be a dohányzást. Mindezt Szócska Miklós egészségügyi államtitkár és az egyik kezdeményező fideszes képviselő, Heintz Tamás jelentette be. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra: Magyarországon minden ötödik halálesetet a dohányzással összefüggő betegségek okoznak.

Támogatja a NOE a kiskorúak közvetett választójogát


A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) támogatja a politikusok azon felvetését, hogy a kiskorúak is kapjanak választójogot, mellyel törvényes képviselőjük élhetne. Ha ez a passzus nem kerülne bele az új alaptörvénybe, a NOE szerint a rendelkezésnek a választójogi törvényben is megfelelő helye lenne.



„Legsürgetőbb feladatunk az otthonok megvédése”


A miniszterelnök pénteken reggel az otthonteremtéssel foglalkozik a Facebook közösségi portálon megjelent bejegyzésében. Orbán Viktor azt írja: a legsürgetőbb feladat az otthonok megvédése. A bajba jutott devizahiteleseket segítő Nemzeti Eszközkezelő terveit kidolgozták, és folynak a tárgyalások arról, hogy a magyar költségvetés és a bankrendszer milyen arányban vállaljon felelősséget a kialakult helyzetért.


Maffiamódszerek a HM-ben: Juhász nem tartotta szavát (+videó)


Megmagyarázhatta volna a whiskysdobozt Juhász Ferenc a parlament honvédelmi bizottságának albizottsága előtt pénteken. A Medgyessy- és az első Gyurcsány-kormány szakminiszterére a HM-es korrupciós ügy egyik gyanúsítottja tett terhelő vallomást. Juhász azt már csütörtökön elismerte, volt államtitkára az ő jóváhagyásával vette meg harmadáron szolgálati lakását. Juhászra hiába vártak a meghallgatáson.


Pintér: Cél a jobb rendőrségi munka, a közrend és a közbiztonság


A soros elnökséghez kapcsolódik a rendőrség fő feladata idén - jelentette ki Pintér Sándor az országos rendőrfőkapitánnyal közösen tartott pénteki sajtótájékoztatóján. A belügyminiszter beszámolt arról is, hogy más típusú rendőrséget szeretnének. Célként nevezte meg a jobb rendőrségi munkát, a közrendet és a közbiztonságot.


Líbia: ostrom készül


A líbiai főváros bevételére készülnek a tüntetők, hogy megdöntsék a diktatúrát. Egyes források szerint a katonaság folyamatosan áll át a felkelők oldalára. Pénteken tárgyalja az ENSZ Biztonsági Tanácsa, hogy milyen szankciókat alkalmazzanak a „népe ellen” a hadsereget is bevető Moammer el-Kadhafi ellen. Csütörtökön Barack Obama olasz, francia és angol kollégájával tárgyalt a kialakult helyzetről. A Gödöllői Királyi Kastélyban az unió védelmi minisztereinek pénteki találkozóján is központi szerepet kapott a líbiai helyzet.
Eközben folyamatosan mentik ki a külföldieket a polgárháború szélére sodródott országban.

12 megjegyzés :

  1. Líbia is Európában van?
    - Azt mondják a hírekben, hogy az Unió szankciókat szab ki Líbia ellen.

    VálaszTörlés
  2. Európában minden országnak van Libiával kapcsolata (főleg olajügyileg). ezekkel zsarolhatja Libiát, de az arabok fütyülnek az EUnió szankcióira.
    Aki itt bajba van, az maga az eu unió vezetősége, mert csupa primitiv vezetőik vannak, beképzelt erőszakos bábuk, akik semmihez se értenek csak a nemzetségek pénzének lopásához. Az euniót máris lehet temetni, 3-as koporsóba, für alle felle.

    VálaszTörlés
  3. "Líbia: ostrom készül"

    Mellé fognak azok, akik azt hiszik, hogy az arab világban kirobbantott forradalmak hasznukra lesznek. A vége ugyanaz lesz, mint Irakban és Afganisztánban, tovább nő a nyugatiak iránti gyűlölet.

    VálaszTörlés
  4. "Pintér: Cél a jobb rendőrségi munka, a közrend és a közbiztonság"

    Propaganda a köbön. A tettekre azonban várhatunk.

    VálaszTörlés
  5. „Legsürgetőbb feladatunk az otthonok megvédése”

    Mekkora hazugság. A svéd nyugdíjmodell tervezett bevezetése esetén már nemcsak a fiatal és középkorúk, hanem az idősek lakhatása is veszélybe fog kerülni. Az erre vonatkozó facebook bejegyzést is mellé kellett volna tenni.

    VálaszTörlés
  6. "Támogatja a NOE a kiskorúak közvetett választójogát"

    Én meg az állatokét és a növényekét is. Na és?

    VálaszTörlés
  7. "Július 1-től dohánytilalom?"

    Ez megint egy olyan gumicsont, amellyel sikeresen el lehet terelni a figyelmet a reformnak hazudott megszorításokról.

    VálaszTörlés
  8. Szerintem is.
    A jó ég tudja, mi fő ki ebből a káoszból.

    VálaszTörlés
  9. Bizony. És a keresztények is hiába vettek részt a muzulmánok oldalán a megmozdulásokon, mert alig csitult el harci zaj, a muzulmánok máris folytatták a keresztények üldözését.

    VálaszTörlés
  10. "Líbia: ostrom készül" - für alle Fälle.

    "Líbia is Európában van?" Jogos a kérdésed, Ólevendulám, ezek az idióta európai külügyminiszterek egyenlöre eltekintenek a katonai szankcióktól: mindezidáig támogatta a Nyugat az arab diktátorokat, különösen Amerika - Egyiptomot. Nahja, a különbéke, a valaha szövetséges Szíria -és a teljes Arab Liga - hátbatámadásáért. Szaddatot saját testörsége puffantotta le, mielött "adjutánsa", Mubarak ugyanazon tarthatatlan politikát folytatta, több, mint 30 éven át ! Soha nem fogjuk megtudni, ki hozta mozgásba az arab világot, hogy egyik despotizmus a másik után döl be a szemünk láttára, Szaúd-Arábia uralkodója ijedtében pénzt osztogattat a népnek, annyira fél.

    Európa - élén a hiper(politikai)mozgásos Westerwellével, Németország külügyminiszterével, aki politikai sikertelenségeit próbálja ezzel kasírozni - gazdasági szankciókkal izmoz az eleddig oly` kegyelt diktátorok ellen, hogy le nem hányja saját tükörképét: emlékeztek még Sárközy algériai-földközi-tengeri álmaira ? Nem volt az olyan rég, szötte-szötte a líbiai-francia álmokat...miközben Kadhaffi vagyona tán az államvagyonnál is magasabb, miközben a munkanélküliség az ötven százalékot is eléri, az élelmiszerárak az észak-afrikai államokban a csillagokat verik, a népek földönfutókként éheznek.
    Ami végképp keveset ígérö, ha a népfelkelések katonai juntába torkollanak. Sokért nem adnám tudni, mennyire tehet erröl például Amerika.

    VálaszTörlés
  11. Ezt a (G)atyafit már megpróbálták kirobbantani a fészkéből egy-két évtizede, de nem találták el. Azóta csend volt körülötte.

    VálaszTörlés