Blogarchívum

2011. február 23., szerda

Műsorajánló, hírek röviden

KETTESBEN – Szerda 23.05-23.55 Műsorajánló


Zombiétel vagy vegyszerkoktél? – Sajnos legtöbbször csak e kétféle ajánlat között választhatunk, méghozzá úgy, hogy nincs is tudomásunk róla. A látvány ugyanis megtévesztő, legtöbbször harsány színek, hibátlan külső, kellemes illatok takarják az egészségre veszélyes anyagokat…


DÉLELŐTTI KALAUZ – Csütörtök 9.10-11.55 Műsorajánló


Dr. Czirmes György, ügyvéd 2008-ban indított próbapert a bankokkal szemben a devizahitelek törlesztőrészletének drasztikus emelkedése miatt. Tavaly augusztusban népszavazást kezdeményezett a bankok tisztességtelen üzletpolitikája ellen. Vajon mi történt azóta? Sikeres volt a kezdeményezés?

***
Hagyó Miklós házi őrizetbe került (+videó)

Megszüntette Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság, és elrendelte házi őrizetét. A döntés jogerős, így a volt politikus ma hazamehet.



Kormányerő ilyen gesztust még nem tett

Nem kötelező jogi érvényű dokumentum, hanem vitairat lesz az alkotmánykoncepció – mondta Salamon László, az alkotmány-előkészítő eseti bizottság elnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.


Orbán és Schmitt az alkotmányozásról tárgyalt


Az alkotmányozás helyzetét tekintette át szerdai tárgyalásán a köztársasági elnök és a miniszterelnök a Sándor-palotában. A kormányfő ezután beszámolt az államfőnek Magyarország uniós elnökségének eddigi tapasztalatairól, tájékoztatta őt a márciusban esedékes EU-csúcs napirendjén szereplő kérdésekről, valamint az ország alkotmányos átszervezésének tervéről - derül ki Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő szerda délután kiadott szűkszavú közleményéből.
  • Tovább>>
  • http://www.lanchidradio.hu/belfold/orban_es_schmitt_az_alkotmanyozasrol_targyalt_20110223


Több órán át faggatták Göncz Kingát (+videó)


Mintegy három órán keresztül tettek fel kérdéseket Göncz Kingának a Központi Nyomozó Főügyészségen szerdán délelőtt. A Hír TV tudósítója szerint a szocialista politikus együttműködő volt. Elsőként számoltunk be arról, hogy Gönczöt a moszkvai kereskedelmi képviselet értékesítéséről hallgatták meg.


Megkezdte a korrupció elleni adatfelvételt az ÁSZ


Megkezdődött a Közép-dunántúli Régióban a korrupció elleni adatfelvétel. Szerdán a részletekről tájékoztatta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a régió költségvetési szakembereit. Az ország hét régiója közül a közép-dunántúliban tartották hatodikként a tájékoztatást, a következő, egyben utolsó állomás Győr lesz. Az ÁSZ több mint 4000 költségvetési szerv bevonásával végez országos adatfelvételt, eddig 1000 jelezte részvételi szándékát. Az ország 6200 nagyobb költségvetési szervéből választottak ki 4 ezret, ebből 500 található a régióban.

Hivatali visszaélés a vörösiszapiratok ügyében?

A rendőrség hivatali visszaélés miatt nyomoz az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőségtől (OKTVF) eltűnt, a vörösiszap-katasztrófával kapcsolatos iratok ügyében. Úgy tudni, az ügy gyanúsítottja a főfelügyelőségtől csütörtökön elbocsátott és pénteken a rendőrség által kihallgatott volt OKTVF-dolgozó.

Mint ismert, a lakásáról vezette el pénteken a rendőrség az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség csütörtökön elbocsátott dolgozóját. Az előállított férfi a főfelügyelőség hulladékgazdálkodással foglalkozó osztályán dolgozott.

A hvg.hu szerint a lakásán tartott házkutatáskor az iszapkatasztrófa hatásának mérési eredményeit tartalmazó munkahelyi iratokat talált a rendőrség. A dokumentumok egy része azzal foglalkozott, hogy mennyire sikerült megtisztítani a Duna és a Marcal folyók vizét az iszapömlés okozta károktól.

14 megjegyzés :

  1. "Orbán és Schmitt az alkotmányozásról tárgyalt"

    Értsd a főnök eligazítást tartott "Dobzse" Pál részére.

    VálaszTörlés
  2. "Kormányerő ilyen gesztust még nem tett"

    Az öntömjénezés mindig büdös. Pláne, ha tudjuk, hogy mindennek ellenére úgyis olyan lesz az új alkotmány, amilyet a FIDESZ akar.

    VálaszTörlés
  3. "Dr. Czirmes György, ügyvéd 2008-ban indított próbapert a bankokkal szemben a devizahitelek törlesztőrészletének drasztikus emelkedése miatt."

    Elég szomorú, hogy nálunk - másokkal ellentétben - a kormányok (a mostani sem) védi meg az állampolgárait az önkényeskedéstől.

    VálaszTörlés
  4. "Zombiétel vagy vegyszerkoktél?"

    Sajnos ma már nem tudhatjuk, hogy mit eszünk.

    VálaszTörlés
  5. Arról a fiskális önkényeskedésröl ejtesz szavakat, melynek az elözö éra vetett pihe-puha ágyat ? Talán elébb...mielött szót csépelsz a (kóka)inistán, gondolkodj el az okain is tán.

    VálaszTörlés
  6. Örülnék, ha a mostani kormány nem a korábbiak gyakorlatát követné és nem rontana rá nemzetére, mint ahogy az tették hirhedt elődei.

    VálaszTörlés
  7. Halaszb, oly` tökéleteséggel mozogsz a Horthy-érában, hogy megdícsértem juhornál: nézz már utána, kik a jakobinus-tanácsköztársasági-rákosista-kádárista rezsím jogfolytonosai, akik az elsö, adódó alkalommal rontottak rá nemzetükre, különös veszettséggel az elmúlt két érában ?

    VálaszTörlés
  8. Furcsa bizony.
    Már "alapjáraton" nem értem, hogy az ingatlan értékének egy töredékéért is elárverezik az adós lakását. Akkor a különbözetet ki kéne fizetni a tulajdonos számára, nem?

    VálaszTörlés
  9. Ez úgy van, hogy az árverésen a piaci ár 75%-án hírdetik meg az ingatlant. Szokás szerint ezen az áron nincs licitáló. Persze az árverésen csak a beavatott hiénák vesznek részt, akik egymás között előre megegyeznek, hogy ki vigye majd el az ingatlant. Kívülálló az árverésre el sem megy, s ha mégis, akkor fenyegetésekkel eltanácsolják a licitálástól. Ugyanis licitálás hiányában megengedett, hogy ha van jelentkező, akkor az a piaci ár 25%-áért elviheti. Ezen az áron aztán az előre egyeztetett hiéna elviszi az ingatlant. Látszólag jogilag rendben van minden.

    VálaszTörlés
  10. Pontosan így van. Mindenki tudja. :-((

    VálaszTörlés
  11. Hanem vissza a banki árverés gyakorlatához: ennél nagyobb jogfosztást csak Tiborc szenvedett el, ez égbekiáltó törvénytelenség és mi évek óta türjük ! Az összes ilyen árverezést kell semmisnek nyilvánítva a bankok által visszamenöleg kártalaníttatni áldozataikat, ilyen maffiamódszer sehol nem létezik Európában !

    Legfeljebb Szudánban, vagy Zuluföldön !

    VálaszTörlés
  12. A devizahitel meg úgy megy, hogy vásárláskor a lakás ára mondjuk 22 millió Ft volt, amely az akkori 220 Ft-os árfolyamon számítva 100 ezer svájci Frank-nak felelt meg. Ebből kiszámították, hogy a havi törlesztés 200 svájci Frank, amely az előbbi árfolyamon 44 ezer Ft. Namármost, ha a svájci Frank árfolyama mondjuk 330 Ft-ra emelkedik, akkor a havi 200 svájci Frank 66 ezer Ft-nak fog megfelelni. Az átverés ott van, hogy ezek pénzek, a havi törlesztés kivételével, csak virtuálisak és a 66 ezer Ft-ra növekedett törlesztő részletből visszaszámolva 33 millió Ft-os ingatlanár jön ki. A 33 és a 22 millió Ft közötti különbözet a bank haszna. Azaz a bank a kamaton és a vastagon számított THM-en felül 50 %-os extraprofitot is zsebre tehet. Ezt persze jobb helyeken úgy nevezik, hogy uzsora.

    VálaszTörlés
  13. Elképesztöen átlátszó aljasság, amelyet az idegen bankok nálunk keresztülvisznek !
    Hát ezért törödnek bele fogcsikorgatva a bankadóba: még így is szivattyúznak, többet, mint más népektöl, lábukra spanyolcsizmát húzva.
    Példátlan !

    VálaszTörlés