Blogarchívum

2011. február 23., szerda

A "cifra palota" története

Többmiliárdos vagyonvesztés a Posta-palota eladásánál




Feltehetően szándékos vagyoncsökkentésre irányult, és felveti a hűtlen kezelés, illetve az okirat-hamisítás gyanúját a Magyar Posta Krisztina körúti palotájának 2008-as eladása és az új székház 2007-ben történt méregdrága kibérlése - többek között ezt állapította meg az a független szakvélemény, amelyet az állami tulajdonú társaság új vezetése készíttetett a Gyurcsány-érában történt ügyletekről.
http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=159333

A szakértő kiemelte: "fennáll a gyanú, hogy szándékosan gyengítették a posta pozícióit". Álláspontja szerint követhetetlenek azok a számítások, amelyekre hivatkozva a székház eladása és a bérleti konstrukció mellett döntött a posta akkori vezetése és a tulajdonosi jogokat gyakorló vagyonkezelő. A szóban forgó időszakban a posta vezérigazgatója az a Szabó Pál volt, aki a Horn-kormány idején a privatizációs szervezetet vezette, 2008-ban pedig Gyurcsány Ferenc kormányában közlekedési miniszterként ténykedett.

Az ingatlanpanama miatt egy éve büntetőeljárás folyik, gyanúsított még nincs. A kár becslések szerint több milliárdra rúghat - olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában, melyből további részleteket is megtudhat.

(MNO-fidesz.hu)

Előzmények:

Botrány a Postánál: ki járt jól a székházeladásánál?

Gazdasági Rádió, MTI, 2010. március 5. 13:46
http://gazdasagiradio.hu/cikk/43218/

Hová tűnt az 500 millió?

2010. március 08. 13:00
http://ingatlanmenedzser.hu/iroda_es_uzlet/20100308_hova_tunt_500_millio.aspx


"A közleményben az is olvasható: a Wing Zrt. már korábban bejelentette, amennyiben a magyar állam utólag mégsem ért egyet a Postapalota eladásával, a korábbi vételáron felajánlja visszavásárlásra az ingatlant. "


7 megjegyzés :

  1. A főbünösök megússzák. Pedig az ország ilyen helyzetének kialakulásában a rendszerváltás utáni kormányok mindegyike sáros.

    VálaszTörlés
  2. Gyengül az elmém, suhan emlékezetem ? Rosszul tudnám, hogy a gyurcsányi rémuralom kótyvetyélte volna el végvonaglásában a Postapalotát is ? ÍGY - ne mosdassunk szerecsent, egyazon vízben, ahhoz túlságosan "apartheid" vagyok.

    VálaszTörlés
  3. Köztudott, hogy a nemzeti vagyon többségét az Antall kormány és a Horn kormányok idején kótyavetyélték el, de azért az ezeket követő kormányok mindegyike is kivette részét az egyre csökkenő nemzeti vagyon kiárusításából. Nem tagadható, hogy a Gyurcsány fémjelezte kormányok idején a csökkenő nemzeti vagyonhoz képest is felerősödött a kiárusítás, de azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a 2006-tól önkormányzati szinten többséget szerzett FIDESZ településvezetők is erőteljesen kivették részüket ebből a folyamatból. Ennek legemblematikusabb figurája Meggyes Tamás Esztergom volt polgármestere.

    VálaszTörlés
  4. Emmostan nem jó. Eztet úgy nevezik leánykori nevén, hogy összemosás. Azt nehezen föltételezném, hogy nem tudtad fejböl a Postapalota elvesztegetésének évét.

    VálaszTörlés
  5. Miután a Postaközpont csak egy kis morzsája a valamikori nemzeti vagyonnak, így mindenképpen fel kelle vetni, hogy mi lett a többi vagyonrésszel. Helytelen az a gyakorlat, hogy valamely büncselekményt azért vetnek fel, hogy azzal egyik vagy másik párt a riválison üssön egyet. A lényeg az igazságon van. Nem értem, hogy a FIDESZ miért nem szabadult már meg az egyre súlyosabb ballasztként hurcolt Meggyes Tamástól.

    VálaszTörlés
  6. Mindkét fölvetéseddel értek egyet, halaszb: teljes föltárás a szabadrablásban, lett légyen bármely erö kormányon.
    Meggyes Tamást - objektív megállapítás és elbírálás után - visszaszavazni hivatalába, vagy a tömlöc fenekére.
    Mindkét intézkedésnek ideje: föltárás itt, föltárás ott. Ráér azon nyomban.

    VálaszTörlés
  7. Persze, hogy a Gyurcsány-éra idejében volt.
    Azt nem tudom sajnos, hogy az önkormányzat(ok) próbáltak-e tenni ellene. Különösen, mert ez a Posta három kerületet is kiszolgált: az I. II. XII-őt.

    Azt látnátok, ahogy a kézbesítők most cipelik a néha 25 kg-os batyut végig az "ólomdús" levegőjű Városmajor utcában! A kézbesítőközpontba csak 10-15 perc gyaloglással lehet eljutni.
    Teher nélkül, egy mezei nyugdíjasnak is elég próbatétel besétálni valami letétbe rakott pénzért, vagy levélért. Arról nem is szólva, hogy milyen elképesztően ronda az az épület.

    VálaszTörlés