Blogarchívum

2011. február 5., szombat

Megdöbbentő dokumentumok a Magyar Nemzetben (+videó)

Megdöbbentő dokumentumok a Magyar Nemzetben (+videó)

Megdöbbentő dokumentumokat tett közzé a sukorói kaszinóberuházási szerződés megkötésének körülményeiről a Magyar Nemzet. A lap által közreadott iratok eddig el voltak zárva a nyilvánosság elől, azokat a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tavaly nyáron indított vizsgálata tárta fel.



Kattintson a hirdetésre!

  Videók:
Megdöbbentő dokumentumok a Magyar Nemzetben

A Pénzügyminisztérium volt vezetői által írt emlékeztetőkből és levelekből az derül ki, hogy a magyar állam érdekei háttérbe szorultak a Velencei-tó partjára kaszinóvárost álmodó külföldi befektetők javára. A dokumentumok szerint a vezető állami tisztviselők - köztük Veres János és Oszkó Péter akkori pénzügyminiszterek - jogellenesen hozták előnyös helyzetbe a beruházókat, az apparátus tevékenysége pedig több milliárd forintos vagyoni hátrányt okozhatott az államnak. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal hat ügyben tett tegnap feljelentést az ügyészségen „hivatali visszaélés és hűtlen kezelés” elkövetésének alapos gyanújával.

Oszkó megvizsgáltatná

Megvizsgáltatná a Sukoró-ügyben előkerülő feljegyzéseket Oszkó Péter. A volt pénzügyminiszter szerint elképzelhető, hogy a neki tulajdonított aláírásokat és ellenjegyzéseket nem ő írta a papírokra. „Látnom kéne ezeket a feljegyzéseket, mert úgy tűnik, egyre furcsább papírok kerülnek elő ebben az ügyben” - fogalmazott. Oszkó hozzátette: a sukorói vizsgálat kizárólag a botránykeltésről szóló, felfújt ügy.

Veres is tagadja a felelősségét

Tagadja felelősségét a Gyurcsány-kormány szakminisztere is. Veres János azt állítja, semmilyen módon nem érintett az ügyben, pártjának, az MSZP-nek pedig nincs hivatalos álláspontja. A kaszinó koncessziós pályázatát a befektetők igényeinek megfelelően írta ki a Pénzügyminisztérium Veres János hivatali ideje alatt a Magyar Nemzetben bemutatott iratok szerint. A beruházók ragaszkodtak ahhoz, hogy ne kapjanak konkurenciát, amit a szaktárca ellenszolgáltatás nélkül teljesített. (jv, rá)

hírTV

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése