Blogarchívum

2011. február 14., hétfő

Hét gyerek, kilenc szavazat?

Zsebők Csaba

A gyermekek után szavazati jog járna? Elsőre nem hangzik rosszul egy kétgyerekes fickó számára, mint amilyen magam is vagyok, ám ha megkapargatjuk a témát, akkor nagy-nagy veszélyek sejlenek fel.

Sajtóhírek szerint ugyanis Szájer József fideszes EP-képviselő a Fidesz–KDNP minapi siófoki frakcióülésén arról beszélt, hogy a szülők kapjanak minden 18 évesnél fiatalabb gyermekük után egy-egy plusz szavazati jogot. A távirati irodának Szájer amúgy akképpen nyilatkozott, hogy ezt korábban a fideszes Révész Máriusz, illetve a Nagycsaládosok Országos Egyesülete vetette fel, s most egy vitát szeretnének elindítani az ügyben...

http://anyusch.multiply.com/journal/item/5367/5367






4 megjegyzés :

  1. Ez úgy hülyeség, ahogy van.
    Először is kié lenne a szavazati jog? Az apáé (hol van az egyenjogúság?), az anyáé (háttérbe szoritják az apákat?), a szülők között megosztva (mi van páratlan számú gyerek esetén? lásd előbb).
    Mi van, ha a szülő deviáns, szellemi fogyatékos, antiszociális, alkoholista, drogozó, játékfüggő, bűnöző?
    Vagy netán a nagyszülők, pedagógusaik, polgármesterük kapná a szavazati jogot?
    Persze lehet, hogy valakik számára nem is hülyeség, hanem tudatosan kitervelt stratégia. Könnyen meglehet, hogy a kiemelkedő gyerekszámmal rendelkező cigányokat, külföldről betelepülőket, zsidókat, arabokat, ázsiaiakat így akarják hatalomra segíteni?

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg hülyeség. Pár év és roma kormány lenne.... :)))

    VálaszTörlés
  3. Nem is értem ezt a hagymázas ötletet. Talán tesztelni akarták a népet hülyeségből?
    Enyhén aggaszt, hogy annak a nevéhez fűződik az ötlet, aki az új alkotmány szövegezésével van megbízva. :-S

    VálaszTörlés
  4. Szerintem nem véletlen ilyen és ehhez hasonló gumicsontok bedobása. Ezzel akarják elaltatni az embereket arról, hogy a FIDESZ szük vezérkarának már megvan a konkrét elképzelése az új alkotmány részleteiről, de a színjáték miatt bizottságot hoztak létre, szakértőket bíztak meg és ígyekeztek az ellenzéki pártokat is bevonni az alkotmányozási folyamatba. Ezek mondhatnak akármit, úgysem az lesz. Itt meglepetés készül.

    VálaszTörlés