Blogarchívum

2011. január 12., szerda

Hírek röviden

Kiricsi Karola a médiatanács szóvivője

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-405889

***

Meghosszabbíthatják a kilakoltatási moratóriumot, de "nem húzható a végtelenségig"

Valószínűleg meghosszabbítja a kormány a kilakoltatási moratóriumot áprilisban - véli a Duna House elemzője. Murányi Ákos szerint azok, akik nem tudják tovább fizetni hitelüket, a legtöbb esetben eladni sem tudják a lakást, ráadásul a több ezer ingatlan piacra kerülése még lejjebb nyomná az ingatlanárakat és szociálpolitikai intézkedésekre kényszerülne a kormány.
Az InfoRádió Aréna című műsorában Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke úgy vélte: a kilakoltatási moratórium piacidegen, nem fenntartható, mert megszünteti Magyarországon a jelzáloghitelezést. Az elemző azonban úgy véli, a jelzáloghitelezést nemcsak ez a rendelkezés fogja vissza, hanem a szigorítások és az, hogy kevesebben vannak azok, akik hitelképesek. http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-405871

***

Akik jól járnak az olajár emelkedésével - ismerje meg a világ tíz olajhatalmát!


Folyamatosan növekszik a világpiacon az olaj ára, amelyet a globális gazdasági növekedés is hajt - véli az ING elemzője. Pletser Tamás az InfoRádiónak azt mondta: az OPEC jelenleg úgy kalkulál, hogy ha a 110 dollárt eléri az olaj ára, akkor az már visszafogja a gazdasági növekedést, azaz csökkenhet az olaj iránti kereslet. Mely országok járnak a legjobban az olajár emelkedésével? Hol a legnagyobbak az olajtartalékok?
http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-405458

Kapcsolódó:  Hálás lehet a mikrobáknak a BP

***

Elérte az árhullám Brisbane-t


Elérték Brisbane városát az Ausztráliában pusztító árvizek: a várost átszelő folyó kilépett a medréből, és elárasztotta a nagyváros egyes részeit, menekülésre kényszerítve a peremkerületek és a felhőkarcolók lakóit.
Helyi idő szerint szerda délután megszólaltak a veszélyre figyelmeztető szirénák Ausztrália harmadik legnagyobb városában. A kétmilliós Brisbane polgármestere, Campbell Newman szerint a város alacsonyabban fekvő részein várhatóan közel 20 ezer ház kerül víz alá. 

A városban két menedékközpontot hoztak létre, s Newman szerint az elkövetkező napokban várhatóan közel 6500 ember keresi fel e helyeket. 

A hatóságok azt tanácsolták a város lakóinak, hogy tartalékoljanak ivóvizet, és készüljenek fel áramkimaradásokra, mert a város egyes részein elővigyázatosságból lekapcsolják az áramszolgáltatást. Az alacsonyan fekvő területek lakóit pedig felszólították, hogy készítsék fel házukat az áradat kivédésére, majd hagyják el otthonukat, barátoknál vagy családtagoknál keressenek menedéket, és ne merészkedjenek az utcára.
http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-405796


4 megjegyzés :

  1. "... Kiricsi Karola a médiatanács szóvivője ..."

    Volt ő már BKV-s is.

    VálaszTörlés
  2. "... Elérte az árhullám Brisbane-t ..."

    Mert ugye - egyesek szerint - nincs klimaváltozás.

    VálaszTörlés
  3. A dolog nem annyira egyszerű, mert Ausztráliában a nyár -hála a globális felmelegedésnek- plusz 7 fokkal kezdődött.
    Szerintem a sarkvidékekről leváló jégtömbök rendesen LEHŰTIK a tenger vizét, aztán a jól lehűlt tengerről jó hideget fúj a szél, stb...

    VálaszTörlés