Blogarchívum

2011. január 29., szombat

Hírek röviden

Február 7-én értékeli az évet a kormányfő

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület az idén is felkérte Orbán Viktort évértékelő beszéd tartására. A miniszterelnök a felkérést elfogadta, a beszédre február 7-én kerül sor.

Visszaélnek a minisztérium nevével

Több lakossági bejelentés érkezett arról, hogy a Housekeeping 2002 Piackutató és Szaktanácsadó Kft. (Cg.:01-09-696412; székhely: 1132, Budapest, Röntgen utca 9. fsz. 3.) a Nemzetgazdasági Minisztérium nevében próbál fellépni uniós pályázati programoknál – olvasható a tárca közleményében.

Hol maradt Gyurcsány és Mesterházy az MSZP választmányi üléséről?


Az ifjúságot mint értéket szeretné megjeleníteni az MSZP. A szocialisták ezt tekintik az egyik legfontosabb megoldandó feladatuknak. A párton belül pedig komoly szellemi pezsgés indult – mondta a párt országos válaszmányi ülésének szünetében szombaton Budapesten Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke.


Hiába a szocialista kísérletek, sikeresek voltunk Strasbourgban (+hang)


Sikeres hetet zárt a magyar kormány Strasbourgban – mondta Navracsics Tibor. A kormányfőhelyettes szerint a kabinettagok és államtitkárok meghallgatásán kiderült: az uniós politikusok szakmai érvekkel meggyőzhetőek olyan kérdésekben, mint a magyar médiatörvény.

Így csökkenhet 90 ezerre egy 120-as törlesztő

Megvizsgálja a kormány a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete által kidolgozott adósmentő csomagot, amely keretek közé szorítaná a hitelek kamatait.

Nincsenek többé súlyponti kórházak

A súlyponti kórház kifejezést el lehet felejteni, a szaktárca a szakmával közösen újrafogalmazza a városi és a megyei kórházak szerepét – jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár Salgótarjánban pénteken, észak-magyarországi körútjának első állomásán. Szócska Miklós szerint az elmúlt évek egészség-politikájának egyik nagy hibája volt, hogy elnevezett intézményeket, de nem határozta meg a feladataikat. Ezt próbálják most helyrehozni a Semmelweis-tervvel.


A szocialisták építgettek, Páváék fizethetik a számlát

Több száz milliót kénytelen kifizetni a pécsi önkormányzat a szocialisták idejében felhúzott Expo Center építése miatt. Minderről a város képviselői legutóbbi közgyűlésükön döntöttek.


Újabb nyomozás filozófusügyben

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos két, a filozófuspályázatokkal foglalkozó feljelentése kapcsán hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást szerdán a rendőrség – tájékoztatták a Magyar Nemzet a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályán. Hozzátették: a büntetőeljárást a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya ismeretlen elkövető ellen folytatja.


Mossák kezeiket a Bakonyerdő volt vezetői


Áron alul eladott gépkocsik, százmilliókba kerülő informatikai fejlesztés, kétes módon kijelölt vadászterület, furcsa devizaügyletek – ezek voltak a fő pontjai a Bakonyerdő Zrt. korábbi gazdálkodásáról a szerdai Magyar Nemzetben megjelent cikknek. Az írást olvasva megszólalt a társaság két korábbi vezetője. Nem érzik felelősnek magukat.

Dudoglo Pavel is a gyanúsítottak listáján


Bővülő balliberális kör: az MSZP-s Kovács-Csincsák ismét zuglói képviselő lett

Dudoglo Pavelt is meggyanúsította a Központi Nyomozó Főügyészség az egyelőre két fővárosi kerületet, Erzsébetvárost és Zuglót érintő tanácsadói szerződések ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet a már vádlott volt szocialista polgármester, Hunvald György barátjáról.


Zoltai nem hiszi, hogy beidézik a Hunvald-perben (+videó)

Április 7-én kezdődik a Hunvald-per, a Fővárosi Bíróság júniusig 11 tárgyalási napot tűzött ki. A lehallgatott telefonbeszélgetések szerint Hunvald György a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) ügyvezető igazgatójától is kért segítséget a büntetőeljárás elsimításához. Zoltai Gusztáv azonban nem számít arra, hogy tanú lesz a Hunvald-perben.


Szó sincs a József Attila Színház bezárásáról

A főváros vezetése nem tervezi a József Attila Színház bezárását – közölte a teátrum csütörtökön, miután Tarlós István főpolgármester hivatalában fogadta Méhes László igazgatót és a társulatot képviselő Esztergályos Cecíliát.


Visszavonták Gyurcsány határozatát


Mégsem lesz mélygarázs a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében – derült ki a Magyar Közlöny pénteki számából. A terveket PPP-konstrukció keretében valósították volna meg, ám a kormány visszavonta az erről szóló kormányhatározatot.


CET: Budapest issza meg a levét a csúszásnak? (+videó)
Mégis lesz CET

Anyagi károkkal jár a főváros számára a Duna-parti kulturális központ átadásának csúszása. A főpolgármester-helyettes bejelentette: megkezdték a szerződések átvilágítását. A CET építője és fejlesztője viszont azt állítja, semmilyen kár nem éri Budapestet az átadás csúszása miatt. A központot tavaly augusztusban kellett volna megnyitni, de lehet, hogy csak idén szeptemberben vágják át a szalagot.


Jelképes összegért kapnak eszközöket a kórházak


Az idei influenza szezonra való hatékonyabb felkészülés és a kórházak anyagi terheinek a csökkentése érdekében az egészségügyi kormányzat kedvezményesen biztosít gyógyszer- és eszközkészleteket a fekvőbeteg ellátó intézményeknek – jelentett be csütörtökön Cserháti Péter, egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár Paller Judittal, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat országos tiszti főorvosával közösen tartott sajtótájékoztatón.


Nem kapható tb-támogatott vakcina a gyógyszertárakban


Ebben az influenzaszezonban drágább lesz a védőoltás

Egyetlen influenza elleni vakcina sem kapható jelenleg tb-támogatással a patikákban, pedig a 2009/2010-es influenzaszezonban még két ilyen készítmény közül is választhattak a vásárlók.


2 megjegyzés :

  1. Itt meg sem éreztük. Úgy látszik, a Duna fékezte, vagy mi.

    VálaszTörlés
  2. "Hiába a szocialista kísérletek, sikeresek voltunk Strasbourgban (+hang)"

    Ez nem siker, csak sikerpropaganda.

    VálaszTörlés