Blogarchívum

2011. január 25., kedd

A szocialisták gerjesztik a médiatörvénnyel kapcsolatos hajcihőt?

A szocialisták szervezése alapján indult el Európában a magyar médiatörvény elleni „hajcihő” - mondta kedden budapesti sajtótájékoztatóján Kósa Lajos. A Fidesz alelnöke hozzátette: az uniónak csak technikai problémái vannak a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban.

Kósa Lajos az Európai Bizottság levelére utalva azt mondta: az nem támasztja alá azt a „hajcihőt”, ami az unióban és az Európai Parlamentben eddig folyt. A Fidesz alelnöke szerint az látszik, hogy ez mesterségesen „felturbózott” kampány. A politikus hozzátette: a médiatörvény több ponton lehet rossz, de annak nincs jele, hogy sértené a sajtó-, a szólás- és a véleményszabadságot.

A levélről Kósa Lajos elmondta még: az nem tükrözi azt a felháborodást, amit a szocialisták láttatni akarnak. Mindössze három jogtechnikai ügyben fogalmazott meg kérdéseket, de azok nem érintik a sajtó- és szólásszabadságot.

Kósa Lajos szerint „a napnál is világosabb, hogy a törvény körüli felhajtást a szocialisták gerjesztik”. A politikus emlékeztetett Verner Langen EP-képviselő szavaira, aki egy európai parlamenti vitában azt mondta, a médiatörvény kapcsán zajló kampányt a tavalyi magyarországi választások vesztesei indították el, és ők szervezik. Ezt akkor nem cáfolta senki - tette hozzá.

„Elég a hazugságáradatból”

Kósa Lajos felszólította a szocialistákat, hogy hagyjanak fel azzal, hogy hatalmuk visszaszerzésének reményében lejárassák az országot. A politikus úgy fogalmazott: „ezért indítottuk el múlt héten a Facebook-on az Elég című oldalt, ami pontosan arra hivatott, hogy demonstrálja, mennyire elegük van az embereknek az MSZP hazugságáradatából”. Az oldalhoz már több mint 14 ezren csatlakoztak – tette hozzá.

(FH)

6 megjegyzés :

  1. Kósa megint csak félre akarja vezetni az embereket.
    Már annak vizionálása is abszurd, hogy valamely hazai párt képes lenne az EU gépezetét megmozgatni. Erre, mint láthatjuk még a magyar kormány sem képes. Egyébként meg, ha valóban csak technikai jellegű kérdésekről volna szó, akkor azzal az EU egyáltalán nem foglalkozna és levelet meg pláne nem irt volna.

    VálaszTörlés
  2. És ezzel egyáltalán nincs befejezve, mert az alábbiakban idézett szöveg szerint:

    "... Amint minden egyes átültetési intézkedést elemeztünk, lehetséges, hogy további megjegyzésekkel jelentkezünk.

    Ebben a szakaszban a következő pontok tisztázását kérjük: ..."

    VálaszTörlés
  3. Azért valami nem stimmel. A szocik örülnének, ha Magyarországtól elvennék a szavazati jogot az EU-ban. A félreértés elkerülése végett: nem láttam értelmét belépni az EU-ba, de ha már belekényszerültünk, szó nélkül eltűrni az intézkedéseket... csak nem helyeselnéd?!
    - Bosszú ez, nem más.

    VálaszTörlés
  4. Minden közösségnek vannak irott és/vagy iratlan szabályai. És aki egy közösségbe belép, annak azokat, ha tetszik, ha nem, be kell tartania. Magyarul egy közösség tagjának a függetlenségét részben vagy végső sorban teljesen fel kell adnia. Az, hogy a szocik minek örülnének, ebben csak huszadrangú.

    VálaszTörlés
  5. Más. Nagyon kevés szó esik a kettős állampolgársági törvény negatív hatásairól. Most nem is a legutóbb felmerült GYES-re vagy az elvándorlásra gondolok. Messziről közelítek, hogy érthetőbb legyen. Az utóbbi időben ilyen törvény Szlovákiában és nálunk született. A két törvény a célok és hatások tekintetében nagyon eltér egymástól. Egy aspektus azonban nagyon figyelemre méltó. A szlovák törvény a nemzetbiztonsági kockázatok minimalizálására törekszik, a magyar viszont ezzel egyáltalán nem számol, amelyet a földrajzi határ nélküliség csak tovább erősít. A magyar állampolgársági törvény szabad utat nyit az amerikai-magyar, német-magyar, izraeli-magyar stb. kettős állampolgárok és igen, ügynökök magyar politikába és közigazgatásba való beférkőzésébe. Tavaly hiába mondtuk néhányan, hogy a kettős állampolgársági törvénynek földrajzi határt kellene szabni, pedig még ebben az esetben is számolni kellene pl. a Securitate utódszervezet tevékenységének erősödésével. Vajon miért nem védjük az országot a külföldi érdekek érvényrejutási lehetőségének megnehezítésével? Talán azért, mert már korábban beépültek?

    VálaszTörlés
  6. Ebben van valami, csakhogy nem kizárólag a kettős állampolgárság okoz "nemzetbizonytalansági" tényezőt. Ez ugyanis a mostani jogosultság kiterjesztése következtében csak annyi változást hoz, hogy magyar-magyar kettős állampolgárok IS lesznek. Másmilyenek már elég régen vannak.
    Ugyanakkor a fene nagy EU-s egyesülés következtében előfordulhat, hogy valaki pl.kirabol egy ékszerboltot Brüsszelben, és néhány óra múltán itt kávézik a Belvárosban.
    Függetlenül attól, hogy mennyi állampolgársággal rendelkezik, ha egyszer EU-polgár.

    VálaszTörlés