Blogarchívum

2010. november 4., csütörtök

Hírek röviden - Műsorajánló a hét végére


„Megtörténhet a magyarság közjogi egyesítése”

Csütörtökön elkészült a kettős állampolgárság megszerzését segítő információs internetes honlap, amelyen az összes tudnivalót igyekeznek megadni ahhoz, hogy január elsejétől igényelhető legyen az egyszerűsített honosítás – hangzott el a www.allampolgarsag.gov.hu bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Az oldalon megtalálható a letölthető igénylőűrlap, az összes olyan hivatal, amelynél a kérelem benyújtható, és a leggyakrabban feltett kérdésekre a válaszok.

Finomíthatják Lázár alkotmánymódosító javaslatát

A kormányoldal az Alkotmánybíróság (AB) hatásköreit szabályozó törvénymódosítás megváltoztatását tervezi – hangzott el az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának csütörtöki rendkívüli ülésén. Balsai István, a testület elnöke úgy fogalmazott: finomodhat hétfőre a módosítás az eredeti javaslathoz képest, amely megfosztaná az Alkotmánybíróságot döntési hatáskörétől azokban a kérdésekben, amelyekben nem lehet országos népszavazást kiírni.

„Ne élhessenek úgy, mint Marci Hevesen” (+videó)

Még a zárószavazás előtt egyezségre akar jutni a kormány a szakszervezetekkel a különadó kérdésében. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője megismételte: olyan megegyezésre törekednek az érdekvédőkkel, amely garantálja, hogy a tisztességesen dolgozó embereket nem éri kár.

Tekintse meg a hírTV összeállítását!

- Törekszünk arra, hogy még a zárószavazás előtt megállapodásra jussunk a nagy szakszervezetekkel. Ezt úgy szeretnénk elérni, hogy a célok ne sérüljenek, tehát a pofátlanul magas végkielégítésekkel ne sétálhassanak el a korábbi állami vezetők, és ne élhessenek úgy, mint Marci Hevesen, miután tönkretették az országot – szögezte le Szijjártó.

(hírTV)


Nyomozás indul a BA ellen?


A hírTV információi szerint a napokban rendel el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport ellen. A hatóság annak a feljelentésnek alapján indított eljárást, amelyet Veres István, a Zóna Taxi társtulajdonosa tett a Budapest Airport ellen.

Őrizetben Benedek Fülöp



A Budapesti Nyomozó Ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette Benedek Fülöpöt, az előző kormány agrárminisztériumának egykori szakállamtitkárát.



Hagyó perbe fogta a Célpontot (+videó)

Rágalmazás és becsületsértés miatt beperelte a Hír TV Célpont című műsorát az előzetesben ülő Hagyó Miklós.

Csepeli kettős gyilkosság: Deme és társa hűvösön marad

A Fővárosi Bíróság két hónappal újra meghosszabbította a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását. Az ítélet még nem jogerős, mert a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek.

Kereskedelem napja: 2011-ben már egészen más lesz a helyzet (+videó)

Az egyik hazai élelmiszerüzlet-lánc elnöke szerint Magyarország nem veszít azzal, ha a válságadó hatására megtorpan a multik terjeszkedése. Az európai kereskedelem napján rendezett szakmai konferencián a kormány képviselője arról beszélt, az szja csökkentése ellensúlyozhatja a kereskedőkre átmenetileg kivetett különadót.

Itt a gazdamentőcsomag

Hatmilliárd forintos forgóeszközhitelkeret létrehozásáról döntött a kormány a szerdai ülésén, amelyet vis maior károkat szenvedett mezőgazdasági termelők igényelhetnek - jelentette be a kormányszóvivői tájékoztatón Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A hat százalékos kamatra felvehető összegből hektáronként 200 ezer forintot lehet igényelni szántók és legelők után, hektáronként 500 ezret ültetvényekre és legfeljebb 200 ezret állatok után. A Magyar Fejlesztési Bank megkezdte a részletes feltételek kidolgozását - mondta a tárcavezető.

Mélyponton: képes lesz-e megújulni Obama?


Alapvetően alakultak át a politikai erőviszonyok az Egyesült Államokban a keddi félidős választásokat követően, mivel Obama elveszítette abszolút többségét a képviselőházban, és a szenátusban is csak minimális fölénnyel rendelkezik – mondta több neves szakértő a Magyar Külügyi Intézetben csütörtökön a félidős választásokról tartott értékelésen. A 2012-es választás ezzel az eredménnyel még nem tekinthető eldőltnek, sőt mostantól kezdve Obama könnyebben háríthatja át a kudarcokért való felelősséget a republikánusokra.

Komolyan megváltoztak az erőviszonyok az amerikai belpolitikában, mivel mostantól kezdve Obamáéknak nem lesz többségük a képviselőházban, és a szenátusban is csak minimális előnnyel rendelkeznek majd januártól – mondta el Romsics Gergely, a Magyar Külügyi Intézet tudományos munkatársa. A szakértő kijelentette, hogy a demokraták képviselőházi aránya a 2006 előtti szint közelébe esett vissza. Obama megválasztása után az első féléves időszakban volt népszerűsége csúcsán, majd megkezdődött a lassú zuhanás – tette hozzá. Az idén sem állt meg a lejtőn, és elfogadottsága 40 százalék körülire esett vissza a mostani választás idejére – mutatott rá Romsics.


Bush maga adott utasítást a vízbefojtásos vallatásra?

Személyesen adott utasítást a vízbefojtásos kínvallatásra George W. Bush egy terrorizmussal gyanúsított férfi esetében – derül ki az elnök memoárjából, amely jövő héttől kerül a boltokba.

George W. Bush legújabb memoárjában elismerte, hogy személyesen adott utasítást a CIA tisztjeinek a vízbefojtásos kínvallatásra Khalid Seikh Mohammed esetében, akit a szeptember 11-i terrortámadásokkal gyanúsítottak – olvasható a Washington Postban. „Átkozottul rendben van” – mondta Bush, amikor a CIA arról érdeklődött, hogy alkalmazhatják-e ezeket a módszereket a terrorizmussal gyanúsított személy esetében – hivatkozott a washingtoni újság egy magát megnevezni nem kívánó személyre, aki már olvasta Bush visszaemlékezését.


Blokád alá vettek több repteret a francia tüntetők

A francia kormány nyugdíjreformja elleni megmozdulások újabb fejezeteként csütörtökön tüntetők vettek blokád alá több fontos repteret. A hatóságok közlése szerint részleges zárlat alatt voltak a toulouse-i, valamint a nantes-i repülőtér felé vezető utak, a lyoni légikikötőnél, valamint a párizsi Charles de Gaulle-Roissy reptérnél pedig a tüntetők akadályokat emeltek, hogy elzárják a közlekedést.

A koalícióból való kilépést lebegteti az RMDSZ

Az RMDSZ akkor marad a kormányban, ha van esély az oktatási reformok folytatására, valamint a kisebbségi jogok bővítésére – jelentette ki csütörtökön, Bukarestben tartott sajtótájékoztatóján Markó Béla. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke szerint ha ezek a feltételek nem teljesülnek, a szövetség részéről megkérdőjelezhető a kormánykoalíció szükségessége.

MŰSORAJÁNLÓ



HITVILÁG – Vasárnap 9.05-9.55 Műsorajánló



LÁNCHÍD RÁDIÓ FM 100.3                            ÉLŐ ADÁS




Nagyszőlősön nemzetközi összefogással csodálatosan felújítottak egy barokk épületegyüttest. Igazi, november hetedikei téma. A múltat végképp el akarták törölni, de nem sikerült. A kárpátaljai ősi ferences templomból ateista múzeumot, majd romhalmazt csináltak. Október 23. óta ismét templom és lelkigyakorlatosház.





T-DOSSZIÉ – Vasárnap 13.05-13.55 Ismétlés



A Góbé zenekar 2007 őszén jött létre Budapesten, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola négy tanulójából. Egy népies ihletésű zenedarab megkomponálásával, majd előadásával mutatkozott be a nagyközönségnek…










13 megjegyzés :

  1. A románok már csak ilyenek (meg a szlovákok, szerbek, ukránok).

    VálaszTörlés
  2. Kereskedelem napja: Megy az ámítás, a "felkért" támogató hozzászóló minden bizonnyal CBA-s volt.

    VálaszTörlés
  3. Vicc?
    Egy 30-as korában lévő hölgy eldönti, hogy gyermeket szeretne az Orbán Viktortól, mesterséges úton. Egyeztetés gyanánt felhívja a nőgyógyászt, akivel rögtön le is fixálják az időpontot.
    A hölgy meg is jelenik az időponton. Beül a székbe széttett
    lábakkal. Mire az orvos elkezdi szétgombolni a gatyáját.
    Előveszi a szerszámát, mire a hölgy megszólal:
    - Doktor úr, úgy beszéltük meg, hogy az Orbán Viktortól
    szeretnék gyereket.
    Mire az orvos:
    - Ne aggódjon kis szívem, tele van a tököm az Orbán Viktorral!

    VálaszTörlés
  4. A kormány eddigi tevékenységét röviden úgy lehet jellemezni, hogy fideszes másképpen fineszes.
    Szinte minden intézkedésükre elmondható, hogy csak látszólagos, valójában álmegoldás.
    Csak az a különbség a ballib-hez képest, hogy másképpen hazudnak és (most még) kevesebbet lopnak.

    VálaszTörlés
  5. Szláv mondás:
    Ha felrakod a sz@rt a polcra, mindjárt lekvárnak képzeli magát.

    VálaszTörlés
  6. Ettől minden bizonnyal szörnyen megrettent a kormány-párt:
    "(RMDSZ) elnöke szerint ha ezek a feltételek nem teljesülnek, a szövetség részéről megkérdőjelezhető a kormánykoalíció szükségessége."
    - Ajjaj! - Most aztán mi lesz...?! :D

    VálaszTörlés
  7. És itt van legújabb simlisség, a nyugdíjjárulék emelésének tervezete.

    VálaszTörlés
  8. Az élelmiszerboltokban járva szembetűnő az árak lassú felkúszása. Ki tudja, hol fognak megállni. Mert a bankok és az árúházláncok ugye nem fogják átterhelni a külön- és válságadókat az ügyfelekre és vásárlókra.

    VálaszTörlés
  9. Ez így van. Ráadásul, a polcon mindig más ár van kitéve, mint amennyit a pénztárnál blokkolnak. Valahogy a pénztárig megdrágul.
    Valami likviditási gáz is lehet, mert hónap 1-2-án szokták a különféle nyomorenyhítő járadékokat, ppótlékokat stb. utalni, de nálunk a környéken nem kapta meg senki a maga morzsáját. Állítólag az önkormányzat és az Államkincstár egyaránt időben átutalta, de a postákba nem érkezett be még ma sem. Most már kb. egy hetes a késés.

    VálaszTörlés
  10. És még ott van a tarsolyban a korábban már bevált módszer, a nyugdíjak törvény szerintinél alacsonyabb mértékű emelése.

    VálaszTörlés