Blogarchívum

2010. október 20., szerda

Szántód nekimegy a kerítésnek

Nekimegy a szántódi új többség”a település egy közel 200 méter hosszú balatoni partszakaszát tíz esztendeje lezáró kerítésnek.
Részletek innen:
http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=34304

  • Szántód üdülőhely, már a háború előtt is így volt nyilvántartva, alapvető tehát, hogy egyetlen méteren se legyen lezárva a Balaton partja a közforgalom elől – mondja Dolgos János, az újraválasztott polgármester az ominózus kerítés előtt és mutatja: közvilágítási kandeláberek állnak a lezárt területen, hát milyen magánstrand az, amelyiknek a világítását az önkormányzat fizeti?
  • 1999-ben alkotott az akkori szántódi testület helyi építési szabályzatot, ebben egyértelműen az áll: az ominózus strandterület közpark. Egyértelmű az 1995-ös törvény is: természetes vizek partját a tulajdonos közérdekű célra tartja fenn, ezért ott ingatlantulajdon nem szerezhető. Ennek ellenére valahogy mégis megtörtént. A balatonföldvári építési hatóság a kerítés felhúzása után fennmaradási engedélyt adott, amit az akkori szántódi testület nem fellebbezett meg. Talán nem véletlenül.
  • – Az adásvételi szerződés szerint annak elengedhetetlen részét képezi mellékletként a térképmásolat. Az, amin látható: a lezárt strandrész nem tárgya e szerződésnek, azt tehát senki nem vette, nem is vehette meg. Igenám, csakhogy a földhivatal és a szakhatóságok elé már egy olyan rajz került, amin a leendő lakópark területébe kerítették a közvetlen parti részt is
  • Azt pedig már csak az idén tudtuk meg, amikor a VIP Kft.-t képviselő Kukoricza János levelet írt nekünk: ők már a fennmaradási engedély kiadása előtt egyeztettek a kerítésről a földvári építési hatósággal...

Hunhír.info - sonline.hu nyomán

1 megjegyzés :

  1. Ez nagy értékre elkövetett csalás és okirat hamisítás. Hol marad a feljelentés?

    VálaszTörlés