Blogarchívum

2010. október 8., péntek

A vörös iszap tulajdonosai

Rating:★★★★★
Category:Other
A '90-es évek nagy játékosai állnak az iszapkatasztrófás cég mögött

http://anyusch.multiply.com/journal/item/4849/4849

7 megjegyzés :

  1. Nagyon kíváncsi vagyok, a felelősök cég és magánvagyoni kártalanítási eljárására, amit a miniszterelnök Úr előre borítékolt. Habár az újraindítási kérelem is nepirendre kerül a Hétföi ülésen. Akkor hogy is van ez????? Azért meg kell említeni, hogy a tározó tervezése és engedélyezése nem a tulajdonos felelőssége. Annak volt terve, engedélyezési eljárása, amiben a geodéziai vizsgálatok is beletartoztak.
    Volt felelős építésvezetője, aki felelt azért. hogy a tervnek megfelelően épüljön meg a tározó. Volt hatósági és műszaki átadás, ahol a hatóságoknak, köztük a katasztrófavédelemnek
    kötelessége volt ellenőrízni a veszéllyeztetés lehetőségét.
    Volt átadáskor és évente folyamatosan környezetvédelmi felügyelőség részéről ellenőrzés! Ezek az emberek hol vannak és miért nem vállalják a felelősséget. Pedig a tározó tervezés, építés és engedélyezésekért ők felvették a díjazást. Ha egy könyvelő a vagyonával is felel a könyvelésért, akkor egy ilyen veszéllyes hulladéktározó megépítéséért is ugyanúgy felelni kell az abban érdekelt szakembereknek és szakhatóságoknak.
    Szerintem a kollektív felelősség az igazságos. Ez az amit én műszaki ember létemre hiányolok. Sajnos a hatóságoknál a felelősségrevonási proceturáknál mindég a magasbamutató szálaknál elakadnak a szálak. Az előző kormány idején és most is. Így a korrupció ebben a büdös életben nem lesz megszüntetve, ha csak nem radikális változással, mert az még nem volt.

    VálaszTörlés
  2. Mossák kezüket az összes vörös-narancs-kék-sárga buzipártok főfelelősei.
    De ennek most az lesz a vége, hogy a NÉPHATALOM VESZI KEZÉBE A FELELŐSSÉGREVONÁST IS, AZ ÍTÉLKEZÉST IS ÉS ANNAK VÉGREHAJTÁSÁT IS !!!
    Ez mindig is így volt, eztán se lesz másképp !
    A sok hülye idegen csőcselék még mindig nem ismeri a MAGYAREMBERT.

    TERMÉSZETESEN AZ ÉRVÉNYES ÉS HATÁLYOS MAGYAR SZENT KORONA TÖRVÉNY SZERINT FOG TÖRTÉNNI MINDEN, MINT EDDIG IS !

    EZT NEM ÚSSZA MEG SENKI SEM !!!

    VálaszTörlés
  3. Nagy kérdés, hogyan találták rendben lévőnek az ellenőrzések alkalmával?!

    VálaszTörlés
  4. Szerintem, teljesen világos az okfejtésed.
    Műszaki ember vagy, és tudod, hogy nem politika határoz meg egy gát, műszaki paramétereit. Sáros az egész bagázs!
    Butaság a GYURCSÁNY, kis kalapácsával, felelőséget keresni.
    Húsz év, és senki nem vett észre semmit?!
    No nem!
    Mindenki tudja, aki gondolkodik, hogy a bősi gát, csak politika, és semmi más, mert billiókat veszítettünk.
    Itt van egy másik politikai gát.
    Valóban okos dolog lenne vissza államosítani, és ezt nagyon támogatom.
    Akkor mire való volt ez a húsz év!?

    VálaszTörlés
  5. A nemzeti vagyon a nemzeté, akkor is, ha a gyilkos-tolvaj idegen csőcselék elrabolta. A jogos tulajdon visszaszerzése nem "visszaállamosítás" !

    VálaszTörlés
  6. "Ha betartják az EU biztonsági előírásait, akkor tulajdonképpen semmi baj nem történhet. Itt azonban mind a cég, mind a helyi felügyeleti szervek trehányak voltak. Bizonyos jelek arra utalnak, hogy a vörösiszapot tároló medence falát több ízben is megemelték (földdel), ami megengedhetetlen" Azaz a tározó eredetileg még megfelelő is lehetett. Azóta azonban a medencét többször túltöltötték és ehhez az eredeti falakat mindig megemelték.

    VálaszTörlés
  7. Az egyik lakossági fórumon egy hozzászóló kifejtette, nem szeretné, ha mindenért majd a gátőrt hibáztatnák. Remélem nem, így fog történni.

    VálaszTörlés