Blogarchívum

2010. augusztus 19., csütörtök

Műsorajánló - hírek


Jöjjön velünk augusztus 20-án! Legyen élő kapcsolatban az ünneppel, a nap eseményeivel!

  • Augusztus 20-án, pénteken legyen élő kapcsolatban az ünneppel, a nap eseményeivel!
  •  Délelőtt a Lánchíd Rádióban hallani fogja, hogyan rántanak kardot a frissen avatott tisztek a Hősök terén.
  • Megtudhatja, merre vonul a Nemzeti Lovas Díszegység,
  • milyen étkeket kínálnak a pékek, cukrászok, borászok, szakácsok a Clark Ádám és a Bem József téren,
  •  mit tesznek a karcagiak a Ferdinánd süteménybe és mitől budapesti a budapesti lecsó.
  • Délután fültanúja lehet a 100 évnél idősebb Lajta hadihajó újrakeresztelésének.
  • Élőben hallhatja majd, hogy mit őriztünk meg a Szent István-napi aratóünnep hagyományából.
  • Nem marad le az ország szilvagombóctortájának felvágásáról sem, sőt a receptet is megszerezzük!
  •  Riportereink beszámolnak arról is, hogy ezen a napon miképp lehet hozzájárulni az árvízkárosultak megsegítéséhez.

A tűzijáték előtti órákban zenei Kívánságlánc című műsorral jelentkezünk.

  • Azok az adományozók, akik úgy segítenek az árvízkárosultaknak, hogy felhívják az Összefogás 1749-es telefonszámát, a Lánchíd Rádió műsorában küldhetnek egy dalt ismerősüknek, barátaiknak, szeretteiknek. Küldje el a kívánt dal címét vagy az előadó nevét SMS-ben a +36-20-20-20-820 normál tarifás telefonszámunkra.
    Írja meg azt is, kinek, miért küldi a zenét, illetve milyen élmény vagy történet fűződik hozzá.

Kívánságlánc – augusztus 20-án, pénteken 18 órától

Legyen élő műsorunk résztvevője és hallgatója a Duna mindkét partján és itt a Lánchíd Rádióban!



„Jövőre új alkotmányunk lesz”

Kósa: A jelenlegi alaptörvény nem méltó hozzánk
A jelenlegi toldozott-foltozott alkotmány a diktatúra öröksége. Nem méltó hozzánk, jövőre új alkotmánya lesz Magyarországnak – mondta Kósa Lajos polgármester, a Fidesz ügyvezető alelnöke csütörtökön Debrecenben, a Szent István domborműnél tartott augusztus 20-i ünnepségen.

Nem indulhat a választáson Etyek polgármestere?

A csütörtökön hatályba lépett alkotmánymódosításra hivatkozva nem vették nyilvántartásba, így nem indulhat újra az őszi önkormányzati választásokon az etyeki polgármester. A településvezető hétfőn a jelöléséhez szükséges 377 ajánlószelvényt leadta, véleménye szerint azért nem engedik indulni, mert törvénysértéseket tárt fel a községben. A jegyző azt mondja, a jogszabályok szerint jártak el.


Mindenkin segítenek, aki az árvíz miatt bajba került

Már százmilliókat költöttek a karitatív szervezetek az árvíz utáni újjáépítésre a begyűjtött adományokból. A katasztrófavédelem és négy segélyszervezet vezetői csütörtökön egyeztettek arról, hogyan halad a munka. Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató azt mondta, hogy elég lesz a kormány által biztosított támogatás és a felajánlások összege arra, hogy mindenkin segítsenek, aki az árvíz miatt bajba került.


Összefogásra készül a két kárpátaljai magyar szervezet

Ha minden a tervek szerint alakul, rövidesen tárgyalóasztalhoz ül az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetése - adta hírül csütörtökön a Kárpáti Igaz Szó. A cikk szerint az UMDSZ levélben kereste meg a KMKSZ vezetőit, amelyben választási együttműködést szorgalmazott a két mérvadó ukrajnai magyar szervezet között.


Fegyelmi vizsgálat indul az M1-es autópályán meghalt rendőr ügyében


Fegyelmi vizsgálatot és a rendőrségi motorok műszaki felülvizsgálatát rendelte el Hatala József országos rendőrfőkapitány az M1-es autópályán meghalt rendőr ügyében.


Családi tragédia: négy holttestet találtak Ácson (+videó)

Információk szerint a gyerekek nevelőapja volt, aki végezhetett élettársával és a két kisfiúval csütörtök délelőtt a Komárom-Esztergom megyei Ácson. A testvérpár édesapja jelenleg börtönben van, emberölés miatt ítélték el.


Sokan érezték a miskolci földrengést

Számos bejelentés érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra a csütörtök hajnali földrengéssel kapcsolatban. A Richter-skála szerinti 3-as fokozatú földmozgást sokan érezték, de senkit sem kellett kitelepíteni és károkról sem kaptak információt a katasztrófavédelmi szakemberek.


Szanyi Tibor eltévedt Csepelen

Személyesen is besegített a csepeli MSZP ajánlószelvény-gyűjtésébe Szanyi Tibor, a párt országos kampányfőnöke.


Széthúzó szocialisták – kizárás várhat Szanyiékra

Szétesett az MSZP kampánykommunikációja az utóbbi napokban: a párt vezető politikusai egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesznek arról, hogy ki kinek a javára léphet vissza a későbbiekben.


Gyurcsány a szlovák tejet szereti

Felháborította a tejtermelőket Gyurcsány Ferenc egyik legutóbbi blogbejegyzése. A bukott miniszterelnök nyilvánosan foglalt állást a szlovák termékek mellett, mondván: a magyar sokkal drágább.


Veres embere is célkeresztben volt?

A kislétai polgármester, Veres János volt pénzügyminiszter kampányembere, Pénzes Sándor is a halálbrigád célpontjai között szerepelt – értesült a Magyar Nemzet. A romagyilkosságok gyanúsítottjai ráadásul a besenyszögi rablás után még két vadász lakókörnyezetét is feltérképezték, valószínűleg azért, hogy még több fegyvert szerezzenek be.


Elindultak haza a cigányok, Bukarestbe értek az első repülők

Menetrend szerinti járatokon érkeztek Bukarestbe Párizsból és Lyonból a Franciaországot önként elhagyó cigányok első csoportjai csütörtökön. Mintegy 50 illegális tábor felszámolása után a hónap végéig 700 romát küld haza Franciaország.

Furcsa kéréssel fordult hazánk felé Észak-Korea

Fennálló adóssága több mint 90 százalékának elengedésére kérte Észak-Korea Magyarországot - írta csütörtökön a Financial Times weboldala, a budapesti Nemzetgazdasági Minisztériumtól származó információkra hivatkozva. A gazdasági napilap online kiadása szerint ez a világtól elzárt ország pénzügyi nehézségeinek legújabb jele.

Egyre több amerikai hiszi muzulmánnak Obamát

Az amerikaiak "jelentős és növekvő" része gondolja azt, hogy Barack Obama amerikai elnök muzulmán - derült ki egy csütörtökön nyilvánosságra hozott felmérés eredményeiből. A Pew Research Center közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak alig 34 százaléka tudja, hogy Obama keresztény, miközben 18 százalék muzulmánnak hiszi. A többség egyáltalán nem tudja, milyen hitet követ az Egyesült Államok elnöke.

25 megjegyzés :

  1. Az ünnep üdítő színfoltja volt, hogy 8 év után kordonok, rendőri erődemonstráció és rendbontás nélkül lehetett ünnepelni. Az eseményeket beárnyékolja azonban a Jobbikos jelőlt, a Magyar Nemzeti Gárda kapitányának érthetetlen vekzálása.

    VálaszTörlés
  2. Észak-Korea biztosan a régi barátságra hivatkozik.

    VálaszTörlés
  3. Láthatóan a cigányokat jól kiöltöztették, ellátták és repülőn hazaszállították a franciák. Teljesen feleslegesen, mert pár hónap mulva még többen fognak menni.

    VálaszTörlés
  4. A rendőri akció nemcsak érthetetlen, hanem egyenesen értelmetlen volt. Ha demokráciát akarunk játszani, akkor nem lehet az egyiket elvinni azért, mert nem szimpatikus, a másikat meg meg sem keresni, mert őt viszont "toleráljuk". :-S
    Azért ne feledjük, hogy a gárdás vegzatura "Szanyifalván" történt, és ugye a rendőri állományt nem lehet teljes egészében lecserélni. Néha kicsit ellenszegülnek a régi-új Pintér Sándorral szemben.
    Pl. ezért tartották lezárva a hidakat is, amíg csak bírták.

    VálaszTörlés
  5. Hát akkor É-Korea a régi barátaitól kunyeráljon.

    VálaszTörlés
  6. A franciákat én sem féltem. Nemsokára felteszem az egyik kedvenc tanmesémet.

    VálaszTörlés
  7. A rendőrség szisztematikusan összemossa a Magyar Gárdát, az Új Magyar Gárdát és a Magyar Nemzeti Gárdát. Ez nem a rendőrség túlbuzgósága, megfelelni akarása, hanem kizárólag politikai megrendelésre történhet. A háttérben nem mások állnak, mint Orbán és Pintér.

    VálaszTörlés
  8. Pár napja hallottam a TV-ben, hogy minden repülöre ültetett román roma 300,- , a gyermekek 100 eurót kapnak "költöpénznek", valamint EU-s tagállam polgáraiként akár azonnal visszatérhetnek Franciaországba.

    Én Orbán és Pintér asszisztenciája ellenére is nagyon jól tudom, hogy a három - egy. Majdnem, mint a Szentháromság.

    Összemosni sem kell Vona Gábor szívügyét: új neveket kap, ahányszor csak betiltják. Nem kell ide mosópor.

    VálaszTörlés
  9. Ám ha így léptek, lépnének fel a csaló, magukat jó időben felszámoló, hatalmas adósságot hátrahagyó, majd rögvest hasonló vagy néven újjáalakuló vállalkozásokkal szemben, akkor az ország nem itt tartana. A rendőrség azonban mindig is a törvénytisztelő kisembereket egrecirozza. Nem kellene itt forradalomról beszélni, hanem a valóban az embereket életét naponta megkeserítő, megkárosító cselekedeteket felszámolni vagy legalább megkisérelni. A Gárda elleni fellépés nem más, mint pótcselekvés, a Gyurcsány-Bajnai kurzus folytatása. Ennél azonban sokkal többet vártak az emberek. Ha így folytatják a 2/3-ad gyorsan csak történelmi pillanattá változik és elillan a légben. Persze ettől még nyugodtan kitölthetnek 4 vagy akár 8 évet is. Lásd Demszky 20-at töltött ki, mégis dicstelenül távozik. Előbb-utóbb mindenkinek kitellik az ideje és akkor mennie kell.

    VálaszTörlés
  10. Látok némi ellentmondást a dologban, mert egy akármilyen gárdista jelenléte - független attól, hogy sosem követett el élet, vagy vagyon elleni bűncselekményt - letartóztatási rohamot vált ki a hazai rendőrségből,
    addig a franciák inkább hajlandók fizetni a "megélhetésieknek", csak inkább menjenek már!

    VálaszTörlés
  11. Akkor elismered, hogy a "a 2/3-ad.... történelmi pillanat" ?

    A bármiféle gárda megalakulásának veszélye nem abban merül ki, hogy fegyvertelen, jószándékú emberek valamilyen gúnyába bújva jobbraátot gyakorolnak, hanem az, hogy egy párt saját, militáns alakulatot marsíroztat a nyilvánosság elött, melyre ugyan magánterületen készíti föl, de e puszta - látszatra - kicsinységgel alkotmányt sért.
    Már említettem: ilyenre Hitler óta nem volt példa.

    VálaszTörlés
  12. Lári-fári. Ha a nálunk fennen hangoztatott demokratikus jogokba nem fér bele az, hogy az embereknek, akár egyedül vagy csapatot alkotva nincs joguk maguk és vagyonuk megvédésére (és akkor még nem is beszéltem a közvagyonról), akár fegyverrel is, akkor ott nincs demokrácia. Egy tisztességesen működő államnak nincs mit félnie az emberek önszerveződéseitől, akár fegyvereitől, azokat nem gátolni, hanem segíteni kellene. Nálunk baj van a demokrácia felfogással és ezért a rendszerváltó pártok mindegyike felelős, beleértve - sajnos - a FIDESZ-t is, már csak azért is, mert nem mindegy, hogy a megszerzett túlhatalommal mit kezd.

    VálaszTörlés
  13. Csakis és egyedül téged idézlek, halaszb, csak a helyes sorrend éppen a fordítottja:

    1."Nálunk baj van a demokrácia felfogással ."
    2."Egy tisztességesen működő államnak nincs mit félnie az emberek önszerveződéseitől, akár fegyvereitől" - a diktátorok egytöl-egyig ebböl indultak ki.
    3."Lári-fári. Ha a nálunk fennen hangoztatott demokratikus jogokba nem fér bele az, hogy az embereknek, akár egyedül vagy csapatot alkotva nincs joguk maguk és vagyonuk megvédésére (és akkor még nem is beszéltem a közvagyonról), akár fegyverrel is, akkor ott nincs demokrácia. "

    Rakd össze és a fejedhez kapsz egyböl.

    VálaszTörlés
  14. Ez nagyon szemitásan hangzik. Akár Zoltai vagy Horváth is mondhatta volna (lásd pl. a zsidó fesztivál megnyitója). Aztán meg a szokásos vágás, sorrend fordítás (lásd pl. A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindnyájan beleegyeztek én nem ellenzem.").

    VálaszTörlés
  15. "Csakis és egyedül téged idézlek, halaszb"; - írom én.
    "Ez nagyon szemitásan hangzik." - írod te.

    Akor most vegyem olybá, hogy te - zsidó vagy ?

    VálaszTörlés
  16. Látom, olevendulának ezt a lapját is el akarja rontani egy rontó szellem.

    VálaszTörlés
  17. halaszb, sejtettem , hogy valamibe beletenyereltem....:D

    Vezesse utad a Logika.

    VálaszTörlés
  18. Gyengébbek kedvéért: Az a szemitás, aki Magyarországon attól retteg, ami az USA-ban és Izraelben, de más országokban is természetes. Csak emlékezetőül: A világban a legtöbb magánkézben lévő fegyver az USA-ban és Izraelben van. Utóbbiról az is elmondható, hogy ott van a legtöbb félkatonai szervezet is.

    VálaszTörlés
  19. halaszb, fájdalmas csalódást kell okozzak neked: ugyanis NEM rettegek sem otthon, sem itthon, sem sehol. Anélkül, hogy tudnám: mi is az, "ami az USA-ban és Izraelben, de más országokban is természetes. " Mert például az USA-ban annyi minden természetes...fölsorolni is sok lenne...

    Lehet, ha megsúgnád, én elkezdenék rettegni ? Reszkírozz !

    S hogyan jövök én a képbe, pláne, mint szemitás, mert beavattál, "emlékezetőül: A világban a legtöbb magánkézben lévő fegyver az USA-ban és Izraelben van. Utóbbiról az is elmondható, hogy ott van a legtöbb félkatonai szervezet is. "

    Most már engem is kiváncsivá tettél...

    VálaszTörlés
  20. Vaknak vagy aki annak tetteti magát, a világosságot megmutatni nem lehet.

    VálaszTörlés
  21. Nem lehetséges, hogy valami más oka van annak, hogy nem érteni, hogyan függ össze a szemitás - Te Jó Isten, a magyarban ilyen szó nincs is !!! - a magánkézben lévö fegyverek magas számával ?

    Például azért, hogy kevered a szezont a fazonnal, a koxot a box-szal és így tovább ?

    Tán a te fejikédben kéne már egy kicsit szortírozni, szelektálni, kivágni, mi nem odavaló...

    VálaszTörlés
  22. Hier ist zu Ende!
    - Merhogy magyarul csúnyábban hangzana.

    VálaszTörlés
  23. Mégis hogy hangzana magyarul?

    VálaszTörlés