Blogarchívum

2010. augusztus 25., szerda

Hírek - gazdaság

Nemzetközi gigatüntetés készül Brüsszelben

MTI
2010. augusztus 24., 15:31

Nemzetközi óriástüntetést szerveznek a belga szakszervezetek szeptember végére az Európai Unió székhelyén a pénzügyi megszorítások ellen - jelentette a belga sajtó kedden.

A szervezők 60 ezer résztvevővel számolnak, terveik szerint ennek egyharmada külföldi lesz. Azt remélik, hogy valamennyi európai uniós tagországból érkeznek majd delegációk. 

Az uniós intézmények brüsszeli épületeinek körzetét is érintő tüntetésen arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a különböző tagországokban bevezetett megszorító programokat megfelelő szociális intézkedésekkel kell kísérni, illetve a pénzügyi pluszterhek viselésének arányosnak kell lennie minden társadalmi réteg esetében. 

A megmozdulásra szeptember 29-én, az EU-tagországok pénzügyminisztereinek kötetlen napirendű találkozójához időzítve kerül sor.

Bankadó: Merkel teljesen más úton, mint Orbán

Akár a nyereségük hatodát is elvehetné adó formájában a német állam a bankoktól, ha túl kockázatos tranzakciókba kezdenek, a csődbe jutott cégeket pedig feldarabolnák a most elfogadott törvénytervezet szerint. Angela Merkel kormánya kemény intézkedésekkel venné elejét egy újabb banki krízisnek.
>>A teljes cikk olvasása<<

Ősszel (mégis) folytatódhatnak a tárgyalások az IMF-fel

Ősszel folytatódhatnak a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), és megállapodás születhet az esetleges további együttműködésről - erősítette meg a Nemzetgazdasági Minisztérium a korábbi álláspontját a Független Hírügynökségnek.


Nincs szükség új hitelmegállapodásra az IMF-fel

Az IMF-fel őszre tervezett tárgyalásoknak nem célja egy újabb hitelmegállapodás megkötése - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdai közleményében. A szaktárca szerint pusztán az IMF Alapokmánya szerinti szokásos, minden országgal lefolytatatandó gazdaságpolitikai konzultációról van szó. Az NGM kedden arról nyilatkozott, hogy ősszel megállapodás születhet az IMF-fel az esetleges további együttműködésről.

Matolcsy képviseli hazánkat az IMF-ben

A Nemzetközi Valutaalapban (IMF) a Magyarországot képviselő kormányzói posztot a kormányzati struktúra átalakítása miatt - több uniós tagállamban követett gyakorlatnak megfelelően - a jövőben a nemzetgazdasági miniszter tölti be - áll a szaktárca keddi közleményében. A helyettes kormányzói tisztség a továbbiakban a mindenkori jegybankelnököt illeti.


Majdnem háromezer euró a bruttó német átlagkereset

Az elmúlt négy évben majdnem 120 euróval nőtt a bruttó német átlagkereset - írta hétfőn a Bild című német lap internetes oldalán. A DIW (Deutsche Institut für Wirtschaftsforschung) német gazdaságkutató intézet adatai szerint majdnem háromezer eurós (837 ezer forint) bruttó havi bért kapnak a németek. A cég adatai szerint a német dolgozók 31 százaléka gondolja úgy, hogy fizetése igazságtalan.


9 megjegyzés :

  1. Na, de ilyet! Ha nincs szükség az IMF-re, akkor miről tárgyal a kormány velük? Csak nem pénzt akarnak adni az IMF alapba? Ennyit a nagy nemzeti "összefogásról". Már azt is elhazudják, hogy újabb hitelekkel akarják véglegesen eladósítani az ország lakosságát.
    Na, persze a német bankadó azért más, mint a mienk, mert ők nincsenek akkora sz@rban, mint mi. Nekünk egyszerűen nincs mással lehetőségünk legalább részben betömni a költségvetés hatalmas hiányát. És erre jönne még rá az újabb IMF megahitel. Mert a majd évtizedes "minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk" szemlélet keményen így üt vissza. Sajnos ennek is az emberek isszák meg a levét.
    Nálunk már mindennek európai ára van, csak az érte kapott szolgáltatás minősége és az emberek többségének a fizetése van mélyen a német fizetésnek. Úgy negyede/ötöde.

    VálaszTörlés
  2. Szelíd ütköztetések:
    "Na, de ilyet! Ha nincs szükség az IMF-re, akkor miről tárgyal a kormány velük? Csak nem pénzt akarnak adni az IMF alapba? "
    Realitás:
    "az IMF Alapokmánya szerinti szokásos, minden országgal lefolytatatandó gazdaságpolitikai konzultációról van szó. "
    "Már azt is elhazudják, hogy újabb hitelekkel akarják véglegesen eladósítani az ország lakosságát."

    Realitás: "Az IMF-fel őszre tervezett tárgyalásoknak nem célja egy újabb hitelmegállapodás megkötése."

    "Na, persze a német bankadó azért más, mint a mienk, mert ők nincsenek akkora sz@rban, mint mi."

    Realitás: DEhogynem ! Ha tudnád...

    "a majd évtizedes "minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk" szemlélet keményen így üt vissza."

    Realitás:
    "Akár a nyereségük hatodát is elvehetné adó formájában a német állam a bankoktól, ha túl kockázatos tranzakciókba kezdenek, a csődbe jutott cégeket pedig feldarabolnák a most elfogadott törvénytervezet szerint. Angela Merkel kormánya kemény intézkedésekkel venné elejét egy újabb banki krízisnek." Most bele is bukik, miközben az állampolgári fölháborodás ERRE kényszeríti Merkel koalícióját.

    "Nálunk már mindennek európai ára van, csak az érte kapott szolgáltatás minősége és az emberek többségének a fizetése van mélyen a német fizetésnek." Színigaz.

    Ámde:
    "Az elmúlt négy évben majdnem 120 euróval nőtt a bruttó német átlagkereset - írta hétfőn a Bild című német lap internetes oldalán. A DIW (Deutsche Institut für Wirtschaftsforschung) német gazdaságkutató intézet adatai szerint majdnem háromezer eurós (837 ezer forint) bruttó havi bért kapnak a németek. A cég adatai szerint a német dolgozók 31 százaléka gondolja úgy, hogy fizetése igazságtalan."

    Ötmilió német él a létminimum alatt, Merkel családügyi miniszterasszonya chipkártyákat osztogatna gyermekeiknek, tudod, mire ? Napi egy tál meleg ételre...!!! Mint a monoki polgármester teszi !
    A német átlagfizetés a valóságban ezer euró körül mozoghat: a multik profitja - a Hartz IV. szociálesetek jövedelmének átlagával - valóban rózsás statisztikai adat: a németek - a világ egyik leggazdagabb országa, ahol olyan vad kukázás folyik, mint annak a rendje. TÖMEGÉVEL.

    Tehát jól gondold meg, amikor károgni kezdesz.

    VálaszTörlés
  3. Hol élnek egyes emberek. Hát persze, hogy Németországban. De az nem jut el a tudatukig, hogy a német gazdaság ma már erősen növekszik. Ellentétben a miénkkel, amely folyamatosan tovább zsugorodik. (Kérdés, meddig?) Bizony, bármily hihetetlen, nálunk sajnos csak az újabb IMF hiteltől várható némi javulás. Persze, mert a megesett lány is csak nőgyógyászati vizsgálatra megy, nem pedig abortuszra. Valójában egy bankkal két esetben kell tárgyalást folytatni, ha betétet akarunk elhelyezni vagy, ha hitelt akarunk felvenni, esetleg törlesztést átütemezni, ez utóbbit persze szintén tagadják. Nincs ez másképp az IMF esetében sem. Lehet választani.
    Hja, ötmillió német él a létminimum alatt. Nocsak a lakosság 6 %-a. Örülnénk mi ennek, mert nálunk ez legalább 30 %. És milyen létminimum alatt. Abból a létminimumból nálunk úri módon lehetne élni. Majd, ha ráérek fogom sajnálni a németeket.
    Aki meg ilyeneket ir, azt meg szintén, csak le.

    VálaszTörlés
  4. Én fel. Felértékellek, és megállapítom, hogy abba a kényszerképzetbe estél, hogy jobban ismered a német helyzet mai napi állását, mint az itt élö, 82 millió - mondjuk úgy, hogy - helybéli:
    a gazdasági mutatók ugyanúgy néphülyítésre szolgálnak, a médiák által sugalmazva; úgy, mint otthon. A valósakat csak a bennfentesek ismerik. Úgy, mint otthon. A szegénység - valódi szegénység, úgy, mint otthon. a segély - csekély, úgy, mint otthon. 345 euró havonta, relatíve úgy, mint otthon. A harmadik generációs török vendégmunkás-család munkanélküli családfenntartóval az élen jelentösen jobban él a hat gyermek utáni pótlékból, segélyekböl és juttatásokból, mint igahúzó, német embertársa. Úgy, mint nálunk. Pedig még csak nem is német állapolgár. Érted az analógiát ?
    A létminimum pedig ugyanazt jelenti Németországban, mint Magyarországon: hogy hétvégén egy tál meleg étel sem jut a gyermeknek, mert a gyermekintézmények ZÁRVA. Ebben a létminimumban csak a magyar cigányurak, a cigánysor végéröl éreznék magukat kiemelten jó helyzetben, kedves halaszb.

    Ugyan minden relatív, de Németország abszolút értelemben is csúszik lefelelé, eddig - föltartóztathatatlanul. S ha ö, akkor a többi európai állam meg pláne.

    VálaszTörlés
  5. Én a magyarjaimért aggódom. Együttérzésem határokat nem ismer.

    VálaszTörlés
  6. Egy 1986-körül tartott EXPO-n - illetve akkor még BNV volt, osztogattak egy prospektust a NYUGAT-német jövedelmi viszonyokat összehasonlítva a szocilista blokkéval.
    Nem emlékszem már rá tételesen, de egyet megjegyeztem. AKKOR egy átlag órabérért az NSZK-ban 1 kg bélszínt lehetett venni.
    Ma nem tudom, de az ÁTLAG-bér mindenképpen magasabb.
    Ettől még nyilván vannak kukázók is "dögivel", ami az átlagszámításban azt jelentheti, hogy vannak, akik kilóra meg tudnák venni egy "apró klán"-t.

    VálaszTörlés
  7. Minden megállapításod áll, Ólevendula. Egyet kell csak kiigazítsak: ma egy átlag órabérért jó, ha negyed kiló bélszínt vásárolhatsz. De vannak más árucikkek, amelyek viszont hihetetlenül olcsóbbak lettek, akár pár esztendö alatt, a néhai NÉMET vételárukhoz képest !

    A többmillió munkanélküli - segélyböl él, köztudottan. Százezrével "öltenek" hátizsákot, arcukat vállalva egész városrészek szemeteskosarait túrják át egy pillanat alatt, szakértö szemekkel és kezekkel, hiszen évek óta nagy rutinra tettek szert; nem annyira élelmiszerért, mint inkább eldobott müanyag flakonokért, visszaváltáskor ugyanis a literesért 25 eurocent jár; meg üres, eldobott üvegekért. E jövedelemkiegészítés nélkül - éheznének.

    Azoknak a száma, akik az Apró-clan-t kilóra, szivarzsebböl megvehetnék,éppen ennek fejében és következményeként nyilvánvalóan nö: egy leköszönö német menedzser hatvan millét visz haza az asszonynak, végkielégítésképpen.
    Nem forintban.

    VálaszTörlés
  8. "nem annyira élelmiszerért, mint inkább eldobott müanyag flakonokért, visszaváltáskor ugyanis a literesért 25 eurocent jár; meg üres, eldobott üvegekért. E jövedelemkiegészítés nélkül - éheznének."
    - Már ez is majdnem globálisan egyforma - leszámítva azt, hogy a multiáruházak 5 db flakonért, vagy sörösdobozért ígértek 5 forintot - de már nincs kedvük visszavenni.
    **********************
    Egy elmélet szerint a Föld túlnépesedése miatt ritkítani kell a lakosságot, különösen az "élhető" helyeken, mert arra a "fizetőképes keresletnek" van szüksége. :-((

    VálaszTörlés