Blogarchívum

2010. július 25., vasárnap

Műsorajánló - Hírek röviden

DÉLELŐTTI KALAUZ: 2010. július 26-án, 9.10-11.55-ig - Műsorajánló

>>ONLINE HALLGATÁS<<

  • A legrendesebb fogyasztók már a csekk megérkezése előtt besétálnak az ügyfélszolgálatra és fizetnek, illetve már csak fizettek, ugyanis az egyik távközlési vállalat a számla rendezésének ezt a személyes módját megszüntette.

  • Ennél sokkal bosszantóbb, ha a szolgáltatás lemondását is megbonyolítják, és hetekbe telik mire meg tudunk szabadulni nemkívánt szolgáltatónktól. Önnek is gyűlt már meg a baja a távközlési cégekkel? Milyen tapasztalatai vannak az ügyintézés terén?

  • Biztonsági öveket bekapcsolni! A hétfői kalauz leteszteli, kitől kell tartanunk a forgalomban. A férfiak erőszakosak és száguldoznak, a női sofőrök meg totyognak és bizonytalanok. Biztos ön is ismeri a sztereotípiákat, de egyet is ért velük? Volt már halálfélelme az anyósülésen? Ki az aki mellett akár aludni is mer? Ön szerint van különbség egy fizikai munkás és egy filozófus vezetési stílusa között?

  • Szombattól a 4-es 6-os villamosvonal egy szakaszán pótlóbuszok szállítják az utasokat.

    Hétfőn, az első munkanapon kíváncsiak leszünk, hogy a megállókban várakozók tudnak-e tájékozódni a kihelyezett információs táblák alapján. Vajon a szöveges, vagy a piktogramos módszer a célravezetőbb?

Műsorvezető: Németh Szilvia
Szerkesztő: Back Réka

Elérhetőségeink:
Telefonszámunk: +36-1-81-48-755
SMS-számunk: +36-30-749-6720
E-mail címünk: kalauz@lanchidradio.hu


(A címekre kattintva tovább olvasható.)

>>Illúzió csupán az ellenzéki siker az önkormányzati voksoláson?<<

Többen az országgyűlési választás visszavágójának tartják az önkormányzati voksolást, mivel csak pár hónappal követik a parlamenti megmérettetést. Az eddigi öt önkormányzati választáson csupán kétszer tudott az ellenzék revánsot venni a tavaszi nyertesen, és vélhetően az idei megmérettetés sem megy majd szembe ezzel a tendenciával ...

Jeszenszky: Pontatlan és igazságtalan a Washington Post cikke

Pontatlannak és igazságtalannak nevezte a Washington Post szerkesztőségi cikkét Jeszenszky Géza. A liberális lap korábban azt írta az új Orbán-kormányról, hogy a sovinizmus felé hajlik, és ezért elszigetelődhet nyugaton.

A volt nagykövet a Washington Post online változatában leközölt válasz-cikkében azt írja: a szerző felületesen ismeri Magyarországot és a Fideszt. Jeszenszky felhívta a figyelmet, hogy – a lap állításával ellentétben -–2002-ben Orbán Viktor nem szolgálta ki a szélsőjobb-oldalt, hanem sikeresen szembeszállt vele.

(hírTV)

A büntetőeljárás módosításával gyorsítanák a bíróságok munkáját

Gyorsítana a bírósági eljárásokon Baka András. A Legfelsőbb Bíróság elnöke – a többi között – a büntetőeljárás átfogó módosításával és a harmadfokú eljárás megszüntetésével tenné hatékonyabbá a bírói eljárásokat.

A javaslat értelmében a jövőben lehetőség lenne a pert szándékosan elhúzó ügyvédek kizárására, illetve megszüntetnék a peranyag-felolvasási kötelezettséget, amely gyakran napokig is eltarthat. A bírói javaslat változtatna számos illetékességi és hatásköri szabályon is, hogy csökkenjen a bíróságok aránytalan terhelése.

(hírTV)

Hazánkkal akar példát statuálni az EU és az IMF?

Kettős mércét alkalmaz az EU és az IMF Magyarországgal kapcsolatban – írja véleményrovatában az osztrák Der Standard.

A cikk szerint a két szervezet további megszorításokat akart a magyarokra erőltetni és amikor a kormány ellenállt, kivonultak. Emiatt zuhanni kezdett a forint árfolyama, ami újabb problémákat teremt Magyarországnak.

Az EU és az IMF célja a cikk szerint az, hogy példát statuáljanak a megszorításokra kevésbé hajlandó görögök és portugálok előtt, holott nálunk már évekkel ezelőtt elkezdődtek a megszorítások.

(hírTV)

Enged az IMF Romániának

Enged a román kormánynak az IMF: az eredetileg tervezett 3,6 százalék helyett 6, százalék lehet az államháztartási hiány.

A Nemzetközi Valutaalap azért hagyta a költségvetési szigor enyhítését, mert a kormány 25 százalékkal csökkentette a közalkalmazotti fizetéseket, és 5 százalékkal emelte az áfát. A megszorítások után az IMF a Romániának járó kölcsön következő, 900 millió dolláros részletét át is utalta az országnak.
(hírTV)

>>Athénba tart az IMF és az EU küldöttsége<<

Az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakemberei hétfőn a görög fővárosba utaznak, hogy felülvizsgálják, mennyire volt hatásos a kormány megszorító csomagja. Legutóbb júniusban vizsgálta küldöttség a balkáni állam költségvetésének helyzetét.

A szocialista kormány kénytelen volt drákói szigorúságú megszorításokat bevezetni, miután rekordmagasságba szökött a hiány, és államcsőd fenyegette az országot. Az Unió és az IMF három évre 110 milliárd eurós hitelkeretet hagyott jóvá Athénnek. A küldöttség két héten át vizsgálódik majd Görögországban.
Servaas Deroose uniós küldött úgy vélte, hogy a megszorítások miatt az elkövetkező hónapokban négy százalékkal is csökkenhet a görög GDP ...

Bejegyezték a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaságot

Bejegyezte a pozsonyi belügyminisztérium a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaságot (SZMKT) - tájékoztatta a Független Hírügynökséget vasárnap Rajkovics Péter, a társaság egyik alapító tagja.

A dunaszerdahelyi székhelyű egyesület június 30-i hatállyal jött létre. Megalakítását 2009 őszén határozták el szlovákiai magyar közgazdászok. Céljuk olyan társaság működtetése, amely a nagy szakmai tekintélynek örvendő Magyar Közgazdasági Társaság partnerszervezete lenne, és a Romániai Magyar Közgazdász Társaság mintájára épülne fel - kamatoztatva az erdélyiek húszéves tapasztalatait.
A kezdeményezők úgy vélik, a rendszerváltozást követő húsz évben a szlovákiai magyar közgazdászszakma annyira kiszélesedett, hogy egy ilyen társaság létrehozása nemcsak a szakmai összefogást, hanem az utánpótlás támogatását, a térségbeli magyar-magyar gazdasági együttműködést is elősegítheti.
Pogány Erzsébet, a szlovákiai Szövetség a Közös Célokért igazgatója tavaly november 14-én Komáromban, a Harsányi János Szakkollégium által rendezett V. Szlovákiai Magyar Fiatal Közgazdász-találkozón jelentette be az alapítás szándékát. Idén május 27-én pedig egy somorjai régiófejlesztési konferencia keretében létre is jött a társaság, és eddig ötven szakember érdeklődött a munkája iránt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Rajkovics.
(FH)

>>Az ORFK is felfigyelt az autóvadász szervezet tevékenységére<<

10 év alatt több, mint 2600 lopott autót talált meg az autóvadász civil gépjármű-felderítési egység. A segítségükkel felkutatott járművek összértéke meghaladja a hatmilliárd forintot.

A szervezet tevékenységére az ORFK is felfigyelt; a csapat vezetője, Sánta László áprilistól az ORFK állományát erősíti. Az autóvadászok fennállásuk 10 éves évfordulóján speciálisan felszerelt járművet kaptak, amellyel reményeik szerint eredményesebben üldözhetik a tolvajokat. ...

>>Katasztrófa a Mexikói-öbölben: távozik a BP vezérigazgatója<<

Napokon belül távozik posztjáról a Mexikói-öbölben történt környezeti katasztrófa miatt bajba került BP vezérigazgatója - közölte szombaton a Sunday Telegraph. A brit lap szerint Tony Hayward, aki a bírálatok első számú célpontja volt, az előtt távozik, hogy a brit energetikai óriáscég bejelenti első féléves eredményeit.

Hayward lemondását sokan követelték már régóta. Napokkal ezelőtt már megjelentek olyan sajtóhírek, amelyek szerint immár eldöntött tény, hogy ez meg is történik rövidesen, mert a cég beáldozza őt, hogy valamelyest helyreállítsa alaposan megtépázott tekintélyét.

A Sunday Telegraph közlése szerint vita van az igazgatótanácsban Hayward végkielégítéséről. A brit lap úgy értesült, hogy a máskor várható összeg töredékét, talán valamivel több mint egymillió fontot kap Hayward, aki a BP közleménye szerint "élvezi az igazgatótanács, illetve a felső vezetés támogatását" ...

1 megjegyzés :

  1. Ismételjünk egy picit: Mit mondott Orbán Viktor tavaly ?

    Hogy a FIDESZ-töl jobbra Magyarországon nincs párt.

    Jeszenszky már jóval elöbb állítja - ugyanezt:

    "Jeszenszky felhívta a figyelmet, hogy – a lap állításával ellentétben -–2002-ben Orbán Viktor nem szolgálta ki a szélsőjobb-oldalt, hanem sikeresen szembeszállt vele. "

    Kétharmad.

    VálaszTörlés