Blogarchívum

2010. július 30., péntek

Műsorajánló - Hírek röviden


Lánchíd Rádió FM 100.3

ZÖLDGÖMB – Péntek 22.05-22.55 Ismétlés

Tegnap menesztette Pintér Istvánt, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vezetőjét Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára. A tíz felügyelőségi igazgatóból összesen nyolcnak kell távoznia a posztjáról, csak a debreceni és a nyíregyházi hatósági vezető maradhat a helyén.

Elutasították a metrókocsik típusengedélyét (+videó)


A Nemzeti Közlekedési Hatóság nem adta ki a típusengedélyt a francia gyártmányú Alstom metrószerelvényre, amelyből a BKV összesen 37 darabot rendelt meg. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint elkerülhetetlenné vált a 2-es és a 4-es metróra szállítandó járművekre vonatkozó szerződések felbontása. Tarlós István szerint még ősszel ki kell írni egy új tendert metrókocsi-beszerzésre, ha nem akarjuk elveszíteni az uniós támogatást.
Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!

Kapcsolódó cikkek



Újabb, a Gyurcsány- és Bajnai-kormányt érintő ügyekben indul vizsgálat (+videó)

A sanghaji világkiállítás után három másik ügyben is a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalhoz fordul Papcsák Ferenc kormánybiztos: a sukorói beruházás koncesszióját, az Omninvest Kft. és az állam közötti szerződéseket valamint a Moszkvai Kereskedelmi Képviselet épületének eladását is vizsgáltatná.

Tekinste meg a Hír Televízió felvételét!

Papcsák Ferenc szerint azért van szükség Kehi-vizsgálatra a négy ügyben, mert azok Gyurcsány Ferenc, majd Bajnai Gordon kormányát közvetlenül érintették, mindegyikben kormánydöntés született, amely az érintett szerződések alapját képezte. Nemzetközi szál is van valamennyi ügyben,...
Tovább>>

Visszahívták a villamos művek vezérigazgatóját


Baji Csaba váltja Mártha Imrét a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) élén – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. pénteken. A július 30-i rendkívüli közgyűlésen visszahívták az eddigi igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat is, és új tagokat választottak.

Baji Csabát választották vezérigazgatónak az MVM Zrt.-nél. A 46 éves közgazdász eddig is az energetikai szektorban dolgozott, korábban a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója volt és az MVM igazgatóságában is tevékenykedett. Most egy áram- és gázkereskedő gazdasági társaság elnök-vezérigazgatói posztjáról érkezik a vállalathoz.



(Erdély.ma)


Bűnvádi eljárást indítanának Tőkés László ellen

Horea Uioreanu liberális párti képviselő úgy gondolja, hogy Tőkés Lászlónak, az Európai Parlament alelnökének hétvégi kijelentései a Székelyföld autonómiájával kapcsolatban, hazaárulásnak minősülnek. A liberális politikus szerint Tőkés László nemcsak az Alkotmány előírásait sérti meg, amikor a Székelyföld autonómiájáról beszél, hanem vét a Büntető törvénykönyv cikkelye ellen is, amely szerint alkotmányellenes tettnek minősül az ország integritásának, oszthatatlanságának, szuverenitásának, egységességének a megváltoztatására tett törvénytelen kísérlet, ez 5-től 15 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható.

Tőkés László, az EP alelnöke, szombaton Tusnádfürdőn, a Tusványosi Szabadegyetemen elmondta, a román nacionalisták tévednek, amikor azt hiszik, a magyarok el akarják szakítani Erdélyt, a magyarok tiszteletben tartják Románia szuverenitását, de rendezni kívánják saját ügyeiket. – Erdélynek egy olyanfajta önállóságát tudjuk elképzelni, mint mondjuk Moldova vagy Havasalföld önállósága, egy aszimmetrikus regionalizmus szellemében, de el tudjuk képzelni a közigazgatási önállóságát mondjuk Bánságnak és Dobrogeanak is. Székelyföld területi autonómiáját is ebben a keretben gondoljuk el.(...) Románia szuverenitásának ezer százalékos tiszteletben tartása mellett szeretnénk, ha mi magyarok nagyobb beleszólást nyernénk saját ügyeinkbe, ez egy demokratikus önrendelkezési jog Európa minden népe számára. Erre tart igényt a magyarság is – mondta Tőkés László a Közép Európa – Európa közepe? címet viselő szombati előadásán.

Paprika Rádió

Tőkés: Szükség van egy új pártra


Tőkés László szerint ki kell alakítani a Kárpát-medencei magyar nemzeti együttműködés, s ennek egy ágaként a romániai magyar nemzeti együttműködés rendszerét.

Ha ehhez szükség van egy új pártra, vagy új választási közszereplőre Romániában, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kész elmenni addig – mondta az MTI-nek Nagyváradon Tőkés László.

Hozzátette: szervezetük erről egyeztet a RMDSZ, az MPP és az összes romániai magyar közszereplővel.

Ugyanakkor „az EMNT vállalja azt a felelősséget, hogy a Fidesz partnereként meghatározó szerepet játsszon a romániai magyar politika alakításában" – közölte Tőkés László.

A 2012-ben esedékes romániai országos választásokra utalva Tőkés László kifejtette: plurális magyar egységre, a magyar pártok és civil szervezetek együttműködésére van szükség a romániai magyar demokratikus fejlődés érdekében.

A pártosodás nem cél, de ha az MPP nem tudja betölteni nemzetpolitikai hivatását, az alternatíva szerepét, akkor – többek véleménye szerint – az EMNT-nek hozzá kell járulnia egy új politikai párt létrehozásához. Erről már folynak az egyeztetések – mondta a politikus.

Tőkés László pénteki nagyváradi sajtótájékoztatóján beszámolt arról is, hogy éles támadások érték a székely autonómia kapcsán Tusnádfürdőn kifejtett álláspontja miatt. A román szociáldemokrata párt bűnvádi feljelentést tett ellene, a Konzervatív Párt (PC) elnöke pedig levélben fordult az Európai Parlament elnökéhez az ügyben.

Tőkés László ennek kapcsán megismételte: amennyiben Koszovót megilleti a függetlenség, Székelyföldet is megilleti az autonómia. Amennyiben Katalóniában másfélmillió ember tüntethet az autonómiáért, szükség esetén miért ne fordulhatnának e demokratikus joghoz Székelyföld érdekében is? – tette fel a kérdést az EP alelnöke.

Ugyanakkor türelemre intett, hozzátéve, hogy „addig kell mondani, ameddig eljutunk a demokratikus párbeszédig, a békés rendezésig". „Mi mindig békés eszközökkel küzdöttünk a jogainkért" – tette hozzá.

MTI

Tolerancia-díjat kapott Gyurcsány Ferenc


Idén első alkalommal osztották ki a Tolerancia-díjakat, amit Amanda Elstak transzszexuális műsorvezető hívott életre.

„A rendezvény célja díjazni a hazai élet ismert embereit toleranciájukért, a kisebbségek, a másság támogatásáért és elfogadásáért" – mondta a Napi Ásznak Amanda, az elismerés megálmodója.

A díjazottak között volt többek között Gyurcsány Ferenc, Mary Zsuzsi, Marlon Xtravaganza, Bódy Magdi, Sárközi Anita és Szecsődi Karcsi is.

Hír24.hu, Napi Ász

7 megjegyzés :

  1. ...S hol marad Kocsis István... ?

    "Baji Csaba váltja Mártha Imrét a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) élén – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. pénteken. A július 30-i rendkívüli közgyűlésen visszahívták az eddigi igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat is, és új tagokat választottak.

    Baji Csabát választották vezérigazgatónak az MVM Zrt.-nél. A 46 éves közgazdász eddig is az energetikai szektorban dolgozott, korábban a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója volt és az MVM igazgatóságában is tevékenykedett. Most egy áram- és gázkereskedő gazdasági társaság elnök-vezérigazgatói posztjáról érkezik a vállalathoz."

    Ugyanis ö, Kocsis is volt vezérigazgatója a Paksi Atomerömü-nek, de meg a Magyar Villamos Müvek-nek is, most a BKV élén eszi a fene, pöffeszkedik a leányfalui Pekár-villában, igaz, mára óvatosabban: eladásra kínálva...most majd neki kéne gázzal kereskedni, mert gáz - van.

    VálaszTörlés
  2. Ajánlhatnám Marlon Xtravaganzát a következő szoclib kurzus miniszterelnökjelöltjének?? :D

    VálaszTörlés
  3. Életemben nem hallottam erröl a Miss-röl: utána eredtem, a Google-n s azon kaptam magam, hogy amint tanulmányozni kezdtem nagyszerüségét, a galapagosi, már idösödésnek induló, éppen jóllakott, vértöl csöpögö szájú, háromméteres sárkánygyíkok képe merült föl bennem.

    Ha jelölteti magát, 2014-töl garantáltan miniszterelnök válik belöle. S nyomban mehet is vele az egész kurzus - Galapagos-ra.

    A sárkánygyíkok politikai érzékenysége mindig is híres volt.

    VálaszTörlés
  4. Vizügyi fronton ideje volt már rendet tenni.
    Az Alstom metró még nem lefutott ügy. A megrendelő "rohanhat" a már kifizetett milliárdjai után. Kérdés, vissza tudja-e szerezni? Jogilag nem tiszta az ügy. Még az is kiderülhet, hogy a megrendelő (is) hibázott. Aztán itt van az EU támogatás teljesítési határideje is. A végén még örülhetünk, ha a 4-es vonalra meglesz az új jármű.

    VálaszTörlés
  5. Ennél már csak XXL-travagancia lehetne rosszabb. Brrrr....

    VálaszTörlés
  6. Most olvasom, az Alstom-szerzödés mégis érvényesülhet - a kocsikon történö apró változtatások árán...

    VálaszTörlés
  7. Megy az alkudozás.
    Azt is mondták már, hogy a fékrendszert tekintve a magyar szabvány szigorúbb, mint a többi államé és különben is (figyelem!) más államokban is inkább a szabványt módosították az Alstom-kocsikhoz. :-S

    VálaszTörlés