Blogarchívum

2010. május 11., kedd

Kuruc info: Sólyom elutasította egy székely állampolgársági kérelmét -

- olvasóink segítségét kérjük


A "magyar" hatalomnak nem volt eléggé magyar

Sólyom László köztársasági elnök nemrégiben elutasította egy háromszéki, tősgyökeres székely nő állampolgársági kérelmét. A magyarságában megsértett asszony, miután a felülvizsgálati kérelmére a Köztársasági Elnöki Hivataltól ismét egy semmitmondó, a nemzetietlen döntés tényét a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalra hárító választ kapott, szomorú történetével szerkesztőségünkhöz fordult.


A több mint két esztendeje életvitelszerűen, magyar állampolgárral, a Magyar Köztársaság területén kötött házasságban Budapesten élő asszony a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak két évvel ezelőtt benyújtott honosítási kérelméhez csatolt okmányokkal egyértelműen bizonyította, hogy az összes felmenője háromszéki székely-magyar, apai ágról mikóújfalusi, az anyairól zágoni. Szülőföldjén, Erdélyben magyar tannyelvű középiskolában, magyar nyelven tett érettségi vizsgát, a szülei Észak-Erdély 1940-es visszatértekor négy esztendőn keresztül magyar állampolgárok voltak. Nagyszülei Trianon előtt magyar állampolgárként éltek s haltak.

- Nem lopni, csalni, vagy fölvásárolni jöttem Magyarországra, hanem házasságot kötni abban az országban, amelyet a családom tagjaival egyetemben mindig is hazámnak tekintettem, tekintettünk – írja szerkesztőségünknek a Sólyom László köztársasági elnök, Burján Istvánné, a Bevándorlási Hivatal főosztályvezető-helyettese és Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter által, hármójuk közös akaratával elutasított hölgy.

A háromszéki diplomás magyar asszony az egész eljárásban azt tartja legelkeserítőbbnek (mi más jelzőket is tudnánk alkalmazni), hogy az elutasító döntés felülvizsgálatát kérő levelére válaszolva Sólyom László hivatala és Burján Istvánné, a Bevándorlási Hivatal főosztályvezető-helyettese, valamint később, az iratokba való betekintés folyamán a Bevándorlási Hivatal egy másik alkalmazottja kölcsönösen egymásra hárították a magyarellenes, lelketlen döntés meghozatalát.

Kezdetben magát az elutasítás indokát sem voltak hajlandók közölni, de végül a Köztársasági Elnöki Hivatal válaszából kiderült, hogy egyetlen egy pontba kötöttek bele, abba, hogy az asszonynak a Magyar Köztársaság területén nincs állandó, huzamos munkahelye, s ezért „megélhetése Magyarországon nem biztosított”. Ami persze nem igaz, mert a Bevándorlási Hivatalnak okmányokkal bizonyította, hogy komolyabb összegű takarékbetétkönyvekkel, valamint legalább négy-öt lakóingatlannal is rendelkezik Magyarországon és Erdélyben.

- Úgy látszik, a magyar állampolgárságot elnyert Joáv Blumnak, a sukorói felvásárlónak, a vele hasonszőrűeknek és Fekete Pákónak nagyobb megbecsülés és tisztelet jár Magyarországon, mint nekem, akinek magyar létemre jussom van erre a megcsonkított hazára – írja a székely asszony, majd hozzáteszi: A Bevándorlási Hivatal vezetőiben és az igazságügyi- és rendészeti miniszterben nem csalódtam, hiszen őket az elmúlt nyolc esztendő nemzetrontó, a határon túli magyarok ellen uszító hatalom nevezte ki. De Sólyom Lászlóban igen.

A szerkesztőségünkhöz fordult székely asszonynak a több mint kétéves ittléte folyamán háromszor is sikerült hosszabb-rövidebb időre elhelyezkednie, de munkahelye az ismert gazdasági körülmények miatt mindig megszűnt. Szülőföldjén korábban 25 esztendeig dolgozott ugyanazon munkahelyen. Az álláskeresést egyébként az is megnehezíti, hogy személyazonosságának igazolásakor a román útlevél láttán néha megjegyzik: „Ja, román?”

Úgy néz ki, egyhamar a most megalakuló Országgyűlésnek sem az lesz a legfőbb gondja, hogy teljes jogú állampolgárságot adjon a határon túli magyaroknak. Ezért olvasóinkat arra kérjük - elsősorban az erdélyi származásúakat -, hogy akinek lehetősége van rá, szerezzen, vagy biztosítson állást a székely asszonynak. Csupán dolgozni szeretne, azért, hogy a jelenlegi törvények elvárásainak maradéktalanul eleget téve megkaphassa a magyar állampolgárságot.

A Magyarországon rendezett körülmények között élő, 47 éves, diplomás, számítógépes ismeretekkel rendelkező, szorgalmas asszony adminisztrációs, ügyfélszolgálati vagy egyéb irodai munkát keres Budapesten.

Értesítés: gborgnes3kukacgmail.com.
(Kuruc.info)

63 megjegyzés :

  1. "a Köztársasági Elnöki Hivatal válaszából kiderült, hogy egyetlen egy pontba kötöttek bele, abba, hogy az asszonynak a Magyar Köztársaság területén nincs állandó, huzamos munkahelye, s ezért „megélhetése Magyarországon nem biztosított”. Ami persze nem igaz, mert a Bevándorlási Hivatalnak okmányokkal bizonyította, hogy komolyabb összegű takarékbetétkönyvekkel, valamint legalább négy-öt lakóingatlannal is rendelkezik Magyarországon és Erdélyben. "

    Hm...
    Ha jól meggondolom, ezen az alapon közel 1 millió magyartól kéne megvonni az állampolgárságot, mert amellett, hogy nincs munkájuk és megélhetésük nem biztosított, egyetlen ingatlanjuk sincs. :-((

    VálaszTörlés
  2. Vajon a négy-öt lakóingatlannal rendelkező asszony miért akart mindenáron 2 év ittartózkodás után állampolgárságot nyerni? Tudtommal minimum 5 éves ittartózkodás kell az állampolgárság elnyeréséhez. Jónéhány erdélyi ismerősöm kivárta ezt az 5 évet, itt helyezkedtek el, kezdtek építkezni stb. stb. Valami nagyon fals ebben az írásban - még nem tudom igazából mi is.
    S hogy Joav Blum állampolgárságot kapott, azt mondjuk nem említeném egy lapon ezzel a hölggyel, ez a volt kormány érdeme....

    VálaszTörlés
  3. Pont ez a kérdés vetődött fel bennem....

    Általában nagyon alapos oka kell legyen egy ilyen soronkívüli kérelemnek....

    VálaszTörlés
  4. Talán azért utasította el Sólyom a kérelmet, mert tudja, úgyis megkapják a kettős állampolgárságot hamarost az erdélyiek az új kormány intézkedései nyomán. Azt a kis időt pedig akár guggolva is kibírhatja a szóban forgó hölgy...

    VálaszTörlés
  5. Én már semmiben sem bízok ami a kuructól jön, a cím is teljesen tendenciózus, félrevezető....

    VálaszTörlés
  6. Sólyomról eddig is ismert volt, hogy kicsoda-micsoda. A FIDESZ 2005-ben csak azért támogatta a megválasztását, mert Szili Katalint nem akarta ebben a pozicióban látni. Önállóan jelőlni viszont, pl. Schmitt Pált, a mérsékelt liberális értelmiség kiválasztottjával szemben - a kudarctól félve - nem mert. Kérdés, hogy most a 2/3-ad birtokában megteszi-e?

    VálaszTörlés
  7. Nem tudom ugyan pontosan, hogy 2 vagy 5 év ittartózkodás kell-e hivatalosan, de általában két év után szokták beadni a kérelmet. Hogy mitől minősítitek ezt sürgősséginek azt nem is értem. Nem kell ám ennyire fosni az erdélyiektől, mert vannak ám közöttük Fidesz szavazók is. Ezt egy rosszindulatú károgásnak látom, amit itt műveltek. Miért nem károgtok a három hónapos eljáráson, amiben a magyarul nem is beszélő izraeli állampolgárok részesülnek tömegesen?

    VálaszTörlés
  8. Sajátságos, amint valaki nem ismeri ki magát az erdélyi magyar állampolgársági kérelme kritériumában sem, miszerint "Nem tudom ugyan pontosan, hogy 2 vagy 5 év ittartózkodás kell-e", de tuttira állítja, hogy nincs károgás "a három hónapos eljáráson, amiben a magyarul nem is beszélő izraeli állampolgárok részesülnek tömegesen?"

    Mit nem adnék, ha ÉN e témát tökéletesen átlátnám...

    VálaszTörlés
  9. Erre a szófosásra a delete lenne a megfelelő.

    VálaszTörlés
  10. Tamás neked elgurult a gyógyszered, vagy mi a túró történt veled? Minősíthetetlen stílusban szólsz hozzá olyasmihez, ami ráadásul nem is igaz. Mindannyian egyetértünk a kettős állampolgárság intézményével, sőt én személy szerint szavazati jogot is adnék az erdélyieknek. Mindaz, amit fent írtunk feltételes módban hangzott el. Kollégáim vannak Erdélyből, akik két év után hiába adták be állampolgársági kérelmüket, a bevándorlási hivatalban minimum 5 év itt tartózkodásban határozták meg azt, hogy egyáltalán befogadják a kérelmet és foglalkozzanak vele. Nem rosszindulatból írtam ezt, hanem tapasztalatból és Sólyomra vonatkoztatva is feltételes módban. Te mindezt károgásnak minősíted és fosásnak. Normális vagy Te még? Vagy elszállt az a kevés agyad is a gárdában?

    VálaszTörlés
  11. Felháborító, hogy egyáltalán beszédtéma még napjainkban is: kell-e, lehet-e állampolgárságot adni azoknak a magyar embereknek, - legyenek azok a Kárpát-haza bármely részén élők-, akik SOHA ÉLETÜKBEN NEM MONDTAK LE AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGUKRÓL.
    Nem mondtak le, a legnehezebb körülmények között is meg tudtak maradni magyarnak. És nem hagyták el a szülőföldjüket SEMMI VÉSZEN ÁT.

    Kitüntetést érdemelnének, és evidens módon az állampolgárságot.

    (Ma már mindenki jön-megy a világban, egyáltalán semmi újság nincs abban, hogy ki-hol telepszik le, szerintem...)

    Engem az érdekelne inkább: 20 évvel a rendszerváltás óta MIÉRT NEM KAPTÁK MÉG MEG AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT.
    Talán ezen kellene és kellene egy kicsit elgondolkodni mindenkinek.

    VálaszTörlés
  12. "az asszonynak a Magyar Köztársaság területén nincs állandó, huzamos munkahelye, s ezért „megélhetése Magyarországon nem biztosított”.

    Nagyszerű! Ennyi erővel akár ki is toloncolhatnák a fél országot. Kezdhetnék mondjuk mindjárt velem: nincs sem állandó, sem semmilyen munkahelyem, ennélfogva az államnak nyilvánvalóan csak púp vagyok a hátán.
    Tudok jobbat: minek él az ilyen? Falhoz kellene bennünket állítani, azt hajrá, jöjjenek azok, akik megérdemlik, hogy itt éljenek.Elsőnek mindjárt a kis kínai árusok. Azoknak van munkahelye.


    - Úgy látszik, a magyar állampolgárságot elnyert Joáv Blumnak, a sukorói felvásárlónak, a vele hasonszőrűeknek és Fekete Pákónak nagyobb megbecsülés és tisztelet jár Magyarországon, mint nekem, akinek magyar létemre jussom van erre a megcsonkított hazára – írja a székely asszony,

    Nem baj, ezeknek nyilván van állása is, meg pénze is.

    VálaszTörlés
  13. A Határontúliak nem csak hogy nem mondtak le soha, soha, soha állampolgárságukról, AZT el sem vették tölük.

    NINCS mit VISSZAADNI.

    Kitölteni a magyar okmányaikat és ennyi !

    Fogjátok látni, milyen egyszerüen megy.

    VálaszTörlés
  14. Eddig miért nem láthattuk/láthatták?

    VálaszTörlés
  15. "Csitt, mert meghallják....."

    Én is attól tartok, hogy adtam egy jó tippet. :-S

    VálaszTörlés
  16. Jó a "hallásod", Anyusch.
    Nekem is tendenciózusnak tűnt valahogy, noha van igazságtartalma, mert a magyarok sokkal nehezebben kapják meg az állampolgárságot, mint mondjuk a berberek...
    A kínaiak is símán átmennek az állampolgársági vizsgán, noha igen nehezen tudják kibetűzni a nyilatkozatot is... :-S

    Én is az email címen tűnődtem el. Vajon, kihez megy a levél?
    Aztán meg, ennyi ingatlan birtokában menjen el mosogatni az, akinek hét anyja volt.
    Egyet bérbe adnék, és kész.

    "Hánemtom".

    Ja...?! Nem a 7 anyából, hanem a 4-5 ingatlanból adnék bérbe egyet.

    VálaszTörlés
  17. A kettős állampolgárságtól éppen azért féltek a szoclibék, mert megváltoztathatná a szavazati arányt. Meg is mondták.
    Viszont most már úgy is mindegy nekik.

    VálaszTörlés
  18. Ne aggódj az egészségemért, nem igénylem... Mellesleg ti is csak találgattatok az évek tekintetében, bár most sem vagyok meggyőzve. A károgás az károgás, a rosszindulat pedig rosszindulat. Amúgy is hitetlen vagyok már jó ideje, amikor valaki fényezi magát. A hangsúlyt ez után is a gyors eljárásokra fektetném, amit Csengele egészített ki a kínaiakkal. És már gárdista sem vagyok.

    VálaszTörlés
  19. A vegytiszta rosszindulat ennek a cikknek a címe, csak képtelenek vagytok felfogni....

    VálaszTörlés
  20. Erről van szó, kezitcsókolom...:D,...ezért nem kell sem törvény, sem népszavazás....

    Jut eszembe: Portugália valami 8-9 milliós, Brazília kb. 17o milliós lélekszámú, ennek ellenére minden brazil állampolgár alanyi jogon portugál állampolgár is, mert portugál gyarmat voltak....
    Ezen nem akad ki senki....:))

    VálaszTörlés
  21. Ezt úgy kellene csinálni, hogy minden határállomáson fel kellene állítani egy irodát. Aki ott megjelenik vagy át akarja lépni a határt, igény és megfelelő igazolások (nyelvtudás, lakcím, születési iratok stb.) alapján azonnal kaphasson magyar útlevelet. Hiszen magyar útlevél = magyar állampolgárság.
    (Mellesleg Románia már régebb óta így jár el a moldávok esetében.)

    VálaszTörlés
  22. A cikk rosszindulatát tagadom, a többivel egyetértek.

    A portugál parlament is egy egyszerű döntéssel elintézte ezt a témát. Példát lehet venni róluk...

    VálaszTörlés
  23. "Aztán meg, ennyi ingatlan birtokában menjen el mosogatni az, akinek hét anyja volt.
    Egyet bérbe adnék, és kész.

    "Hánemtom".

    Ja...?! Nem a 7 anyából, hanem a 4-5 ingatlanból adnék bérbe egyet."

    EZ - szenzációs, Ólevendula: béranya...:D

    VálaszTörlés
  24. Köszönöm a tartalmas tájékoztatót, Katica.
    Mivel több országban is létezik kettős állampolgárság, nekünk nem kell feltalálnunk már a csőben a lyukat, elég, ha a legoptimálisabb megoldást választjuk.
    Meg kell szavazni, és kész.
    Legföljebb Ficót megüti a guta.

    VálaszTörlés
  25. Eddig én is így gondoltam és semmit sem kívánok inkább, mint a 90 gyötrelmes esztendöért kárpótolni odaátrekedt honfitársaimat, de megoldhatatlannak látom a kettös állampolgársággal járó választási jog okozta dilemmát, amely Fico nélkül is elöáll.

    Semmiféle illúzióm nincs a szomszédos országok külpolitikáját illetöen, a szlovákokkal eszkalálódni is fog a helyzet, de nem leszünk rá tekintettel: a kettös állampolgárság heteken belül, három hónap alatt csak formalitás kérdése lesz.

    A választójog ügye izgat.
    Ha eközben Ficót megüti a guta - kész haszon!

    VálaszTörlés
  26. Azt mondja:

    "... Tegnap egy müsorban egy olyan aspektusra hívta föl valaki a figyelmet, amely pedig Hegedüs Zsuzsa kivételével - úgy tünik - mindenkiét elkerüli: az illetö egy jogász és nyomatékosította, hogy európai polgár két államban nem szavazhat.

    Ha a Határontúliaink megkapják a magyar állampolgárságot s az ezzel járó magyarországi választójogot - nagyon helyesen -, akkor szavazhatnak nálunk, ahol ugyan nem élnek lakhely szerint és tartósan, de ezáltal ezzel kiveszik részüket a magyar közigazgatásban, viszont automatikusan elveszítik választójogukat abban az országban, ahol egyébként laknak.

    Ez pedig magában foglalná, hogy azon ország közügyeibe választás útján nincs beleszólásuk. ..."

    Az egész okoskodás ott hibádzik, hogy az az előirás, amelyre hivatkozik, csak az EP választásokra és egyéb uniós ügyekben tartott szavazásokra érvényes. Nem terjed ki a tagországok saját választásaira, azok egyéb szavazásaira.

    VálaszTörlés
  27. Semmilyen szabály sincsen kőbe vésve, és ha mégis, hát azt is át lehet írni. Mindez csakis akarat kérdése...

    VálaszTörlés
  28. halaszb:
    "Az egész okoskodás ott hibádzik, hogy az az előirás, amelyre hivatkozik, csak az EP választásokra és egyéb uniós ügyekben tartott szavazásokra érvényes. Nem terjed ki a tagországok saját választásaira, azok egyéb szavazásaira.
    szabadostamas2
    reply
    szabadostamas2 wrote today at 1:38 AM
    Semmilyen szabály sincsen kőbe vésve, és ha mégis, hát azt is át lehet írni. Mindez csakis akarat kérdése..."

    E két bejegyzés valami elképesztö setétségre enged következtetni:
    EZ - nem okoskodás, hanem a meglévö, érvényben lévö realitás és e nemzetközi jog kiterjed az országos választásra is.

    Ezt az elöírást mi, magyarok már csak azért sem tudjuk megváltoztani, mert akkor lenne egy MAGYARORSZÁGI választási joga a kettös állampogárságot végre megszerzö, de határon túl élönek - EBBE VAN BELESZÓLÁSUNK, söt, döntünk felöle hamarost -, másrészt e szabály szerint hogyan érvényesíti idegen országokban a választási jogát, ha egyszer TILOS két államban választáson résztvenni ?

    Tetszünk már kapiskálni ?

    VálaszTörlés
  29. A világon minden ország a saját berendezkedését (abszolutisztikus vagy alkotmányos királyság, köztársaság, népköztársaság, elnöki rendszer, egykamarás vagy kétkamarás parlament, választójog, korhatár stb.) maga határozza meg. Erre vonatkozó, országokon átivelő, az országok által szentesített nemzetközi jog NEM létezik, de nem is képzelhető el.
    Az EU előirt bizonyos szabályokat, de azokat csak a szövetségi szintű vagy EU-s vonatkozású dolgokra. Sajnálatos, hogy vannak olyanok és még nem is magyar, hanem idegen államok polgárai, akik mást akarnak velünk megetetni.

    VálaszTörlés
  30. halaszb, ezegyszer nem minösítelek, hanem harmadszor is megismétlem: mi - Magyarország - szuverén módon dönthetünk, magyarjainknak, határon innen, határon túl, MINDENÜTT a világban a magyar állampolgárságot - melyet el sem veszítettek az elcsatolt területeken élök ! - újra helyreállítva az útleveleket kiállítani, az ezzel járó szavazati jogot megadni; nekem az a gondom, hogy e joggal a jelenlegi lakhelyén egy sem élhet, NEM lesz beleszólása annak az államnak a közügyeibe, melyben mára családjának negyedik generációja él.

    "Sajnálatos, hogy vannak olyanok és még nem is magyar, hanem idegen államok polgárai, akik mást akarnak velünk megetetni."
    Ez meg aztán olyan hülye mondat, mint amilyen kicsinyes, söt, kicsi, söt pici, mint a te agytérfogatod, amibe e problémakör már nem fér bele. Hiába, no, nincs mit tenni....

    VálaszTörlés
  31. Neked erre ne legyen gondod. Döntenek azok, akikre ez tartozik.

    VálaszTörlés
  32. Ej-ej, te kis kirekesztö...mint ildióta...nem a békákat kérdezzük...

    VálaszTörlés
  33. Te legfeljebb azt kérdezheted, hogy merre van a Lipótmező.

    VálaszTörlés
  34. Tudom én azt: szívesen útbaigazítalak, amint kapui megnyílanak...

    VálaszTörlés
  35. Ha tudod, akkor menj. Már várnak.

    VálaszTörlés
  36. Én tudom, hogy már várnak.
    Akarod, tényleg, hogy menjek, téged meglátogatni ?

    Majd ha megörültem.

    VálaszTörlés
  37. Már megtörtént. Csak még fizikai értelemben nem vagy közveszélyes.

    VálaszTörlés
  38. béci, neked a lehetetlen is sikerül: szellemednek szárnyalása oly` mértékben zsibbasztott le engem, hogy repkedni most egyedül lesz kénytelen...

    VálaszTörlés
  39. Rajta, ha repkedni van kedved, akkor vedd a seprűdet a lábad közé és látogasd meg sátán uradat.

    VálaszTörlés
  40. Tojást már nem tojsz, levesnek meg túl rágós lenne a husod. Azzal pedig nem tudod hasznossá tenni magad, hogy telepiszkítod a baromfiudvart.

    VálaszTörlés
  41. Barom-fi-udvar ?

    Hát én nem taksálnám emígyen, ahová folyvást beírsz...oszt meg a kotlóstyúk se én lennék, a tojásokon csengi ül az óljában, akkor meg minek/kinek tojni...levesnek sem készülök....ejh, halaszb, teljes a képzavar, amit itt összehordasz, így aztán pá....

    VálaszTörlés
  42. Tudod, kisanyám, leírhatod ezt az ólas szöveget ezerszer is; kettőnk közül nem én nézek ki Purinás tápos-takarmányos asszonyságnak. A magad egy mázsájával beszélsz éppen te így? Rólam?
    Ha-ha-ha, ne röhögtess már, Zsanuária!

    Ja, és még valami: attól, hogy feszt lefirkálod: mikor-kihez dörgölődztél, vagyis: melyik közéleti személyt "ismered", még nem tűnsz intelligensnek.

    Mások minősítgetésétől pedig az IQ-d egy dekával sem nő, tudod?
    Mutass fel valamit, tégy bizonyosságot arról, hogy intelligens vagy!
    Mert attól, hogy folyamatosan ezt szajkózod saját magadról, még nem vagy az:-)))
    Az ilyen beírások után meg....Pffff:-((

    anyus rokontól kérdezz már rá az előbbi kilométeres beírásod után: ki is itt a "grafomán"?:D

    VálaszTörlés
  43. Köszi szépen, ez nagyon érdekes!!

    Senki sem tudja úgy felhergelni a tótokat mint Orbán...:D

    Ha jól látom a dolgokat, most komoly diplomáciai manőver következik, de az nem lesz jó a tótoknak semmilyen szempontból...:D

    Azt viszont rossz látni, mennyire ellenünk van mindenki!

    VálaszTörlés
  44. Pamcsinál szemérmetlenkedve éppen most írod, ezer kilométerre lakom. Szerencsémre, egymással dolgunk még soha nem akadt.

    Honnan tudnád, nem szenvedek-e mondjuk bulémiában ?
    Honnan tudnád, nem szenvedek-e anorexiában ?

    Hiteltelen beírásaid helyett talán vissza, az eredetekhez:
    a ficoi példa még ragadós lehet.

    VálaszTörlés
  45. Gyürük Asszonya:
    "Tudod, kisanyám, leírhatod ezt az ólas szöveget ezerszer is; kettőnk közül nem én nézek ki Purinás tápos-takarmányos asszonyságnak. A magad egy mázsájával beszélsz éppen te így? Rólam?
    Ha-ha-ha, ne röhögtess már, Zsanuária!

    Ja, és még valami: attól, hogy feszt lefirkálod: mikor-kihez dörgölődztél, vagyis: melyik közéleti személyt "ismered", még nem tűnsz intelligensnek."

    Csendes hozzáfüznivaló:

    "A kultúra alapja a másik ember iránti tisztelet, bizalom, a meggyőződés, hogy a másik ember nem az én rovásomra létezik. A közjó és az önérdek egyensúlya nélkül nem létezhet egészséges társadalom – dr. Réthelyi Miklós anatómus professzor, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának kijelölt tárcavezetője."

    VálaszTörlés
  46. Nem magyarázni, idézni, hanem példát kellene mutatni.

    VálaszTörlés
  47. Kedves Ólevendula! Szerintem ez már egy egészen tisztességesre duzzadt szemétdomb. Kicsi a rakás?

    VálaszTörlés
  48. Gurigassunk csak fölfelé szép-szorgalmasan !
    Az elsö kötözködö hangnem bécit illeti....de az utolsó is...!

    Szín juhortempó.

    VálaszTörlés
  49. A hiperaktív nagyi a szemétdombon érzi jól magát.

    VálaszTörlés
  50. Onnan, hogy láttalak már nem is egyszer:-)

    VálaszTörlés
  51. Tudnék hozni több tonna orbenáré, obszcén bejegyzést éppen tőled. Tudod, amikor lekurváztál, leparasztoztál, leszóltál boldog-boldogtalant, aki le merte egyszer is itt írni, hogy nem viktorra fog szavazni.
    Kit akarsz megint átverni ezzel az álságos szöveggel?Jéééééézus, de úúúútálom a kétszínű alakokat:-(

    "Kultúra"???? Höhö, most, hogy elolvastam az általad jegyzett "kultúr" szövegnek egyáltalán nem mondható retteneteket, röhögő görcsöt kapok rögvest ekkora alakoskodás láttán.

    VálaszTörlés
  52. Picinyek, rajtam hátatokra-esve-csápolva sem fog semmiféle megveszekedett beírásotok.

    Bátran lenyugodhattok, legyetek akárhányan.

    VálaszTörlés
  53. Tamás, kedvesem, Te nekem potyamunkát akarsz adni? ;-))
    Mindenki számára adott az "edit" és a "delete" lehetősége.
    Eme dombocska igazán nem az én érdemem. :-))

    VálaszTörlés
  54. "Tudnék hozni több tonna orbenáré, obszcén bejegyzést éppen tőled. Tudod, amikor lekurváztál, "

    Minden mesterkedésed ellenére, amellyel mókusörsöd tagjain kívül a legkülönbet is képes voltál fanatizálni-elhitetni, miszerint ordenáré szavakkal illettelek valaha, mappáid bontogatása sem vezet eredményre: égnekálló tyúkfarokkal, szárnytöig turkálhatsz bennük, egyet nem fogsz találni tölem az elmúlt esztendö alatt.
    Jólirányzott körülírást - annál többet: íme, célbaért valamennyi.

    VálaszTörlés
  55. Kedves olevendula, szükség lesz vasoszlopokkal alátámasztani a mennyezetet, mert félő, hogy leomlik.

    VálaszTörlés
  56. Kedves Ólevendula.
    Oldalaidon a magam részéröl befejezem a mindenfajta kommunikációt a Multiply férgeseivel, jó példával is így járva elöl.

    VálaszTörlés
  57. Azt nagyon megköszönöm. Valakinek elvégre el kell kezdenie abbahagyni. :-)

    VálaszTörlés
  58. No igen. Az én kinyújtott békejobbomba rendesen beleköptek nem régen.
    Talán majd most, saját maguktól...

    VálaszTörlés
  59. Ekkora "sikere" még egy bejegyzésnek sem volt:
    "Viewed 252 times by 12 people" :-S

    VálaszTörlés
  60. Csak óvatosan az intelligencia kérdésével!
    Mióta dicső orgonaművészünk kijelentése elhangzott, ("Egy bizonyos intelliganciaszint felett már mindegy, hogy milyen nemű társsal bújik az ágyba az ember.") én már nem is tudom mit gondoljak erről...:-))

    VálaszTörlés