Blogarchívum

2010. május 4., kedd

Hírek - "mellesleg" ;-)

DÉLELŐTTI KALAUZ – Szerda 9.10-11.55 Műsorajánló

Lakások, irodaházak, kilátók, esetleg meghagyták az eredeti funkciójukat. Egyre nagyobb divat víztornyot venni. Mi lesz a romos állapotban lévő sorstársaikkal, amelyek felújítására nincs pénze az államnak? Olcsón megveszik magánszemélyek, majd felújítva az eredeti ár többszöröséért továbbadják…

Megtörni a zavarosban halászókat – Csath adócsökkentést vár

A vállalkozásokat szorongató adóterhek nem teszik lehetővé a növekedést, s ellenében hatnak a munkahelyteremtésnek is – Csath Magdolna szerint indokolt az adócsökkentés terve, emellett le kell építeni a bürokráciát, s szembe kell szállni a korrupcióval is. Prioritást kell élveznie a kisvállalkozásoknak is, emellett szemléletváltásra van szükség – állítja a közgazdász.

Házkutatás után előállítás Hagyó „kedvenc” ügyvédi irodájában (+videó)


Egész napos házkutatás után a rendőrök előállították a Horváth, Dóczi & Lehmann Ügyvédi Iroda egyik ügyvédjét a BKV nyomozással kapcsolatban. H. Ivánt bűnszervezetben, bűnsegédként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt hallgatják ki.

Házi őrizetben Szalainé Szilágyi Eleonóra

Házi őrizetbe került kedden a BKV volt humánpolitikai igazgatója - mondta el a Független Hírügynökségnek Dezső Antal, a gyanúsított ügyvédje. Szalainé Szilágyi Eleonóra és védője fellebbezett az előzetes letartóztatás ellen. Ennek adott most helyt a Fővárosi Bíróság.

Csepeli kettős gyilkosság: előzetesben marad az ex-MSZP-s és társa

A csepeli kettős gyilkosság mindkét gyanúsítottjának előzetes letartóztatását meghosszabbította a Fővárosi Bíróság, így a volt szocialista csepeli politikus Deme Gábor és K. Tamás július 9-ig biztosan rács mögött marad.


Horváth Csaba lebukott: a londoni számokkal sincs tisztában


Amióta Horváth Csaba, az MSZP korán kinevezett főpolgármester-jelöltje bejelentette „jó hírét”, miszerint „díjmentessé” tenné a fővárosiaknak a közösségi közlekedést, sokan elemezték a politikusi bejelentés megvalósíthatatlanságát. Horváth többször hivatkozott a londoni dugódíjra, mint példára, most kiderült, ezzel kapcsolatban sincs tisztában a pontos számokkal.

Horváth Csaba a többi között a Budapesten bevezetendő dugódíjakból fedezné a BKV kieső bevételeit, amennyiben a közösségi közlekedést díjmentessé tennék 2013-tól. A VEKE által készített összegzésből kiderül, Horváth számai nem pontosak, korántsem jönne be annyi a dugódíjból, mint amennyire ő számol.

Nonszensz: eredményéhez igazítaná a szabályokat az MSZP (+videó)

Újraírná az alkotmánymódosítás szabályait az MSZP, Mesterházy Attila Horn Gyula-klauzulának nevezte azt a javaslatot, hogy négyötödös többség kelljen az alaptörvény módosításához. Az MSZP 20 év után fontosnak tartja a demokrácia szempontjából azt is, hogy ne kelljen összegyűjteni a képviselők egyharmadának az aláírását rendkívüli vitanap összehívásához, vagy vizsgálóbizottság felállításához.

A teljes MSZP-s vezérkart megbuktatnák 

A vidéki párttagok visszahívnák listán bejutott képviselőket

A választási vereségért és a kialakult helyzetért a törökbálintiakhoz hasonlóan az MSZP vezetését tartja felelősnek a párt szigetszentmiklósi szervezete is. A teljes tisztújítás azonnali lebonyolítását követelik.

Figyelmeztették Athént

Figyelmeztették kedden Görögországot vezető európai politikusok, hogy tartsa magát szigorúan a megszorító intézkedésekhez, különben visszavonják a felajánlott kölcsönt, ami megmentheti az országot a csődtől. Az euró-övezethez tartozó 16 EU-tagország és az IMF 110 milliárd eurós segítségben állapodott meg Athénnal a válság enyhítésére.

Kapcsolódó hír:

Felkelésre szólítják Európát a görögök

NOL/MTI 2010. május 4.
Kattintással nagyítható
Demonstrációk mellett munkabeszüntetéssel is tiltakoznak Görögországban a kormány megszorító intézkedései ellen; kedden délelőtt a közszolgálati dolgozók 48 órás sztrájkot kezdtek, este pedig a légiirányítók lezárják az ország légterét. Athén brutális csomaggal készül az államcsőd ellen, amihez képest a szakszervezeteknek egyelőre meglepően kevés embert sikerült a fővárosi utcákra vinniük. (...)Kedden este 23 órától a légiirányítók is sztrájkolnak. Az ország légterét egészen szerda este 23 óráig lezárják. Szerdán a rádióban és a tévében nem lesznek hírműsorok, mert az újságírók is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez. Sok kereskedő úgy tervezi, hogy nem nyit ki szerdán. A megszorítások "megfojtják az üzletet", és már most látszik az üzletmeneten, hogy visszaesett a vásárlóerő – mondják athéni boltosok a dpa kedd délutáni összefoglalója szerint....

Eddig még nem látott képsorok a Cozma-gyilkosságról (+videó)

A Cozma-gyilkosságot megelőző verekedés eddig még nem látott képsoraihoz jutott hozzá a Hír Televízió Riasztás című műsora.

Indul a Szögi család 57 milliós kártérítési pere

Szerdán kezdődik a 2006-ban agyonvert tiszavasvári tanár, Szögi Lajos családjának kártérítési pere a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon.

Csütörtökön nyit az V. Budapesti Pálinkafesztivál

Húsz pálinkafőzde csaknem négyszáz párlatát mutatja be az V. Budapesti Pálinkafesztiválon. Május 6-a és 9-e között az ital- és ételkóstolgatás mellett kulturális programokkal is várják a vendégeket a Városháza parkban - mondta a Független Hírügynökségnek Marosi Róbert főszervező.

2 megjegyzés :