Blogarchívum

2010. május 9., vasárnap

"...a D-nap a német borzalmak végének kezdete..."

"A szövetségesek sokkal több háborús bűnt követtek el Normandiában, mint azt bárki is hitte"
2010-05-08. 19:39 Kuruc.info

A második világháborús győzelem nem volt makulátlan diadalmenet: a D-nap a német borzalmak végének kezdete, és egyben a szövetséges atrocitások véres nyitánya volt - írja Antony Beevor angol történész.


Beevor D-Day: The Battle for Normandy című könyve szerint az angol és amerikai katonák 1944 nyarán gyakran vesztették el önuralmukat és mészárolták le az ellenállókat. Ezen elesettek neveit ma már nem ismerjük, de egy biztos: Normandiában nagyon sok németre várt hasonló sors.

Az itt vívott küzdelmekről könyvek és mozgóképek sora áll rendelkezésre, és úgy tűnik, a történészek és filmesek már mindent elmondtak erről az összecsapásról. Beevor azonban másként véli: a történész több olyan esetet is feldolgozott, amely szerint a szövetségesek sokkal több háborús bűnt követtek el Normandiában, mint azt korábban bárki is hitte. Rámutat: nagyon sok olyan visszaemlékezés van, amelyekből nyilvánvaló, hogy az amerikai, brit és kanadai csapatok hadifoglyokat és sebesülteket mészároltak le, emellett többször hajtották a Wehrmacht és az SS katonáit az aknamezőkre, hogy semlegesítsék azokat. Többen részegen lődözték halomra a németeket, míg egyes tisztek nyíltan lőtték főbe foglyaikat.


A bizonyítékok iszonyatosak: eszerint a szövetségesek a legtöbb alkalommal korábban elszenvedett veszteségeikért akartak véres bosszút állni, és volt olyan eset, hogy az utászoknak kellett megvédeni az ejtőernyősök tombolásától a németeket. Mindez szándékos volt: Peter Lieb német történész kutatásai szerint több amerikai és kanadai egység kapott a D-napon olyan utasításokat, hogy ne ejtsenek foglyokat. Emellett az is közismert, hogy nagyon kevés Waffen SS-tag került szövetséges hadifogolytáborba: esetükben egyrészt lehetséges, hogy halálukig harcoltak, ám a történészek ma már azt is elképzelhetőnek tartják, hogy az angolok és amerikaiak a halálfejes jelképeket látva azonnal főbe lőtte őket.

Beevor a legtöbb esetben olyan naplókból vagy épp emlékiratokból idéz, amelyek évek, sőt, évtizedek óta szabadon elérhetők a nagyközönség számára is. A legtöbben azonban azért nem foglalkoztak ezekkel a fejezetekkel, mert a hasonló incidensek nem erősítették a "nagyszerű nemzedékről" kialakított képet. Hasonló történetekkel 2007-ben Rick Atkinson is foglalkozott, aki The Day of Battle: The War in Sicily and Italy, 1934-1944 című könyvében szintén a szövetségesek háborús bűneit elevenítette fel.

Már csak egy kérdésünk van: az ő nürnbergi perük hol marad?...

(Spiegel Online - Múlt-kor nyomán)

Friedrich Stieve: Amiről a világ hallani sem akart - Hitler békeajánlatai 1933-tól 1939-ig

Németország ellenségei manapság azt állítják, hogy Hitler Adolf minden idők legnagyobb békebontója, aki minden népet rajtaütéssel és elnyomással fenyeget, s azért teremtette meg iszonyú háborús gépezetét, hogy köröskörül romlást és pusztulást idézzen elő. Többen szántszándékkal elhallgatnak azonban egy döntő fontosságú tényt, azt t. i., hogy ők maguk voltak azok, akik a német nép vezérét arra kényszerítették, hogy kardját vesse a mérleg serpenyőjébe. Ők maguk kényszerítették arra, hogy végül is a fegyverek erejével küzdje ki azt, amit az első pillanattól fogva tárgyalásokkal igyekezett elérni: országa biztonságát. Nemcsak azáltal kényszerítették erre, hogy 1939. szeptember 5-án megüzenték a háborút, hanem már előzetesen lépésről-lépésre elzárták előle, hét éven át, a velük való békés kiegyezés útját. (...)

(Betiltva.com)

65 megjegyzés :

  1. Ha ilyen tájékozott Stieve a német tárgyalásokban, azt is tudja hogy az egész figyelemelterelő és időnyerő jellegű volt, Hitlernek még négy-öt évre volt szüksége a felkészülésre és mindent megpróbált az időnyerésre.
    A német birodalmi tervek szerint 1944-45-ben indították volna a háborút....

    VálaszTörlés
  2. ...de eme idöpontban már valami egészen mást folyt: soha nem látott bosszú és vérontás - civilek ellen, melynek olyan értelmi szerzöi lehettek, mint Ilja Ehrenburg 45 májusának Prágájában, avagy a lengyelországi koncentrációs táborok feltöltése a Sziléziából menekülni kényszerülö civil, német lakossággal...a mindenkori táborparancsnokok e táborok néhai, zsidó foglyai...a többit a fantáziátokra bízom.

    De már a szövetségesek 44-es, németországi bombázásainak céltáblái a német civil lakosság volt, így esett áldozatul Hamburg, Nürnberg, Drezda, majd sorra, a többi városok, ártatlan emberéletek milliói, fölbecsülhetetlen kultúrkincsek egész "légiói"...!!!

    Fölsorolhatatlanul hosszú a lista, amely a Genfi Egyezmény lábbal tiprását igazolja, a jaltai Churchill-Sztálin-Roosevelt-trió istentelen szövetségkötése nyomán.

    VálaszTörlés
  3. Főleg Drezda bombázása került be a köztudatba: iszonyatos! :-O
    Amit leírtak a bombázás pincében rekedt - szó szerint - maradványairól...

    VálaszTörlés
  4. Ez az amit érdekesnek találok....

    Ahelyett hogy arról beszélnének amiről joggal tehetnék, azt teljesen figyelmen kívül hagyják és olyan dolgokat próbálnak előhozni ami a legjobb esetben is kérdéses....

    Mindenki tudja a III. Birodalom háborúra készült és csak idő kérdése volt, mi szükség az ellenkezőjét magyarázni?

    A halálfejesektől, a Totenkopf hadosztály tagjaitól még a németek is féltek, mindegyikük nyitott pisztolytáskával járt..., az első háborús bűntettüket még 194o-ben követték el Franciaországban pedig az még boldog békeidőknek számított ahhoz képest ami 43-44-45 ben következett....

    Aztán ami a normandiai partraszállás után következett az minden képzeletet felülmúl...
    Az SS célbalövést rendezett az amerikai ejtőernyősökre akik fennakadtak a fákon, erre a 1o1-es ejtőernyősök bevadultak és nem ejtettek SS foglyot kapitányi rang alatt....
    Az amerikai tengerészgyalogosokat a németek Teufelhunde-nak hívták, ha fogtak egyet kikötötték a műútra és áthajtottak rajta egy tankkal, elképzelhető nem volt kegyelem az elfogott Waffen SS katonák számára sem....

    Az ilyesmiket a végtelenségig lehet sorolni mindkét oldalról...., a különbség az, ha kiderült akkor az amerikai katonákat hadbíróság elé állították, a németek nem törődtek ilyen apróságokkal.

    VálaszTörlés
  5. Látod, Kedves Kanbagoly, igazságod vagyon: amennyire a német néplélekbe ma is belelátni: nincs irgalom a legcsekélyebb, hétköznapi apróságokban.
    SEM.

    VálaszTörlés
  6. Mondjuk úgy, hogy alaposak...:)))

    Itt azt találom érdekesnek, ilyen apró-cseprő dolgokról beszélnek amik végeredményében lényegtelenek a nagy dolgok mellett, de egy szót sem szólnak az igazi fontos dolgokról, amikről tényleg kellene beszélniük és minél hangosabban....
    Például a Morgenthau terv és a Morgenthau legények....., ezekről kellene beszélni!!!!

    VálaszTörlés
  7. Látod, erröl mit sem hallottam: Morgenthau...Te odaát élsz és sokkal többet tudsz Németországról minden tekintetben, mint én, aki 31 éve a közepében ülök...:D.

    most menek utánanézni. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  8. Hujj, de kiokosodtam a Google által:
    Morgenthau egy amerikai zsidó származású ember a II. Világháború végefelé szankcionálni akarta Németországot, hogy örökre menjen el a kedve a háborúzástól: segéllyel arra bírni, hogy a mezögazdaságot eröltesse, az ipar visszafejlesztése mellett, amely a háborút "szervízelné".

    Roosevelt választási kampánya került veszélybe, ezért leállíttatta.

    Mint a Wikipédia írja, Morgenhtau soktízezer magyar zsidó életét mentette meg, én pedig úgy értesültem, Horthy Miklós Fökormányzó Úr kímélte meg Keresztes Ferenc tábornok asszisztenciájával a többszázezres, budapesti zsidóságot a biztos haláltól.

    VálaszTörlés
  9. Érdekes a világon az információk megosztása, mely jelen esetben számtani művelet.
    Az egyik felén mást súlykolnak, mint a másik felén.

    VálaszTörlés
  10. Én úgy vettem észre itt megvan minden információ, HA érdekli az embert, de Európában erősen szelektálnak.....

    VálaszTörlés
  11. Morgenthau Roosevelt pénzügyminisztere volt, a mi szempontunkból csak azért fontos, mert az ő neve volt a terven és ki is állt mellette teljes mellszélességgel.
    Az igazi személy aki a tervet készítette Harry Dexter White volt, Morgenthau jobbkeze.
    Annak ellenére hogy hatalmas cirkusz lett belőle, a terv nagy vonalait végrehajtották, l. Németország felosztása több részbe, a nehézipar 8o százalékos leépítése, NUKU segély, sőt...., csak éppen nem Morgenthau tervnek hívták hanem az 1o67-es Fővezérkari Direktívának amelyet nem a hadsereg hajtott végre hanem az amerikai pénzügyminisztérium speciális alakulata amerikai katonai egyenruhában, ezek voltak a Morgenthau legények....
    Akinek van kedve és étvágya nézzen utána Harry Dexter White-nak és nagyon érdekes összefüggésekre jön majd rá, olyanokra amelyek a mai napig hatnak!!!!

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm. Jó pap(né) holtig tanul.

    VálaszTörlés
  13. A legrosszabb 1945 és 47 között volt, akkor volt ereje teljében a Morgenthau gárda. Teljes egészében zsidókból állt, ez volt az elsődleges szempont az összeállításnál.
    Arra voltak kiképezve hogy minél félelmetesebben viselkedjenek a német lakossággal és akadályozzanak meg mindent ami a normalitás jegyét hordja magán.
    Például megtiltották hogy rokonok meg szomszédok segítsegenek egymásnak a romok eltakarításában, ők voltak az urai az élelmezésnek, erre a Morgenthau terv napi 1,ooo kalóriát irányozott elő, de háromnegyedét sem kapták meg az emberek....
    A nagyobb dolgok között elsődleges feladatuk a gyárak leszerelése és szétrombolása és az eldugott értékek felkutatása volt...
    Az amerikai katonaság rühellte őket, mert katonai egyenruhában jártak, de nem voltak azok és rájuk vetett rossz fényt az alávaló viselkedésük.
    Aztán 1947-ben Herbert Hoover volt amerikai elnök kiállt és tartott egy beszédet amelyben azt mondta, ha Németországból mezőgazdasági és állattenyésztő államot akarnak csinálni mindenáron, akkor 25 millió németet vagy ki kell irtani, vagy kiköltöztetni Németországból....
    Evvel kezdődött a Morgenthau terv felszámolása, enek a második szakasza 1951-ig tartott és végül 1957-ben ért teljesen véget, amikor visszakapta Németország a Saar vidéket.

    VálaszTörlés
  14. Az utóbbi idök számomra legizgalmasabb értesülései érkeznek Töled, Kedvesjó Kanbagoly: a Morgenthau-legények viselt dolgairól szóló beszámoló elemei nyugodtan beemelhetöek a magyar történelem utóbbi 65 esztendejébe, de ez most nem elsörendü.

    Körkérdést fogok intézni - elöször német értelmiségiek, majd valamennyi német ismerösöm valamennyi korosztálya köreiben: hallották-e hírét e "keretlegényeknek" ?

    A Marshall-tervröl jónéhányan, megtapasztalhattam az évtizedek során.

    Nemrégiben hallottam, hogy e segítséget Magyarországnak is fölajánlotta Amerika: Rákosi, mint egy nábob, nagystílüen, egy kézlegyintéssel utasította el.

    Hiába, van annak, aki el nem issza...:D.

    VálaszTörlés
  15. Csak néhány szót írtam át, és olyan ismerőssé vált:
    Arra voltak kiképezve hogy minél félelmetesebben viselkedjenek a (... )lakossággal és akadályozzanak meg mindent ami a normalitás jegyét hordja magán.
    Például megtiltották hogy rokonok meg szomszédok segítsenek egymásnak (...), ők voltak az urai az élelmezésnek, erre a (...) terv napi 1,ooo kalóriát irányozott elő, de háromnegyedét sem kapták meg az emberek....
    A nagyobb dolgok között elsődleges feladatuk a gyárak leszerelése és szétrombolása és az eldugott értékek felkutatása volt...
    Az (...) rühellte őket, mert hatóságként viselkedtek de nem voltak azok...

    Nincs új a nap alatt.

    VálaszTörlés
  16. Igen, erről én is hallottam, csak azt nem tudom, Rákosi ivott-e? :-S

    VálaszTörlés
  17. Igen mert akkor már rájöttek hogy baj van, kezdődik a hideg háború....

    VálaszTörlés
  18. A Morgenthau terv egyik következménye a háború kitolódása és valószínűleg százezrek felesleges halála is volt....

    Harry Dexter White, a terv szerzője, a teljes tervet eljuttatta a szovjeteknek, mert szovjet kém volt.
    Ezt a szovjetek majdnem rögtön nyilvánossá is tették, akadályozzák meg a nyugati front pacifikálását és egy esetleges német-nyugati hatalmak különbékét...
    Ezért vált elengedhetetlenné a normandiai partraszállás, mert Göbbels aztán felhasználta a tervet német propagandára és minden újságban erről írtak és erről tartottak pártgyűleseket, iszonyatosan felkorbácsolta vele a német kedélyeket és ez a fő magyarázata is a sokkal keményebb ellenállásnak mint amire számítottak a szövetségesek.

    VálaszTörlés
  19. Hogyan hallgattak elöttem erröl a németek, mind a mai napig ?

    Ismerösök és ismeretlenek:
    mert ha idegenekkel szóba elegyedek, beszélnek mindenröl, 56-ról, Puskásról, persze az idösebb generáció...azután szépen eljutunk a nácizmushoz is, ha akad elég idö és bizalom....de a Morgenthau-tervröl Töled hallok elöször: ha tudnád, micsoda érdeklödés ébredt bennem, pótolni az ismereteket.
    Köszönöm, Kanbagoly.

    VálaszTörlés
  20. Szerintem azért, mert az antiszemitizmusnak az árnyékát ls el akarják kerülni és próbálnak elfeledkezni is róla, nemhogy emlegetni.
    A hivatalos német álláspont az, nem is volt Morgenthau terv és ha volt elhanyagolható a hatása....
    Azért Berlinben van egy Clayallee, amit Lucius Clay tábornokról neveztek el, ő volt az elfoglalt német területek katonai parancsnoka és egyrészt neki köszönhető hogy nem érvényesülhetett teljes mértékében a terv.

    Henry L Stimson, a hadügyminiszter, ezt írta Rooseveltnek: "még nem találkoztam senkivel akit ne rémített volna meg a (pénzügyminiszter) "karthágói" hozzáállása, ez semmi egyébb mint a vérbosszúra vadult szemitizmus tombolása és most veti meg az ágyát a következő generációk új háborúinak".

    A vita végül azon dőlt el amit Clay tábornok mondott:

    "Nincs vita, ha valaki napi 1,5oo kalórián kommunista lehet, vagy 1,ooo kalórián a demokrácia híve..."

    VálaszTörlés
  21. Szerintem felháborító, hogy pro és kontra hihetetlen mértékű túlkapások, embertelenségek voltak, mégis: a nürbergi per során KIZÁRÓLAG németeket ítéltek el.
    Azokat az amerikai, szövetséges katonákat, akik dettó olyan állatok voltak, mint a másik fél, a mai napig hősként ünnepli a világ.
    Hogy is van ez?

    Szerencsétlen németek persze mukkanni se mernek a mai napig. Aki szólni mer, az mindjárt ántiszemita lesz. Gyalázat!

    VálaszTörlés
  22. " a nürbergi per során KIZÁRÓLAG németeket ítéltek el."

    Ez valószínűleg azért lehet, mert a Harmadik Birodalom pere volt és nem másoké...:D

    Jó lenne ilyen egyszerű dolgokat meg is érteni egyszer...

    VálaszTörlés
  23. Mindenki érti: CSAK a német Birodalom tisztjeit és katonáit ítélték el emberiség elleni büntett, stb miatt.
    A szövetségeseket meg hősként ünnepelték és ünneplik a mai napig.


    A gyilkos az gyilkos, a halál az halál, ez sajnos ennyire egyszerű.
    Csak az egyik gyilkost felkötötték, a másikat meg kitüntették.
    És ez szimplán UNDORÍTÓ.

    VálaszTörlés
  24. És miért ítéltek volna el szovjetet, franciát vagy hottentottát a harmadik Birodalom perében?

    VálaszTörlés
  25. Az emberiség ellen elkövetett BŰn akkor is BŰN, ha történetesen mondjuk az atombombát amerikai, angol, francia, szovjet, vagy hottentotta pilóta dobta le.a SZÖVETSÉGESEK parancsára öltek halomra ÁRTATLAN, CIVIL, FEGYVERTELEN embereket.
    EZ vajon menyivel volt különb, mint a gázkamrák, vagy bármilyen háborús büntett?

    Én nem tudok róla, hogy BÁRKIT is elítéltek volna pl ezért.
    Vagy ez rendben van? Civil, fegyvertelen embereket ATOMMAL ELPUSZTÍTANI az fain dolog?

    VálaszTörlés
  26. Akkor pereld be őket, mit gondolsz neked jutott ez eszedbe először? :D

    HATVAN ÉVE mennek az almás szövegek, de még nem akadt senki aki a gyomra felesleges hűtésén kivül mást is tett volna...

    VálaszTörlés
  27. Milyen vicces vagy. Kac-kac.
    Szánalmas,a mit most tettél.
    Tessék, nézegesd, és vihogj, ha van kedved hozzá:

    VálaszTörlés
  28. Nem, nem nekem jutott eszembe először. MINDEN jóérzésű ember gyomra forog attól a kettős mércétől, hogy gyilkosokat "fényeznek" és tüntetnek ki, csak mert "szövetségiek" voltak.
    másokat kivégeztek ugyanezért.
    Persze, el lehet intézni egy kézlegyintéssel. már akinek van gyomra hozzá...
    Nekem nincs.

    VálaszTörlés
  29. Meg kellett volna nyerni a háborút és akkor fordítva lenne....

    Amiről meg te beszélsz, úgy biztos nem lenne akkor sem...:D

    Viszont jól lehetne hőbörögni róla ellenkező előjellel...:D

    VálaszTörlés
  30. A németek és a japánok ugyanezen dolgoztak, ugyanebből a célból....

    Ha ők készülnek el vele először, ők vetik be...., és akkor mi változott?

    VálaszTörlés
  31. Szánalmas vagy.
    "Hőbörgés", ha egy ember kimondja: a háborús bűntetteket MINDKÉT OLDALON elkövették, viszont sajnálatos módon KIZÁRÓLAG AZ EGYIK FÉL BŰNHŐDÖTT ÉRTE?
    Attól még, hogy valakik megnyertek egy háborút nem kellene az emberiség ellen elkövetett BŰNÖK miatt kitüntetni, meg hősként ünnepelni a GYILKOSOKAT.
    Mi ezen a hőbörgés? Gyomorforgató az a kettős mérce, ami által KIZÁRÓLAGOSAN a Német Birodalmat és szövetségeseit elítélik.
    Mintha az amerikaiak, angolok, stb nem ÖLTEK volna éppen ugyanúgy.
    Méghozzá- többek között- ATOMMAL.

    Undorító, mocskos, és aljas dolog, ahogy megpróbálod emberek százezreinek halálát, azok brutális, lemészárlását így elbagatellizálni. DE MINDEGY, EZ IS CSAK TÉGED MINŐSÍT, ÚJABB SZÉGYENFOLT A SAJÁT MAGADRÓL KIÁLLÍTOTT BIZONYÍTVÁNYBAN. Miféle "ember" vagy te?:-(((
    Zsidók beszélnek így: "muszáj volt Japánt megtámadni, különben ..." Gyomorforgató.
    EMBEREK HALTAK MEG, Nekem édes mindegy, hogy ki kezdte, ki nyerte, és mi lett volna, ha...
    A BÜNTETÉS ARÁNYTALAN, ÉS IGAZSÁGTALAN VOLT.

    VálaszTörlés
  32. A hőbörgés az, amit itt rendezel...

    A nevetséges az, amikor, szokásodhoz híven, megint fel akarod fedezni a spanyolviaszt...:D

    "Zsidók beszélnek így: "muszáj volt Japánt megtámadni, különben ..."

    Ha még nem lettél volna vele tisztában, a japánok rohanták le a fél világot Mandzsúriától az Egyenlítőig, hadüzenet nélkül...., Japánt senki sem támadta meg....


    Gyomorforgató meg az álszent szemforgatás, amit itt elkövetsz...

    VálaszTörlés
  33. 1945. Május 9-én Európára rászabadult a jehovai bosszú. Az angol-amerikai repülőgépeket még Liberatoroknak hívták, de Eisenhower, nyilván nem is saját meggyőződéséből, azt mondta:
    - Nem mint felszabadítók érkeztünk ide, hanem mint hódítók. De vajon az amerikaiak voltak-e a győztesek? Mögöttük egy baljós ötödik hadoszlop jött, amelynek tagjai 99 százalékban nem voltak - amerikaiak. A kelet európai országok emigránsaiból, a brooklyni gettók feketepiaci árusaiból, a Londonba menekült cseh, lengyel, magyar zsidókból, a felszabadított KZ-ek üldözöttjeiből került ki ez a sötét hadsereg. Ők ültek a morgenthaui elgondolás alapján szervezett C.I.C. minden vezető és alantas állásában, ott nyüzsögtek az OSS-ben, a háborús bűnösöket kereső komissziókban, az amerikai biztonsági szerveknél. Ők lettek a németországi városok town-majorjai, a fogolytáborok parancsnokai. Ők vezették a La Guardia UNRA-ját. Az amerikai hadsereg összes kulcspozícióiban ők ültek, parancsoltak.
    Eden angol külügyminiszter 1945 májusában diadalmasan jelentette be az alsóházban:
    - A történelem legnagyobb embervadászata folyamatban van. Az UN háborús bűnös listáin csak 2524 német szerepelt. De ugyanekkor már egy millió német "háborús bűnöst" keresett a C.I.C. és az amerikai győztesek. Az oroszok először 50 000 németet akartak statáriális úton agyonlőni, majd 200 000 "háborús bűnös" perét akarták a nürnbergi bíróság elé vinni.

    Ugyanakkor azonban Kelet felé is megindult a győztesek áradata. A KZ-ekből szabadult százezrek tömegei hömpölyögtek Lengyelország, Magyarország, Románia, Jugoszlávia felé, hogy a kommunista rendőrségekben, terrorszervezetekben elfoglalják a tiszti pozíciókat, beüljenek a népbírák székeibe és a bosszú őrjöngésében ítéljenek az ártatlanok fölött. őket már tárt karokkal várták a kelet-európai országokat megszálló orosz MVD emberei. A rendszer mindenütt kísértetiesen azonos volt. Az előtérben mindenütt egy amerikai tábornok, orosz tábornok, francia tábornok, de nyomban utána a Kettes Szám: egy zsidó helyettes. A felelősséget a történelem előtt vállalják mások!
    Európa nem orosz, nem angol, nem amerikai, hanem valójában zsidó megszállás alá került.
    Ezzel feloszlott minden, ami kétezer éven át, - jól vagy rosszul, - de mégis csak Európa volt. A bosszúállók - sokkal kegyetlenebbül - azt folytatták, amit Hitler bűnéül róttak fel. Nem amerikai demokrácia, még csak nem is bolsevizmus, hanem az égő, izzó győztes zsidó nacionalizmus megszállása volt ez. Miután ók ültek a megszálló hatalmak kulcspozícióiban, módjuk volt megbüntetni mindenkit, akinek semmi bűne nem volt. Ők nem ismertek más bűnt, csak egyet: ki volt, vagy ki lehetett és ki lehet majd még ennek a zsidó nacionalizmusnak ellenfele.

    VálaszTörlés
  34. Ma már mindenki, aki tájékozódni akart, és tudott, pontosan tudja, hogy Amerika tudott a japánok támadásáról. Szándékosan hagyták a támadást, szándékosan áldoztak be pár ezer embert, hogy legyen ÜRÜGY Amerika hadba lépésének.
    Te nagytudású:-(

    VálaszTörlés
  35. Még nyomd egy kicsit a nemzetiszocialista propagandát....:D

    VálaszTörlés
  36. Nemzeti szocialista propaganda az igazság? Nofene, ezt örömmel látom.-)

    Egyébként ha nem tetszik amit itt olvasol, akkor tájékoztatásul és okulásul közlöm: B. Freedman maga zsidó származású amerikai szenátor volt. Talán rá nem lehet ráfogni, hogy nemzeti szocialista, te okkostojás:-((
    Pffff:-((

    VálaszTörlés
  37. Ha nem vetted volna észre, Pearl Harbor-ról egy szót sem szóltam...:D

    Mandzsúriáról, Koreáról, a Fülöp szigetekről és a Csendes Óceán medencéjének a szigetvilágáról lenne szó....:D

    Tanulj egy kis történelmet, mielőtt hülyét csinálsz magadból megint...:D

    VálaszTörlés
  38. Az igazság köszönő viszonyban sincs a hőbörgéseiddel...., te csak a göbbelsi propagandát ismétled szolgai módon.

    VálaszTörlés
  39. Benjamin H. Freedman, mint beszédében többször utal rá, bizonyítani tudta állításait. Egészen döbbenetes, amit Amerika szándékos háborúba keveréséről mond...
    Mindezt alátámasztja A. Theobald ellentengernagy leleplező könyve, a "Pearl Habour igazi titka", amelyben nem állít kevesebbet, mint hogy maga Roosevelt elnök küldött olyan jegyzéket Japánnak, aminek hatására Japánnak nem volt más lehetősége: vagy felveszi a harcot, vagy megadja magát. Előbbit választották. A könyvben Theobald bebizonyítja, hogy az amerikai kémszolgálat már hónapokkal azelőtt megszerezte a japán rejtjelkulcsot, tudtak a P- h ellen tervezett támadásról is. Azonban Pearl Harbour parancsnokát szándékosan nem értesítették. Több, mint 4000 katona esett áldozatul a japán támadásnak. Így Amerika beléphetett a háborúba, amit a közvélemény kutatások szerint egészen a támadásig az amerikaiak 83%-a ellenzett....Előtte pedig Roosevelt elnök megígérte a népének, hogy Amerika mindaddig nem lép be a háborúba, míg meg nem támadják.....

    Mint hallottuk Freedman beszédében, Németország békeajánlattal állt elő, már 2 évvel a háború tényleges befejezése előtt...

    Nem feltétlenül én vagyok,a kinek történelem tanulásra kellene az idejét fordítani, öreg:-)

    VálaszTörlés
  40. HAHAHA, Egy zsidó beszéde ennek a nagyokosnak göbbelsi propaganda....
    Na jó, ilyen buta emberrel nem lehet beszélni.
    Majd szólj, ha a lábam nyomába értél, apuskám:-((

    VálaszTörlés
  41. Benjamin Freedman beszédei:
    Egy zsidó disszidens inti Amerikát.
    Írta: Benjamin H. Freedman

    Bevezető megjegyzés:
    Benjamin H. Freedman volt az egyik legérdekesebb és legizgalmasabb egyén a huszadik században. Freedman úr 1890-ben született és sikeres zsidó üzletember volt New York City-ben, egyik igazgató tulajdonosa volt a Woodbury Szappangyárnak. Szakított a szervezett zsidósággal az 1945-ös judeo-kommunista győzelem után és élete maradékát és nagy vagyonának jelentős részét, legalább 2.5 millió dollárt az Egyesült Államokat beborító zsidó zsarnokság fölfedésére. Freedman úr tudta hogy miről beszél, mert a zsidó szervezetek legmagasabb szintjein volt ismerős, amelyek célja hatalom nyerése volt a nemzet fölött. Freedman úr személyesen ismerte Bernard Baruchot, Samuel Untermyert, Woodrow Wilsont, Franklin Rooseveltet, Joseph Kennedyt, és John F.Kennedyt, és korunk sok mozgatóját és rázóját. Ezt a beszédét egy hazafias közönség előtt tartotta a Willard Hotelban Washington, D.C-ben, a Conde McGinley féle hazafias újság, a Common Sense rendezésében. Bár a beszéd rögtönzött volt és néhány jelentéktelen része már nem aktuális, Freedman úr alapvető üzenete számunkra, a nyugat figyelmeztetése aktuálisabb mint valaha. K.A.S.

    VálaszTörlés
  42. Itt a baj csak az, hogy Pearl Harbort te rángatod elő a hajától fogva és ok nélkül, mert én nem hivatkoztam rá...:D :D

    Még próbálkozz egy kicsit...:D :D

    VálaszTörlés
  43. Freedman úr pedig már a harmincas évektől nagyon jó, sőt baráti kapcsolatban állott Alfred Isidore Rosenberggel, aki a német nemzetiszocialista párt fő ideológusa, Hitler bizalmasa és a párt hivatalos lapja, a Völkischer Beobachter tulajdonosa, kiadója és vezércikkírója volt....:D :D

    VálaszTörlés
  44. Aha, egy náci zsidó, milyen frappáns.Kac-kac, ismét.

    Akárhogy is: ami itt elhangzik teljesen élet-szerű, és hitelesnek tűnik.
    Sokkal inkább, mint hogy azt kellene elhinni a szuper, a fantasztikus a hyper amerikai titkosszolgálatról, hogy NEM TUDOTT SEMMIT a japán támadásról.
    Cöcö...

    VálaszTörlés
  45. Az a baj, hogy BORZALMASAN FELÜLETES VAGY. Mivel egyáltalán nem csak P.H-ról vans zó, de mindegy, aki akarja, az érti. Te meg játszd csak továbbra is a hülyét. Hogy miért jó neked, hogy megint lejáratod magad?...

    Tudod, az a "hőbörgés", amit te művelsz: az ember elmondja a jogos kételyeit, és a sokak által felvetett kérdést felteszi: MIÉRT CSAK A NÉMET GYILKOSOKAT BÜNTETTÉK MEG, UGYANAZOKÉRT A HÁBORÚS BŰNTETTEKÉRT A MÁSIK FELET MIÉRT TÜNTETTÉK KI?...erre azt mondani: "hőbörgés"...
    Öngól. Ismét.

    Nemrégen azzal vívtad ki sokak ellenszenvét, hogy leproliztál Ámerikából egy nagy csomó dolgozó, güriző, küszködő embert, csak mert egyszerű munkából, egyszerű, sőt: szegényes körülmények között élünk, és leghőbb vágyunk a gyermekeink szebb jövőjét megérni.

    Most meg azzal égeted itt magad, hogy elbagatellizálod emberek százezreinek halálát? "Tetszettek volna megnyerni a háborút, akkor nem nyír ki ATOMMAL a hős, a nagy, a szuper Ámerika több millió ártatlan, civil embert, sugallod. Atya-Ég!

    Oszt te lennél a hős "felmentő serege" katiéknak?:-((
    Ne röhögtess.

    VálaszTörlés
  46. Sajna, nálad csak erről van szó....:D

    Én azt kérdeztem tőled ugyan mikor tisztázod már magadban a hülyeségeidet, elvégre Japánt senki sem támadta meg, Japán rohanta le a fél világot hadüzenet nélkül?????

    Erre annyi érved volt hogy Amerika úgyis tudta megtámadják.....

    Jól van, kéremszépen, de Kína, Korea, a Fülöp szigetek, stb mit vétettek Japán ellen????
    Vagy nekik is illett volna tudni? :D

    VálaszTörlés
  47. Háppersze, ami neked nem tetszik az nincs úgy és kész....:D

    Foghatsz kezet bedefyvel...:D :D

    VálaszTörlés
  48. "Japánt senki sem támadta meg, Japán rohanta le a fél világot hadüzenet nélkül?????"
    Jaaaaaaj, de gyenge, édes Istenem! Mielőtt még teljesen elszállnál saját ostobaságod olvastán, egy pár dolgot tegyünk már rendben abban a kócos kis agyadban!

    1: Nem a "fél világot rohanta le", hanem konkrétan Pearl Habort, egy KATONAI TÁMASZPONTOT. Ahol kvázi még védekezni is lehetett volna. Nem úgy, mint Hiroshima CIVIL lakosságának, az ATOM ellenében.

    2: Sem Hiroshima, sem Nagasaki CIVIL lakossága NEM TÁMADOTT MEG A BÜDÖS ÉLETBEN SENKIT. Ellenben a nagyokos szövetségesek atommal irtották ki őket. Nehogy már még tapsoljunk is ennek, te szegény!

    Lesajnáltad az ámerikaiak és a szövetségesek által halomra mészárolt emberek tragédiáját.Bagatell, nem mérvadó, nagyjából ez a mondókád lényege. Hát gratulálok:-((

    Japán pedig azért került ide, hogy érzékeltessem az értékrendedben bekövetkezett káoszt. Mi is a különbség gyilkosság és gyilkosság, halál és halál, emberiség ellen elkövetett büntettek között? SEMMI!!!
    Miért van az, hogy az egyik gyilkost felkötik, a másikat sokkal borzasztóbb bűnért= CIVIL, FEGYVERTELEN LAKOSSÁG ATOMMAL VALÓ KIIRTÁSA MIATT háborús hősökként ünnepelnek?
    Meg kellett volna nyerni, oszt jó napot....ez a véleményed.:-s
    Talán a kutyám hamarabb megérti,a mit itt elmondtam. Te menthetetlen és GONOSZ vagy.

    Őszintén szólva régebben még sajnáltalak, de most már sikerült kiírnod magad az embernek nevezettek közül nálam.

    VálaszTörlés
  49. Miért? Neked tetszik, hogy civil, fegyvertelen embereket kiirtottak atommal? Na jó, százszor inkább bedefy. Neki még van lelke.

    VálaszTörlés
  50. Egy napra kihúzom a lábam a portámról, és már vér folyik? :-O

    VálaszTörlés
  51. Ne forgasd a szemeidet, mert úgy maradsz...

    VálaszTörlés
  52. Lássuk ki beszél ostobaságokat:

    Pearl Harbort nem rohanták le, Pearl Harbort egy különleges hadműveleti csoport támadta meg.
    Azért támadta meg, hogy biztosítsák a terjeszkedést a Csendes Óceán medencéjének a déli részén, révén hogy az északi részét már lerohanták és elfoglalták...:D :D
    Ennyit a kócos kis agyakról...:D

    2. Mint mondtam már, minden ország lázasan dolgozott az atombombán és aki először jut a tulajdonába, bevetette volna azt habozás nélkül.
    Ehhez lehet forgatni a szemedet és ájuldozni tőle a megjátszott műfelháborodástól, de semmit sem változtat a dolgokon csak előtérbe hozza a rosszindulatú korlátoltságodat és a jóféle baloldali propagandavénádat....:D :D

    "Te menthetetlen és GONOSZ vagy."

    Belőled viszont ömlik a...., jóindulat és emberbaráti szeretet...., csak éppen bűzlik kissé...:D

    VálaszTörlés
  53. Hagyd a fenébe, rohama van....

    Legalább néhány dolgot tisztáz az ember ilyenkor...:D

    VálaszTörlés
  54. Azt csak mellékesen említem, "a szuper, a fantasztikus a hyper amerikai titkosszolgálat" még csak nem is létezett 1941. dec. 7-én....:D

    1942. júniusában alakult...:D

    VálaszTörlés
  55. ...mijazhogyvér? itt már atombombák röpködnek...:D

    VálaszTörlés
  56. Ezen nem tudok továbblépni, hanem elébb:

    "a nürbergi per során KIZÁRÓLAG németeket ítéltek el."
    "CSAK a német Birodalom tisztjeit és katonáit ítélték el emberiség elleni büntett, stb miatt."

    Mint látom, Kangaboly megválaszolta neked, miszerint EZ A NÜRNBERGI PER volt, mely kizárólag a Harmadik (német !) Birodalom büneit tárgyalta.
    Teccünk érteni ?!

    VálaszTörlés
  57. csengele-i minösítések:

    "te okkostojás:-((Pffff:-(("
    "Nem feltétlenül én vagyok,a kinek történelem tanulásra kellene az idejét fordítani, öreg:-)"
    "HAHAHA, Egy zsidó beszéde ennek a nagyokosnak göbbelsi propaganda....
    Na jó, ilyen buta emberrel nem lehet beszélni.
    Majd szólj, ha a lábam nyomába értél, apuskám:-(("
    "Te meg játszd csak továbbra is a hülyét. Hogy miért jó neked, hogy megint lejáratod magad?..."
    "az a "hőbörgés", amit te művelsz"
    "Mielőtt még teljesen elszállnál saját ostobaságod olvastán,"
    "Nehogy már még tapsoljunk is ennek, te szegény!"
    "Talán a kutyám hamarabb megérti,a mit itt elmondtam. Te menthetetlen és GONOSZ vagy."
    "most már sikerült kiírnod magad az embernek nevezettek közül nálam."

    E fölsoroltak tükrében bátran jelenthetem ki, kérem: EZ - a fiastyúk tipikus esete - az egeket szelö, fehérfejü, amerikai rétisassal. Kotkoda kéretik visszahuppanni tojásaira, mielött kihülnek.

    "Ennyit a kócos kis (Dr. Szöszi-)agyakról...:D"

    VálaszTörlés
  58. Katicám, kinek a tojásaira kéne visszaülni?

    VálaszTörlés
  59. Ördöngös egy kérdés, annyi szent, Ólevendulám, most megfogtál: ez a "helyett" "ist Fehl am Platz..."

    Helyett - helyett semmit sem kellett volna írni...csak így, szolídan: "Kotkoda kéretik visszahuppanni a tojásaira..."
    No, így mán jó lesz.
    Jó lesz ?

    VálaszTörlés
  60. Az a megdöbbentő ebben az egész kis epizódban, beszélgetünk egy fontos dologról, amiről tényleg van értelme beszélni és nem bírja a suttyója, okvetlenül cirkuszt kell csináljon...:(((

    Most pihentetem kissé a dolgokat, majd folytatom ha lecsillapodnak a kedélyek.

    VálaszTörlés
  61. Nekem ez volna a célom, aztán gyakorta sikerül elcsúszni valami káromkodás-félén. :-(

    VálaszTörlés
  62. No és itt ki kezdte a békétlenséget?

    "ez szimplán UNDORÍTÓ."

    Tekintsen tükörbe, aki.

    Vissza az eredetekhez:
    Azért ez sem babazsúr:
    http://kuruc.info/r/39/59793/

    VálaszTörlés