Blogarchívum

2010. április 29., csütörtök

Műsorajánló, Hírek - olajfolt

Ma 2010. április 29., csütörtök, Péter napja van

MAGYAROK – Csütörtök 22.05-22.55 Ismétlés

2007 áprilisában ünnepelte a Dévai Szent Ferenc Alapítvány a csobánkai épület átvételét, bő három esztendővel később itt a pillanat, hogy a magyarországi otthon meg is nyissa kapuit. De vajon milyen feladatok várnak a nevelőkre? A MAGYAROK műsorának vendége csütörtökön az alapítvány képviseletében Vásárhelyi Tamás.

ONLINE HALLGATHATÓ ITT

ZÖLDGÖMB – Péntek 13.05-13.55 Műsorajánló

A csepeli szennyvíztisztító beüzemelése után szinte csak tisztított szennyvíz kerülhet majd a Dunába Budapesten. Ez óriási eredmény, hiszen eddig a főváros szennyvizének nyolcvan százaléka mindenféle szűrés nélkül ömlött a folyóba... Stúdióvendég: Wertán Zsolt.

Orbán: Nem lesznek csúcsminisztériumok (+videó)

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes lesz és egyben a közigazgatási és igazságügyi miniszter, Varga Mihály a Miniszterelnökséget vezeti majd, a miniszterelnök államtitkáraként – hangzott el Orbán Viktor, Navracsics Tibor és Varga Mihály csütörtöki közös sajtótájékoztatóján.

Vége a rombolásnak, törvényi védelmet kaphatnak a családok

A média- és a reklámtörvényben is pontosan deklarálni kell a családok és a házasság intézményének védelmét. Emellett lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy a munkavállalás és a családalapítás közötti súlyos konfliktus mérséklődjön. A Népesedési Kerekasztal két munkacsoportja megtette javaslatait.

Jogerős: pert nyertek a Kruchina testvérek a Klubrádióval szemben

Másodfokon is pert nyertek a Kruchina testvérek a Klubrádió és műsorvezetője, Bolgár György ellen – értesült az MNO. Azaz a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi Bíróság ítéletét, amely első fokon kétmillió forint kártérítés megfizetésére kötelezte a műsorvezetőt és a kereskedelmi rádiót. A Megbeszéljük című műsor vezetőjét egyébként Magyar György védte a tárgyaláson.

Gyanúsított a MÁV Informatika jelenlegi és volt vezetője

Gyanúsítottként hallgatják ki a rendőrök csütörtökön a MÁV Informatika Zrt. jelenlegi és volt vezérigazgatóját - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Mindkettőjük ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés a gyanú.

Széthordja a Szülőföld Alap milliárdjait az MSZP?

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy néhány héttel a végleges távozása előtt ne ossza el a Szülőföld Alap milliárdjait – közölte Cser-Palkovics András csütörtökön.

Hiába a botrány, szerződést kötnek az FKF-fel

Megszavazták a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) közszolgáltatási szerződését, ami idén csaknem 6 milliárd forintot biztosít a társaság működésére, a személyi kérdésekről azonban egyelőre nem döntött a Fővárosi Közgyűlés.

A Malév rejtélyes nyolcszázmilliója

A PricewaterhouseCoopers előtt is rejtély, hogy a Malév 2007-ben miért fizetett több mint nyolcszázmillió forintot a Charter Corporation LLC nevű cég számára. A PricewaterhouseCoopers szerint sem a szolgáltatás megtörténte, sem a kifizetések jogossága nem bizonyított – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumból. A Malév nem cáfolta a könyvvizsgáló cég megállapítását.

Érdektelenségbe fulladt a Mol közgyűlése

A részvényesek 39,75 százaléka jelent csak meg a Mol csütörtöki éves rendes közgyűlésén késő délelőtt, ez pedig keveebb a határozatképességhez szükséges 50 százaléknál. Ezért a közgyűlést egy órával később, déltől megismétlik.

Mégis marad Retkes?

Társadalmi megbízatásban látja el az SZDSZ vezetését Retkes Attila május elsejétől – ezt a pártelnök jelentette be az SZDSZ ügyvivői testületének szerdai ülésén, miután nyilvánosságra került egy magánlevele. Ebben az áll, hogy főállásban végzett politikai tevékenysége lezárultával ismét kulturális marketinggel és kommunikációval foglalkozó saját cége igazgatójaként dolgozik majd.

Pénteken dől el, hogy marad-e Szanyi a parlament tagja

Pénteken dől el, hogy a szocialista Szanyi Tibor az Országgyűlés tagja marad-e. Az Országos Választási Bizottság péntek délelőtt bontja fel a külföldön leadott szavazatokat tartalmazó urnákat.

Bekeményít a GVH

A GVH a fogyasztói csoportokat szervező vállalkozásokkal kapcsolatban határozottabb fellépésre szánta el magát. Két céget még az előtt eltiltott egyes hirdetéseik alkalmazásától, hogy a versenyfelügyeleti eljárás lezárult volna – derül ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csütörtöki közleményéből.

(vagy mégse...)

Tízmilliókkal segíti a Soros-féle CEU-t a hírközlési hatóság

Saját iskoláját támogatja közpénzből Braun-Rozgonyi Krisztina, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke.

Szilvásy távozik az Állami Egészségügyi Központ éléről?

Megválhat a közeljövőben az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) vezetői posztjától Szilvásy István főigazgató – tudta meg a Magyar Nemzet.

A dél-szlovákok üzenik: nem a magyar az ellenség

Felhívással fordultak dél-szlovákiai szlovák közéleti személyiségek azokhoz a szlovákokhoz, akik nem élnek együtt magyarokkal, hogy ne higgyenek a magyarellenes uszítóknak.

„Éjjel-nappal” dolgoznak Athénban az IMF szakértői

Az Európai Unió gazdasági és pénzügyi biztosa szerint hamarosan véget érnek a tárgyalások a súlyos gazdasági válsággal küzdő Görögországnak szánt pénzügyi segélycsomagról. Olli Rehn csütörtökön azt mondta Brüsszelben, hogy nemsokára részletekről is beszámol majd.

(Bezzeg Athénban...)

Szükségállapot Louisiana államban az olajfolt miatt

Szükségállapotot hirdetett csütörtökön az amerikai Louisiana szövetségi államban Bobby Jindal kormányzó, a partvidéket fenyegető olajfolt miatt. Közben az amerikai belbiztonsági miniszter „nemzeti jelentőségű” katasztrófának nyilvánította a Mexikói-öbölben történt olajszennyezést, amely még csütörtökön elérheti a partokat.

Valótlanságokat állít új könyvében Laura Bush?

Visszautasította Laura Bush volt amerikai first lady mérgezési vádjait csütörtökön az a német szálloda, ahol az elnöki pár lakott az állítólagos mérgezés idején. A hotel tulajdonosa szerint Laura Bush csak önéletrajzi könyvének akar felhajtást csinálni történetével. Az egykori first lady azt írja a könyvben, hogy a 2007-es németországi G8-as csúcstalálkozó alatt gyanús rosszullét lett úrrá az amerikai elnökön, és delegációján, felvetve egy szándékos mérgezés lehetőségét.

6 megjegyzés :

  1. Remélem Rozgonyi repül a férjével együtt.....

    VálaszTörlés
  2. Egy héten keresztül semmit sem tett a kormány az olajfolttal, mintha nem is létezett volna.
    A tenger nem az állam felelőssége, a szövetségi kormány fennhatósága alá tartozik....
    Csütörtök estére várták az olaj partraérkezését, ha beveszi magát a deltába tönkreteszi a hal-, garnéla- és kagylóneveldéket, iszonyatos károkat okoz Louisiana gazdaságának.....

    VálaszTörlés
  3. Mardos a hír, hogy megint a természet fizeti az árát az emberi gondatlanságnak, jelen esetben Obama semmittevésének !

    VálaszTörlés
  4. Belepi az olaj az összes élőlényt és belepusztulnak.
    Vajon mitől szállt el az a fúrótorony?
    ****************************************
    Egyébként Louisianat mintha már régebb óta leírták volna... Belefér a kálóba...

    VálaszTörlés
  5. A KILENCEDIK napon a hadügyminisztérium engedélyezett két C-13o-as szállítógépet, kezdjék permetezni az olajfoltot egy másik vegyi anyaggal, ami állítólag oldja és hígitja majd....., a kút viszont nincs lezárva, 16oo méteres mélységben folyamatosan ömlik a nyersolaj....
    Most úgy néz ki nemcsak a Louisiana-i partokat, de Alabama partvidékét is ellepi és fenyegeti Floridát is.
    Drága mulatság lesz ez a British Petroleumnak, de azt hiszem Obamának is, annak ellenére hogy úgy hallgat a sajtó mintha becsináltak volna....

    VálaszTörlés
  6. Ja, igen, tényleg. A másik blogban tettem föl, de látom, már, hogy Te is írtad itt.
    A "tökölődés" a tett halála.

    VálaszTörlés