Blogarchívum

2010. április 20., kedd

(L)égi hírek

Zajos és nehezen érthető a lezuhant gép pilótafülkéjének hangfelvétele


Lengyel szakértőket hívtak segítségül hétfőn az orosz hatóságok, hogy együtt próbálják meg azonosítani a repülő személyzetének hangjait azon a hangfelvételen, amelyet a lezuhant lengyel államfői gép fekete doboznak nevezett adatrögzítői tartalmaznak. A szerencsétlenség ügyében nyomozó orosz vizsgálócsoport szerint a repülési adatokat tartalmazó két adatrögzítő információt sikerült elemezniük. De harmadik fekete doboz, a pilótafülkében a tragédiát megelőző beszélgetéseket rögzítő hangfelvételt még nem sikerült teljesen feldolgozniuk. A felvétel ugyanis "zajos és nehezen értelmezhető". Ezért a pilótafülke hangfelvételét tartalmazó adatrögzítőt az oroszok átadták a lengyel hatóságoknak.

Kapcsolódó: Kaczynski gyászmiséje:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8627857.stm

Hajnalig nem várható korlátozás a légiforgalomban

Várhatóan nem kell korlátozni az esti vagy éjszakai órákban a magyar légtérben a légiforgalmat az izlandi vulkánkitörés miatt - mondta a Független Hírügynökségnek kedden este a HungaroControl kommunikációs vezetője. Fehér Imre szerint a legfrissebb - délutáni - előrejelzések szerint úgy tűnik, hogy nem lesz szükség sem részleges, sem pedig teljes légtérzárra hajnalig.


Elhunyt Schwajda Görgy

Rendkívül gyors lefolyású, gyógyíthatatlan betegségben hétfőn, a kora délutáni órákban Kaposváron, 67 évesen elhunyt Schwajda György író, a Csiky Gergely Színház igazgatója - tájékoztatta közleményében a Független Hírügynökséget Kaposvár Megyei Jogú Önkormányzata.


Gyászol az MDF: elhunyt Dragon Pál

Meghalt szombaton Dragon Pál, a Magyar Demokrata Fórum Pest megyei elnöke - tudta meg a Független Hírügynökség MDF közeli forrásokból. A politikus 64 éves volt.

9 megjegyzés :

  1. Másszóval kifejezve: beletelt egy hétbe amíg a lengyeleket a fekete dobozok közelébe engedték.....

    VálaszTörlés
  2. Már azon csodálkozom, hogy engedték...de valahol olvasom, az orosz nép lelke legmélyéig gyászban a történtek miatt:nincs kétségem felöle.

    VálaszTörlés
  3. Mily balszerencsés véletlen, hogy éppen a pilótafülke feketedoboza olyan "zajos", hogy még a jól képzett putyini csapat sem bírja értékelni. :-S
    Márpedig Putyin nem ostobácska. :-S

    VálaszTörlés
  4. 2010-04-19 14:48
    A lengyel államfő temetéséről már soha nem ér haza a püspök

    Vasárnap éjszaka életét vesztette Mieczyslaw Cieslar, a lengyel evangélikus egyház helyettes vezetője.


    A püspök a lengyel államfő temetéséről tartott hazafelé, amikor Lodz környékén halálos autóbalesetet szenvedett. A rendőrség a baleset tényét megerősítette, ám részleteket egyelőre nem közölt.

    (FH)

    VálaszTörlés
  5. 2010-04-21 15:29 Megnőtt a hamufelhő sűrűsége – újra légtérzár

    Újra lezárták a légteret a brit szigetek egy részén szerdán. A brit polgári repülésügyi hatóság (CAA) szerdai bejelentése szerint a távoli skót szigetek Orkney és Shetland fölött rendeltek el repülési tilalmat az izlandi vulkán hamufelhőjének ismét megnövekedett sűrűsége miatt.

    VálaszTörlés
  6. Már nem csak turáni átok létezik: katyni is.

    VálaszTörlés
  7. Nem értem, ha én vagyok a lengyel titkosszolgálat feje, néhány órán belül ott vannak a "légügyi szakértőim" a helyszínen és nem adják ki a kezükből és nem veszítik szem elől a fekete dobozokat....

    Lengyel gép, rajta minden lengyel tulajdon, az meg természetes hogy megosztom az információt az oroszokkal IS....

    VálaszTörlés
  8. Én sem értem, vagy rosszul esik érteni. :-(

    VálaszTörlés