Blogarchívum

2010. március 19., péntek

Rövidhírözön


Miközben Budapesten egy közösségi közlekedésre szóló vonaljegy ára 320 forint, addig Bukarestben 84, Varsóban 158, Prágában 189, és Madridban is csak 270 forintnak megfelelő összeget kell fizetni viteldíjként. Ennek ellenére a budapesti tömegközlekedés leépült, és az utolsókat rúgja a magyarországi vasúti személyszállítás is.


Elismerték: gyakorta járnak hazánkba izraeli katonai gépek

Az izraeli nagykövet szerint minden engedélye megvolt annak a két kémrepülőgépnek, amelyek tegnap megközelítették a Ferihegyi repteret, de aztán sehol sem szálltak le Magyarországon. Izrael budapesti nagykövete után a zsidó állam védelmi minisztériumának szóvivője is megerősítette, hogy izraeli katonai gépek rendszeresen berepülnek Magyarország légterébe.

Tubesi radar: kezdődhet minden elölről

Még mindig nem dőlt el, megépülhet-e a pécsi Tubes-tetőn a NATO-radarállomás, a Legfelsőbb Bíróság szerdán ugyanis hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság 2009. november 27-i ítéletét, amelyik engedélyezte az építkezést és új eljárásra kötelezte a HM építési hivatalát.

Répássy: Elfogadhatatlan a kémelhárító Fazakas kinevezése

A választások után a Fidesz megtalálja a módját annak, hogy elmozdítsa a mostani kormány által „bebetonozott pártkádereket” – jelentette ki Répássy Róbert szerdán Fazakas Szabolcs szocialista politikus Európai Számvevőszékbe történő kinevezésére reagálva. Joghézag mentette meg Gyurcsányt és Verest (+videó)
Egy joghézagra hivatkozva mentette fel az államháztartási adatok eltitkolása miatt perbe fogott Gyurcsány Ferencet és Veres Jánost a Fővárosi Ítélőtábla.

Burány kedd óta tud Hagyó távolmaradásáról?

Visszautasítja a Fidesz, hogy Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes a BKV-t vizsgáló fővárosi bizottság elfogultságára hivatkozva mondta le a meghallgatáson való megjelenését - mondta szerdai sajtótájékoztatóján György István, a testület elnöke. Hozzátette: az elmúlt időszakban a volt városvezető többször is jelezte, hogy részt vesz az ülésen és válaszol a kérdésekre.
(Kapcsolódó:>>BKV-ügy: Hagyó nem hajlandó megjelenni a bizottság előtt

Kétes eredetű cédulák az MSZP kerületi elnökénél

Kétes eredetű kopogtatócédulák után nyomoztak azok a rendőrök, akik csütörtök délelőtt félbeszakították a XVIII. kerületi önkormányzat képviselő-testületi ülését.

Szanyi nagyon, tényleg a szívében hordozza Horn Gyulát

Szokatlan kampányvideó terjed az interneten, a képeken Szanyi Tibor szocialista képviselő látható, de Horn Gyula hallható. Szanyi a TV2 reggeli adásában hangsúlyozta: „Én azóta is egyébként nagyon, tényleg a szívemben tartom Horn Gyula politikai emlékét”.

A hangszakértő szerint is a polgármester beszél a felvételen

A hangszakértő véleménye szerint a dögei polgármester beszél azon a felvételen, amelyen 20 millió forintot kér egy építési vállalkozótól azért, hogy a településen a vállalkozó által elnyert beruházás során „rendben menjenek a dolgok”. A vesztegetéssel vádolt polgármester védője azonban ezt vitatja. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon így még mindig nem született ítélet a lassan két éve folyó ügyben.

Szegény Sátán! A Gonosz ordít, és imád zajt csapni

Fél-e a Sátántól a Vatikán ördögűzője? Van-e a Gonosznak humorérzéke? A Times interjújából kiderül. Gabriele Amorth atya szerint a Szentszék legtöbb lakója híven végzi munkáját, de a „hadseregnyi démon” szorításával nem könnyű szembeszállni.

Kilépnek az óbudai MDF-esek, a párt csendes távozásra kéri őket

Csendes távozásra kéri a kilépett óbudai tagjait az MDF. Szegner László, a párt óbudai szervezetének vezetője szerdán jelentette be, hogy 15 másik taggal együtt március 23-i hatállyal kilép az MDF-ből. Az egyik indok szerint azért, mert az SZDSZ csatlakozása ellehetetleníti az MDF helyzetét.

Kolompár az MDF színeiben?

A hírTV információi szerint a hétvégén dől el, hogy kaphat-e helyet az MDF országos választási listáján az MCF Roma Összefogás elnöke és helyettese. Kolompár Orbán csütörtökön csak azt ismerte el, hogy tárgyalnak a demokrata fórummal az együttműködésről, de tagadta, hogy kopogtatócédulákat adtak át az MDF jelöltjeinek. A főkurátornak mennie kellett

A Magyarországi Cigányokért Közalapítvány eddigi elnökére, Solymosi Imrére a szociális tárca nem tart többé igényt, a minisztérium romaintegrációs főosztályának vezetője viszont a szociálliberális kormányzat utolsó napjaiban jó állást nyert el Brüsszelben.


Gyermekes családokat vár a veszélyeztetett Kemence

Többgyermekes családokat akarnak Kemencére beköltöztetni, hogy megmentsék a helyi iskolát.
Óriási az érdeklődés az ír tánccsoport iránt

Kevésnek bizonyult a népszerű ír tánccsoport előre lekötött két előadása; a felfokozott érdeklődére való tekintettel, a szervezők egy harmadik időpontot is beiktattak.

A 144-es busz utasai láthatták a reggeli gyilkosságot (+videó)

(Aki az újabb hírek szerint a rendőrség informátora volt.)

Szemtanúkat, egy 144-es busz utasait és a buszra várakozók jelentkezését várja a rendőrség a szerda reggeli, XVI. kerületi gyilkosság ügyében. A szír pénzváltó megölésének eddig egy szemtanúja van. A rendőrség várja azok jelentkezését, akik reggel 7 óra körül a 144-es busz Rózsa utca-Csömöri út kereszteződésénél található megállójában várakoztak, illetve a buszra felszálltak és a támadással kapcsolatban információjuk lehet.


Tűz a művésztelepen - lehet, hogy gyújtogatás történt?

Felmerült a lehetősége, hogy gyújtogatás miatt égett le szerdán hajnalban Tihanyban egy művésztelep egyik épülete. A kár a legfrissebb adatok szerint 80 millió forint. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.


Holtan találtak az egyetemi tanárra

Diákok találtak rá oktatójuk holttestére a Miskolci Egyetemen. Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a tanár halálát, az elsődleges vizsgálatok szerint a pedagógust nem ölték meg és az öngyilkosság is kizárható.

Nem élte túl a két bankrabló a tűzharcot (+kép)



Lelőttek a rendőrök két, bankrablással gyanúsított férfit az amerikai Tennessee államban szerdán. A fegyvereseket – akik közül az egyik erdei manónak volt öltözve – autós üldözés után tették ártalmatlanná.

Gyertyagyújtással emlékeznek a tényői családra


Csendes megemlékezést tartanak szerdán a Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn, ahol egy 36 éves férfi hétfőn megölte 5 és 8 éves kislányát és feleségét, majd magával is végzett. A helyiek este hét órakor a katolikus templom előtt gyertyagyújtással emlékeznek a családra.

Mint ahogy azt a Független Hírügynökség a polgármesteri hivataltól megtudta, a csendes emlékezésen nem mondanak beszédet, csak egy-egy gyertya meggyújtásával emlékeznek a családra.

Mint ismert, a férfi már másfél hónapja járt pszichológushoz, lehangoltságra panaszkodott. Hétfőn még reggelit készített családjának, majd (bánatában?) kivégezte őket, végül saját életének is véget vetett. A férfi testvére este 7 óra körül talált rá a családra vérbe fagyva.

A Független Hírügynökség kereste a település körzeti orvosát is, hogy megtudja, felkereste-e a férfi problémáival, de csak annyit közölt, hogy nem ismerte a családot.

(FH)


Kapcsolódó cikkek (*Ilyen képtelen verziót még egy rossz krimiben sem láttam.)

15 megjegyzés :

  1. Az a joghézagra hivatkozó bíróság, aki felment egy Hazaárulót (gyurcsány-veres stb), az a Magyar Törvény szerint szintén Hazaáruló és csak halálbüntetés lehet az ítélet ellenük !

    VálaszTörlés
  2. Nekem ez a Horn-éra vége felé jelentkező "Aranykéz utcai szindrómára" hasonlít.
    Körmérkőzés van. Mindenki megöl valakit. :-((

    Azt meg egyenesen nem értem, (de többen vagyunk így vele), hogy valaki miért aprítja fel magát láncfűrésszel.
    Fordítva sokkal logikusabb.
    - Valami miatt emészthette magát, ezért ment pszichológushoz, és ezért fogyott az utóbbi időben.
    - Valakik megtámadták a garázsban - ott volt a láncfűrész - ott volt a balta, azzal mentek föl az ismeretlen(ek) a házba...
    - Bepucolatlanul állt a ház.
    - Hitelt vett volna fel rá valahonnan?

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszem sokkal közelebb jársz a valósághoz mint a rendőrség...:D

    A másik dolog, MINDEN szoclib kormányzás a bűnözés elszabadulásával jár, különösen a végefelé.
    Ahogy ők még el akarják lopni ami lopható, a bűnözők is el akarják intézni ami elintézhető, mielőtt bejönne a kurzusváltás.

    VálaszTörlés
  4. Szinte szóról-szóra én is így gondolkodtam hangosan idehaza.
    Teljesen életszerűtlen, hogy valaki reggelit készít a családjának, majd legyilkolja sorban mindet. miért? Talán nem ízlett a kakaó? Aligha lehetne olyan ok, ami miatt egyik pillanatról a másikra ennyire elveszítse valaki az önkontrollját.
    Miután valaki felvágja az ereit, többször mellkason szúrja magát, bizonyára veszít annyi vért, hogy teljesen elerőtlenedjen. Annyira mindenképpen, hogy ne legyen ereje beindítani, és felemelni egy láncfűrészt, hogy azzal SAJÁT fejébe belevágjon. Miután így sem sikerül a "mutatvány", végül a nyaki ütőrét még gondosan szétcincálja a fűrésszel.?:-o
    Most komolyan...EZT tényleg el kellene hinni? Próbálom, de egyszerűen nem megy.

    VálaszTörlés
  5. Látom, más sem nagyon hiszi a láncfűrészes dolgot.
    Mint az egyszeri hentes esete:
    A bárddal véletlenül lecsapta az egyik kezét, aztán dühében fogta a bárdot, és levágta a másikat is. :-S

    VálaszTörlés
  6. A legfrissebb hír e hihetetlen rémséggel kapcsolatosan:

    "Választ követelünk az alábbi kérdésekre!

    Most beszéltem egy sebész ismerősömmel, aki elmondta, hogy a kórházukban dolgozó patológus kollégáival kielemezték a tényői híreket és a következőkre jutottak: Tételezzük fel, hogy egy ember képes baltával kiirtani két kislányát és feleségét, tehát elborult az elméje. Ebben az esetben az még elképzelhető, hogy többször mellkason szúrja magát, az is elképzelhető, hogy ezek után felvágja a csuklóján az ereket, de amiről ezek után szólnak a hírek, az elképzelhetetlen.

    Amennyiben valaki többször mellkason szúrta magát az nem fog vigyázni, mikor az ereit vágja föl, bizonyosan megsérti a csuklóját mozgató izmokat és inakat is. Az elképzelhető, hogy nem érzi a fájdalmat, mert a szervezet által beindított vészreakciók blokkolják a fájdalomérzetet, de az elképzelhetetlen, hogy ezek után beindít egy benzinmotoros fűrészt.

    A fűrész beindításához nemcsak egy meghatározott műveleti sorrendet kell betartania, de az átvágott izmokkal, inakkal lehetetlen megtartani a berántáshoz. Arról nem is beszélve, hogy a vér minden bizonnyal ráfolyna a fűrészre, síkossá téve azt.

    Ez akkor is megnehezítené a berántást, ha nem lenne sérült a keze. A továbbiakban vázol események pedig a teljes képtelenség határát igen csak átlépik. A rendőrség szerint a motorosfűrésszel először elvágta a lábát, majd fejéhez emelte de a koponyáját nem tudta átfűrészelni, de ezek után van annyi ereje, hogy elvágja vele saját torkát. Akik láttak már láncfűrésszel okozott lábsebeket, azok tudják, hogy iszonyatos roncsolást végez. Láb bármely részét találja el szinte bizonyosan a földre kerül a sérült.

    Itt a hivatalos verzió szerint szét akarta fűrészelni a fejét, majd végül a torkát sikerült felvágnia.

    Az orvosok véleménye szerint, a hírekben közölt információk alapján egyértelműen kijelenthető, hogy az ÖNKEZŰSÉG KIZÁRHATÓ!!!

    Az elkövetés módja alapján pedig az elkövetők származása is vélelmezhető: Tényőn cigányok gyilkoltak?"

    Nemzeti Hírháló

    VálaszTörlés
  7. Miért van olyan érzésem, hogy a mostani választások alkalmával is RENGETEG INFORMÁCIÓT TARTANAK VISSZA?....

    VálaszTörlés
  8. Felesleges szaporítani a szót !
    Baltával gyilkolászni csak a bérgyilkos cigány etnikum szokott.
    A megrendelőket meg mindenki ismeri, talmudi vallásuk alapja: kiírtani mindenkit, majd kifosztani mindenüket végül elfoglalni házukat.

    VálaszTörlés
  9. "Baltával gyilkolászni csak a bérgyilkos cigány etnikum szokott."
    Bennem is Ez fogalmazódott meg.

    VálaszTörlés
  10. Hallottam a hírét, hogy külön temetik el az apát.
    Gondolom, őt hamvasztják, a többieket temetik. Biztos, ami biztos. :-((

    VálaszTörlés
  11. MÁS:Úgy hírlik, nem fogadták el az MDF területi listáját, mert 8 főnél kevesebben voltak.

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm a cikket. Tényleg, több, mint furcsa a helyzet. Tesztelik a népet, hogy mennyire vált már agyalágyulttá?

    VálaszTörlés
  13. Vagy túlságosan kockázatosnak tartják kijönni vele közvetlenül választások előtt.

    VálaszTörlés